Nu har alla kattungar flyttat

och vi kommer nu att pusta ut lite och även jobba ihop Marussia och Sakhi igen. Jag hoppas att det går lika snabbt och smärtfritt som förra gången. En sak är säker och det är att det kommer bli problem med att få Marussia att stanna kvar i vardagsrummet 1-2 nätter själv, nu när hon inte har kattungar. Jag tror att vi låter Dolce hålla Marussia sällskap.
 
Det har varit otroligt mycket omkring mig, med sjukdomar och annat som har gjort att jag har glömt vissa saker. Såsom att jag alltid brukar fota kattungarna på ett särskilt ställe, i en liten "glugg", när dom är 10 veckor. Så det blev inget sånt kort denna kull, får försöka komma ihåg det med Ellas kull.
 
Vi brukar alltid ta avskedsbilder när mamman får säga hejdå till sina kattungar och denna kull var Marussia totalt ointresserad av kattungarna, som ni kommer märka. Något jag oxå gör är att fota den nya köparen/de nya köparna med sin katt. Denna gång har jag fått tillåtelse att lägga upp samtliga bilder här.
 
 Vi brukar även alltid fota profilbilder oxå och här glömde vi bort att göra det när vi hade de externa blixtarna framme så jag tog bara en kattunge medan min man fotade. Det gäller att ha en ängels tålamod när man ska fota profil då kattungarna gärna tittar på allt annat än rakt fram mot fönstret.
 
Tanja flyttade i lördags och hon flyttar in till stan. Hon får sällskap av en ragdollkompis (som är född maj 2014) och eftersom det skiljer så lite i ålder så kommer Selma och Tanja nog ha väldigt roligt ihop.
 
Här kommer en bild på en ointresserad Marussia som blir lite tvättad av Tanja och så en bild på Erik och Tanja.
 
Pamina flyttade i söndags. Hon flyttar till Holmsund till en barnfamilj och en stor vallhund, Tjapp. Tur han är väldresserad och van vid katt.
 
Pamina är den andra katten jag har sålt till en hundfamilj men jag tror nog det kommer gå lika bra där som i den första familjen.  Där satte Yin hunden på plats efter bara ett par dagar med en tass (inga klor ute) mot Kira.


En bild på en fortfarande ointresserad Marussia och så en bild på Pamina tillsammans med Kristoffer, Pär, Elvira o Sanna.
 
Dylan flyttade igår och han kommer bli min nya avelshane.
 
 
Tanken är att han bla ska få träffa Ella nästa år. Dylan flyttar in till Umeå och han kommer få sällskap av en perser, Hendrix (som är född december 2014). Där kommer det nog gå livligt till då det skiljer så pass lite i ålder.
 
Marussia är fortfarande lika ointresserad av att säga hejdå. Sen en bild på fodervärdarna Johan och Bea.
 
Vi önskar alla kattungarna lycka till i deras nya hem.
 
Dylan kommer snart få en egen kategori, där man kan följa hans uppväxt tillsammans med sin kompis Hendrix.
 
 
 

Kull nummer 8

och det blir spännande att se vad Ella och Trisse kommer att ge för några avkommor, det är ju första gången för båda två.
 
Förväntat färgutfall blir för hanar svarta eller blå, med eller utan vitt, med eller utan guld.
 
För honor blir det svart- eller blåsköldpaddor, med eller utan vitt, med eller utan guld.
 
Tänk om det blir fina blåsköldpaddor, hur ska detta då gå!   
 
Jag har nämligen sagt att Ella blir sista katten in i vårt hus. Detta för att vi nu har 4 katter, det kan vi ha då vi har ett stort hus, men vi kommer ju flytta från huset någon gång. Det samt att vi vill hinna med varje katt och ge varje katt den tid som den behöver, samt såklart inte stressa Sakhi i onödan.
 
Så här blir i alla fall stamtavlan för kull nr 8.
 
I pawpeds står Ella fortfarande som IC, fastän hon numera är GIC. Eg spelar det ingen roll för på stamtavlorna blir det rätt - vilket ju är det viktigaste.
 
 
 

Växter och livsmedel som ditt husdjur bör undvika att tugga på

Vi i Villa skickade ut ett nyhetsbrev om trädgårdsväxter som kan vara farliga att tugga på. Alltid bra med en påminnelse känner jag så här är listan.
 
