Utställning i Luleå

denna helg och i år far jag inte dit, då jag är upptagen med annat. Det känns väldigt konstigt att inte fara dit, i synnerhet nu när jag bara har två katter att ställa ut och dom dessutom går i samma grupp - himla skönt!

Det känns även väldigt konstigt att se och läsa om allt inför utställningen, det blir nog en hel del sibbar på utställningen. Dels det vanliga gänget (i norr- o västerbotten) men så även från Sundsvall, Norge och Finland. Nåja, vad är väl en bal på slottet.....
 
Hoppas på att få se många bilder sen från helgen och önskar såklart att det går bra för alla katter, lycka till i helgen!

Ny bloggadress

Smillas matte (Smilla heter Ferrari i stamtavlan) har skaffat en ny blogg, jag har uppdaterat länken till henne. En gammal bild på Smilla, tagen när hon bodde hos oss.
 
 

Besökare för att testa allergin

Jag kommer snart att börja ta emot testbesökare igen om ett par veckor. Jag vill dock vänta in kullen som My kommer föda hos Carina först. Den kullen beräknas komma kring mitten av september.
 

Ju längre tiden går

desto fler katter ligger i sängen jag köpte i Norge, tänkt till Dolce. Oftast ligger Sakhi där men även Marussia och Ella har börjat ligga där och faktiskt även Dolce. Visst är detta en passande säng för vår prinsessa!
 
Bild 2 är så typiskt Dolce. Jag kan få ta ett eller två kort, sen börjar hon alltid att tvätta sig.  Älskar hennes uttyck på bild 3, så charmigt!
 

Vägdags

Det var ett tag sen jag vägde katterna men nu var det dags igen.
 

Sakhi

5,5 kg

Marussia

3, 6 kg

Dolce

3,7 kg

Ella

3,8 kg

 
Dolce älskar att sitta rakt upp  i denna vågskål (hon gör det ofta, tex när hon väntar på frukost etc) men här var hon nog lite trött. Alla sötaste Dolce.  
 
Önskar er alla en riktigt trevlig helg!
 
 
 
 

Vilken härlig dag

då jag idag har hunnit hälsa på både Yang, aka Sunny, och Vinur, aka Findus. Båda bor i Flurkmark så det passade bra att slå två flugor i en smäll.
 
Det kommer att komma upp bilder, men det får kanske vänta ett tag då jag har fullt upp nästa vecka. Men kort kan jag säga att Sunny är mer lik sin mormor Jivara än mamma Marussia. Sunny är även störe o tyngre än Marussia, hon brås nog på pappa Casper. När jag kom dit var det en trött tjej så jag vet inte hur bilderna blev, har inte hunnit titta på dom ännu.

Sen for jag och matte Helén vidare till Findus. Även han var lite trött men båda två älskade godiset jag hade med mig och snabbt hade Findus ätit upp allt godis.  
 
Findus har ju varit en tvilling till Sakhi men nu hade han tappat en del päls så Findus var väldigt lik syster Podruga (som bor i Oslo) och precis som Podruga har han en grym härlig look, något Sakhi tyvärr inte har. Även här kommer det komma bilder senare.
 
Det är otroligt roligt att följa upp sina avkommor och se hur dom ser ut när dom växer. Sunny blir 2 år i november och Findus blir 6 år i januari.
 
Jag hoppas kunna ta mig till Ferrari, aka Smilla, senare i höst också. Henne är det väldigt länge sen jag såg nu.  

Sävardagen

Idag är det Sävardagen och det är så tråkigt att det idag både blåser och regnar ordentligt.
 
Det är lite olika aktiviteter och bla har dom Nordens första Zombierun. Det är 300 anmälda löpare (från hela Sverige) och x antal Zombies. Man har inte fått veta hur många Zombies det kommer vara som jagar.
 
Av någon anledning går det inte länka direkt (har haft det problemet tidigare) utan jag lägger ut länken direkt, så går det att klicka på den.
 
Mera information om Zombierun i Sävar
http://www.zombierun.se/Index.html
 
Samt en video som visar vad det går ut på.
 

Snart

har jag kanske något spännande att berätta, men jag vill inte ta ut något i förskott. Allt ska klaffa först.

Det händer inte så mycket. Katterna går ut i kattgården varje dag, oavsett vädret. Det är bara när det ösregnar som fönsret är stängt. Vi har en del hyllor som dom kan sitta i skydd för regn. Fast en del är ju inte alltid så smarta, ingen nämnd vid namn men jag kan skriva som så att hon är väldigt snabb och busig liten tjej!
 

Utekatter

Jag är emot att ha utekatter, men tittar såklart inte ner på dom som har valt det alternativet. Istället berättar jag om alla de faror som det innebär och att om man väljer ha sin katt som utekatt ska man självklart kastrera den och i samband med kastreringen även tatuera katten.
 
En okastrerad fertil hankatt som går ute har en livslängd på ca 2 år! Ett skrämmande fakta anser jag. Det spelar ingen roll om katten var gratis eller om man har betalat mycket pengar för den, sorgen är lika stor och tung ändå. Att släppa ut en ung (o dum) kattunge är väldigt riskabelt, då den inte har så mkt förstånd ännu.
 
Vi har i kvarteret utekatter och det slår aldrig fel, ett par ggr/år kommer grannen och frågar om vi har sett katterna. Det är lätt att råka bli instängd någonstans.
 
Men som sagt, jag berättar om vad jag tycker om att ha katten som utedjur och det är allt jag kan göra. Varje ägare måste få göra vad h*n anser är bäst för katten.
 
Vi har valt att göra en kattgård och att ibland släppa ut våra katter på grönbete, såklart i sele och koppel. Samt att någon alltid sitter med för det är så lätt att dom trasslar in sig.
 
Alla våra katter älskar att vara ute på grönbete, alla utom Ella. Vilket är lite roligt för hon är en så tuff och framåt tjej med väldigt mycket attityd. När vi tar ut katterna (vi tar bara ut dom 2 och 2 för att lättare ha koll) så njuter dom alla. Ella kan oxå njuta lite grann men fort blir hon less och vill komma in. Hon blir fort platta katten och vill bara gå in i tryggheten i kattgården, som hon älskar. Där skulle hon lätt kunna vara dygnet runt, om hon fick!
 
Här är det Dolce och Sakhi som är på grönbete.
 

Pappa Bellman

För ett tag sen följde jag med Carina, när hon hämtade hem sin hona Prinsessan My från parning. Jag ville gärna följa med för att hälsa på Bellman, dvs hanen till Marussias första kull, Änglakullen.
 
Det är inte Bellman som My träffade denna gång utan hon träffade en annan snygg kille som heter Super Sonic Blue. Både Bellman (som numera ägs av fodervärden) och Sonic kommer från Helenas uppfödning.
 
Bellman är numera kastrat och har det bara bra. Visst är han väl helt underbar?
 
  
Sonic är också en helt underbar hane och jag är väldigt imponerad av att han har så mycket päls och har bra vikt, trots att han är fertil.Här kommer några kort på honom o kolla bara in hans grymma look, även fast han än snällare än snällast.
 
Mys första parning var en dejt med Bellman och jag tyckte det var så gulligt när han gick fram och nosade på My (som inte sa något) i transportburen, undrar om hon kom ihåg honom.
 
Det är för tidigt att säga något om My är dräktig eller inte, men jag hoppas. Det är så kul att ha kattungar - även om det såklart är mycket jobb också.
 
 

RSS 2.0