Statistik och annat

Jag är lite statistik-nörd och har noga koll på katternas vikt, i synnerhet när dom är dräktiga. Tänkte visa för första kullen, Vänskapskullen, hur jag gör. Dock missade jag att väga dom en vecka så vecka 3 vet jag inte hur mycket Jivara hade gått upp.

Jag gillar excel och dess noga beräkningar, trots att jag inte gillar matematik annars. Men sånt här fascinerar mig.    Jag har fått dela upp beräkningen lite eftersom det tar sån stor plats.

Startvikt är förstås innan honan far iväg på parning, jag väger även efter parning och ser hur mycket honan har tappat i vikt. Värt att tänka på är hur mycket varje unge vägde tillsammans med fostersäck och moderkaka. Det är ju förstås dock bara ett genomsnitt. Sjävklart vill jag också ha med total ökning för honan och hur många dagar hon gått dräktig etc.  Under total ökning har jag även angett vilket år kullen föddes.

Kull Startvikt Hemma Tappad vikt Vecka 2 Vecka 3 Vecka 4 Vecka 5
1 3400 3350 50 3440   3630 3895
  Jivara     90   190 265
  Simba     90 90 280 545

Vecka 6 Vecka 7 Dag 59 Dag 60 Dag 61 Dag 62 Dag 63
4067 4450 4624 4611 4707 4706 4706
172 383 174 -13 96 -1 0
717 1100 1274 1261 1357 1356 1356

Dag 64 Total ökning Snitt/unge
4781 1431 1431
75 2008 4 ungar
1431   Vänskapskullen


Jag testade att använda formeln på Jivaras tre kullar och vad gäller Bilkullen, Marussias kull, blev det 5 kattungar. Uträkningen visade på att det skulle bli 9 kattungar, så nu kan jag nog slappna av. På dom andra två kullarna visade dock uträkningen bara fel på 0,5-1 kattunge....


Linda - ja, Marussia börjar nog mer och mer likna Valentine och ändå är det ett par veckor kvar innan beräknad förlossning. 

Har hittat en fascinerande film

Som jag tycker ni ska titta på. Tyvärr kan jag inte länka direkt, av någon anledning, utan ni hittar den här. Den är dock på engelska, utan undertext. Har hunnit se del 1 av 5 delar och den är verkligen fascinerande.  Är lite slö idag och kopierar in texten som den står. 

In the Womb - Cats


Most of us have seen ultrasound images of humans, but not felines. Get ready. Opening a window on the amazing journeys of two very different cats: the powerful lion and the domestic cat.

From the makers of the critically acclaimed In the Womb and In the Womb – Multiples, Rocket Rights presents In the Womb – Cats. Made for Channel 4 and National Geographic Channel, this film uncovers the incredible journey from conception to birth of the lion and the domestic cat.

Their time in the womb has uniquely shaped both animals. From the extraordinary shock-absorption system that protects lion fetuses during the hunt to the canals in a cat’s inner ear that enable them to land on their feet -protecting them from almost any fall.

The cat family joined by predation, separated by size and skills. One built for the complexity of man’s home; the other for the challenges of the open savannah.

Every whisker, every feature, every joint and limb sculpted by the world we call its womb.

In a television first using remarkable animation and photography, plus scientifically accurate models and extraordinary 4D ultrasound, we show a lion embryo for the first time, and cats running and stretching before birth.

From teeth strong enough to crack a brick to the inner ear that gives a cat such extraordinary balance. This is the story of how two very different animals emerge from life in the womb.

Sakhi i snön

Sakhi älskar att gå ut, men oftast sitter han bara på brädan och är helt nöjd med det. Här har han dock varit ut till mitten, där vi har trädet. Kanske ville han härma Marussia, som gick snabbt dit och uträttade sina behov, så nu har hon fått helt utegångsförbud tillsvidare. Har tyckt synd om henne tidigare o hon har fått gå ut då o då.
Har försökt fota

Marussia uppifrån så att ni ska få se hur stor hon har blivit, men det är som förgjort. Så fort jag kommer med kameran lägger hon sig ner och om hon går iväg så viftar hon på svansen etc.  Från förra veckan till idag har hon dock ökat med 305 gram och om jag går efter en uträkning (mellanskillnad mellan vecka 5 o 6/delat med 50) så ska Marussia (o Bellman) få 6 kattungar!!