 
Det är ganska ovanligt att husdjur blir förgiftade av växter. Olika växter är olika giftiga och vissa växter ger övergående mag- och tarm symptom. De vanligaste tecknen på att ditt husdjur blivit förgiftad är kräkningar, diarré och att den dreglar. Andra tecken kan vara trötthet, vinglighet och kramper. 


Finns det en misstanke om förgiftning så försök att identifiera giftet och försök uppskatta mängden som djuret fått i sig. Misstänker du att din katt fått i sig liljeväxter av släktena Hemerocallis och Lilium bör du kontakta närmaste djursjukhus omgående eftersom liljor skadar kattens njurar. 

Tänk på att alltid kontakta en veterinär om ditt husdjur inte mår bra och försök aldrig få ditt husdjur att kräkas själv.

Växter och livsmedel som ditt husdjur bör undvika att tugga på:

Amaryllisväxter
Anemon
Azalea
Berberisväxter
Bolltistel
Buxbom
Chrysantemum
Delphinium
Fingerborgsblomma
Ginst
Giftsvamp
Gullviva
Gullregn
Hyacinter
Iris
Julros
Järnek
Kalla
Kaprifolväxter
Kattsvans
Klänglilja
Korallbär
Korallranka
Lejongapsväxter
Liljekonvalj
Lök
Mahonia
Malört
Mistel
Murgröna
Nakna jungrun
Oleander
Potatis (grön)
Prickblad
Påsk och pingstlilja
Rababerblad
Ranunkelväxter
Riddarsporre
Rhododendron
Rosenkalla
Silverkalla
Skogsolvon
Spansk peppar
Stormhatt
Tomatplantor
Vallmo
Vindruvor
Vårkrage
Yucca

Kullen är 13 veckor

och nu är det dags att säga farväl till våra älskade operakaraktärer. Det kommer - som vanligt - att bli väldigt tyst och tomt när kullen flyttar. Men... vi kommer inte sakna att behöva fånga Dylan i flykten, när vi går in i vardagsrummet.
 
Det har gått väldigt bra att åka bil med dom, det är Tanja som har behövt lite mera träning så hon har fått åka lite extra själv o det har hjälpt. De senaste resorna hon har gjort (både själv men även med syskonen) har hon varit tyst.
 
Förutom att åka bil denna vecka har de även hunnit få sitt bad. Jag tycker det är viktigt att våra kattungar blir lite van vid vatten, jag säljer i vanliga fall åtminstone till en allergiker per kull och det har peppar, peppar gått bra.
 
Så jag vänjer kattungarna vid vatten och så får de alltid bada sista veckan hos oss. Det blir ju inte ett utställningsbad utan bara ett bad med en schamponering. Badet var ingen höjdare, inte alls! Men däremot belöningen - kokt skinka - var gott!!
 
Igår var det dags för besök 2 hos veterinären i samband med slutbesiktningen. Det gick galant och ingen kattunge skrek/pep till. Det var bara Pamina som var lite lätt slingrig när hon skulle få första sprutan.
 
Jag lånade Paminas bur och rymde då alla 3 kattungar i en bur men himlar vad dom har blivit tunga!! Jag har varit väldigt bortskämd med att kunna få hjälp av i synnerhet äldsta sonen med att bära tungt åt mig men nu får jag fixa det själv.
 
Nåja, det är ju tur att det "bara" blev 3 kattungar denna gång - jag tänker på Kickis kull (som hon har på foder i Umeå). Där blev det 7 kattungar och där måste man absolut vara minst 2 som hjälps åt att bära och ta fram kattungarna, en efter en. 
 
Vi åkte hem och alla slocknade nog i buren, det var första gången jag hade alla 3 i baksätet. Eftersom jag är upptagen idag hela förmiddagen så vill jag passa på tillfället att gosa lite extra mycket med dom, när jag kommer hem. Så bilderna är fotade en dag i förväg.
 
Kolla bara in fotomodellen Pamina!!
 
Vi har fått så fina köpare - o fodervärdar - till denna kull och jag är så glad. För första gången kommer samtliga att ha en kompis som väntar på dom. Det blir spännande att se och höra hur det går, men det går nog bara bra.
 
