Sakhi har en trogen följeslagare i Ella

Hon älskar verkligen Sakhi, trots att det är han som oftast, ja tom alltid läxar upp henne.
 
Ella har mer och mer blivit min katt, hon sover oftast med mig och när jag sitter i soffan, med ullfilten på så kommer hon som ett skott. Ibland har hon tur och hittar Sakhi där.

Bilder på Jivara

Jag träffar ofta Jivara, mamma o Jivara bor ju bara ca 5 min ifrån oss, men av någon anledning är jag dålig på att ta med kamera och fota. Eller jag vet ju anledningen.....
 
Jivara är nämligen en högst motvillig fotomodell, absolut inte som Dolce som verkligen gillar att bli fotad.
 
En annan sak som är rolig med Jivara är att hon - under inga som helst omständigheter - vill visa mig eller någon annan från familjen - hur mycket Jivara älskar min mamma. När dom två är själv så vet inte Jivara hur hon ska göra för att komma riktigt nära min mamma. Vår tokiga Jivara!
 
Med dessa nytagna bilder önskar jag er en trevlig helg.

Eg borde vi fira hela dagen lång

men vi tänker på Bugatti och Shekinah (aka Kiara) som tyvärr alltför tidigt lämnade sina familjer för att springa över Regnbågsbron.  Våra tankar går till familjerna som förlorade sina charmiga skatter alltför fort.
 
Bugatti
 
 och Kiara
 
 
Regnbågsbron

Det finns en bro som förbinder himmel och jord. Den kallas Regnbågsbron för sina många färger. På den här sidan Regnbågsbron finns ett land med ängar, kullar och dalar med frodigt grönt gräs.

När ett älskat husdjur dör, kommer det till den här platsen. Det finns alltid mat, vatten och varmt vårväder. De gamla och sköra djuren är unga igen. De som varit skadade har blivit hela igen. De leker hela dagen med varandra.

Det är bara en sak som fattas. De är inte med den speciella person som älskade dem på Jorden.

Så varje dag springer de och leker till den dagen kommer när någon plötsligt slutar leka och ser upp. Nosen skälver, Öronen är uppåt, Ögonen stirrar och plötsligt springer den här från gruppen.

Du har blivit sedd och du och din speciella vän möts. Du tar dem i dina armar och kramar om. Ditt ansikte blir kysst igen och igen och åter igen ser du in i ögonen på ditt trogna husdjur.

Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans…för att aldrig mer skiljas

av Paul C. Dahl


Hurra, hurra, hurra

Idag fyller inte bara Marussia 4 år utan även hennes allra första kull, Änglakullen, fyller hela 2 år.

 
Här är dom 1 vecka gamla och helt underbart ljuvliga!
 
5 veckor och precis lika charmiga.
 
12 veckor och klara att flytta.
 
Vi alla o förstås mormor Jivara, mamma Marussia, storebror Sakhi, storasyster Dolce och lillasyster Ella skickar många grattiskramar och pussar till änglarna och hoppas att dom får något lite extra speciellt att äta idag.
 
 

Ett fyrfaldigt leve

för Bilkullen som just idag blir 4 år.

Det är helt otroligt så fort tiden ändå har gått. Det är ju inte alls länge sen dom var så här små, här 2 veckor
 
eller så här "stora" (5 veckor)

 
och här är dom hela 12 veckor
 
Vi alla samt mamma Jivara, storebror Sakhi, storasyster Marussia och lillasystrarna Dolce och Ella skickar många grattiskramar och pussar till dom andra bilarna och hoppas att ni får äta lite extra gott idag.
 

 
 
 

Raphael

aka Finkel ska bli storebror, men det dröjer innan Tratten kan flytta in då Tratten är alldeles ny. Bilderna är lånade från Leas sida.
Säg Hej till Tratten! Vår blivande familjemedlem!

Pälsvårdskurs

I helgen tillbringade jag ett par trevliga timmar på BJK med att lära mig om preparering, denna gång av Erna Dahlhjelm. Jag lärde mig en del nytt medan annat kunde jag sen tidigare. Nu återstår det bara att börja prova så att Ella och Sakhi (han är bara anmäld på lö) har en chans att glänsa.
 
Något som jag tror att alla vi i lokalen reagerade på var när Erna pudrade på de katter som var medtagna till lokalen. Erna tyckte att det var lite puder medan vi andra tyckte det var mycket.
 
Återigen så är det allra viktigaste när man utställningsbadar en katt att skölja och åter skölja.
 
Här är Marussia badad och sitter och vilar och ska snart få sin belöning för att hon har varit så duktig, kokt skinka.

Trevlig helg

önskar vår allra finaste prinsessa. 

Ella o Marussia

Marussia är inte alltid så glad över Ella, då Marussia tycker att Ella kan vara lite väl busig (och det tycker även Dolce). Ella kan hoppa på systrarna för att busa med dom men nu har båda Marussia och Dolce börjat säga ifrån.
 
