Första parkett

Igår när jag rensade räkor satt både Jivara och Dolce på första parkett och hoppades få smaka. Självklart fick dom (o Sakhi, Marussia) det. Det är svårt att motstå charmiga katter.

Vårat främmande blev förtjust i katterna och lite förvånade över att vi hade 4. Härligt nog så går det faktiskt rätt bra nu mellan Jivara-Dolce, bara lite fräs i bland.

Behöver jag ens skriva att Dolce charmade främmandet totalt! Han hade nog gärna tagit henne hem, om han bara fick.

Idag är det skiftgång i kattgården, så fort en kommer in ska en annan gå ut. All snö har försvunnit så nu är det bara grönt igen.

Vänta, varsegod

är två ord som jag brukar träna katterna på. 3/4 av våra katter snappade fort upp det, men inte Dolce. Inte så att hon är dum på något sätt - tvärtom - utan hon kör sitt eget race.

Stackars Dolce får lätt tovor, hon har tyvärr en mer besvärlig päls än Sakhi och det går eg bra att kamma på magen, men ibland är det så mkt så det blir paus och en liten godbit.

Idag blev det skinka.... och hon är på hugget, direkt!! Jag brukar kunna visa besökare hur duktiga dom andra katterna är på "vänta" men som sagt Dolce...

När jag till slut sa varsegod (efter ett antal nej och vänta) så hugger hon i sin iver på mitt finger. Lilla fröken ivrig. Enda nackdelen är att hon är så charmig och underbar att jag förlåter henne på en gång. Det är svårt att vara arg på Dolce.

Imorse när mannen hade gått upp hörde han ett konstigt ljud. När han tittar mot trappan ser han Dolce komma släpandes på ett paket kycklingfilé. Han hade råkat glömma det utanför frysen igår och det var ju inte Dolce sen att upptäcka. Ganska otroligt eg, hon som är så liten orkar dra och släpa ett helt kilo.  


Väldigt ovanligt

Nästan varje kväll kommer Sakhi och ska ligga i husses säng, vare sig husse är där eller inte. Igår kom äldsta sonen hem tillfälligt och sov också över. Jivara blev förstås nöjd att ha honom hemma o gosade med honom ett bra tag.

När vi sen gick i säng kom Jivara till min säng o lade sig mellan mina ben. Eftersom det är så sällan hon kommer till mig var det bara att ligga stilla och försöka sova. Efter ca två timmar fick hon dock nog och hoppade ner från sängen.

Kortet på Jivara togs i november i fjol.När äldsta sonen kom ner så berättade han att Jivara har legat hos honom större delen av natten. Hon har säkert gått direkt från mig till honom och hon har varit väldigt kärvänlig, bla tvätta i ansiktet osv.

Det har ju varit väldigt besvärligt mellan Dolce och Jivara så jag har haft Feliway i väggen men nu är det ett bra tag sen den tog slut och det funkar bra. Visserligen fräser Jivara åt Dolce ibland men andra ggr accepterar hon henne. Trots det hoppas vi att Jivara snart kan få flytta o bli ensamkatt.


Intressant föreläsning

var jag på igår. BJK hade en intressant föreläsning med en veterinär och denna gång pratade hon bla om reproduktion etc. Mycket intressant som vanligt och som vanligt var klubblokalen ganska fullsatt!

Jag brukar alltid fråga så mycket men jag försökte att inte ställa alltför många frågor denna gång men det är konstigt, man kan få olika svar från varje veterinär man frågar.

Efterlängtat paket

Igår kom ett efterlängtat paket. Vi har - med hjälp av Linda, tack vännen! - beställt paraplyn + blixtar så vi har en liten fotostudio. Ska bli intressant att testa på söndag, hinner inte före det eftersom det är så mycket annat att göra.

När Linda var här över dagen fotade hon våra ovilla katter. Alla var ovilliga att ställa upp, ja förutom linslusen Dolce. Hon hoppade snabbt upp på strykbrädan och visade upp sig, även om jag tex satte upp Marussia, så var hon gärna där. Lilla fröken charmtroll, det är var Dolce är!   Nu är skivan snart här och då kommer jag visa upp några bilder på katterna.


Smilla (aka Ferrari)

Har fått plocka kort från Smillas mattes blogg och dom är så fina. Smilla har gått upp i vikt och väger nu 5 kg! Viss skillnad mot Marussia.   Här kommer en hel hög med bilder på underbara, fina Smilla. Njut!


Händer inte så mycket just nu

Dolce springer och letar mat, men idag har hon faktiskt lämmat 2 kulor i matskålen. Första (o sista?) gången det har hänt!

Annars är dom ute väldigt mycket, tur nog har det inte ännu kommit mera snö så det är nog lagom för dom att vänja sig vid snön.