Här kommer två bilder på vackra Marussia.


Dolce o maten

Första dagen åt hon glatt upp allt uppblött torrfoder men nu har det börjat bli lite si o så. Det är tydligt att det inte är något gott hon äter längre, hon går gärna ifrån sin matskål och försöker nu även stjäla mat från Sakhi.

Hon har ju fortfarande mycket tovor men Dolce är så otroligt snäll att hon inte säger något när vi reder ut tovorna. Till slut får hon ju så klart nog, men hon är en väldigt tålmodig katt. Blir intressant att se om det blir någon skillnad på pälsen nu när hon har bytt foder. En dryg vecka är kvar innan hon ska ta nya prover igen.

Lägger in en "gammal" bild på henne, tagen i december. Vårt underbara charmtroll!

Dag 1 med nya kosten

Imorse fick Dolce första portionen med nya kosten (måste förresten väga henne oxå) och det hälldes upp 16 gram samt lite vatten, som fick stå ett tag. Sakhi var väldigt intresserad av Docles mat, jag fick tom fösa undan honom. Detta trots att veterinären sagt att denna kost tydligen inte ska vara så god.

Marussia åt förstås sin mat med god aptit, Sakhi också - när han väl började äta - men framför allt Dolce. Trots att det var en vanlig skål så hade Dolce ätit upp sist av alla.

Tack för alla underbara ord om Dolce och detta ÄR verkligen en speciell katt. Dom andra katterna lyfter vi ner bort direkt från bordet när det är matdags, om dom nu ens försöker komma upp på bordet. Dolce hon kan tom få ligga på bordet medan vi äter . Dock inte när vi har främmande....

Stackars liten Dolce, del 2

Redan i går fick veterinären provsvaren och det är ju tur att jag stod på mig och ville ha Dolce utredd, för det är tyvärr lite saker som ligger för högt. Att hon har lite högt kolesterol beror ju på övervikten, sen var det några andra saker som var lite höga också.

Bla hade hon höga levervärden och nu har jag idag varit och köpt en säck, 2 kg för 330:-, som vi ska ge henne - uppblött. I början kommer det säkert gå bra eftersom hon brukar sluka allt. 2 veckor ska vi testa detta och sen blir det nya prover, dock bara levervärden nästa gång.

Det kommer bli dyrt och det må ju vara hänt, men framför allt vill jag inte att Dolce ska ha ont.... 

Var en snabbis förbi mamma o Jivara. Mamma tycker Jivara är lite dålig på att äta men nu är ju Jivara ensamkatt och vet att ingen annan äter upp maten för henne.  Hon väger i alla fall 3,7 kg idag o har på två månader gått upp knappt 200 g.

Stackars liten Dolce

Det är på tok för sällan jag är ute och "övningsåker" med katterna en och en. Det har varit väldigt mkt omkring mig och att jag har varit dålig nästan hela hösten har ju inte underlättat. Jag kan inte ens komma ihåg när Dolce senast åkte bil.....

Idag tog jag henne till veterinären för att göra en liten utredning på henne. Dolce är ju konstant hungrig och nu när Marussia är dräktig så går det ju hyfsat bra att bevaka Dolce o matningen. Det blir nog värre när kattungarna ska börja äta mat.

Som jag ser det nu finns det två alternativ.   1) mannen får göra en väldigt djup matlåda så att Dolce bara får in huvudet och kan känna doften, men inte komma åt matskålarna med tassarna eller 2) kattungarna stängs in i lekhagen jag och Carina har köpt.  Dolce är ju inte så duktig på att hoppa högt så under matstunden stänger man in kattungarna och stackars Dolce får se på. 

