Bortrest ett par dagar

Jag är bortrest ett par dagar så just nu står allt still.
 
 

På äldre dar

Marussia har alltid varit en privat dam o mest umgått med yngsta sonen. Nu fyller hon snart 10 år och sen hon kastrerades (för 2,5 år sen) har hon blivit lugnare o mer sällskaplig av sig, även mot oss.
 
Denna vackra dam som är så snäll och som har fått otroligt fina avkommor. Om jag bara ska beskriva Marussia med ett enda ord så blir det ordet "näpen". Dels syns det på Marussia att hon är en hona och sen så är hon otroligt snäll.
 
Snart fyller hon som sagt 10 år o här kommer massa bilder, huller om buller vad gäller datum.

 

Funderar på utställningar

Både Marussia och Ella (som har hunnit exakt lika långt o därmed möter varandra) måste utomlands för att ta sina cert. Min förhoppning är att ex Marussia tar certet dag 1 o går upp till nästa klass o Ella tar certet dag 2.
 
Sitter och funderar vart man kan åka. Det är ju tyvärr inte så mkt här omkring. Det finns två utställningar i Finland i mars, Trondheim, Norge, i april, Harstad, Norge, i maj (samma utställningshelg som Umeå har) o så Porok kattklubb (ort ej bestämd ännu), Finland, i juli.
 
Så just nu funderar jag vart jag ska åka, ser gärna att jag får sällskap då det är roligare att åka två - ell fler - långt bort.
 
En väldigt gammal bild från när Ella (som blir 7 i mars) var liten. Här var även Marussia o Sakhi med oxå. Jag ser att Sakhi har gömt sig bakom skynket  men ser inte Marussia.
 

Den som väntar på något

får ofta vänta länge och så verkar det vara med Pinas nya löp. Inga som helst tecken till att vilja träffa den stiliga hanen igen, som hon fick träffa tidigare.

Jag är övertygad om att det kommer bli en väldigt fin kull men det gäller som sagt att få till parning o dräktighet först.
 
I slutet av månaden kommer jag åka bort ett tag och det är ju bara att hoppas att Pina hinner löpa innan dess, annars får vi se hur vi gör. Tillsvidare försöker jag stilla mitt kattungesug med att att hälsa på kompisar som har kattungar.
 

Vänskapskullen fyller 11 år

Hipp hipp hurra för Vänskapskullen som idag blir 11 år. Vänskapskullen består av namn som betyder vän på olika språk.
 
Sakhi är född först. Sakhi betyder vän på Sanskrit.
 
Han har gått bra på utställningar, faktiskt hela vägen upp till SP (Supreme Premier - ell Europa Premier som det hette tidigare).

Sakhi fick diagnosen HCM när han var 4,5 år gammal och när han var 6,5 år så fick han börja med medicin. Sakhi svarade väldigt bra på medicinen så vi fick backa om o ta lägre dos i början. Han kollas med jämna mellanrum för att se hur hans HCM utvecklas. Veterinär Lennart Nilsfors, som är den veterinär som kollat alla Sakhis HCM-undersökningar hittills, är trots allt nöjd med Sakhis utveckling.
 
Sakhi är en stor, mjuk, gosig nallebjörn. Favoriten var länge jag, nu går Sakhi även lite till maken. Sakhi sover i våran säng och älskar att ligga o gosa ett tag innan han somnar.
 
Nästa kattunge som föddes var Vinur (som nu kallas Findus). Vinur betyder vän på isländska.
 
Han satt som en stor propp, var tyngst i kullen. Findus och Sakhi är mest troligt tvillingar o delade nog moderkaka. De har alltid varit väldigt lika varandra, både som små men även när jag har hälsat på Findus.
 
Findus fick börja gå ut när han var runt 6-7 år och har ett bra liv. Han kom till en familj med två unga killar och mannen i familjen (som var den som är allergisk) var såklart den Findus mest tyr sig till.

Efter Findus föddes Mellon. Mellon kommer från Sagan om ringen, o betyder på Alviska vän.
 
Mellon var den enda som var född n (svart), de andra tre är ny (svartgolden). Mellon var redan som liten kattunge hos oss väldigt busig och aktiv. Han flyttade till en familj där han fick två äldre Sibbar som sällskap.
 
Tyvärr fick Mellon HCM, en annan variant än den Sakhi har. Trots mediciner så gick det fort. Mellon ligger begravd på sitt älskade sommarställe, där han njöt av att kunna vara ute (en bilfri ö).
 
Podruga, enda tjejen i kullen. En tuff brud i lyxförpackning. Podruga betyder vän på ryska.
 
Podruga flyttade till Oslo och blev den hona som startade upp ett norskt katteri. Just nu är det katteriet vilande dock.
 
Jag visste att jag ville behålla en avkomma och funderade mellan Sakhi och Podruga innan jag sen bestämde mig för Sakhi. Sakhi har alltid haft en snäll nallebjörns-look medan Podruga har haft en riktigt grym look.
 
 Här är kullen en vecka gammal.
 
Det här är min favoritbild från Vänskapskullen. Sekunden efter den togs hoppade Mellon ur korgen, busig som bara den. Bakgrunden har Podrugas matte varit snäll och gjort om.
 
Sakhi
 
 
Findus (Vinur)
 
 
Mellon
 
 
Podruga
 
 
 
 

Pina

Pinas otur fortsätter. Hon fick träffa en hane i höstas och det blev parning väldigt snabbt. Det vi såg - när jag lämnade Pina - var att hanen (som var nybörjare) inte fick till en riktig parning.
 
Pina var där ett tag o det var pälstussar så vi hoppades att det skulle bli en kull för Pina men tyvärr....Så nu väntar vi på att hon ska börja löpa igen så att hon får träffa hanen igen. Förhoppningsvis tar det då.
 

Sverak

I höstas hade Sverak en tävling med jultema. Jag skickade in två bilder, tagna av Maria Westling, och denna bild blev bästa julfoto.
 

Två bilder på Yin

från Kinesiska filosofi-kullen har jag fått. Hon blir mer o mer lik mamma Marussia.
 
 

RSS 2.0