Läskigt

Igår passade jag på när det var sol o inte blåste alltför kallt. Jag tog med den största kattburen vi har, packade in kullen och även Marussia, sen blev det premiär för kattungarna i kattgården.
 
Moster Dolce var redan där och väntade.
 
Här kommer många bilder från igår, jag har skrivit namn på kattungarna på korten. Att Tanja (fröken kavat Duracell-kattunge) bara skulle kliva rakt ut var inte så oväntat. Men däremot blev jag lite förvånad över att Dylan var så blyg. Men det var ju bara första gången av många innan dom flyttar så han ska nog hinna vänja sig oxå.
 
Dylan var gärna i buren och därför är han inte med på så många kort.
 
Det var nog väldigt skönt för småttingarna att ha både mamma och moster där. Jag lyfte upp Tanja på hängbron och fort gick hon vidare till de långa hyllorna, men då blev Marussia tvungen att komma o titta själv, så att det inte skulle bli för farligt för Tanja. Marussia är en sån otroligt underbar kattmmma!!
 
Här kommer många, många bilder på gårdagens utflykt
 
Dylan är närmast kameran, Tanja är i gräset och Pamina tvättar sig.
 
 

Vikt, 9 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 9 veckor

Status

Dylan (Don Magnifico)

N 24

128

1341 g

Stannar i katteriet, flyttar till Umeå

Pamina

N 24

99

1137 g

 

Tanja (Tatyana)

N 24

118

1215 g

Flyttar till Umeå


Kullen är nu 9 veckor

Och denna gång blev det bara några kort tagna, både vad gäller kullbilderna men även de enstaka bilderna.
 
Dylan
 
Pamina
 
Tanja
 
Kullbilderna
 
 

Mobiltelefonen har gett upp

och jag kommer tyvärr bli tvungen att köpa en ny mobil. Tycker alltid det är jobbigt att fixa allt som ska göras innan allt funkar.
 
Så för tillfället nås jag inte alls på telefonen, man kan testa att ringa på den fasta telefonen (090-521 06) men jag kommer vara borta ett tag i morgon.

Säkraste sättet är nog att maila mig o då kommer jag kolla mailen i alla fall en gång/dag. Mailen är deltaskatter@gmail.com.

S*Deltas Pamina är ledig att tinga

Lilla fröken bus - ja ialla fall om man jämför med lillasyster Tanja (Tatyana) som är den som oftast leder buset. Men Pamina kommer mer och mer vad gäller bus.
 
Pamina är en operakaraktär, som kommer från den tyska operan Trollflöjten, med musik av Wolfgang Amadeus Mozart. Nattens drottning är mor till Pamina, som har rövats bort av översteprästen Sarastro. Prins Tamino och fågelfångaren Papageno drar åstad för att rädda henne.
 
Hon börjar sjunga 45 sekunder in i klippet.
 
 
 Pamina har nu blivit lite drygt 8 veckor gammal och det är så roligt att se hur mycket som har hunnit hända på dessa korta veckor. Här kommer en liten bildkavalkad på prinsessesan Pamina.
 
 
Ibland har man tur och får lite roliga bilder, bilder som kanske inte är helt perfekta och lite misslyckade om de tittar åt olika håll, som detta kort. Då Pamina tar Tanja (Tatyana) i örat.
 
 
 

Bilder på Teo

dvs Gabbana (Dolces bror) har jag fått och jag lägger upp dom här oxå. Bilderna är oredigerade. Tack E för att du tog nya kort på fina killen!
 
 

Ofarliga och farliga växter

Jag har lånat en bok, skriven av Susanna Rosén som heter Innekatten. Lite gammal (2006) men väl värd att läsa ändå. Jag scannade in det som rör växter, både inne- och uteväxter.

Först ofarliga inneväxter och sen irriterande till mycket irriterande växtsaft.
 
Här är det uteväxter. Först ofarliga uteväxter och sen måttligt giftiga till giftiga växter.
 
