Hoppas ni alla

får en lika lugn och avslappnad påskhelg som Dolce har på denna bild.
 
GLAD PÅSK!
 

Vår älskade virvelvind

Ella fyller idag 1 år. Hurra, hurra, hurra säger vi både till Ella  och brorsan Elvis.
 
 
 
Det är svårt att tänka sig att det redan har gått 1 år sen jag fick det första sms:et och sen även mms:et om att Ella och Elvis hade fötts. Här kommer några bilder på underbara charmiga busiga virvelvinden Ella Bella Bus utveckling från liten till rätt stor dam.
 
Allra första bilden på Ella. Elvis är till vänster och Ella till höger.
 
 
 En favoritbild på Ella, tagen under ett av mina två besök i maj månad, ca 5 veckor.
 
En av de första bilderna hemma, 3 månader gammal.
 
Tiden går fort o nu är hon redan 6 månader gammal.
 
8 månader
 
och ett år.
 

Svåra beslut

För ett tag sen tog jag med Dolce och Ella till fotograf Maria Westling i Umeå. Dolce är ju Dolce och ni kan bara tänka er bilderna på henne.  
 
Ni skulle bara se första bilden på Dolce. Hon sträcker sig upp efter en kattgodis och jag bara smälter när jag ser bilden.
 
Även Ella blev ju fotad och det blev några bilder tillsammans på tjejerna. Något som dock inte lyckades var att få båda två att titta in i kameran samtidigt.
 
Nu säljer Maria en kattkalender för maj 2013 till december 2014. Ta kontakt med henne om du är intresserad av att köpa kalendern. Det är en blandad kompott av olika raser men det är lite extra kul att det är så många sibbar som finns med i kalendern. Dolce och Ella är maj månads uppslag, 2014.
 
 
Om ni tittar här så finns, just nu nästan längst ner på sidan, några härliga bilder på Ella. OBS! Bilderna får inte användas utan Marias tillstånd.
 
Det är dags att införskaffa en plexiglasskiva (jag ser hur fina bilder på blivande kattungar kommer bli) och försöka få fram fotostudion och börja fota Ella, Dolce och Sakhi (som alla är rätt samarbetsvilliga) men även försöka få några fina kort på Marussia, vår fina underbara fröken Marussia, som är lite kamerablyg. 
 
Vad rubriken svåra beslut syftar till är att jag ska välja ut några kort på Ella och Dolce och hur jag ska lyckas med det vet jag inte riktigt.  Jag tror att det är kring 140 bilder jag har att välja på.

Påskpynt kan vara farligt för katten

Jag har mina katter försäkrade i Agria och får då bla deras nyhetsbrev. Idag damp det ner ett nytt nyhetsbrev och jag tänkte att det kanske kan vara av intresse att läsa. Det är lätt att glömma hur ivriga vissa katter kan vara på att vilja utforska saker och ting....
 
                                                 
 
Nu runt påsk pyntar vi våra hem med blommor, påskris och andra småsaker. Tänk på att vissa saker kan vara farligt för katten. Du behöver inte avstå från ditt påskpyntande men var lite extra försiktig så inte katten råkar ut för en olycka.

 

Var försiktig med ljus Levande ljus ska man alltid var mycket försiktig med när man har djur. Ljusen kan bränna din katts morrhår om den tittar lite för nyfiket på dem. Och katter är nyfikna djur som gärna kollar in allt nytt. Har du riktig otur kan det sluta med att en brand utvecklas i pälsen eller i bostaden med intensivvård på djursjukhuset som följd.

 

Ha bara ljusen tända om du befinner dig i rummet och har full uppsikt över katten. Ett bra alternativ till vanliga ljus är ljusstakar som hänger på väggen och täckta ljuslyktor som katten inte kan bränna sig på. Men även då måste du vara uppmärksam på att katten inte välter en ljuslykta så den orsakar en brand.

 

Håll koll på fjädrar och påskris Fjädrar och ris är roliga saker för en katt. Även påskpynt av olika slag är skojiga att busa med. Att ta bort främmande föremål ur kattens mage eller svalg kan bli en smärtsam historia för katten och dyr sådan för matte och husse. Lek gärna med katten men låt den inte ha små saker eller saker som den kan tugga i sig när den är för sig själv.

 

Se upp med blommor På påsken köper vi fler blommor till hemmet. Katter brukar gilla att tugga på blommor. Tänk på att många av våra blommor kan vara giftiga eller ha irriterande växtsaft. Även snittblommor kan vara giftiga och kan ge katten så svåra skador att den dör. Påskliljan till exempel, som finns i nästan alla hem så här års, kan vara giftig för katten.

 

Har du en katt som visar intresse för växter av olika slag bör du placera de som kan vara farliga för katten på en plats där den inte kan nå dem.

