Ett gott slut

och ett riktigt GOTT NYTT ÅR vill vi önska er alla.


Nytaget kort

Marussia älskar att ligga med yngsta sonen i fåtöljen. Dolce har börjat härma storasyster så det blir lite trångt i fåtöljen men vad gör man inte för sina älskade katter?!


Kort uppdatering

Vi har haft det väldigt lugnt och avslappnat julafton + helgen. Varit bortbjudna hela helgen och även suttit och sett Sagan om ringen-filmerna, extended förstås. Underbara filmer som jag aldrig tröttnar på. Det har blivit en del julklappar också, såklart även till katterna. Foton kommer senare.

En helt underbar julklapp fick jag av Carina, som hade gjort underlägg av foton jag skickade till henne. TACK vännen!  Bla skickade jag över detta foto:


Mer bilder kommer senare i veckan, men just nu tar jag det lite extra lugnt då jag återigen blivit förkyld.

Marussia är hemma igen

efter sitt parningsbesök hos Bellman, här hemma hos Bellman. Nu är det bara att vänta och se om parningarna har tagit.

Väskan jag hade kameran i var väldigt intressant för Belllman.


God jul och gott nytt år


Snart är det julafton

Igår tog vi in julgranen för att se vad Dolce skulle göra. Man vet verkligen inte vad som kommer hända med henne i närheten av saker och ting. Hittills så har hon låtit bli granen men vi får väl se när vi ska klä den...

Sakhi älskar mina tovade tomtar som jag gjorde. Jag har nu fått flytta dom till en hög hylla som han inte är på.  

Marussia kommer hem imorgon, äntligen! Jag har fått sms om att dom har parat sig flera ggr så jag hoppas verkligen att hon blir dräktig. Det är så himla tyst och tomt med bara 2 katter.

Var idag förbi Jivara för självklart ska Jivara också ha julklappar! Det är så härligt att se hur bra hon mår älskade gumman - det är verkligen en helt annan katt när hon är själv. Ännu en bild från duktiga Linda.


Dolce igen....

Dolce har börjat bli lite mer gosig mot mig också. Igår, när mannen jobbade, kom hon själv och hoppade upp i mitt knä. Där satt hon medan jag borstade henne och bara kliade henne ett bra tag. Sen hör hon hur husse stampar av sig bron och öppnar dörren.

Vad tror ni händer? Jo, hon rusar från mitt knä för att komma direkt till sin älskade husse. Stackars stumpan fick vänta ett tag innan husse kom in ordentligt eftersom han blev tvungen att skotta lite. Vi har fått otroligt mycket snö, det är skönt att det är mycket lätt och fluffig snö som kommit nu.

Alla våra tjejer dras till män. När jag och mannen var och hälsade på Jivara satt hon visserligen hos oss båda men efter vi hade farit var Jivara väldigt olycklig, pratade en hel del och försökte hoppa upp på dörrhandtaget.

Parning

Igårkväll lämnade jag och sonen då Marussia hos Bellman. Vi stannade inte så länge eftersom det verkade gå väldigt bra mellan dom två, dom låg med max 20 cm emellan dom när vi for.

Idag har jag fått ett sms om en första parning och nu är det bara att vänta och se om det tar. Jag hämtar hem Marussia på torsdag igen. För en månad sen var det 4 katter och nu är det så tyst och tomt med bara 2 katter hemma....

Tack Lotta för all tum- och tasshållning, det är tur du har många katter som kan hålla tassarna.

Önskar er en trevlig fjärde advent.


Hemma igen, löpande hona, vikt etc

Nu har vi kommit hem igen, kom inatt och tur det, med tanke på hur väderleken ser ut nu.

I måndags visade Marussia lite tecken på att hon var på väg att börja löpa. Eftersom Marussia hade nummer 3 (i turordningen) var det bara att vänta eftersom hona nr 1 nu hade börjat löpa. Det är sånt som händer ibland när man har med djur att göra. Man vet aldrig hur lång tid en hona behöver.

Idag har jag fått höra att hona nummer 1 inte har velat para sig med vackra Bellman

så det har blivit så att jag ikväll kommer fara in till honom och lämna Marussia där. Enligt sönerna har hon börjat löpa ordentligt först i torsdags så nu är det bara att hålla tummar och tår.

Vi har även varit förbi Jivara för att se hur hon mådde och det är bara att konstatera att hon mår alldeles perfekt. Hon visar klart och tydligt att hon ska vara en ensamkatt, nu är hon väldigt gosig och social.

