Vikter okt 2018

Jag har varit lite dålig på att väga katterna, jag har dock tittat på dom uppifrån och känt på dom oxå. Det var 364 dagar sen jag vägde dom (o lade in dom i mitt Excel-blad) o jag tycker att dom har hållit vikten väldigt bra.
 
Sakhi har haft största ökningen (+50 g) o Dolce har haft största minskningen (-210 g).
 
Nu väger
Sakhi 5,2 kg
Marussia 4,5 kg
Dolce 3,6 kg
Ella 4,6 kg
 
Här är en bild, både för katt o för hund. Fem olika kategorier. Våra pendlar mellan 3 o 4. Liiite lätt överviktig men inte så farligt, dock har alla 4 kastrater en extra liten påse på magen. Om man ska försöka få ner vikten på sin katt ska man ta det i lugn takt.
 
 

Jennys kull blir 2 år

Idag fyller Ellas andra o sista kull 2 år.
 
Jennys kull är en hyllning till min kompis, som tyvärr gick bort pga sjukdom.Jag döpte kullen efter saker som hon tyckte om och som jag förknippade henne med.

 
Minnie Mouse - som nu kallas för Siri - föddes först. Här kan du läsa lite mera om Mimmi.
 
 
 
Sen kom Sacré-Coeur - som kallas för Sackie. Sacré-Coeur betyder Heliga hjärtats basilika.
 
 One in a million föddes med öppen buk.
 
 
O sen kom Kit and Clowder - som kallas för Kit.
Kit and Clowder är ett företag där man kan gå kurser och lära sig olika färgläggningstekniker. Dessutom betyder clowder en samling katter, och katter gillade Jenny verkligen.
 
Alla tre tjejerna var väldigt lika så när vi fotade kullbilder satte jag på dom färgade kardborrehalsband så att jag skulle kunna säga vem som var vem. Kit och Siri flyttade en fredag o då blev det bara Ella och Sackie kvar. Ella var väldigt mån om Sackie. Hon satt o tittade på henne när hon sov. Älskade gumman. 
 
Anledningen till att Ella bara fick två kullar var att jag då fick hjälpa personer i min närhet väldigt mycket och jag visste dels inte hur länge det skulle hålla på och dels kände jag att jag tyvärr inte hann med att ha en kull till hemma. Ella har varit en otroligt duktig mamma på så många sätt.
 
 
Ett stort grattis till två-åringarna. Hoppas att ni får lite extra gott idag när ni fyller år.
 
 
 
 
 
 
 
 

Majken

Jag har tydligen helt glömt bort att skriva att Majken (Manipura) tidigare i år skrevs över på fodervärdarna. Vi valde att göra så här av flera olika anledningar och sen dess har Majken o Wendella samt deras ägare flyttat en kort bit utanför Umeå.
 
TACK A o J - o såklart Wendella - för att ni har tagit (o fortsätter att ta) hand om Majken så bra. Denna underbara lilla flodhäst som utvecklats till att bli en riktig skönhet. 
 
Storasyster Wendella.
 
Dessa bilder är tagna av Maria Westling, WMartphoto.
 
 
 
 

Ett väldigt viktigt inlägg

Det är knappast ingen nyhet att det är på tok för många katter som tyvärr inte har hem. Det är så viktigt att alla försöker höja kattens statut genom att id-märka alla katter. Alla katter som inte ska gå i avel bör såklart kastreras.
 
En liten filmsnutt från TV4, jag vet inte hur länge den ligger kvar uppe för att ses - men säkert ett tag till.
 

Alla katter kan komma att ID-märkas

 

För att komma åt problemet med hemlösa katter utreder myndigheterna just nu om alla katter ska ID-märkas. Många katthem är överbelagda - djurskyddet i Karlstad är ett av dem.

 

Du hittar inslaget här.

 

För att få ett stopp på problemet med hemlösa katter anser Djurskyddet Sverige att obligatorisk ID-märkning och registrering av katter måste införas i djurskyddslagen.