Sakhi blev lite sur på Dolce häromkvällen, då Sakhi låg hos husse på kvällen och skulle sova. När så Dolce kom upp i sängen blev Sakhi tydligen sur och slängde fram en tass. Mycket ovanligt av Sakhi att reagera så, han är ju snällheten själv i vanliga fall.

Matdags

När vi ger katterna mat brukar vi börja med att ge tjejerna, dvs Jivara och Marussia först. Mycket beror på att dom äter lite mat när dom blir stressade av Dolce, som kan komma och försöka sno deras mat. Får dom mat först så hinner dom äta i alla fall några fler tuggor.

Jag brukar ge tjejerna mat på köksbordet, här är Marussia.


Jivara brukar alltid komma insläntrande sist av alla och denna gång fick hon äta i hallen.


Sen är det då dag för Dolce o Sakhi. Båda två äter fort. Nu har vi utökat Dolces mat lite grann, så hon får lite mer/gång. Inte för att jag tycker det är någon skillnad - hon är fortfarande lika hungrig....  Dolce hade en del problem när hon skulle börja äta ur sin nya skål. Hon sprang gärna därifrån och hoppades att kunna få äta ur någon av dom andras mat. Men nu är hon väldigt duktig på att äta ur skålen, det händer dock att hon lämnar sin skål.

Dolce är närmast spisen och Sakhi närmast kameran.


Dolce lämnar sin skål och spanar in om Jivara ska lämna sin skål i hallen, då kommer hon rusa dit och äta tills någon hinner stoppa henne.


Häromdagen bakade jag ananaspaj till efterrätt. När yngsta sonen ätit klart kom han till vardagsrummet o bad mig följa ut till köket. Detta var vad han ville visa mig.  Tur att Linda o Hans är van vid glupska katter och att Dolce inte hade hunnit äta mera. Nu gick det ju lätt att äta runtomkring.  Vet inte hur tydligt det syns, därav pilen, men det var rätt mycket hon hade hunnit glufsa i sig, vår tokiga matglada tjej.

Fotosession

Linda var och fotade våra underbara katter i torsdags. Det var dock bara Dolce som var intresserad av kameran, linslus som hon är! Jag har fått se några bilder hon fotat och WOW - helt underbara! Linda är en helt otroligt duktig fotograf som får bra kort, trots att hon är ensam. Jag brukar stå på sidan o försöka hejda ev rymmande katter. Kommer lägga upp några kort här när jag får dom.

Besök av Linda

Idag har Linda varit och hälsat på - dessutom med kamera och lite fotosaker. Jag hade köpt svart tyg och det var verkligen roligt att riva ner det tyckte Dolce!

Jag har inte tagit några kort idag (förutom på efterrätten) men Linda lyckades, trots att katterna inte var så villiga att ställa upp - ja förutom linslusen Dolce. Hon hoppade upp flera ggr och charmade Linda ganska rejält.

Linda fick några otroligt fina bilder, på alla katter,  och jag kan knappt vänta tills jag får dom.

Tack för en jättetrevlig dag och hoppas att körningen hem gick bra, trots att det blev sent innan ni kom härifrån.

Imorgon kommer jag fara iväg, tidigt, till Sussie - för rasstandardgruppen som bla jag ingår i.

Kattgården

har fått en liten utbyggnad, ell vad jag nu ska kalla det. Vi såg när vi hade fått första snön att det kunde vara lite jobbigt att hoppa från ena hyllan direkt till fönsterblecket, med risk för att det skulle bli halt. Dolce har ju haft lite problem men faktiskt missade även Jivara en gång.

Därför satte mannen upp en liten bro härom dagen. Alla katterna var mycket förbryllade och gick och nosade på plankan. Men nu är det full fart igen. Man kan tex sätta sig på den och fundera på om man verkligen ska gå ut ell om man ska gå in igen.

Pyssel

När jag pysslar brukar följande två saker hända. 1) jag brer ut mig ordentligt och 2) jag får sällskap av Sakhi.

Ny SÄSK-träff

Om en timme far jag o Carina till Sibirica's där vi ska träffas denna gång. Jag tror jag ska ta ett allvarligt snack med Yatzy att nästa utställning så måste han låta Sakhi vinna.    Sen måste jag ju hälsa från Jivara till brorsan Manne och så dregla lite över Sarabi.


UPPDATERAT

Idag blev vi inte många, men vi hade lika trevligt trots att flera tyvärr var borta. Jag vet inte hur bra mitt snack med Yatzy gick, tror inte han ville lyssna på mig.  Tack Camilla för jättegott fika!

Besök hos grannarna

Ett grannpar här i kvarteret har fått en huskattskull. Jag har sagt vad jag tycker men också påpekat att det är viktigast nu att hitta bra hem åt kullen. Det låter som om grannarna har spekulanter på alla ungarna, dessutom kanske dom behåller en kattunge själv.