Det här är en ganska vanlig syn faktiskt. En katt sover gott, någonstans, och så kommer Ella och ska ligga där bredvid och gosa. Ibland går katten på en gång men ibland stannar den kvar men får finna sig i att Ella tar den större delen av platsen. Våran lilla tokfia!
 
Jag vill bara säga också att sen kortet togs har vi dammsugit den blå kattbädden. Den står under ett klätterträd och hade blivit lite bortglömd.
 

Avslöjad

Ella har alltid varit lite rastlös, haft väldigt mkt spring i benen, men nu de senaste veckorna har hon lugnat ner sig. Hon kommer självmant och hoppar upp i soffan och lägger sig tillrätta, hon kurrar och mår så bra så när man klappar om henne.
 
Jag har genomskådat henne och förstår nu hur mkt hon älskar Sakhi. Ibland hoppar hon upp till mig före Sakhi ligger där, för hon tror att han kommer dit då (vilket sällan funkar) men oftast kommer hon när hon ser att han ligger hos mig.
 
Idag är ett typexempel. Hon satt på ena fåtöljen och såg Sakhi. Snabbt hoppade hon ner från fåtöljen och sprang till Sakhi, börjar tvätta honom men framför allt bita honom i halsen. Detta är bara för att hon vet att hon får uppmärksamhet av Sakhi då.
 
Först får hon lite lätt stryk och sen börjar Sakhi tvätta henne och det är det hon väntar på. Man riktigt ser på henne hur hon njuter för Sakhi är väldigt noga.
 
En annan sak hon har börjat med, som är lite rolig, är att hon springer runt och piper (av avundsjuka gissar vi) när vi håller en annan katt. När Dolce ligger hos husse hoppar Ella gärna upp och tror att det kanske, kanske är storebror Sakhi som ligger på fel ställe och kanske, kanske kan hon bli tvättad och ompysslad.
 
Här är några bilder på en mycket nöjd Ella hos storebror Sakhi.
 

En lugn vecka

har jag haft pga förkylning, som inte vill bryta ut. Nu hoppas jag att jag har mer ork/kraft att göra saker och ting.
 
Ella ÄLSKAR sina syskon men hennes absoluta favorit är Sakhi. Så fort hon ser att Sakhi ligger hos mig kommer hon rusandes, ja inte till mig men väl till Sakhi. Eftersom jag har tagit det lugnt i veckan har dom två legat väldigt mkt hos mig och gosat.
 
Även efter att Sakhi har fått nog och går sin väg, ibland efter 5 minuter o ibland efter flera timmar, ligger Ella ändå kvar hos mig. Det är verkligen stor skillnad på henne nu mot för när hon var 9 månader! Vår lilla virvelvind har blivit stor och börjar kunna ta det lite lugnt.
 
Första kortet är första dygnet här och då var hon så liten, så liten.
 
Här är det senast tagna (o bearbetade) kortet på henne, taget i februari 2013.

Jag hälsade på Raphael

aka Finkel i helgen. Jag har inte sett honom eller Lea med son sen augusti då Finkel kastrerades, så det var verkligen på tiden.
 
Sirius har verkligen växt sen jag sist såg honom och det är ju så med barn, de verkligen drar iväg i vissa perioder. Sirius tyckte att jag var där för honom och skulle fota honom och det är klart att jag skulle göra så här kommer först många bilder på Sirius.
 
Ett, två, tre - kör Sirius!
 
Sen blev det visning av hans sovrum och han visade att han kan ligga i soffan och vila och alla sätt är väl bra? Samt att han sen, med lite hjälp av sin mamma, visade upp sin fina björn som heter Annika.
 
Jag vägde Finkel och han ligger nu på lite drygt 5 kg. En helt OK vikt på honom tycker jag. Även på Finkel blir det många bilder.

Vårt underbara busfrö Ella Fitzgerald

som vid det här laget är lite drygt 10 månader. De senaste dagarna har det hänt något med henne. Ella har frivilligt börjat komma upp i soffan, ofta till mig, för att där ligga och sova. Hon är gosigare än gosigast (iofs kan det ju kanske vara så att hon är på väg att löpa för 3e gången....).
 
Idag har jag haft testbesök (andra besöket) och denna gång charmade nog Ella dom helt och hållet. Hon satt lugnt kvar i famnen - något hon alltså inte haft tid med tidigare, då hon haft väl mkt spring i benen - kurrade när man rörde henne och tom kurrade när jag kammade henne.
 
Vår otroligt söta busfrö Ella. Det ska verkligen bli intressant att se vad domarna tycker om henne på utställningen (i Umeå, i april).

Agent 007

är Ellas pappa och ska nu omplaceras. För mer information kontakta Karin eller Sussie.
 
Bortsett från att han är kille och därför lite större än Ella så är dom lika varandra. Jag har lånat korten på Agent 007.
 
Här är några kort på Elvis Presley, dvs Ellas kullbror.  Lik sin pappa eller vad säger ni? Även här har jag lånat korten.
 
Här är några kort på Ella och nog syns det väl att dom är släkt?
 


Ella, 10 månader


RSS 2.0