Den sociala "terroristen"

Vi har länge haft besök av en kastrathane, en fin och snäll sådan men ack så retlig mot våra katter. Han kommer när katterna är ute men framför allt när vi har våra katter inne. En gång när våra katter var ute gjorde Jivara ett ryck och kom loss från selen. Hon sprang och jagade Maskot, så när han senare på eftermiddagen kom tillbaka och såg Jivara så backade han.

Så här ser han ut, vår snygga "terrorist".


Kroppen är idel muskler då han är mest en utekatt. Får matte  tag på honom så sover han inne på nätterna.


Maskot gillar att komma hit och vi har testat ett antal olika sätt att försöka få bort honom från gården. En blomspruta (där vi satte på hårdaste strålen) hjälpte inte. Jag testade en förmiddag att bära hem honom men efter 4:e gången (samma fm) gav jag upp. Jag har precis blött ner honom, med vattenslangen, och han ska nog vara förvånad över det.

Det han har börjat göra nu är att sitta på fönsterbrädan och titta in. Mycket stressande och störande för våra katter. Jivara, som blir irriterad att inte få tag på honom, går ibland på den katt som är närmast - oftast Sakhi.

Jag vill verkligen inte ha honom på vår gård, dels med tanke på våra katter som ju är kloklippta (till skillnad från honom) och framför allt så tänker jag framåt när det är dags att ha nästa kull hos oss. Om Jivara blir orolig så kommer hon ju flytta kattungarna.

Maskots matte och jag stod länge och pratade och nu har hon gett mig/oss tillåtelse att vara lite mer hård mot Maskot, men det känns jobbigt att han är så tjurig och envis. Maskot är en otroligt trevlig och social katt men jag önskar att han skulle busa mera med sin "bror" Rasmus istället (som också är utekatt). Sen har dom även en liten tjej som också går ute. Honan ser vi aldrig hos oss och Rasmus... Ja, för honom räcker det att vi klappar i händerna och säger att han ska gå så gör han det.

Att Rasmus sen  r å k a r  tappa sina byten utanför vår tomtgräns (o så gå hem, ett 10-tal meter) är en helt annan sak.

Pga sjukdom

så har det inte blivit så mycket uppdaterat i bloggen eller heller fotat. Allt är som vanligt med katterna, dvs att i synnerhet Marussia står o tigger mat, trots att det kanske bara gått ett par timmar sen hon åt.

Vad gäller mat så kommer Marussia först, sen Sakhi och sen kommer Jivara insläntrandes. Jivara är verkligen inte lika förtjust i mat som dom andra två är.

Förhoppningsvis kommer ett längre inlägg och nya foton sen när jag har mer tid.

Bilkullen

blev 5 månader igår, något jag upptäckte sent på kvällen.

Igår var vi till Smilla (Ferrari) och hälsade på ett tag. Tyvärr glömde jag ta med vågen men kameran och Marussia var med. Marussia gick omkring i lägenheten medan Smilla inte tyckte att det var snällt gjort att ta med sig en inkräktare hem till henne. Så här såg det ut i början:

(Jag har inte kunnat behandla bilderna då photoshop saknas för tillfället).


Efter ett tag gick det bättre även om Smilla fortfarande var på sin vakt men vi lekte med katterna och då glömde hon ofta bort sig. Även Marussia fräste efter ett tag till Smilla. Här ligger dom ganska nära varandra utan fräs från någon av dom.Den här bilden gillar jag väldigt mycket, den visar vilket band Smilla och husse har, även om den inte är så bra fotomässigt.


Jag tycker att Smilla har blivit lik pappa:


Pappa Alex, kortet är taget dec -08.


Idag tog jag några bilder på Marussia, som var väldigt väldigt trött.

Varför det är bättre att ha katt i stället för hund

Sitter och rensar gamla mail när jag hittar denna. 

1. Katter spinner. Hundar dreglar.
2. Katter stryker sig mot ditt ben då de vill ha ömhet och kärlek, inte då de är pilska.
3. Katter använder kattlådan. Hundar använder ditt ben.
4. 1996 kvävdes över 10.000 hundägare till döds av saliv vid det dagliga morgonslicket i ansiktet.
5. Katter landar alltid på fötterna. Hundar vägrar låta dig kasta dem.
6. Katter låter dig sparka dem då du är stressad.
7. Katter väntar tills du har läst färdigt morgontidningen innan de strimlar den.
8. Katter ser söta ut då de sover på teven. Hundar faller ihop och slaggar mitt framför den.
9. Ingen någonsin har behövt "varnas för katten".
10. Katter begraver sin skit. Hundar gräver upp andras.
11. Katter har bättre saker för sig än att stoppa sin nos i ditt skrev.
12. Gustaf. Ådi. Behöver jag säga något mer?

Bekräftelsen

till Bodens kattutställning har kommit och båda katterna har som väntat kommit med. Nu väntar vi bara på att få bekräftelsen från Luleås kattutställning också. Till den senare har jag anmält Marussia och det blir intressant att se hur det kommer att gå för henne. Nu tänker jag mest på hur hon kommer bete sig, men hon är ju en framåt ung tjej så jag hoppas o tror att det kommer gå bra för henne.

Både Jivara och Sakhi har tagit sina första CACIB/CAPIB och om det går lika bra nu så blir det Norge nästa. Men när vi ska åka till Norge vet jag inte ännu. OM Sakhi nu tar ytterligare ett cert så blir han ju sen stoppad på svenska tävlingar tills vi har fixat ett utländskt cert. Kommer kännas lite tomt att inte åka på utställningar framöver i så fall....