 

Agrias telefonveterinär Om katten visar tecken på förgiftning, om den dräglar, kräks eller har diarré, kontakta närmaste djursjukhus så de kan ge dig råd. Troligen behöver katten besöka veterinären. Du kan också kontakta Agrias telefonveterinär som har öppet kvällar och helger då det kan vara svårt att få tag på din vanliga veterinär.

 

Naturligtvis ska du på alla sätt du kan försöka undvika att din katt råkar ut för en olycka men om olyckan ändå är framme brukar man bli tacksam om katten är försäkrad.


Vår underbara solstråle

Sakhi är så himla snäll, gosig men ibland också lite mesig. Har sett några andra stora katter (av bla rasen Maine Coon) och dom var också lite mesig/fjantig ibland.
 
En liten bildserie på vackra Sakhi ´, som för övrigt snart ska få ett bad så han blir fin till utställningen i Umeå (13-14/4).
 
Anmälningstiden är förresten förlängd så har du inte anmält din katt passa på att göra det. Du hittar mer information om utställningen på Björkstakatten.

Earth hour 2013

Nu är det bara en knapp timme kvar innan vi släcker ner. Det är ju viktigt att inte bara göra det denna timme utan att försöka tänka till och göra så gott man kan varje dag.
 

Sovdags

Det började med att Dolce låg så fint och sov i soffan så jag tog fram kameran för att ta ett kort på henne. Jag hann ta ett kort när Ella (som verkligen gillar att vara i centrum) såklart blev tvungen att rusa upp i soffan, på Dolce. Sen satte hon sig så fint på armstödet och satt där länge så det blev några kort på bustjejen. På kort 4 är Dolce inte så glad över att lillasyster Ella kom och väckte henne.
 
Efter det tänkte jag att det kan ju kul att ta på dom andra katterna också. Marussia vaknade direkt när jag närmade mig henne, tvättade sig (därav lite halvsuddigt) och försvann sen snabbt och var omöjlig att hitta. Sakhi däremot låg kvar på sin dyna.
 

Förra veckan

tyckte jag att det var mkt att göra, det är då rakt ingenting mot denna vecka.

Jag fotade i alla fall Dolce igår, då hon var så söt i soffan. Ändrade lite på inställningarna och skulle ta ett nytt kort då Ella (såklart) måste hoppa upp i soffan och gå över Dolce.  
 
Fotade självklart Ella och sen hann jag få ett (mindre bra) kort på Marussia innan hon försvann och några kort på Sakhi blev det också. Tänk att Marussia ska vara så svår att fota. Bilder kommer senare i veckan.
 
Just nu när jag skriver detta sitter jag längst ytterst på stolen framför datorn eftersom Dolce har börjat lägga sig där och inte har någon av oss hjärta att lyfta bort Dolce.

Ny länk på hemsidan

Nu har jag lagt till SE*Triuetras på hemsidan, bland länkarna. Hon har Neva Masquerade-katter och har för tillfället en kull charmiga nevor. Kullen föddes i slutet av januari 2013.

Skam den som ger sig

Jivara har nu bott hos mamma i drygt 2 år. Under denna tid har hon aldrig velat visa hur bra hon trivs där och hur mycket hon tycker om mamma. Mamma berättar att Jivara väldigt ofta vill upp i famnen och gosa.
 
Så Sakhi brås på sin mor (o om jag minns rätt är pappan lika gosig), den enda skillnaden är att Jivara mjölktrampar vilket Sakhi, skönt nog, inte gör.
 
Häromdagen när jag hälsade på så gick Jivara från sitt klätterträd, som är alldeles bredvid mammas stol, till mamma. Jag vågade nästan inte andas för att jag tänkte att då försvinner Jivara.
 
Jivara var uppe hos mamma och buffade med huvudet (precis som Sakhi) flera ggr. Så kul att se att Jivara äntligen visar vad hon tycker om mamma. Jivara mår så mycket bättre där, enda nackdelen är att hon har blivit väldigt kräsen i blötmaten eftersom hon är ensam katt, men torrfoder äter hon mycket mera nu än när hon bodde hos oss.
 
Vår underbara fina och (på hennes villkor) så otroligt mysiga Jivara.
 
4,5 månad gammal och myser hos äldsta sonen.
 
Ett kort taget januari 2012.

Hit och dit

Denna vecka blir en hit och dit vecka, dvs jag far och flänger mer eller mindre hela tiden, så det blir inte så mycket tid över för att sitta framför datorn. Den tid jag har hemma går åt till att mysa med katterna.

Detta med vikt

Det är ju inte helt lätt att säga vad katten/katterna ska väga. Det kan vara lätt att stirra sig blind på en viss siffra men det är bättre att titta på hur katten ser ut, gärna uppifrån.
 
Denna bild har jag scannat in från Royal Canin (nr 3/11). 
 
