Kull 11 väntas runt vecka 45

Manipura (ell Majken som hon numera kallas) har oxå fått träffa Dylan o hon är dräktig. Den kullen beräknas komma runt vecka 45.
 
Stamtavlan i Pawpeds.
Stamtavlan i Findus, Sverak.
 
Förväntat färgutfall blir för hanar, svarta.
För honor, svartsköldpaddor.
Med eller utan vitt. Det  k a n  vara som så att någon av dom är bärare av dilution o då kan det även bli blått, ev créme oxå om båda bär på dilution.

Det blir intressant att se om Dylan bär på dilution då hans farmor är blå. Majken tror jag inte bär på dilution, men det får vi se sen.
 
Jag var o hälsade på Majken när hon gick in i vecka 3 och Majken sov mesta tiden jag var där. Hon kan visserligen ta det lite lugnt när jag hälsar på, men inte så här lugnt. Dessutom har hon haft en väldigt bra viktuppgång hittils, så vi tror på dräktighet istället för skendräktighet.
 
Detta blir min allra första kull där jag har en hona på foder men fodervärdarna är så bra så jag känner mig helt trygg att ha Majken där.
 
Dessutom blir det min allra första kull där jag parar två Deltas-katter och får en helt egen Deltas-kull. Spännande värre!
 
Eftersom jag inte har bearbetat kort på flera månader så har det tagit mig ett bra tag och nja, jag är väl inte helt nöjd med färgerna på alla kort. Men här kommer kort på blivande mamman samt en bild på storasyster Wendella.
 
Anna har lärt Majken olika konster och Majken är väldigt duktig på dom. Titta på nästa bild så får ni se lite närmare på Majkens vackra teckning på höger framtass insida. Hon är så otroligt vacker denna hona och jag är glad att jag har haft tur att få så bra fodervärdar till Majken.
 
 
Vackra storasyster Wendella.
 
Självklart kommer det några bilder på blivande pappan, Dylan , oxå samt Dylans storebror charmtrollet Hendrix. De sex första korten är tagna i juli månad.
 
Dylan träffar Majken, september.
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

SäSK hälsoenkät 2016

SäSK genomför just nu för andra gången sin stora hälsoundersökning med syfte att ta reda på hälsoläget inom rasen.Alla som har en eller flera renrasiga sibiriska katter över 12 veckor hemma är välkomna att fylla i enkäten.
 
Man behöver inte vara medlem i Sällskapet Sibirisk katt för att medverka i enkäten utan alla som har en renrasig Sibirisk katt är välkommen att delta.
 
Syftet med enkäten är att kartlägga hälsan hos rasen och se hur hälsan hos rasen utvecklas över tid. Detta är andra gången undersökningen genomförs av SäSK - första gången var i september 2014.
 
Enkäten är helt anonym och ingen kommer att kunna härleda dina svar till dig som enskild person.
 
Fullständiga resultatet av undersökningen kommer att presenteras för SäSKs medlemmar i medlemstidningen SIB-nytt, samt på medlemssidorna. En kortare sammanställning kommer att kunna läsas av icke-medlemmar på SäSKs hemsida. Är du inte redan medlem i SäSK så är du varmt välkommen att bli det!
 
För att komma till undersökningen klicka på nedanstående länk!

https://sv.surveymonkey.com/r/sibhalsa2016

 

Sista svarsdatum för Hälsoenkäten är 2016-10-07. Vid oklarheter eller frågor rörande enkäterna, kontakta Johanna på halsoradet@sibiriskkatt.se.


Testhem sökes

Kopierar vad SäSK har skrivit om, på sin hemsida. Det är ett stort tryck för att komma och testa sin allergi. Jag har själv varit testhem (9 år) och tyckte att det var väldigt trevligt och givande.
 
Det absolut bästa är ju när de som testar kan köpa en egen katt, sen spelar det - för mig - ingen roll var man köper katten ifrån.
 
Att vara testhem är väldigt trevligt som jag nämnt och de flesta katter tycker det är trevligt. Vi har ju 4 katter hemma och alla 4 kom direkt till soffbordet för då visste dom att dom skulle få lite kokt skinka,
 
En bild från strax innan Ella fick sin första kull, Chakrakullen. Här är det Sakhi och Ella som ligger på handduken och väntar på att få godis.
 
 
 

Vi söker just dig, utan andra pälsdjur, som vill ta emot en kattälskare för att umgås med din katt en timme och se om deras dröm att ha en katt kan gå i uppfyllelse!