Jag var och tittade på kattungarna när dom var ett par dagar gammal, sen blev jag sjuk och först förra helgen lyckades jag ta mig dit. Idag var jag och äldsta sonen dit för att titta på dom och även fota. Nu är ungarna redan 7 veckor gamla, otroligt så fort tiden går.

Äldsta sonen har magiska katthänder, dvs katter trivs väldigt bra hos honom. Han hjälpte mig att få bra bilder. Så fort han gnuggade händerna så tittade alla kattungar dit - vilket ju syns på korten också.Grannfrun har gjort detta hus åt vår "terrorist", dvs deras ena huskatt, när han var liten. Jag tycker det är jättefint! Kattungarna älskade det, for genom fönstret och dörren.  Tyvärr har en hund förstört lite på huset, bla på bron.

Eftersom dom har katterna lösa så funderar hon på att göra ett större hus, med värmedynor, så katterna kan lägga sig där om dom inte har kommit hem. Jag har ju redan sagt vad jag tycker om utekatter och varför jag tycker som jag tycker om huskatter, så det är båda två väl medvetna om.


Som ni ser kan man lyfta av taket och så har hon gjort ett sovloft till katten. Nu har jag ingen bild på golvet, men det var verkligen jättefint!


Första snön

Släppte ut katterna tidigt imorse, innan snön hade kommit, men alla ville snabbt in igen efter bara en halvtimme. Tyvärr kom inte mitt besök idag  pga snön, men vi försöker snart igen.

När det hade snöat ett tag släppte jag ut alla katter igen. Jivara tar sats och hoppar till en bräda där hon såklart kanar en bit. Alla stod o tvekade i fönstret om dom skulle ut ell inte. Efter bara ett kort tag ville dom in igen. Marussia stod tom på fönsterbrädan och ville in först av alla.

Vill gärna fara till kattklubben ikväll eftersom det är genetikföreläsning. Men allt beror på vädret och om mannen hinner byta däck innan jag far. Väl ute på E4:an brukar det aldrig vara några problem, det är dom mindre vägarna som kan ställa till problem.

Tittar ut genom fönstret och det är stora lapphandskar, vackert men inte riktigt vad jag ville se ännu. Hade gärna väntat ett par veckor till.Tyvärr blir det ingen föreläsning ikväll pga sjukdom.

Träning o lite annat

Idag var jag äntligen på träningen igen, bara haft 3 veckors uppehåll. Har en känsla av att jag kommer känna av det imorgon.

Imorgon får jag besök och det ska bli så kul! Enda faran är väl att Dolce kanske följer med henne hem, måste nog räkna katterna noga har jag en känsla av. 

Kull 4

Har nyss lagt till en kategori, kallad kull 4. Temat på denna kull beror lite på hur stor kullen blir, om det blir fjolårets tänkta tema eller ett helt annat får jag se.

Marussia ska om ett tag, få träffa en riktig snygging, lite osäker dock när det blir eftersom han först ska på utställning för att få sitt AG och sen är det hela 3 honor som vill träffa honom. Ni förstår vilken snygg kille det är, va?!   Jag och Carina var i september iväg och träffade honom, hemma hos fodervärdarna, som bor i Umeå. Så här nära har jag aldrig haft en hane förut och det känns verkligen lyxigt.

Marussia ska få träffa ingen mindre än S*Siberitass Bellman. Så här blir parningen o så här fin ser han ut. Nu är det bara att hålla tummarna att det blir en lyckad parning också.


Skräp?

Vi har hållit på och röjt en hel del, när jag plötsligt ser Dolce ligga i en kartong som ska slängas. Är det ett försök att flytta ifrån oss eller?Fick även en bild på vackra Marussia. Hon älskar att ligga här, i sin korg i tvättstugan. Det spelar ingen roll hur ofta vi dammsuger kattbäddarna, lika fort är det fullt med katthår igen! 

Dolce o vikten

Efter gårdagens vikt, då hon tom hade gått upp, så bestämde vi oss för att dela upp hennes ynka 30 g/dag i 10gx3. Efter att ha ätit 10 gram idag vägde hon ändå bara 3375 g. Förstår inte hur hon kan vara så otroligt matglad. Denna tjej som inte kunde dia ordentligt, pga halvsidiga ansiktsförlamningen som gjorde att hon inte kunde stänga munnen ordentligt. Det har hon verkligen tagit i kapp nu. 

Här är det strålande sol om än inte så varmt. Katterna älskar fortfarande kattgården och är ute flera timmar/dag. På em kommer dock alla in för att sova ett bra tag.