Hos veterinären idag togs blodprov och veterinären lyssnade och klämde på Dolce. Hon fick bra beröm för att hon är så snäll och veterinären tyckte inte att hon var så tjock (vilket förvånade mig lite) men att hon har fruktansvärt mycket päls.

Det gick väldigt bra att ta blodprov på Dolce, hon muttrade bara lite grann men sen satt hon rätt stilla, det var nog jobbigast att ha det åtsnört. Det var nog värre att åka bil in till stan, tur att jag var ensam. Jag satt och pratade med Dolce nästan hela tiden - tom och sjöng -  och till slut blev hon tystare och tystare. På hemvägen var hon nästan helt tyst.

Nu är som sagt en utredning påbörjad och jag vet inte heller om det kommer att ge något, men jag känner att jag måste prova detta också. Vi vill ju ha kvar vår älskade kelgris  så länge vi bara kan.

Trötta katter

Igår kväll var katterna trötta, orkade inte göra så mycket.Dolce råkade jag väcka när jag fotade Marussia.

Sundsvalls-utställningen

är denna helg och jag var så sugen på att fara, men jag har tyvärr för mkt att göra hemma. Jag har fått lite rapporter och idag ställer Helena ut Bellman (han behöver ett AG) och Sussie ställer ut Loka och Allting. Har nyss fått höra att Bellman har fått sitt AG, så nu är det lugnt. Bara för Helena att njuta av dagen!

Vikter på katterna 110123

Jag väger ju Marussia varje söndag nu så då är det ganska naturligt att jag väger dom andra katterna med. Marussia fortsätter att gå upp väldigt bra i vikt och till min stora glädje har Docle tappat lite i vikt på en vecka.

Marussia väger nu 3970, har sen 24/12 gått upp drygt 600 g. Jag för såklart väldigt noga statistik och den enda kull som ligger nära är Fashionkullen, då det blev 4 kattungar. Inte ens Bilkullens ungar (5 st) låg vid denna period nära.

Dolce har som sagt till min stora glädje gått ner lite i vikt, hon väger nu 3,8 kg.

Sakhi har tyvärr också gått ner lite i vikt, han väger 5,5 kg.


Har uppdaterat på hemsidan

Lagt till massa länkar, har jag missat någon så hojta till! Det har tagit väldigt lång tid, mest beroende på att jag har haft Sakhi i famnen, större delen av tiden. Jag är dessutom inte duktig på pekfingervalsen så att försöka se över Sakhis päls för att hitta på tangentbordet var inte så lätt.

Men jag släpper så gärna allt när någon av katterna vill komma och gosa med mig. Idag försökte jag dock sätta honom hos mannen, som bara satt och såg tv. Men nejdå, husse dög inte alls utan det var bara till mig han skulle, gosebjörnen våran.

Lägger upp ett kort ni sett tidigare, men han är så ståtlig på kortet som Linda tog.


Jivara

Var på återbesök med Jivara idag, bara för att ta stygnen. Jag skulle nog ha kunnat göra det själv, här hade det inte hunnit växa över päls som det gjorde med Dolce. Men det är rätt skönt att någon även tittar på såret, som ju såg fint ut, även om hon hade varit o nafsat lite på trådarna.

Det märktes att det var länge sen Jivara åkte bil, hon pep ett par gånger. Vete 17 hur jag ska kunna få blivande kattungar lugna i bilen, Marussia gillar inte att åka bil tyvärr. Får väl kanske testa ta med Sakhi och kattungarna, han brukar vara rätt tyst i bilen.

Nu hoppas jag bara att Jivara börjar gå upp lite i vikt, hon är lite väl tunn enligt mig.

På söndag är det ny vägdag och då väger jag alla utom Jivara. Ska bli intressant att se hur mkt Marussia har gått upp och även Sakhi. Han äter ju numera vanlig mat, då jag tyckte han gick ner lite för mkt. Dolce däremot... jag kan bara hålla tummarna för att hon inte går upp i vikt.

Hon är helt hopplös på att tjuva mat, men hon lyssnar väldigt bra på sitt namn så det räcker att jag säger med lite sträng röst "Dolce" så stannar hon till.