VID FÖRGIFTNING
Om katten har blivit förgiftad reagerar den med att;
dregla
kräkas
få diarré
darra i morrhårskuddarna

VÄNTA ALDRIG!
Kontakta närmaste djursjukhus (ell Giftinformationscentralen) som kan ge råd. Ta med växten som du tror att katten har tuggat på till veterinären.

Giftinformationscentralen har en bra sida, här är en sida med bilder på krukväxter. Klicka på önskad text under bilden och läs mera om krukväxten, huruvida den är giftig eller inte. Detta gäller visserligen för människor men man kan ju utgå ifrån att om växten är giftig för människor är den det även för djur.
 
De har även en sida med bilder på växter, även här får du klicka på önskad text under bilden och läsa mera om växten. Detta gäller visserligen för människor men man kan ju utgå ifrån att om växten är giftig för människor är den det även för djur.

Äntligen kommer bilderna

Som jag har skrivit har det varit väldigt mycket denna vecka och vi skyndade oss att ta några foton innan vi sen fortsatte att jobba. Som ni kommer märka på kullbilderna var Pamina väldigt, väldigt trött - till att börja med - innan hon sen kom igång. 
 
Men först måste jag be om ursäkt. Jag kan bara skylla på att det är sent och att jag är lite trött. Jag bearbetar korten väldigt lätt i photoshop, sätter dit vattenstämpel och namn + vecka. Sen stänger jag photoshop och laddar upp bilderna här i bloggen.
 
Nu när jag tittar så märker jag att jag har haft väldigt svårt att stava Don Magnifico och även Tatyana. Tyvärr har jag stängt av Photoshop och om jag öppnar det igen måste jag redigera bilderna helt från början, så ni får stå ut med att det är några namn som är felstavade tyvärr...
 
Dylan är som vanligt först ut
 
Pamina
 
Tanja, som var otroligt lugn och stilla. Det är bara den första bilden hon är lite i rörelse, annars satt hon helt stilla - för en gångs skull.
 
 
Kullbilder
 
Pamina tar ton.
 

Vikter vid 8 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 8 veckor

Status

Dylan (Don Magnifico)

N 24

128

1177 g

Stannar i katteriet, flyttar till Umeå

Pamina

N 24

99

988 g

 

Tanja (Tatyana)

N 24

118

1135 g

Flyttar till Umeå


En intensiv vecka

har det varit och även om det är lite lugnare så kommer jag inte hinna bearbeta bilderna och lägga ut dom idag heller, men jag försöker att få ut dom så fort som möjligt såklart.
 
Det är mycket som har hunnit hända veckorna mellan dessa två bilder, vecka 1 och vecka 7. De har fått börja vara med om kloklippning, lära sig att gå på lådan, lära sig äta mat, torrfoder o dricka vatten. De har även fått lite vatten på ryggen - vilket har gått bra.

De har även lyckats lära sig hur man klättrar upp och ner, att lära sig busa o leka med syskonen och såklart även med moster Dolce. Mamma Marussia är nog rätt nöjd att Dolce oftast är i vardagsrummet och kan busa med småttingarna.
 
De har fått åka bil ett par ggr, bara korta sträckor till att börja med. Första turen hade jag med Marussia, men det var ingen bra idé. Hon pratade hela tiden, trots att jag bara körde två kvarter. Sen dess har Marussia fått vara hemma.
 
I veckan har de hunnit åka till veterinären och få sin första vaccinationsspruta. Ingen sa något när dom fick sprutan och det går ju så fort dessutom.
 
På vägen till veterinären pep dom lite då och då och detta var ju en betydligt längre biltur än dom var van vid. Så att dom blev less på slutet är ju inte så konstigt. Det var tre väldigt trötta kattungar i bilen på väg hem, Tanja höll på att somna sittandes.
 
Vi har haft firande igår och då vi har några som är allergiska fick vi plocka bort Marussia, kullen och  Dolce till ett rum (med massa kattleksaker) och sätta Sakhi o Ella i ett annat rum.
 