På lördag flyttar Tanja, Pamina flyttar på söndag och Dylan flyttar på måndag. Sen blir det en liten paus så vi kan hämta andan, rengöra och städa innan nästa kull kommer. Det ska bli otroligt kul och väldigt, väldigt spännande att få se det blir för små krabater som kommer födas vecka 29.
 
För sista gången kommer nu alla våra skatter i ett och samma inlägg och som vanligt tar jag det i den ordning som dom föddes.
 
Dylan
 
Pamina
 
Tanja
 
Efter att de enskilda bilderna hade tagits blev det paus ett tag så att dom fick sova en stund, för det tar ju på krafterna att fara till veterinären. Så när vi började med kullbilderna var dom väldigt trötta men snabbt blev dom pigga igen.
 
Tanja, som alltid varit kullens Duracell-kattunge har de senaste veckorna backat lite och låtit Pamina ta över den rollen, något Pamina med glädje har gjort.
 
Tre kullbilder och så kommer två bonusbilder oxå.
 

Några bilder från midsommarafton

Marussia och Dolce fick stanna kvar i kattgården med kullen och det var dom inte så nöjda med. De ville hellre gå ut i sele och få vara lös och ledig.
 
Dolce började för 2 år sen att klättre på stängslet, vid dörren in till kattgården. Tyvärr har jag inte ännu lyckats få det på bild, men jag hoppas!
 
GIC S*Frostuddens Ella Fitzgerald - och nu börjar man se att hon har fått lite mage. Det ska bli så otroligt spännande att se vad Ella och Trisse (förstagångsföräldrar båda två) ger för avkommor.Nu är det bara en månad kvar innan beräknad förlossning!
 
Ella som för en gångs skull tyckte om att vara ute i sele, i vanliga fall tycker hon det är jobbigt och kryper fram.
 
Marussia och Dolce fick vara i kattgården hela eftermiddagen och det uppskattade dom inte så mycket, i synnerhet inte när dom såg att Ella och Sakhi var ute på gräsmattan.
 
Kullen fick även äta i kattgården, här är det Tanja som stannar kvar och äter maten.
 
Vackra prinsen, min nallebjörn. Jag är så stolt över hur fin, vacker och snäll SP S*Deltas Sakhi är.
 
 

Till slut så har det hänt.....

Detta är Marussias fjärde kull och även om detta är en busig kull så var Marussias andra kull (Kinesiska filosofi-kullen, med Yin o Yang, aka Sunny) snäppet värre.
 
Det är många kattmammor som biter av morrhåren på sina kattungar om dom är allt för busiga. Det gjorde inte Marussia med Yin (som verkligen var busig) men när jag kloklippte kattungarna i helgen upptäckte jag att Dylans morrhår var knipsade.
 
Jag vet inte exakt när det hände men det var någon gång mellan vecka 10 och 11 (även om jag upptäckte det i samband med denna kloklippning).
Här ser man att Dylan har avbitna morrhår.


Vid närmare inspektion visade det sig att även Tanja hade fått sina morrhår avbitna. Dock lite senare än storebror, för det är först på 12veckorsbilderna jag ser det på henne.
 
 
 
 

 

Så tokigt det blev

Marie Hedrén har en väldigt praktisk hemsida, där kan man läsa om väldigt intressanta saker (bla allergi) och hon har även en flik där man kan knappa in första dräktighetsdagen o så kan man läsa om hur fostren utvecklas.
 
Det har jag gjort på samtliga kullar och det gjorde jag även på kullen mellan Ella och Trésor (aka Trisse) o fick det till att kullen var beräknad till vecka 30.
 
Från dag 59 väger jag alltid blivande mamman varje dag (jag vill ha statistik på hur mycket honan går upp/kull) och nu skrev jag in i almanackan dag 59.
 
Det var bara ett problem visade det sig, jag hade råkat skriva in fel datum på Marie Hedréns sida så nu kommer kullen en vecka tidigare, dvs vecka 29.
 
Just nu har vi Marussia, Dolce och kullen i kattgården medan Ella o Sakhi är i vardagsrummet. Ella slukar all mat som är kvar på tallrikarna och nu börjar det synas en liten mage på Ella.
 