Imorse när jag gick upp kom Marussia och låg bredvid mig i soffan. Efter ett tag kommer min man till vardagsrummet och Marussia börjar spinna nästan direkt hon ser husse. Hon avgudar husse och ligger ofta bredvid honom eller vid hans fötter, i väntan på att han ska leka med henne. Han är självklart inte ensam om att busa med katterna men trots det så väntar Marussia ivrigt hos honom.

Ikväll ska vi fara och hälsa på Ferrari, som numera kallas för Smilla. Ska bli kul att se henne, jag har inte sett henne sen jag lämnade henne i maj!

Mindre kul....

Hela familjen har varit borta ett par timmar, vi gav dom blötmat innan vi for och torrfoder finns ju alltid framme. Vad vi inte tänkte på var att plocka bort torrfoder-påsarna. Sakhi har tydligen varit helt utsvulten ändå och lyckats krafsa sönder två olika foderpåsar. 

Annars har vi ganska varmt och katterna vill gärna gå ut men snabbt vill dom in igen. Dom ligger mest i skuggan ute. Trots det så orkar dom fortfarande busa. Jivara älskar att man drar en pinne i gräset (så att det blir mer likt en riktig jakt) och det kan hon hålla på med länge, länge. Hon vägrar ge upp utan det är vi som får sluta. Marussia vill också att man drar en pinne men helst på altan, inte så mycket i gräset. När vi drar en pinne inomhus är hon smått galen, vägrar precis som sin mor att sluta leka även fastän hon är trött och slut. Sakhi däremot har inte varit så mycket för att busa på slutet men vi upptäckte av en slump att han ♥ att jaga vattenstrålar, som från tex en vattenpistol.

Vi har lite otur med ett grannhus, som har lösa kastrater (två stycken) och en fertil ung hona. Honan ser jag sällan på våran tomt, den ena kastraten brukar gå förbi på vägen och på trottoaren utanför vårt hus brukar han släppa sitt byte, för att riktigt demonstrera vilken skicklig jägare han är. Han tar ju självklart upp den igen innan han går vidare, två hus bort.

Då har vi mycket mera problem med den andra kastrathanen. Vi har nu fått tillåtelse att spruta vatten på honom och jag gör det med blandade känslor. Jag tycker inte om att spruta vatten på andra djur men det här är tydligen enda sättet att få honom att hålla sig borta, ett kortare ell längre tag. Ibland tar det bara 20 minuter så är han tillbaka igen och ibland har det hänt att det har tagit en hel dag.

Även när det ösregnar så brukar han komma, då sätter han sig på altanbordet och tittar in.... Jag vet inte vad jag tycker om denna katt, antingen är han extremt envis eller extremt dum.

Marussia

Jag är ganska fascinerad av denna kattunge, hon leker och leker hela tiden. Hennes absolut nya favoritlek är att vi drar en pinne på golvet. Hon kan lätt hålla på över 30 minuter. Yngsta sonen lekte först ett bra tag med henne, kanske 15 min, sen lekte jag närmare 30 min och till slut lekte även mannen ett bra tag med henne.

Till slut så slocknade hon såklart, helt däckad! Men hon behöver inte mycket vila förrän hon är färdig för att börja leka igen. Kortet är taget i början av juni -09.


Idag är hon nybadad och fin, var så duktig så medan vi badade. Vi har upptäckt att det går mycket lättare om det är lite varmt vatten i badkaret, på så sätt fryser hon mycket mindre. Att tvåla in schampo och balsam gör ju att dom snabbt blir avkyld men sen när sköljvattnet kommer så blir hon nästan helt stilla.

Ett till kort, taget i början av juni -09, på Marussia. Underbara, busiga, charmiga och otroligt snabba sportbilen Marussia. Hon gillar verkligen mat, ett riktigt matvrak och det är ju roligt att hon inte är så kräsen av sig. Hon kommer gärna och ligger bredvid oss antingen vi är i vardagsrummet eller ligger och sover på nätterna men särskilt länge har hon inte riktigt tid att stanna. Den enda hon stannar riktigt länge hos är storebror Sakhi. Hon har börjat lära sig orden "nej" och "vänta" och hon älskar skinka! Det är nog bland det bästa hon vet.


Diplomerad uppfödare

I våras gick jag en studiecirkel via min kattklubb och jag tyckte det var jättekul att få lära känna andra medlemmar och sitta och diskutera länge och väl olika frågor som kom upp allt eftersom vi läste igenom häftena. Jag valde dock att göra testet själv och fick idag papper på att jag är godkänd, med klar marginal.Nu ska jag nog snart ansöka om att gå kursen G2 också.

Lite bilder

Sakhi tvättade gärna både Bugatti och Marussia på slutet, här är det Bugatti som har lagt sig i korgen tillsammans med Sakhi.


Jag har fått rapporter från Bugattis nya "mamma" och allt är bra där. Dom trivs väldigt bra med Bugatti och hon är riktigt busig, hon har tex redan lärt sig att öppna dörrar - vilket jag är glad för att hon inte lärde sig hos oss! 

Redan innan Marussia var borta så låg hon och Sakhi gärna så här och trots att hon var borta en vecka så såg det snabbt ut så här igen, när Marussia kom hem. Jivara var dock inte riktigt lika glad över att få hem en kattunge - hon trodde säkert att alla hade flyttat nu.

 

Åter hemma

Nu är vi åter hemma efter en tids semester. Katterna har växt ordentligt och Sakhi är numera för tung för den vanliga vågen jag brukar ha. Jivara har också gått upp i vikt och blivit stor. Det är verkligen lätt att bli hemmablind.

Igår hämtade jag hem Marussia som också har vuxit rejält medan hon har varit borta. För tillfället har vi två väldigt matglada katter hemma och förutom Sakhi är det Marussia, hon äter allt! Tusen tack till våra tillfälliga mattar/hussar som har haft hand om våra katter!


RSS 2.0