Vi är ju testhem och av de som kommer hit och testar allergin brukar runt 70-75% klara av våra katter, men vad gäller våra vänner som har en riktigt ordentligt kattallergi är det tyvärr ingen som tål våra katter. Tråkigt, men så kan det ju oxå vara.
 
Operakullen fick i alla fall många gäster som höll på med dom och det är ju alltid bra träning att få träffa nya människor.
 
På söndag blir det fullt upp. Då kommer Ramani o Thomas (dvs "farmor" o "farfar") hiit en snabbis, de ska även hinna till Catharina - som ju har halvsyskonen till denna kull. Förutom Ramani o Thomas kommer Tanjas husse o hans mamma hit och på kvällen kommer Dylans fodervärd hit. Så jag tror att det kommer vara väldigt trötta kattungar sen på kvällen!
 

Lite kul

Ja, dvs om man inte råkar ut för det själv, då kan man nog hålla sig för skratt kanske.
 
This is not my cat, handlar om bilder på katter som har gått in till fel hus.
 
Hittade även denna och ja, en del av mina vänner kanske tycker att detta vore ett perfekt plagg till mig.
 
 

S*Deltas Tatyana - aka Tanja - busar

Vi har väldigt många kattlekaker till kattungarna och det är alltid stökigt i vardagsrummet när vi har kull, men så får det vara tycker jag.
 
Här är en snutt jag filmade till Tanjas nya husse och detta är en populär leksak bland kattungarna. Köpt på en djuraffär och man kan fästa den på tex kylskåpet om man vill. Jag har valt att ha den på golvet, för då kan kattungarna själva starta upp den.
 
Det blev lite mörkt men det går nog bra att se snutten ändå. Det är kul när jag nu (efter 6 kullar) har lärt mig att filma så det kommer komma lite mer filmsnuttar framöver.
 

Kullen är 7 veckor

och eftersom bilderna har tagit ett tag att få ut på bloggen lägger jag ut 4 bilder/kattunge.
 
Nästa vecka är helt fullbokad så det kommer inte bli mycket tid framför datorn och även nästa vecka kommer kullbilderna under helgen.
 
Som vanligt är Dylan först ut.
 
Pamina

 

Tanja
 
 Kullbilder
 
 

Det är inte alltid så lätt att fota kullbilder

så jag tänkte bjuda på några "misslyckade" bilder.
 
Ibland har man jättetur och alla kattungar (tur nog så har vi denna gång bara 3 kattungar) samarbetar (som vecka 6) och ibland vill dom inte alls samarbeta, som idag.
 
 

Vikter vid 7 veckor

Det är otroligt att tänka sig att nu har halva tiden redan gått. Så tråkigt för oss men säkert en lättnad för de nya ägarna.

Det är otroligt att Marussia (som kommer få ett eget inlägg längre fram nästa vecka) ändå ser så otroligt fräsch ut, trots att det är stora kattungar i denna kull.
 
 

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 7 veckor

Status

Don Magnifico/Dylan

N 24

128

1000 g

Stannar i katteriet, flyttar till Umeå

Pamina

N 24

99

844 g

 

Tanja (Tatyana)

N 24

118

952 g

Flyttar till Umeå

 

 

Det har varit en intensiv vecka

o jag har inte haft tid att vara framför datorn.
 
Men kullen växer och frodas och det rejält. Detta är nog den tyngsta kull jag har haft, bortsett från kull 5, med Yin och Yang (aka Sunny). Dom var stora redan redan vid födseln och sen bara fortsatte dom att växa!
 

Igår följde jag med Carina och hälsade på hos en av hennes köpare, för att träffa första hanen från Fairlines, S*Fairlines King of Rockabilly,
 
Jag har försökt fota kullen idag, men bara de enskilda bilderna. Kullen är just nu på värsta bushumöret och har fullt upp med att springa, hoppa och klättra. Ganske ofta ledd av Tanja ell Dylan. Dolce tycker det är otroligt roligt när småttingarna springer och hoppar och hon blir väldigt busig hon oxå!
 