Vikter på katterna 101011

Dolce hade ju gått ner lite grann på förra vägningen men nu har hon gått upp igen. Det kan bero på att i lördags fick dom massa gott att äta. Vi brukar ge Jivara på köksbordet så hon ska få äta ifred. Idag närmade sig Dolce sakta men säkert, hann även stoppa ner huvudet mot maten innan jag såg det. Konstigt nog morrade dock inte Jivara denna gång.

Dolce

3 402 g

Marussia

3 416 g

Sakhi

5 510g

Jivara

3 500 g


När jag var på Supercat så köpte jag även en matskål till Dolce, svår att äta ur och hon går gärna iväg till någon av dom andra skålarna - så man får lyfta tillbaka henne.  Bilden är lånad från Supercat.
Go Slow matskål

Mattjuvar

När Marussia var liten var hon väldigt glad i mat, tyvärr gäller inte detta idag. Hon är oftast den som går först från sin skål, med påföljd att Dolce springer dit o försöker hinna äta innan skålen tas bort. Tyvärr är Jivara nästan lika kräsen som Marussia är.

Mest förtjust i mat nu är Sakhi o Dolce, men på lite olika sätt. Har vi råkat glömma torrfoderpåsar framme gnager han hål i dom och äter sen torrfodret. Det är dock slut med det nu sen vi skaffade en stor fodertunna.

Dolce däremot.... ja, det är en helt annan historia med henne. Som jag skrev, så försöker hon alltid få den godare (läs: fetare) maten o om vi glömmer att ta bort mat efter oss så är hon där och ska ha den.

Det är inte alltid vi äter i köket utan ibland äter vi vid matbordet. I helgen hade jag hackat bla skinka, lök och fetaost till en fyllning och fyllt kycklingfiléer med fyllningen samt rullat ihop dom till små bollar. Det är nog inte svårt att gissa vem som kom bärandes på en kyckling-boll.  Det är inte heller så lätt att bli arg på denna lilla tjej med en så otrolig stor personlighet.

Vi har för vana att inga katter får vara på bordet när vi äter, vilket dom andra tre oftast respekterar. Annars får vi lyfta ner dom ett par ggr innan dom går därifrån. Men Dolce hon kan sitta en meter ifrån någon av oss och stirra på oss när vi äter. Att vi lyfter ner henne titt som tätt har absolut ingen som helst betydelse!

Katterna brukar få blötmat på lördagarna och en gång hade jag glömt att slänga den tomma påsen i papperskorgen. Jajamen, den hittade jag senare på golvet, fullt med bitmärken på den. En annan gång stal hon en bit kött och gömde den i sitt tält,


Med Dolce är det alltid full fart, knappt en död minut.

Leksaker

Jag monterade vattenfontänen, bild lånad från Swecat.
 Vattenfontän i keramik

Sakhi, Marussia och Dolce stod och tittade på när vattnet började rinna. Sakhi, som älskar att jaga vattenstrålar försökte dricka från hålet däruppe, Dolce stoppade ner tasen och skvätte ut en del vatten.  Marussia nöjde sig med att titta på. Jivara har jag inte ännu sett där. Den låter väldigt lite men jag hoppas verkligen att våra skatter kommer underfund med den så småningom.

Idag var jag och CarinaSupercat, där vi tittade på olika saker. Jag kom hem med några leksaker, bla denna (bilderna lånade från Supercat)...

Cat It Senses Play Circuit
och
Kattungehage silver

Kattungehagen har jag och Carina tänkt dela på, eftersom det är så kort tid man behöver den. Onödigt köpa en hel själv och råkar vi nu få kull samtidigt (som det kanske blir denna gång) går den dela så vi får lika många sektioner.


Ny vikt på Dolce

Jag har försökt vara strikt med dieten till Dolce, men det är verkligen inte lätt för hon är snabbare än blixten på att lämna sin tallrik o istället ta någon annans. Mao så gäller det att sitta där hela tiden dom äter.

Vägde henne nyss och hon har faktiskt gått ner lite i vikt. På ca 10 dagar har hon gått ner 37 gram, vilket ju är bra. Dolces nya vikt idag är 3328.


Chanel och Chapurin

Jag har länge skjutit upp att begrava Chanel och Chapurin. Den främsta anledningen är att jag har tyckt det varit väldigt jobbigt att begrava dom små kattungarna men även haft lite problem med var vi skulle begrava dom. För länge sen kom jag på att jag ville begrava dom så att dom får vara nära oss och sin familj men sen var det ju detta med att orka ta tag i det hela.

Att begrava dom var väldigt jobbigt och tufft men nu ligger dom i kattgården och ovanpå har vi planterat lavendel. Vi släppte ut Jivara först men alla katter har varit väldigt nyfikna på lavendelplantorna, nästan som om dom visste att Chanel och Chapurin ligger där.Jag vet att jag har haft tur som har sluppit detta men jag hoppas att jag inte behöver vara med om det igen på väldigt länge.....


RSS 2.0