Nya visitkort

har jag beställt, förra visitkorten var en ansiktsbild på Sakhi, denna gång blev det en bild på Marussia (som Linda tagit). Jag tror det kommer bli fint, jag hoppas i alla fall det. Kortet jag valde blev detta.

Kull 4

Jag är ju lite skrockfull och vill helst inte avslöja temat i förväg, utan i fall att något ska hända men jag har faktiskt berättat det för tre stycken. Det bästa med namnen är att få är könsbundna - tror jag, måste nog google lite på namnen - så det gör inte så mycket om jag råkar gissa på fel kön.  

Jag var idag förbi Jivara en snabbis och hennes sår ser jättefint ut, på fredag ska stygnen tas.

Dolce börjar mer och mer komma till mig och ligga i famnen. Hon är så himla fin och charmig denna lilla tjej, men oj vad hon får tovor. Tur hon inte kan ställas ut (även om hon skulle charma alla) då jag har köpt en trimmer för att använda på henne. Dolce är eg snäll och låter oss ta bort många tovor, innan hon till slut tröttnar.

Marussia är dräktig

Efter söndagens vägning har jag bestämt mig, Marussia ÄR dräktig och beräknad nedkomst är på hennes 2-årsdag, nämligen 21/2.

På 4 veckor har hon gått upp knappt 400 gram och sista veckan (då hon dock börjat äta kattungefoder) har hon gått upp 231 gram. Men framför allt har hon fått en annan kroppsform. Marussia är ju rätt nätt av sig men nu har hon börjat bli lite bredare....

Har skrivit lite om det på hemsidan också. Beräknat färgutfall hanar är svart (med eller utan silver, med eller vitt) och för honor blir det sköldpaddsfärgade (med eller utan silver, med eller vitt)
Jag har kommit på temat för denna kull och Carina blev nog lite avis på mig.  Tyvärr inget ryskt namn denna gång, det brukar alltid vara kul att få in åtminstone ett ryskt namn/kull. De ryska namn jag hittills fått in är Podruga, Marussia och Chapurin.

Lägger upp en bild på Bellman (som förresten kallas Zjivago nu) och Marussia när jag kom för att hämta vår älskade gumma. Som ni ser kom dom bra överens.


Teo (Gabbana)

Har fått kort på Teo, som jag genast lägger ut här. Tycker dom är rätt lika varandra, han och Dolce och dom har även samma avslappnade sovstil.  TACK Elin för bilderna!


8 sekunder

Vi tog tid på Dolce häromdagen. Hon låg nästan högst upp i trappan och jag skulle öppna fodertunnan. Den tunnan har vi längst in i köket så det blir ju inte direkt höga ljud när man öppnar den.

Lars klockade in Dolce på 8 sekunder, från det att hon hört ljudet, rusat nerför trappan, genom hallen och in i köket. Visserligen slokar örat på vänster sida (sen födseln) men bra hörsel har hon i alla fall.

Några bilder när hon sitter på fodertunnan och väntar på att få mat.

SÄSK-träff

Idag far jag, Carina och Pia till Skellefteå, där årets första träff blir hos Helena. Det är bara en knapp månad sen jag träffade flera Skellefteå-uppfödare, det känns som evigheter sen.

Vi ska bla försöka hinna planera in åtminstone vårens träffar och sen är det lite annat smått och gott att tas upp. Ska bli kul att äntligen få träffas igen.


Hemsidan är klar

Min förra hemsida hade jag stora problem med att kunna ta mig in o uppdatera, så jag fick lägga ner den och tanken var att jag bara skulle ha denna blogg provisoriskt men detta har tagit mig mkt längre tid än jag har tänkt. Linda erbjöd sig att göra en hemsida (det är hon som har tagit dom fina bilderna på framsidan, av Sakhi och av Bilkullen) åt mig.

Linda har inte strulat utan det är jag som blev sjuk i höstas och inte har kommit till skott, men till slut kan jag presentera början på den. Det kommer att komma upp mera bilder och information så småningom.

Hemsidan finns på www.deltaskatter.nu.