Kullen äter nu 3 mål/dag och Marussia får fortfarande många små måltider. Något hon behöver och denna kull ser hon inte lika slutkörd ut som hon gjorde med förra kullen, Storstadskullen.
 
 

Bilder på Adik, Dolces pappa

Har blivit vän med Adiks matte på facebook och jag har fått låna dessa fina bilder på snyggingen Adik. Han gör som sin dotter, dvs sover gott på bordet.
 
 

Trésor (aka Trisse) träffar Ella

och han vet inte riktigt hur han ska göra för att kunna imponera på Ella.
 

S*Deltas Pamina är åter ledig

Pamina är åter ledig att tinga o så här ser bilderna på henne ut. Är du intresserad hör av dig till mig på deltaskatter@gmail.com eller på 070-831 87 31.
 
 
 

6 veckorsbilderna på Operakullen

Nu märks de att de har blivit lite större, nu kan de fokusera på leksaker så denna gång gick det snabbt o lätt att ta bilderna.
 
Dylan (Don Magnifico)
 
 
Denna vecka var det Pamina som var busigast
 
medan Tanja (Tatyana) stod stilla ovanligt många sekunder.
 
 
Kullbilder
 
 
Några bonusbilder
 
 
 

Kullens vikt, 6 veckor

Det är otroligt så dom växer våra små operavänner. Marussia har mycket mjölk, som hon brukar ha, och de har nu fått börja äta 3 mål mat/dag. Jag väger dom fortfarande varje dag, inte för att jag behöver utan mera för min skull samt att jag gillar prydlig statistik.
 
 
Nu är det ju "bara" 3 kattungar, men Dylan (Don Magnificio) har en otroligt bra vikt. Tanja (Tatyana) har en annan kroppstyp än Pamina o Dylan och ser smalare ut, men hon väger faktiskt mer än Pamina.
 
Jag väger dom på kvällen, före de får sitt tredje mål mat. Ibland äter dom väldigt mycket och lämnar nästan inget alls till mamma Marussia och ibland är dom proppmätta redan när jag sätter ner tallriken på golvet.

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 6 veckor

Status

Dylan (Don Magnifico)

N 24

128

847

Stannar i katteriet

Pamina

N 24

99

763

Intresse finns

Tanja (Tatyana)

N 24

118

797

Tingad


Det är ovanligt tidigt

men så är detta en kull som är tidig, ledd av kullens Duracell-katt, dvs Tatyana som byter namn till Tanja. Redan när hon började kravla omkring i bolådan var hon missnöjd och skulle bara ut ur bolådan.
 
Direkt när man kom till bolådan och pratade med dom och Marussia vaknade Tanja snabbt. Satte man ner en hand för att klappa på småttingarna ville Tanja genast bli upplyft.
 
Kattungehagen, som jag delar med Carina, fick jag när kullen var ett par veckor o satte då upp den. Men inte ens då var Tanja nöjd utan hon ville bara utforska stället mer och mer. 
 
Marussia blev nog lite stressad över att Tanja var så missnöjd med att vara instängd så Marussia hade en stor flyttardag. Dvs hon flyttade ut kattungarna ur hagen och vi satte tillbaka dom, innan Marussia till slut lugnade ner sig. Kattungarna har oftast sovit i en kattbädd i lekhagen men när de har varit vakna har de oftast varit utanför lekhagen.

Därför tog vi bort hagen i helgen (ovanligt tidigt då dom nyss blev 5 veckor) och passade på att möblera om så att det inte skulle vara så trångt.
 
Lördagkväll var vi borta och när vi kom hem låg Tanja högst upp i klättertunna. Hon hade visat oss tidigare att hon kunde klättra upp (hon fick lite hjälp med att ta sig ner första gångerna) o ner. För säkerhetsskull har vi dock fortfarande filtar runt tunnan.
 
 

Varifrån kommer alla hemlösa katter?

Kattstatus - För ett bättre kattliv!