Har vägt katterna (utom Jivara) idag och alla (även Dolce!) har gått ner i vikt. Stackars Sakhi har gått ner lite för mycket tycker jag så han ska nog få börja äta vanligt foder ett tag. Att Marussia har gått ner i vikt är ju inte så konstigt eftersom hon löper. Men att även Dolce har gått ner i vikt, det var mer än jag hade vågats hoppas på.

Jivara fyller 4 årHipp hipp hurra och grattis till en underbar katt, när det är på hennes villkor. Kortet är taget av den underbara Linda. Jag har fortfarande godbitar kvar på cd:n, som jag njuter av. TACK igen Sussie för denna underbara katt och jag vill inte höra något om fladdermus....

Jivara har fått 3 fina kullar och hon är en otroligt bra kattmamma, men nu har hon gjort sitt vad gäller den biten. Likaså vad gäller utställningar. Det sista tycker hon inte så mycket om men hon blev IC i Norge i somras och jag är mer än nöjd.

Jag har varit och lämnat god mat till Jivara och hon ska även få några räkor senare.

Grattis även till hennes bror Manjari (o såklart en hälsning även till Yatzy o Sarabi).


Dolce fyller 1 årTänka sig att det redan har gått ett helt år sen Dolce (o Gabbana) föddes och det på mamma Jivaras 3-årsdag. Mycket har hunnit hända under denna tid men framför allt har Dolce helt o hållet stulit våra hjärtan. En underbar katt, på hennes villkor. Social och gosig, mycket tack vare att vi fick stödmata från dag 2. Vår oro att hon inte skulle kunna äta har för väldigt länge sen försvunnit. Äter gör hon med besked.

Men det är klart att Dolce ska få lite extra gott när hon fyller år. Eftersom jag och mannen är bortrest får sönerna fixa lite god mat åt alla 3 katterna. Jag har visat detta kort en gång tidigare men det är så charmigt..... Taget av duktiga Linda.

Ett stort grattis till brorsan Theo (Gabbana).
Tillfälligt borta

Inatt bilar jag och mannen till Stockholm för att därefter flyga iväg på en liten minisemester. Ska bli kul se julhandeln och jag undrar hur mkt julsaker jag kommer hem med.   När vi kommer hem är det bara en vecka kvar till julafton och då är det nog läge att ta in julgranen så Dolce hinner riva omkull den ett par ggr. Förhoppningsvis kommer hon tröttna sen.

Sönerna är hemma med katterna och har nog full koll på läget. Jag hoppas ju såklart att Marussia kommer börja löpa, men jag tror tyvärr inte det är så stor chans. När vi kommit hem igen så kommer jag fara förbi Bellman och hämta upp lite kiss-klumpar för att förhoppningsvis kunna dra igång Marussia.


Det är lite det här jag är rädd för


Redan 3:e advent

och tiden springer fortare än någonsin. Vi har en del att göra innan jag och mannen åker bort ett par dagar nästa vecka. Sönerna hjälps åt att ta hand om hus och katter under tiden vi är borta och om Marussia skulle börja löpa, vilket jag tvivlar på, så har snälla Carina lovat ställa upp.

Vi brukar alltid ta in julgran bara ett par dagar före julafton, men i år tror jag vi ska ta in den och sätta upp den tom, ett par dagar före vi klär den. Kan tänka mig busiga Dolce kommer vilja undersöka granen - o säkert även välta den.


Jivara

Var förbi min mamma idag och hälsade på dels henne men även Jivara. När äldsta sonen var förbi i måndags visste Jivara inte till sig av lycka. Hon var hela tiden på honom, men såklart inte samma beteende när jag kom förbi. Dels har sonen och Jivara ett speciellt band och dels så föredrar våra honor det motsatta könet.  

Tog i alla fall några kort men det är hopplöst att få Jivara att posera snyggt framför kameran. Ska tillbaka på fredag o då ska jag ha med mig lite redskap som gör att hon sträcker lite på sig och förhoppningsvis oxå visar vilken underbar grön ögonfärg hon har. Hon har fått många fina komplimanger på utställningar för den, men eftersom Jivara nu är IC så har hon gjort sitt på utställningar. Hon tycker inte det är så kul och så snygg - rastypiskt - är hon inte att hon ska kunna gå längre. Jivaras tre kullar har verkigen gett bra utfall, då ungarna har blivit mkt snyggare än sin mamma.

Här är i alla fall tre färska kort på Jivara.


Några bilder

på 3 av våra älskade katter. Har tänkt ta med kameran imorgon o fota Jivara oxå. Ev får sonen följa med o hålla i henne. Men här kommer under tiden några bilder på våra hemmavarande katter.