Ett stort tack till Linda och Hasse. Utan er skulle jag sitta och rycka mitt hår i förtvivlan.


Podruga

Jag har fått några bilder av Guro, som har Podruga. En underbart vacker katt. Dessutom är hon dräktig och beräknad födsel är vecka 8. Jag håller tummarna att allt kommer gå bra och vem vet hur många ungar det blir denna gång?

Pappa till kullen är Harry.


Ingen sanndröm

Jag är inte helt säker på om Marussia är dräktig eller ej. Jag ska väga henne igen på söndag och då bestämmer jag mig.  

Vad jag dock vet är att hon är antingen dräktig eller skendräktig och om hon är skendräktig så lär hon löpa igen om 2-3 veckor.

Inatt drömde jag att några kattfolk var här. Jag ville gärna prova själv för att se att jag klarade både kön, färg och mönster innan övriga sa något. Vi satt där med Marussias ungar (3 st) och jag fick alla rätt. Men helt plötsligt så hittar vi 3 kattungar till och det visade sig vara Jivaras ungar - knappast troligt då hon ju kastrerades nu i veckan.

Att jag längtar efter kattungar är ju väldigt tydligt i alla fall....

Jivara

Jag har varit hos Jivara både igår och idag och kollat såret som ser väldigt fint ut. Det är klart att det var ett större sår än Dolces sår och även att Jivara var mera påverkad då Dolce ju inte vägde så mycket vid 6 månader.

Jag vägde Jivara idag och hon väger lite drygt 3,6 kg. Jag skulle gärna se att hon får lite mera hull på sig innan det är dags att ransonera kosten.

Jivara ser otroligt pigg och fräsch ut men.... detta trodde jag aldrig skulle vara Jivara. Marussia, nej. Sakhi, tveksamt, Dolce - absolut, men Jivara??! Mamma åt lunch idag, vände sig om för att hämta en sak och när hon vänder sig om står Jivara och slickar på kotletten. Hon som aldrig tigger vid matbordet!!    Så snabbt kan dom väl få ökad aptit?

Här är några bilder på Jivara, med kragen. Jag tycker den är helt underbar, mjuk/smidig o verkar väldigt bekväm för katterna.


Grattis VänskapskullenIdag fyller Vänskapskullen hela 3 år, det är helt otroligt så fort tiden ändå går. Sitter o skriver detta med Sakhi i famnen. Sakhi som har blivit bästa, mysigaste nallebjörnen som många gånger/dag kommer och jamar för att bli upplyft i famnen och gosad med. Jag tackar aldrig nej till gos.

Jivara, Sakhi och vi alla skickar många grattiskramar till resten av gänget; Podruga, Mellon och Findus (Vinur) och hoppas att dom får en riktigt bra dag med något extra gott att äta.

Ännu ett kort på Sakhi, taget av duktiga Linda.
Spara

Jag kunde inte låta bli

Förra veckan såg jag en så häftig sak och kom direkt att tänka på Prinsessan My, som bor hos Carina, och jag blev bara tvungen att köpa ut den. Idag var jag dit och lämnade saken. Killarna (Zummit o Zotik) gillade den rätt snabbt. Ju mer jag såg den, desto häftigare blev den. Enda anledningen till att jag inte köpt en själv direkt var pga färgen (gillar inte rosa).

Den finns på Jysk och kostar nu 200:-. Här kommer några bilder på fyndet jag har köpt.

Prinsessan Dolce, aka linslusen, låg kvar länge o det blev en hel del kort.


Prinsessan Marussia hade lite mera bråttom men jag lyckades få en bild.


Prins Sakhi var väldigt tveksam till det hela


Dvs ett par timmar, sen har han insett att även killar klär i rosa.


Nu åker julen till slut och jag glömde helt bort att Sakhi tuggade på mina tovade tomtar. Satte dom på ett bord för att plocka undan och raskt var han framme och försökte äta.... Kom på att jag har glömt att visa att visa hur fina mina tomtar blev (trots att man ser att Sakhi har hunnit vara på den röda tomten, på magen).

