Årsmöte hos SäSK 2019

Jag o Karin (Ellas uppfödare, S*Frostuddens) brukar åka på årsmötet som SäSK (Sällskapet Sibirisk katt) har. Det är alltid trevligt att få träffa kattfolk man inte träffar så ofta. I år har SäSK en workshop på söndag o det blir nog intressant.
 
Jag vet inte riktigt hur årsmötet ska hinnas klaras av på så kort tid på lördagen, för efter lunch är det dags för en föreläsning av Ulrika Olsson. Alltid lika intressant att lyssna på henne.
 
Här kommer information om lö o sö, 2--3/3.
 

Alla medlemmar i Sällskapet Sibirisk Katt hälsas varmt välkomna till årsmöte, seminarium och workshop 2-3 mars 2019. Sedvanliga årsmöteshandlingar har skickats via e-post och publicerats på medlemssidorna (fliken ”Protokoll”) på SäSKs hemsida.

 

Kom ihåg! Medlemsavgiften ska vara föreningen tillhanda senast före mötet den 2 mars för rösträtt på årsmötet.

Program

Lördag 2 mars – årsmöte och seminarium

9.00 Kaffe
9.30 Ordförande välkomnar till årsmöteshelgen
(Jeanette Houdi, ordförande)
9.45 Årsmöte
Därefter: Årets sibiriska katt (Annika Kiel Olsson)
11.30 Lunch
12.15 Ulrika Olsson föreläser om avel, selektion och genetik
Se info nedan.

Seminariet kostar 200 kr/person. Betalas vid anmälan.

Vi lämnar lokalen ca kl 17.00.

 

Söndag 3 mars – workshop

9.00 Kaffe
9.30 Workshop
Mentorskap, prat och diskussion om
rasstandarden för sibirisk katt
12.00 Lunch
12.45 Workshop (fortsättning från fm)
Ca kl 15.00 avslut

Kaffe och dopp serveras vid workshopen.
 

Anmälan och kostnad

Anmäl deltagande till kassor@sibiriskkatt.se senast 22 februari. Ange följande
● vilken/vilka dagar du vill delta
● allergier och specialkost
Söndagen är kostnadsfri.
Seminariet på lördagseftermiddagen kostar 200:- som betalas in på SäSK plusgiro 373714-5 senast 22 februari.
OBS! Avgiften återbetalas inte vid återbud senare än 7 dagar innan seminariet.

Förtäring

SäSK bjuder på fika och lunch.

Plats

Scandic Täby på Näsbyvägen 4, Täby, Stockholm.

Föreläsare

Ulrika Olsson föreläser om avel, selektion och genetik. Ulrika är en eldsjäl med ett stort engagemang för hälsofrågor på katt och är den som har startat
hälsoprogrammet för Maine Coon. Det är också hon som har startat Pawpeds: en sökmotor för stamtavlor, undervisningsportal och ett bibliotek på nätet. Ulrika håller i kurser inom Pawpeds och hon föreläser också om hälsofrågor och genetik.

 

Varmt välkomna till en trevlig helg!
Styrelsen i Sällskapet Sibirisk Katt

 
Gamla bilder på Marussia i snön. 
 

Änglakullen fyller 8 år

Samma dag som Marussia fyllde 2 år föddes hennes första kull. Även denna kull hade jag bestämt temat i förväg, det skulle bli änglar. Tyvärr har både Raphael aka Finkel och Shekinah aka Kiara blivit änglar på riktigt.
 
 
Shekinah (Kiara) kom först.
Ängel av enhet och ovillkorlig kärlek. Friar dem som är fast i rädsla och inspirerar till rättvisa, harmoni, sanning och integritet.
 
 
Anael kallas nu för Lufsen. Bor tillsammans med sin syster och njuter av livet.
Ärkeängel av romantisk kärlek, passion och romans, skönhet, konst och musik samt frågor som rör försoning och acceptans.
 
 
Galgaliel kom sen, hon kallas nu för Lady o bor med sin bror Lufsen och även hon njuter av livet.
Ängel över energi och vibration. Hjälper oss att upplösa blockeringar och ger glädje under grå dagar.

Som nummer 4 kom Michael, han kallas för Picasso o bor med en ragdoll som kallas för Dumle. Dumle har stenkoll på oss när vi har varit o hälsat på. Han vill absolut inte att Dumle ska följa med oss.
Miraklens ärkeängel. Stöttar under svåra tider, inspirerar till mod, sannfärdighet, tålamod, kärlek och kreativitet.
 
Som kattunge nr 5 föddes Raphael. Han blev min första hane att sätta på foder och vilken underbar katt han var, han fick snabbt smeknamnet Finkel livsnjutare av sin matte.
Helandets ängel. Inspirerar till glädje, vänskap, humor, älskvärdhet, kärlek och kreativitet. Uppmuntrar oss att bli dem vi innerst inne är.
 
