Den sociala "terroristen"

Vi har länge haft besök av en kastrathane, en fin och snäll sådan men ack så retlig mot våra katter. Han kommer när katterna är ute men framför allt när vi har våra katter inne. En gång när våra katter var ute gjorde Jivara ett ryck och kom loss från selen. Hon sprang och jagade Maskot, så när han senare på eftermiddagen kom tillbaka och såg Jivara så backade han.

Så här ser han ut, vår snygga "terrorist".


Kroppen är idel muskler då han är mest en utekatt. Får matte  tag på honom så sover han inne på nätterna.


Maskot gillar att komma hit och vi har testat ett antal olika sätt att försöka få bort honom från gården. En blomspruta (där vi satte på hårdaste strålen) hjälpte inte. Jag testade en förmiddag att bära hem honom men efter 4:e gången (samma fm) gav jag upp. Jag har precis blött ner honom, med vattenslangen, och han ska nog vara förvånad över det.

Det han har börjat göra nu är att sitta på fönsterbrädan och titta in. Mycket stressande och störande för våra katter. Jivara, som blir irriterad att inte få tag på honom, går ibland på den katt som är närmast - oftast Sakhi.

Jag vill verkligen inte ha honom på vår gård, dels med tanke på våra katter som ju är kloklippta (till skillnad från honom) och framför allt så tänker jag framåt när det är dags att ha nästa kull hos oss. Om Jivara blir orolig så kommer hon ju flytta kattungarna.

Maskots matte och jag stod länge och pratade och nu har hon gett mig/oss tillåtelse att vara lite mer hård mot Maskot, men det känns jobbigt att han är så tjurig och envis. Maskot är en otroligt trevlig och social katt men jag önskar att han skulle busa mera med sin "bror" Rasmus istället (som också är utekatt). Sen har dom även en liten tjej som också går ute. Honan ser vi aldrig hos oss och Rasmus... Ja, för honom räcker det att vi klappar i händerna och säger att han ska gå så gör han det.

Att Rasmus sen  r å k a r  tappa sina byten utanför vår tomtgräns (o så gå hem, ett 10-tal meter) är en helt annan sak.