Stackars Jivara

Var idag och kastrerade Jivara. Lämnade henne tidigt, for sen och köpte en ny (dyr!) säck kattfoder till Dolce. Det enda hon går ner i vikt av, så tack Linda för tipset!

Sen for jag till Carina, där jag tillbringade flera trevliga timmar innan jag blev tvungen att fara för att hinna uträtta några ärenden innan jag kunde hämta stackars  gumsan. Jag for med henne till mamma där jag var ett par timmar. Jivara var väldigt vinglig och när hon kom ur buren ramlade hon tom omkull på sidan. Så jag lyfte upp henne och satt och gosade med henne länge och väl.

Även äldsta hussen kom dit ett tag och Jivara har sakta repat sig efter bedövningen. Jag satte på henne kragen (lägger in en bild av Dolce) som är så smidig och lätt. Men trots det tippade Jivara först omkull.När vi lämnade Jivara låg hon hos mamma och var trött. Ringde mamma senare på kvällen och då mådde Jivara mycket bättre. Hon var inte lika vinglig och hon hoppade - redan.... *suck*

Inte lätt att få Jivara att ta det lugnt, men jag hoppas att hon känner själv hur mycket hon orkar och kan. Jag ska dit igen imorgon, före träningen, och kolla upp såret så det ser fint ut.

Jivara

Det är sällan jag visar upp Jivara och det är av en enda anledning, hon gillar inte kameran och är lite fotoskygg. Hon kan sitta hur snyggt som helst och när jag tar fram kameran sätter hon sig konstigt, lägger sig ner o blundar etc.

Här kommer några kort på vår älskade gumma. Vår älskade gumma som ska kastreras imorgon....
Allra bästaste hussen!


Vår terrorist är kvar

Vi har ju i kvarteret utekatter, det har varit 3 stycken (varav en fertil hona). Honan fick en kull och dom skulle behålla en kille från den kullen. Så nu blir det ev 4 stycken lösa katter, det är inte så att jag jublar direkt.

Iofs är det bara en - för tillfället - som är riktigt envis. Maskot fortsätter att komma hit. Det syns väldigt tydligt hans fotspår i snön (och ja, jag är väldigt säker på att det är han!) runt bilarna och på vägen upp mot huset. Dessutom är han så fräck att han ställer sig på broräcket och tittar in mot vardagsrummet. Det är inte första gången jag ser små tassavtryck på broräcket....

Nu hoppas jag bara att han inte lär upp den nya hanen att komma hit. Maskot har dock lärt sig att skynda sig härifrån när jag öppnar dörren. Då skyndar han sig iväg men som sagt, han är snabbt här igen.

Någon som har bra tips/råd/idéer på hur jag får bort honom? Jag kan bara inte förstå hur han kan vara så tjurig och envis! 

Tur det inte är riktigt såå illa....

Sitter och gör ett enda stort kompendium av G2-kursen jag klarade ifjol. Ska skriva ut och sätta in i min utbildningspärm, det är så enkelt att kunna läsa i den då.

När jag nu sitter och kopierar av texten hittar jag bla följande, som är rätt tänkvärd....  Men det är tur att jag inte känner mig redo att börja döma katter eller att jag anser att domarna inte kan någonting.


Här är en beskrivning av en uppfödares utveckling, som delvis är menad som ett skämt, men den innehåller en hel del som är sant:  
 • 1:a året:         Entusiastisk
 • 2:a året:         Kan allt!
 • 3:e året:         Känner sig redo att börja döma
 • 4:e året:         Anser att domarna kan ingenting
 • 5:e året:         Skaffar ett par katter till
 • 6:e året:         Undrar varför man inte nått toppen ännu
 • 7:e året:         Börjar lyssna på andras avelsplaner
 • 8:e året:         Börjar inse att de egna katterna inte är perfekta
 • 9:e året:         Börjar lyssna på goda råd
 • 10:e året:      Parar inte med avelskatten på modet
 • 11:e året:      Använder endast avelsdjur av kvalité
 • 12:e året:      Börjar förstå...