Operakullen är 12 veckor

och nu är det verkligen inte länge kvar innan dom flyttar.
 
Igår var en intensiv dag för kullen. Dels fick de vara ute i kattgården, sen fick kullen följa med och hämta middagsgäster (bla från stan, så det blev en lång åktur).
 
Medan vi kunde sitta ute o äta och njuta av det härliga vädret fick Marussia, Dolce och kullen vara ute i kattgården (3e gången) och nu var det full fart på dom. De sprang och jagade varandra, klättrade i trädet, gick över gångbron och var på hyllorna.
 
Denna kull är den första kullen som jag har tagit ut dom en och en för en biltur (i deras respektive transportbur) och jag började med Pamina,sen Dylan och sist Tanja.
 
Tanja var den enda som tyckte det var lite jobbigt så därför fick hon en kort åktur redan dagen därpå. Av samma skäl fick Tanja följa med när jag skjutsade hem våra middagsgäster oxå. På väg in till stan kom 2-3 pip och på hemvägen sov hon hela tiden.
 
Dylan
 
Pamina
 
Tanja
 
Kullbilder
 
En bonusbild på Dylan, som redan nu har börjat träna för att charma sina blivande flickvänner.
 
 

Vikter vid 12 veckor

Dylan är den tyngsta hane vi (hittills) har haft och jag är helt övertygad om att han kommer bli en stor katt. Som jämförelse kan jag ta Sakhi som vid 12 veckor vägde 1760 (även om lillebror Mellon var tyngst i den kullen med sina 1774 g).
 
Sakhi väger nu mellan 5.6-5,8 kg. Nu var det ett tag sen jag vägde honom så jag bör kanske göra det snart igen. Sakhi har inte haft samma problem som många andra kastrater får, dvs att de går upp väldigt mkt i vikt.
 
Tanja är en tung hona och Pamina tillhör snittet. Som jämförelse kan jag ta Marussia vid samma ålder. Hon var näst tyngst i sin kull med sina 1517 g. Tyngsta honan var Lamborghini med sina 1560 g.
 
Men det var då, nu är Marussia lättast av alla i kullen. Snart blir hon kastrerad (bara en kull till) och då får vi se vad som kommer att hända med Marussias vikt.
 
Bilderna kommer om ett par timmar, jag sitter och kollar vilka bilder jag ska ta ut samt även bearbeta dom lite lätt.
 

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 12 veckor

Status

Don Magnifico/Dylan

N 24

128

1896 g

Stannar i katteriet, flyttar till Umeå

Pamina

N 24

99

1560 g

Flyttar till Holmsund

Tanja (Tatyana)

N 24

118

1752 g

Flyttar till Umeå


Kullen är 12 veckor och det är midsommar

det betyder att vi har en liten paus idag från datorn för att istället umgås med familj och äta gott. Bilderna kommer att komma upp under lördagen istället.
 
Önskar er en riktigt trevlig midsommar!
 
 
 
 

En cool mamma

Marussia är en otroligt lugn och avslappnad mamma. Hon uppfostrar sina småttingar vänligt och bara ibland bestämt, annars låter hon dom få göra mycket bus med henne utan att hon säger ifrån.
 
Så har hon varit ända sen sin första kull och det är orsaken till att hon kommer få träffa Trésor (Trisse) för en sista kull, om allt går vägen, innan hon sen blir kastrerad.
 
Så här lugn och avslappnad är hon oftast när det kommer folk för att titta på hennes småttingar.
 
Underbara, kloka och högt älskade Marussia, jag önskar bara att du var snällare mot storebror Sakhi när du har kull, och lika snäll och förtjust i Sakhi som när du inte har kull.
 

Vikter, 11 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 11 veckor

Status

Dylan (Don Magnifico)

N 24

128

1681 g

Stannar i katteriet, flyttar till Umeå

Pamina

N 24

99

1418 g

Flyttar till Holmsund

Tanja (Tatyana)

N 24

118

1596 g

Flyttar till Umeå


Operakullen är 11 veckor

och ikväll har jag fått hjälp med kullbilderna av Paminas nya familj o som även busat med kattungarna så att de nu sover gott.Stort tack för hjälpen!
 
Dylan
 
Pamina, som var väldigt busig idag, när vi tog de enskilda bilderna o även i samband med kullbilderna.
 