Här kan man även läsa lite mera om när en katt överviktig och det är inte lätt att få en katt att gå ner i vikt. Dolce har ju tex vissa problem, hon tycker inte att hennes två dietfoder är särskilt goda så hon tjuvar gärna mat (både från ossoch de andra katterna)

Marussia, 4 år

För ett tag sen fyllde Marussia 4 år och vi har fotat henne. Men hon är hopplös att fota, hon vill verkligen inte vara med på bild. Hon är precis som mig, som föredrar att inte bli fotad. En liten serie på vår söta och helt underbara fina Marussia!

Ella 11 månader

Det är helt otroligt så fort tiden går, Ella har redan hunnit bli 11 månader. Hon har precis fått börja med p-piller då hon löpte lite tidigare (o oftare) än jag hade tänkt mig.
 
För ett par kvällar sen var det så roligt att se Ella i action. Hon kom in i vardagsrummet (där Sakhi låg hos mig), sträckte ut sig under soffan, såg Sakhi i soffan och vips så var hon framme hos Sakhi. Vårt nya smeknamn på Ella (kärt barn har många namn, ni vet) är att hon är en "målsökande missil".
 
Men hon har, som jag tidigare nämnt, även visat att hon kan börja ta det lite lugnare. Hon kommer numera gärna upp i soffan, oftast till mig, men på bilden är det hos husse, och vill vila.
 
Det har tagit lite tid att få ut det här inlägget då jag inte har fotat Ella i dagsljus, men till slut så....

Eg är ju detta en kattblogg

men jag måste bara lägga upp detta. Inte mina favoritdjur direkt men duktiga är dom, eller hur?
 

Mycket gos

Min allra finaste och helt underbaraste Sakhi har de senaste dagarna bara velat gosa. Han känner att jag behöver mycket gos just nu och jag släpper nästan alltid allt jag har för händer för att gosa med honom. Allra bästa vännen man kan ha! Idag har han suttit länge, länge i min famn. Tittat lite på fåglarna ute, men vänt sig tillbaka till mig och "knuffat" lite uppmanande på mig med huvudet, för att jag ska fortsätta gosa med honom. En gammal bild på mig och Sakhi.
 
Idag snöar och blåser här för fullt, inget väder man vill gå ut i, men vår lilla virvelvind, Ella, ville gå ut i kattgården. Jag öppnade fönstret åt henne och trodde att hon bara skulle stå och titta ut, men inte då. Hon hoppade snabbt ner i snön och försvann utom synhåll för mig. Synd jag inte hade kameran med mig bara. En halvgammal bild på Ella i koppel i snön, där hon inte uppskattade mina försök att få henne att stå och titta in i kameran.
 

Vikter

Det var ett tag sen jag skrev upp några vikter. Jag väger dom regelbundet - än så länge när Ella blir x månader. Snart är hon ju ett år och då väger jag inte lika ofta. Jag ser ju att hon går upp i vikt så eg behöver jag inte väga, det är mer för min skull o min statistik.
 

Sakhi

Knappt 5,9 kg

Marussia

3, 6 kg

Dolce

Drygt 4,1 kg

Ella

Knappt 3,6 kg


Bara för att

Dolce är så underbar och hon är vårt högt älskade charmtroll. Dolce charmar nog alla som träffar henne IRL. En mycket underbar katt med en otroligt stor "det"-faktor.
 
I helgen var jag i Skellefteå och träffade norra lokalgruppen, vi gick bla igenom förlossningar och vad man kan förvänta sig. Bortsett från att Dolces syskon, Chanel och Chaupurin, var döda och missbildade så tycker jag att det jobbigaste jag har varit med om var det otroligt mycket jobb med att stödmata Dolce som vi fick göra.
 
Det är helt otroligt vad en liten kattunge kan vara envis och "pipig" så att mamma katt måste komma och titta vad vi gör med hennes kattunge. Men till slut gick det vägen och Dolce lärde sig snabbt att äta mat.
 
Dolce lever ett väldigt bra liv här. Hon är född här och van vid både Sakhi o Marussia, Dolce kan tycka att Ella är lite väl jobbig ibland dock.
 
De enda gånger hon åker bil är tyvärr när hon måste till veterinären för att kolla upp att hon mår bra. Senaste kollen var april 2011 och nästa blir nu i år. När Dolce är på sin check-up kollar vi alltid hennes öga (som hon inte kan stänga pga förlamningen) och det har peppar, peppar alltid sett bra ut.
 
Hos veterinären är hon otroligt lugn, dom får ta blodprov på henne utan att hon säger eller gör något. Veterinären rakade ju även Dolce medan jag höll fast henne (inte särskilt hårt grepp), utan lugnande medel och det gick bara bra.
 
Dolce kan tyvärr inte (pga sin halvsidiga ansiktsförlamning) fara på utställning och det tycker jag är tråkigt. Jag är övertygad om att hon hade charmat både domare och publik.
 
Två kort på vår underbara, högt älskade och väldigt bortskämda prinsessa Dolce.

RSS 2.0