Kullbilder
 
 Bonusbilder på linslusen Dolce o Kiara, 2 bilder. Dolce älskar verkligen kameran o så fort vi skulle fota så hoppade hon upp på bordet. Sen en bild på Dolce och Finkel.
 

 
Stort grattis till Lady, Lufsen o Picasso. Hoppas att ni får lite extra gott ikväll.
 
 

Bilkullen fyller 10 år

Idag fyller Jivaras andra kull, Bilkullen, hela 10 år. Vad jag vet så lever alla (utom Bugatti ) o mår bra.
 
Jag hade valt temat i förväg o det visade sig att denna kull bestod av 4 tjejer o 1 kille.
 
Sakhi var med under förlossningen, åt upp en ell två moderkakor o var allmänt en bra barnvakt åt sina småsyskon.
 
Det var eg aldrig någon tvekan om att vi skulle behålla Marussia och vi har aldrig ångrat beslutet, trots att hon är vår mest privata katt. När jag var testhem kunde hon acceptera ett par godisar, sen gick hon sin väg medan resten av flocken satt kvar och ville ha mer.
 
Marussia är född först och hennes namn kommer från en rysk bil. Det var dessutom ett tag ett stall i Formel 1, vilket vi tycker är lite kul.
 
Marussia har fått 5 kullar (Änglakullen, som föddes samma dag som Marussia blev 2 år, Kinesiska filosofikullen, Storstadskullen, Operakullen o Cykelkullen). Hon bor kvar hos oss, blev kastrat för snart 3 år sen o har sällskap av Sakhi, Dolce o Ella.
 
 
Sen kom Bugatti.Bugatti flyttade till Norge där hon bodde med en annan katt.
 
Detta kort är taget av Linda Björk.
 
 
Ferrari kom som nummer tre. Hon kallas numera för Smilla o bor tillsammans med en huskatt, Lillan. Smilla har dessutom två småhussar.
 
Triumph kom som nummer fyra. Triumph bodde först hos en småbarnsfamilj innan han sen omplacerades till ett par med en annan katt.
 
 
Lamborghini kom som nummer fem o kallas nu för Tussan. Hon bor som ensamkatt o nu är väl yngsta dottern tonåring ell kanske tom äldre? Tiden går ju så fort.
 
 
Ett par kullbilder. Detta var en aktiv kull o verkligen inte lätt att fota heller. Detta är även före vi skaffade bättre fotoutrustning o det märks på bilderna.
 
Ett riktigt stort grattis till alla bilar.
   
 
 

Ett besök hos Pina

Förra veckan var jag och hälsade på Pina (Pinarello Dogma) som bor på foder hos Carina. Pina är såååå lik sin mamma till sättet, en riktigt stor retsticka o även svår att få bra bilder på. Nu hade jag bara med mig mobilen dessutom.
 

Årsmöte hos BJK 2019

Nu på söndag har BJK (min lokala kattklubb) årsmöte, kl 14-16. Jag har tyvärr inte möjlighet att fara dit i år men alla som är medlem o kan fara tycker jag ska göra det.
 
Här kan du läsa lite mera om årsmötet.
 
Gamla bilder på Dolce ute i snön.
 

 

Ny föreläsning

Jag ska snart gå o lyssna på en föreläsning som låter väldigt intressant och lärorik. Föreläsningen kommer att hållas på Scandic Syd o har fått rubriken "Cancer hos katter".  Lite mer info hittar ni här nedan.
 
 
 
 
 

Kallt ute!

 
 

Cykelkullen fyller 3 år

Idag fyller Cykelkullen 3 år. Det var Marussias o pappa Trisses (Trésor) sista kull. Det blev 4 st cyklar o först föddes Scott Addict (Scott)
 
 
Scott hamnade hos kompisar till oss, så han får vi ofta uppdateringar om, vilket ju är kul. Scott är nog den kattunge som är mest lik mormor Jivara till sättet o även till utseende är han lik mormor.
 
Sen kom Pinarello Dogma (Pina),  som jag valde att sätta på foder hos min kompis Carina. Just nu väntar vi på att Pina ska börja löpa om igen så att hon får träffa hanen hon träffade i höstas, då hon tyvärr blev skendräktig. Pina har många kattkompisar o en hund att busa med.
 
Sen kom Cervélo S5 (Kata).  Vackra, vackra Kata. Hon bor numera i södra Sverige o har fått två huskattsyskon som nu trivs bra med.
 
Sist - o faktiskt minst - kom Bianchi Racer (Harvey). Harvey som älskade solen o att sova hos oss, han har inte förändrats så himla mkt av döma av de kort jag har sett på honom.
 
Några kullbilder oxå o så bonusbilder, bara för att jag kan.
 
Bara ett par dagar gamla på första bilden.
 
Linslusen moster Dolce o Kata.
 
Dessa bilder har Maria Westling tagit. 
 

RSS 2.0