 

Kattstatus startade 2005 som ett ideellt samarbete mellan kattvänner på kattforumet vars gemensamma mål och intresse är att höja kattens status och livskvalitet. Idag finns det knappast något husdjur som har så lågt värde och status som vår älskade huskatt.

 

Vår vision är att alla kattägare ger katten den kärlek, respekt och omsorg den förtjänar samt tar sitt ansvar fullt ut. Om alla följde de enkla råden i vårt slagord skulle många kattliv vara bättre. Därför säger vi:

            

         Kastrera, id-märk, vaccinera och försäkra din katt!

 

                  Ta inte kattungar på din hona, bli stödhem

                  åt en hemlös dräktig hona via ditt katthem

                  istället och gör en god gärning.

 

                  Släpp inte ut din katt innan den är

                  kastrerad och id-märkt.

 


Operakullen är nu 5 veckor

och här går det undan. Både med att dom växer och blir stora men jag tänker även på vilken hastighet dom har! De små busfröna.
 
Dylan (Don Magnifico)
 
Pamina
 
Tatyana
 
Kullbilder
 
Två bonusbilder på kullen.
 
En bonusbild som visar att Duracell-katten Tatyana faktiskt kan stå stilla ibland.
 
 
 

Vikter vid 5 veckor

Det kommer att komma upp bilder senare men kattungarna har inte varit så stillsamma o hjälpsamma, utan tvärtom helt sjövilda. Och ändå är dom bara 3 st.
 
Jag tänker på Kicki Erikssons hona, Minessa (som bor på foder här i Umeå) som har 7 kattungar.
 
7 kattungar som nu är 2 veckor. Detta blir en ostkull och jag var dit och hjälpte fodervärdarna, Ewa och Arne, med att fota dom, från flera håll och kanter.
 
Jag fick snabbt 2 favoriter (Dolcezza, unge nr 2, och Giganti, den blå killen) men alla 7 är superfina. Men... jag är inte avundsjuk på Ewa och Arne som ska fota ungarna. En och en går kanske bra, men kullbilder....
 
Vår kull växer och frodas, de har fått börja äta lite fast föda (oftast köttfärs, kyckling o fisk), ibland blandat med kattungeblötmat o torrfoder. Marussia väntar otåligt tills hon får äta upp resterna. För att nu inte tala om Dolce.
 
Dolce är gärna i vardagsrummet när vi är med och nu har hon, två dagar på raken, lyckats ta sig in till vardagsrummet själv - detta trots att vi stänger o låser "dörren" till vardagsrummet när vi går i säng. Ingen av oss förstår hur hon lyckas med det konststycket!!

Den som är mest ivrig på maten är Pamina, tätt följd av Tatyana och Dylan (Don Magnifico).
 
Den som fortfarande är mest ivrig att upptäcka är såklart Tatyana. Det känns otroligt bra för mig att hon kommer att flytta till en kattkompis Selma (en ragdoll) som blir 1 år i maj. Jag tror att dom två kommer ha otroligt kul ihop!!
 

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 5 veckor

Status

Dylan) Don Magnifico)

N 24

128

714

Stannar i katteriet

Pamina

N 24

99

656

Intresse finns

Tatyana

N 24

118

661

Tingad

 
 

S*Deltas London aka Ivan

Jag var och träffade Ivan i februari, det är då jag fotade honom. Sen var jag och hjälpte till att bada strax före utställningen, som var 18-19/4 i Umeå.
 
Ivan var på BJK:s utställning i fjol och så nu på lördagen, så det var ju ett tag sen. Han skötte sig så bra, han var inte spänd men lite avvaktade i början.

Ivan fick Karl Preiss till domare och det gick väldigt, väldigt bra. Karl var väldigt förtjust i Ivan och hade bara lovord att säga om honom. Ex show condition etc etc. Så det var ju verkligen jätteroligt att höra. Ivan fick även sin första CAP så vi får väl se om matte F har fått lite blodad tand.
 
 
 

RSS 2.0