Det har varit väldigt varma dagar

och katterna har inte fått komma ut förrän på kvällen. Här kommer kort från när vi satt ute till 20.30-tiden en kväll, innan vi till slut tog in dom. Trots att solen hade försvunnit från altan var det fortfarande väldigt varmt ute och ingen av katterna vill eg gå in i det varma huset igen.

Att den nya hagen skulle bli populärt gissade vi men inte att det skulle kunna bli så här bra föf dom.

Marussia o Ella föredrar fortfarande att ligga på altan och Sakhi o Dolce föredrar att ligga på gräsmattan.
 

Vissa saker känner man igen...

 

Varmt ute

Vi har fortfarande väldigt varmt ute o för att försöka svalka ner katterna köpte jag en billig "pool". Jag blåste inte upp de två översta ringarna så hårt, detta med tanke på att det ska vara lätt att gå in i o ur, om de vill. Vi valde medvetet att bara sätta i lite vatten, nu så här i början

Ella tyckte den var skum o gick en stor lov runt, Marussia var oxå rätt avvaktande. Dolce satte direkt ner ena tassen för att känna på vattnet o Sakhi, han blev lycklig över att ha en så stor vattenskål.
 

Varma dagar

I em satt jag ute med Sakhi o Ella ett par timmar, o det var nästan väl varmt o bara lite lätt bris. Men vi drog ner markisen så att det blev lite skugga på altanen i alla fall. När det är riktigt varma sommardagar passar vi även på att ge dom lite extra blötmat, med lite extra vatten i, så att de får i sig ordentligt med vätska.
 
Ett ställe som är populärt märker vi - är själva krysset. Alla turas om att sitta där o spana.

Sakhi o Dolce ligger gärna på gräsmattan o njuter medan Marussia och Ella föredrar att (oftast) ligga på altanen.

Det märks att hagen är ny o att vi inte har fått till bra rutiner ännu. Första gången när vi hade ute alla 4 satte jag bara burarna bredvid varandra utan att tänka på att en bur kom kanske lite väl nära en sida. Ella var snabb med att hoppa upp på buren o titta men tur nog såg maken det så det var bara att flytta in transportburen en bit.

Ska alla 4 vara samtidigt i hagen så måste man vara två, så att vi kan hålla koll på dom så att dom inte försöker klättra (som Sakhi gjorde i går, på stolpen som sitter i krysset) etc.
 

Kattgård nr 2

Maken har gjort en kattgård 2. Varför det blev en kattgård 2 var för att först o främst så skulle våra katter ha möjlighet att kunna springa omkring lite bättre än i vår första kattgård. I den nya kattgården är det även mera gräs (vilket dom alla 4 gillar) o sen som bonus blir det att dom får vara med när vi är där ute.

Det är bara ett par dagar sen vi satte upp den och det blev lite blandade känslor tror jag bland katterna. Vi valde att släppa ut dom två o två, eftersom vi vill ha koll på dom så att dom inte smiter/klättrar.

Den jag trodde skulle göra första rymningsförsöket var Marussia. Visst gick hon o tittade lite grann, men inte så farligt.

Den som faktiskt hoppade rakt in i nätet var Sakhi, som nog trodde att han skulle kunna få sitta under sitt träd o njuta av dofterna.

Sakhi var mest rymningsbenägen (vid första tillfället), Marussia var bara lite rymningsbenägen, Dolce var som vanligt o den som älskade nya kattgården mest var Ella. Vilken fröjd att se alla 4 njuta utan selar o med svansarna rakt upp.
 
Marussia älskar att busa med pinnar, det gör även Dolce, o nu kan dom äntligen springa runt utan att trassla in sig.

Marussia o Dolce fick premiärinviga den när vi satt ute o åt middag. Självklart vill dom oxå ha vår mat. Tror inte att vi kommer ha katterna ute i nya hagen när vi har middagsfrämmande just eftersom dom nog kan hoppa upp på bordet både en, två o flera ggr.
 
Hagen är byggd som ett V.
 
 
 
 

Chakrakullen fyller 4 år

 Idag fyller Ellas första kull, Chakrakullen, 4 år.

Det var en väldigt tuff dräktighet för stackars Ella som inte mådde bra under dräktigheten. Hon mådde dåligt i sommarvärmen o gick inte upp mycket i vikt, 401 gram bara. Det blev 8 st kattungar. Låga födelsevikter på samtliga 8 st, vilket ju inte var så konstigt. Tyvärr gick 3 st över Regnbågsbron.
 