 

Har du en eller flera Sibiriska katter som är positiva till främlingar som vill klappa och umgås en timme? Vi har inga krav på att du ska vara uppfödare, supererfaren eller kunna allt om katter och katthållning. En ”vanlig sällskapskattsägare” är ett utmärkt testhem!

 

Just nu är det extra stor förfrågan på testhem i Stockholm och i Göteborg men även i övriga landet.

 

Vi har en manual som ger lite tips och råd för dig som vill komma igång. Du bestämmer själv hur många besök du kan ta emot, och hur ofta. Kan du inte ta emot får du tacka nej till besök. Vill du göra en paus så mailar du testhemsförmedlingen. Alla besök du kan ta emot betyder mycket för någon som väntar!

 

Tveka inte, kontakta oss nu! Det är många där ute som väntar på en chans att klappa sibbe!

 

Maila till testhem@sibiriskkatt.se och anmäl ditt intresse så kontaktar vi dig.

 

Testhemsförmedlingen Sällskapet Sibirisk Katt

Spara
Spara

Ella

Ella har idag gått in i vecka 5, i hennes andra dräktighet, och hon har denna gång redan gått upp mer än hon gjorde under förra dräktigheten som blev Chakrakullen. Här kan man läsa lite mera om vad som hände när kullen var nyfödd.
 
Där blev det 8 st men vi förlorade tyvärr 3 st och av de 5 som överlevde var det väldigt låga vikter.
 
Svadhisthana (Luna), 64 g
Manipura (Majken), 70 g
Anahata (Juno), 74 g
Vishuddha (Hjärta, enda hanen), 60 g
Sahasrara (Cleo), 59 g
 
Ella var tur nog stor redan före dräktigheten för det behövdes. Kattungarna åt upp Ella och jag har lärt mig att inte para så att de är dräktiga under sommaren. För mår man illa redan under dräktigheten så blir det lätt värre när det är varmt dessutom.

Denna gång äter hon med stor aptit, visserligen lite, men ofta. Förra gången var hon inte alls särskild brydd om maten, det spelade ingen roll vad jag gav henne.
 
Denna dräktighet vill hon inte gärna gå ut i kattgården, något som hon i vanliga fall älskar. Det händer dock att vi får ut henne, gärna sent på kvällen, o då stannar hon ett bra tag. Annars är hennes favoritplats att ligga bredvid det öppna fönstret till kattgården.
 
En bild på hur stor Ella var under förra dräktigheten precis på sluttampen. Då orkade hon inte göra så mkt. Hon gick ett par steg och sen la hon sig igen.Vi hoppas såklart att det går mkt bättre denna gång o att hon får må bra under hela dräktigheten.
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Don Magnifico får börja dejta samt att vi väntar kattungar

Dylan, som han kallas för, har nu fått börja träffa sina honor o det är en riktigt snäll gentleman. Han kretsar runt, men låter honan få vänja sig vid honom.
 
Jag har inte bearbetat bilder på hela långa sommaren o allt tar så mkt längre tid än det gjorde i våras tyvärr, så det blir bara några bilder.
 
Han träffade Ella först o glädjande nog är hon dräktig.
 
Kullen väntas komma runt vecka 42.
 
Beräknat färgutfall blir svarta ell blåa kattungar, med eller utan guld.
 
Stamtavlan i pawpeds.
Stamtavlan i Findus, Sverak.
 
Han har även hunnit med att träffa Majken (Manipura) som jag har på foder. Dock är det för tidigt att säga något säkert om det har tagit ännu. Bilder på Majken och Dylan.
 
 
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Katternas vikter, sept 2016

 

Sakhi

Drygt 5,5 kg

Marussia

Knappt 4,7 kg

Dolce

Knappt 3,6 kg

Ella

Drygt 4,3 kg

 
Glädjande nog har Marussia gått ner lite i vikt, hon gick upp en hel del efter kastreringen. Det är första gången vi har behövt ransonera maten och Marussia har det inte lätt. Hon är mer ell mindre konstant hungrig tyvärr.
Spara

Genetikkurs i oktober 2016

8-10 oktober kommer Dagny Dickens att hålla en genetikkurs hela helgen.
 
I fjol, i samband med att SäSK hade sitt årsmöte, hade Dagny ett seminarium om genetik. Men jag tänker som så att detta blir ännu mer om genetik och dessutom även en uppfräschning av kunskaperna - vilket alltid är bra.
 
Senaste anmälan är 1/10 och för BJK-medlemmar kostar helgen 600 kr och för övriga kostar helgen 700 kr.
Spara

RSS 2.0