Tanja som var väldigt lugn idag, när vi tog de enskilda bilderna
 
Kullbilderna
 
Dylan och Pamina busar medan familjen är här;
 
 
Och så här slut var dom efter att familjen hade farit hem. Det tar på krafterna att busa.
 
 
 
 
 
 

Ibland är dom billiga

Jag kommer i morse in i vardagsrummet för att ge dom frukost när jag möts av synen av fullt med jord på golvet. Då har dom lyckats ta ner två blomkrukor. Så det var bara att stoppa undan kattungarna i en bur - då dom såklart ville "hjälpa" till - ta fram sop och borste och sen dammsugaren.
 
Det är ingen i kullen som är direkt rädd för dammsugaren men dom är inte lika tuffa som Marussia var när hon var liten kattunge, hon gick och anföll dammsugaren för att busa med den.
 
Här är Marussia 16 veckor gammal.
 
 
 

Idag kommer veckobilderna sent

då Paminas nya familj kommer ikväll och jag tänkte att dom kan få hjälpa till med att fånga in Pamina och Tanja, i samband med fotandet.
 
Här är en gammal bild som jag inte har hunnit blogga om ännu, när Marussia och tjejerna äter mat.
 
Det blir en intensiv helg då först Paminas familj kommer ikväll. Imorgon kommer Tanjas husse och "farmor" och slutligen så kommer fodervärden på söndag och hälsar på Dylan.

Sen är det inte så länge kvar innan dessa underbara småtroll flyttar. Jag är väldigt nöjd med att jag ännu en gång har fått så fina ägare till kattungarna och även om det är tungt och ledsamt för oss att kullen flyttar så gläds vi åt att småttingarna får komma till sina nya hem.

Denna gång hamnar kattungarna nära Umeå-trakten så det är lätt att kunna fara och hälsa på så småningom.

När kullen har flyttat så kommer vi pusta ut ett tag, innan vi sen gör klart för Ella och Trisses kull, som beräknas komma vecka 30. Det blir otroligt spännande att se vilka det är som kommer titta fram så småningom!
 

Ella och Trésor (aka Trisse) väntar smått runt vecka 29

Äntligen så är Ella dräktig!!! Jag gjorde ultraljud idag och jag var väldigt skeptisk till att hon var dräktig men till min stora lycka så hann vi se 3 fosterblåsor innan Ella tyckte att nu fick det vara slutpillat på hennes mage.
 
Kullen beräknas komma runt vecka 29, detta betyder att vi hinner vila ett tag och tvätta upp efter denna kull. Några kort på vackra Trisse, som blev såå glad när jag och Carina kom och hälsade på.
 
Vi var dit i maj för att uppvakta honom i efterskott och förutom presenter så hade jag även med mig Ella. Det var nog den bästa presenten han kunde få tror jag att han tycker.
 
Om man lyssnar så hör man Ella, som sitter kvar i transportburen, fräsa åt Trisse på slutet. Min älskade tokfia!!
 

Problem med bloggen

Som ni märker är det problem med bloggen, all text flyter ihop till ett stycke. Jag har sökt hjälp för detta problem o hoppas snart få det åtgärdat.

En bild på Marussia

Marussia är inte alltid så lätt att fota och det här är taget när kullen blev 9 veckor. Hon ser lite tunn ut, men annars tycker jag faktiskt att hon ser bra ut för att ha en kull kattungar.
 
Underbara, snälla, tålmodiga och otroligt, otroligt duktiga mamma Marussia!! Att jag lyckades få henne på bild är väldigt ovanligt, hon vrider gärna bort ansiktet när hon ser en kamera.
 

Pamina är reserverad en vecka

Pamina är reserverad en vecka och denna tjej charmade verkligen sin blivande nya familj. Ja, inte bara Pamina utan även Dolce och såklart Tanja och Dylan oxå. Här kommer bilder på Pamina, från det att hon var riktigt liten till nu.
 

Vikter, 10 veckor

 

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 10 veckor

Status

Dylan (Don Magnifico)

N 24

128

1571 g

Stannar i katteriet, flyttar till Umeå

Pamina

N 24

99

1306 g

Intresse finns

Tanja (Tatyana)

N 24

118

1471 g

Flyttar till Umeå


Nu är dom 10 veckor

Så det betyder att dom tyvärr snart flyttar till sina nya hem. Tyvärr för oss men jag vet att dom nya ägarna väntar otåligt på dom.
 