 

Vi har arbetat med frågan länge och blev såklart besvikna när detta inte kom med i den nya djurskyddslagen som presenterades i juni i år. Men ett steg i rätt riktning är att regeringen påbörjat en utredning av frågan.

 

Kattstatus hittar du lite mer information om idmärkning.

 
 

Lik sin mor

Idag har jag o Carina varit hos Maria, WMartphoto, med Pina, från Cykelkullen. Jag ville ha några fina bilder på henne så vi passade på nu.

Men oj vad Pina är lik mamma Marussia, inte bara till utseendet utan även till sättet. Marussia är specialist på att vrida sig bort från kameran o vi hade lite besvär med Pina idag, alla 3.

Pina är en otroligt vacker o väldigt snäll katt som man kan göra vad som helst med, precis som sin mor. Några gamla bilder på Pina.
 

Snart så...

Nu är det inte länge kvar innan vi drar pillret för Pina o så hoppas jag att hon snabbt kommer i löp så hon får träffa sin stiliga pojkvän.
 
Annars händer inte så mkt. Det blir dock många födelse-inlägg framöver då det är flera kullar som är födda okt till dec.

Först ut är Jennys kull (25/10), sen blir det Fjärilskullen (9/11), Storstadskullen (16/11), Yin (från Kinesiska filosofikullen, 20/11) och sen Fashionkullen (14/12).
 
                      
 

Nu är nya hemsidan klar

Jag har gjort om hemsidan o kommer väl fortsätta lägga till lite mera saker o framför allt bilder i galleriet.

Hemsidan är samma adress, dvs www.deltaskatter.nu.

En hälsoenkät, från SäSK

SäSK har skickat ut en hälsoenkät till samtliga medlemmar. Alla som har en sibirisk katt är välkommen att fylla i enkäten.
 
Så här skriver SäSK.

Denna enkät riktar sig till alla som har en eller flera renrasiga sibiriska katter över 12 veckor hemma. Kattungar som bor hos uppfödaren/fodervärden och är äldre än 12 veckor, men som avses säljas, skall ej inkluderas i enkäten.

 

Man behöver inte vara medlem i Sällskapet Sibirisk katt för att medverka i enkäten utan alla som har en renrasig Sibirisk katt är välkommen att delta. Syftet med enkäten är att kartlägga hälsan hos rasen och se hur hälsan hos rasen utvecklas över tid. Detta är tredje gången undersökningen genomförs av SäSK med detta upplägg - tidigare i september 2014 och 2016.

 

Enkäten är helt anonym och ingen kommer att kunna härleda dina svar till dig som enskild person.

 

Resultaten kommer att sammanställas och presenteras i Sällskapet Sibirisk Katts medlemstidning SIB-Nytt, samt under medlemssidorna på webben. Ett kortare sammandrag kommer att presenteras för icke-medlemmar på SäSK hemsida, www.sibiriskkatt.se.

 

Notera alltså att alla är välkomna att fylla i enkäten men fullständiga resultatet av undersökningen kommer enbart delges SäSK medlemmar. Är du inte medlem än är du varmt välkommen att bli det!

 

O här kommer länken.
https://sv.surveymonkey.com/r/halsa2018

Sista svarsdatum är 181031.

 

Har du fött upp en kull sibiriska kattungar eller ägt en Sibirisk katt som gått bort eller avlivats? I så fall är vi mycket tacksamma om du vill anmäla detta i de avsedda rapportfunktionerna som ligger permanent på SäSK hemsida. Man kan fylla i dessa anonymt om man vill, men man kan även välja att ange kattens namn om man önskar. Även dessa funktioner är en del i att kartlägga hälsan hos rasen och resultatet presenteras vartannat år.

 

Alla SäSK rapportfunktioner når du via SäSK hemsida; http://www.sibiriskkatt.se/halsa-avel/rapportfunktioner/

 

Vid oklarheter eller frågor rörande enkäterna, kontakta Johanna Fager på halsoradet@sibiriskkatt.se

 

Vi tackar på förhand för ditt bidrag!

 

Med vänliga hälsningar

Hälsorådet
Johanna, Lotta, Katarina och Joanna


RSS 2.0