Det blev 4 honor och 1 hane o jag hade inte alls tänkt spara någon hona på foder men så kommer Majken (Manipura) o charmar mig helt och hållet.
 
Svadhisthana kallas nu för Luna.
Kallas även för Navelchakrat.
Plats: i den övre bäckenområdet, ungefär två fingrar nedanför naveln
Färg: Orange
Hona, SIB f 24.
Födelsevikt: 64 gram.
 
Manipura kallas nu för Majken (o fick en kull innan hon kastrerades o skrevs över)
Kallas även för Solar Plexus Chakrat
Plats: ovanför naveln, Belos, mjukbens strukturen i bröstet
Färg: Guld (gul)
Hona; SIB f 09 24.
Födelsevikt: 70 gram.
 

Anahata kallas nu för Juno.
Kallas även för Hjärtchakrat
Plats: bröst, mellan brösten
Färg: Grön
Hona: SIB f 09 24.
Födelsevikt: 74 gram.

Juno fick en liten kompis, Benny, som stannade här ett tag medan Juno växte upp här. Jag har glömt fråga om hon fortfarande gillar Benny.


Vishuddha kallas nu för Hjärta.
Kallas även för Halschakrat.
Plats: Halsen, vid basen av halsen där du kan se en liten grop.
Färg: blå (ljusblå)
Hane: SIB n 09 24
Födelsevikt: 60 gram.

 
Sahasrara kallas nu för Cleo.
Kallas även för Kronchakrat.
Plats: på toppen av huvudet
Färg: Purpur (Violett)
Hona: SIB n 24
Födelsevikt: 59 gram.
 
Detta var en väldigt, väldigt aktiv kull. I synnerhet när det var dags för veckobilderna. Alltid på språng. Ibland lyckades vi få dom trötta (ibland för trötta) men det blev en hel del veckor då det var som på bild 3.
 
 
Stort grattis till alla i Chakrakullen.
 

 

 


Inspirerad

Jag har blivit inspirerad av kattfolk som nätar in en stor del av trädgården till sina katter. En del nätar in hela trädgården, andra en del av den. Såklart visar jag alla bilder/filmer för min man som nu oxå har blivit lite inspirerad.

Så nu har vi beställt nät för att göra en till kattgård, den blir lite mer provisorisk (för tillfället) o vi kommer inte att lämna katterna där själv.

Vi har en hyfsad stor kattgård men katterna har inte så mkt gräs o de har även problem att kunna springa ordentligt. Däremot finns det bra med hyllor och även ett träd o en liten bro för dom i den första kattgården.

Vi brukar ta ut katterna på "grönbete" som jag kallar det. Det är lättast att bara ta ut dom antingen ensam ell två o två. Att ta ut tre ell fyra st gör bara att dom trasslar in sig i varandras koppel.

Nu blir det så att katterna kommer att få ha möjlighet att springa fritt - ell mer fritt än i kattgården ell när de är på "grönbete".

Maken har inte börjat semestern ännu o vi håller på med andra saker under tiden oxå, men jag hoppas att det går fort med den nya kattgården, när den väl påbörjas.
 
Blandande bilder på Dolce, i kattgården o på grönbete.
 
 

Några bilder på Agge

dvs Plebejus Argus från Fjärilskullen.
 
Agge bor tillsammans med en sibbekompis, Dexter. Matte L är väldigt duktiga med att ta ut killarna på gården o de är ute flera timmar/dag. Behöver jag ens säga att det är två väldigt lyckliga katter.
 
Matte L kom eg för att titta på Helle men när hon väl såg Agge var det kört. Hon blev helt förälskad i honom o hon fick såklart byta katt.

Med facit i hand blev det så rätt, så rätt. Dexter o Agge älskar varandra o är rätt lika varanddra till sättet. Båda är lite försiktiga men tillsammans blir de modiga. ♥♥
 
Bilder på Agge först och sen på Dexter.
 
Dexter
 
Båda tillsammans.
 
 

SP S*Deltas Sakhi

För ett par dagar sen var jag och Sakhi på en liten utflykt. Där fick han räkor o efter att ha tagit in alla intryck o vi var hemma somnade han gott på min mage. Älskade prinsen, den allra finaste vännen (som hans namn betyder).
 

RSS 2.0