Dylan
 
Pamina
 
Tanja
 
Kullbilder blir det många av då jag hade svårt att bara plocka ut några stycken. Den sista bilden är eg den första bilden vi tog. Pamina var helt hopplös igår, hon skulle bara hoppa ner från bordet och springa och busa.

Kullbilderna måste vi vara minst 3 för att hjälpas åt att ta. En är fotograf och så står det två personer vid fotobordet, redo att hinna hugga dom i flykten. Jag fick hjälp av Linda Karlström (stort tack vännen!) när vi skulle köpa in externa blixtar och det är verkligen bra blixtar (trots att dom inte var så dyra att köpa).
 
Kullbilderna är tagna vid midnatt och det syns inte. Visst, jag bearbetar alla bilderna lite lätt i photoshop, men det gör jag även med de enstaka bilderna som togs tidigare under kvällen.
 
Måste avsluta med två bilder på tjejerna. Dylan var lite trött tydligen igår vid fotandet så det gick snabbt att få fina kort på honom. Tjejerna däremot var väldigt intresserade av vad som hände på golvet och det blev många såna här kort.
 
 
 

Intensiva dagar

framför allt för mig då jag har besök varje kväll. Nåja, det gör inte kattungarna något utan dom hoppar, skuttar etc. Alltid bra med olika personer som håller på med dom.
 
Igår var en intensiv dag för kullen. Först en längre biltur - ja, längre än jag brukar köra med dom. Kullen var helt tyst, det var först när jag så småningom kom ut på E4:an ett kort tag som någon började pipa lite lätt.
 
Jag hoppas att det kommer fortsätta att gå bra för dom att åka bil och nästa vecka blir det till att träna dom en o en, för att se hur det kommer att gå.
 
Efter bilturen fick dom sen en dusch och det gick bara bra för Dylan. Sen kom Pamina som tyckte det var lite halvläskigt efter ett tag och så kom Tanja som tyckte det var mindre kul och hon förstod inte vitsen alls med att duscha.
 
Jag hoppas på fint väder i helgen för då ska jag försöka plantera sommarblommor och tänkte att jag tar med mig kullen ut. Antingen en och en i sele o på gräsmattan nära mig men mest troligt blir det nog att alla + Marussia o Dolce får vara i kattgården med dom. Annars blir det inte så mycket gjort för mig.
 
Jag vet ju hur det är när man ska göra något och man har katter ute i sele och koppel. Fort trasslar dom in sig i något.

En gammal bild på Sakhi, tagen för 7 år sen, då han var liten kattunge. Jag lämnade honom ensam och utan uppsikt max 2 minuter medan jag gick in för att hämta något att dricka. När jag kom tillbaka satt han fast, ordentligt! Det här är även en utmärkt påminnelse på hur fort dom kan fastna när de är obevakade.
 
Vem hade kunnat tro att Sakhi skulle bli en så stor, maffig och snygg pälsboll. Det här kortet är taget bara 3 år senare.
 
och det här kortet är taget i fjol somras. Vår älskade nallebjörn.
 

Värt att tänka lite extra på

 inför sommaren, skaffa inte en sommarkatt!

 
 
 

Ny telefon är inköpt

så nu kan man nå mig igen, på mobilen.Numret är 070-831 87 31.
 
Tänk så fort man vänjer sig vid att ha en fungerande telefon. Men nu är det värsta kvar, nämligen att flytta över allt och få allt som jag vill ha det. Önskar att det fanns något enkelt sätt att föra över rubb och stubb, med en enda knapptryckning.

Pamina och Tanja

Att Dylan, som är en kille, väger mest är inte så konstigt. Om man tittar på Pamina och Tanja så ser Tanja ut att vara den lättaste i kullen, men där har man fel.

Tanja är tyngre men har en annan kroppstyp än Pamina har. För tillfället skiljer det ca 80 gram mellan tjejerna, vilket ju inte är så mycket. Men Tanja har alltid vägt lite mer än storasyster Pamina. Till storebror Dylan är det ca 200 gram.
 
 

RSS 2.0