Vi kan ju börja med linslusen. Hon gillar verkligen att vara i centrum och fotar jag någon annan katt så dröjer det inte länge innan underbara Dolce kommer dit.
Marussia, som får lika fina gröna ögon som sin mor, även om det inte syns så bra på denna bild.


Avslutar med två bilder på Sakhi. Ett där han tagit över strykbrädan (strykjärnet var kallt) ett tag. Han blev nog trött av att se mig julpynta för fullt.


Det bästa man har sätter man ju på bordet.

Ett par lugna dagar

har jag haft för att återhämta mig efter lördagens pysslande. Jag satt 10 timmar och bara pysslade, så himla kul.

Vad gäller katterna så trivs Jivara väldigt bra hos mamma. Äldsta sonen har varit o hälsat på idag, vilket Jivara verkligen uppskattade, hon satt som ett klister på honom. Ska nog dit på ons tror jag och kolla in hur hon mår. Men hon ser väldigt mager ut och det är ju inte alltför konstigt då hon dels har lite för lång kropp och är väldigt kräsen i maten. Nu har hon dessutom ingen som helst konkurrens heller om maten.

Marussia visar inga som helst tecken på att löpa ännu o jag inser ju nu hur bortskämd jag varit med Jivara. Hon löpte alltid 10 dagar efter sista p-pillret. Än så länge har det ju bara gått ett par veckor. Håller tummarna att hon börjar löpa i alla fall i december månad.

Sakhi har börjat sitta ute länge, länge. Just nu har vi ju även milt, runt -3 och lätt snöfall. Det går inte ens att få in honom, trots att jag säger att nu är det mat. Han bara sitter där i snön och tycks njuta. Däremot har han blivit en otroligt stor gosebjörn med mig. Kommer flera ggr/dag för att vi ska mysa. Ibland bara ett kort tag och ibland väldigt länge. Våran myspropp.

Dolce fortsätter få tovor, stackars tjej.... Men hon är otroligt tålmodig när vi kammar, klipper och använder nålsprättaren. Här måste hon ju ibland få lite godis när vi håller på mycket med henne. Jag fick provpåsar hos veterinären och idag har Dolce faktiskt lämnat några få kulor i matskålen. Inte många, men så får hon tyvärr inte så mycket/dag heller. Ska väga henne när jag använt upp alla provpåsar för att se om det hinner bli någon skillnad. Jag blir väldigt glad o tacksam bara hon inte gått upp i vikt.

Marussia

brås inte alltför mycket på sin mor. Jivara löper 10 dagar efter sista p-pillret, Marussia tar det betydligt lugnare.  Har som sagt börjat ge henne Dunderkuren och så hoppas jag att det ska funka. Jivara trivs väldigt bra hemma hos min mamma. När jag kom dit imorse för att ge henne p-pillret (ja, Jivara alltså) blev hon glad över att se mig, men mindre glad över att få p-piller.  

Nåja, det är inte så många veckor kvar då jag idag har beställt tid för kastrering av Jivara. Jag hade inte eg inte tänkt att kastrera henne nu men efter prat med Karin (tack för hjälpen o råden) så blir det så.

Vårt busfrö har gjort det igen

Möttes av denna syn tidigare idag och vad ska jag säga....  Ska imorgon in till stan o bla fara förbi veterinären och prova ett nytt RC-foder. Hon är helt hopplös men det roliga är att hon kan se så oskyldig ut.  


Avmaskning

Nu har jag äntligen avmaskat katterna, provade denna gång med tablett. Det var bara Sakhi som skulle ha en hel tablett, för dom andra räckte det med en halv tablett. Jag började med den lättaste, Dolce.

Delade tabletten, la en del i handflatan, pekade på den och sa "Varsågod", varpå hon genast åt upp den o ville ha mer! Tänk om det alltid vore så lätt att ge dom mediciner....

Marussia fick inget p-piller i fredags men hon brås inte på sin mor, som varje gång efter sista p-pillret, börjat löpa efter 10 dagar. Jag skjutsade därför Jivara till min snälla mamma. Mamma tar emot Jivara trots att hon är den minst sociala katten av våra 4 katter. Vi får se hur länge Jivara blir där.

Min tanke med att lämna Jivara hos mamma är för att Marussia kanske lättare kommer igång med att börja löpa då, men inget har hänt så igår gav jag henne en första dos av Dunderkuren. Får se om det hjälper, annars är det ju bara att vänta tills löpet kommer igång av sig själv.

RSS 2.0