Utegångsförbud

Jag vet inte hur väl det syns på bilderna men Marussia sitter på insidan och vill gå ut medan Dolce sitter på brädan och vill gå in.

Marussia har fått utegångsförbud tillsvidare eftersom hon har upptäckt att det är en jättestor kattlåda, hela kattgården. Hon både kissar och bajsar ute för att sen direkt vilja komma in, vilket vi såklart inte uppskattar.....

Sakhi har eg också utegångsförbud eftersom han oftast sitter flera timmar ute, även vid sträng kyla! Idag har vi dock bara ett par minusgrader och snö så han fick gå ut ett tag.


Marussia på julafton

Marussia hann precis komma hem från sin parning, hon hämtades den 23e dec. Vi hoppas ju att hon är dräktig men det är fortfarande lite för tidigt att säga det ännu.

Hon är verkligen inte som sina halvsyskon, som blir desperat på godis. Nej, hon är mera lik mamma Jivara -som är en värdig dam. Men ibland händer det att även Marussia blir väldigt sugen på mat.

Här är några kort på Marussia från julafton. Ett i husses famn och ett där hon sitter på bordet och väntar på mera godis.

Våran underbara lite blyga fröken. ♥♥♥


Dolce på julafton

Alla katter fick samma julklappar, dvs god mat och godis. Tom Dolce, även om hon står på diet....

Att Dolce är matglad det vet vi ju alla och att jag numera nästan helt har gett upp hoppet om att hon ska kunna lära sig ordet "vänta" har jag nog skrivit om. Man får vara himla snabb när man ska ge henne något extra gott. Hon hugger med klorna (inte med flit) då hon blir ivrig som bara den.....

Här är två bilder på våran älskade linslus. Ett där hon vägrar släppa taget om pinnen och ett där hon luktar på papperet o tror det går att äta.


Gosiga katter

Jag försöker pyssla och även göra undan lite saker men det är inte lätt när Sakhi är gosesjuk. Han kommer upp på bordet, lägger sig mitt framför mig och vill bli gosad med - och då är det ju  ett lätt val. När vi har gosat ett tag så går han vidare, men han ligger gärna nära mig så han kan jama till lite och säga "nu är det dags igen".  Samma sak om jag sitter framför datorn - då kommer han också o vill gosa.

Sakhi har blivit väldigt gosig sista veckorna och jag njuter. Han kommer oftast upp i sängen och nu så händer det att han somnar hos mig innan han sen går över till mannens säng och där brer han ut sig totalt! 

Marussia har fått en ny favorit hos yngsta sonen, där hon gärna ligger och sover. Marussia har också blivit mer gosig mot oss - o även Dolce.Nu är det ju svårt veta vad det beror på men jag antar det beror på att dom slipper Jivara....  som trivs väldigt bra hos min mamma och har blivit lekfull igen. Det enda problemet med Jivara är att hon - efter att mammas besökare farit - 5-6 timmar senare tycks inse att dom/vi är borta. Då sätter hon sig vid ytterdörren och jamar. Mindre trevligt när kl är kring 22.30 och mamma bor i lägenhet.


Nytt år, ny start

Har äntligen lyckats ta mig i kragen och börja röja i skräprummet. Min förhoppning är att Marussia är dräktig och att jag ska kunna ha henne där första tiden samt att jag ska kunna sitta där o pyssla - ja, det är ju tanken men jag vet ju redan att det blir mest till att sitta och beundra kattungarna i så fall.  

Förhoppningsvis så släpper snart förkylningen (har väl eg aldrig släppt på hela hösten...) så jag kan komma igång med träningen igen. Tänk så fort man blir sugen på träning och medan jag avvaktar den "riktiga" träningen så passar det väl bra att röja ett par timmar/dag.

Nyår blev en väldigt lugn historia hos oss. Stackars Sakhi tyckte dock det var obehagligt med smällarna så jag satt med honom och tröstade honom. Marussia och Dolce brydde sig inte ett dugg.
GOD FORTSÄTTNING önskar jag er alla 

RSS 2.0