Smart tjej

Katterna är mycket ute i kattgården nu för tiden och förra veckan fångade Marussia en näbbmus. Usch, tur jag hann fånga henne när hon kom in så Marussia inte skulle ha den i hela huset och leka med.
 
Dolce har lärt sig att om jag vill ha in katterna från kattgården så kan jag locka in dom ibland med godis. Något som funkar på alla utom på Marussia, som inte är så lätt att lura.
 
Tidigare i veckan släppte jag in Sakhi, Dolce och så väntade jag ett tag på att Marussia skulle komma in. Dolce satt under tiden troget kvar och väntade på om jag skulle ta fram godiset. När jag sen stängde fönstret, utan att röra godisburken, gick Dolce från toaletten. Men hon är smart - och hon hör bra - så om jag skakar på godisburken så kommer Dolce genast rusandes.
 
En gammal bild på Dolce som jag gillar väldigt mycket.
 

Hittade ett så härligt kort

när jag fortsätter leta reda på kort till hemsidan. Jag hade helt glömt bort att Jivara, med första kullen, ett tag hade för vana att lägga sig under täcket, som hon gör på bilden. Då var hon nära, nära men ändå en bit ifrån. Vår älskade tokgumma!!
 
 

Katthotell


Grattis även till Änglakullen som idag fyller 4 år

Marussia första kull kom samma dag som hon fyllde 2 år och det blev 5 st änglar i denna kull.Vi hoppas såklart att även ni änglar får något extra gott idag.
 
 
Bilder från när dom växte upp hos oss.
 
 
Enstaka bilder när dom är 5 veckor.
Shekinah (aka Kiara)
 
Anael (aka Lufsen)
 
Galgaliel (aka Lady)
 
Michael (aka Picasso)
 
Raphael (aka Finkel)
 
Pappa Bellman, sept 2010.
 
Som vanligt går en tanke till Shekinah (aka Kiara) som dog alltför tidigt.
 
 
 
 

Grattis Bilkullen som fyller 6 år idag

 Så har ännu ett händelserikt år flygit förbi och Bilkullen fyller 6 år idag. Vi hoppas att ni får lite extra gott idag.
 
 
 
Bilder från när de bodde hos oss.
 
Bilder på bilarna när dom var 4 veckor gamla.
 
Pappa katt, för 6 år sedan.
 
Som vanligt tänker vi på Bugatti som tyvärr dog alltför tidigt.

 
 

Vi väntar på kull nummer 7, som kommer runt vecka 13

Marussia fick fara ner till Bollnäs i början av december för att träffa en snygg hane, Taigasoul's Jurij Gagarin. Det visade sig dock att jag for för tidigt med henne så hennes löp stannade av.
 
Så här gosig var i alla fall Marussia när jag och maken kom hem från vår resa. Mycket ovanligt för att vara henne då Marussia är en privat katt, som helst bara umgås med våra söner. Men nu var hon så gosig och direkt vi hade kommit hem på fredagkvällen så låg hon i mitt knä och det, ja det händer nästan aldrig!!
 
Marussia gick det ingen nöd på trots att hon stannade 3 veckor hos Ramani o Thomas. Istället för att bli kär i den snygga hanen, Jurij, blev Marussia kär i Ramani och ville inte alls para sig med Jurij. Här kommer bilder från när jag och äldsta sonen var ner i december.
 
Vi tog det lite lugnt och försiktigt och satte inte ihop dom direkt utan dom fick hälsa på varandra mellan en nätdörr. Ingen av dom var dock irriterad utan dom var nyfikna på varandra redan från början.
 
Det här skulle bli en vanlig syn, dock utan en nätdörr emellan dom. Stackars Jurij fick verkligen vänta, vänta och åter vänta.
 
Jag och äldsta sonen, som följde med för att avlasta med körningen, stannade bara ett par timmar och redan innan vi for hem släppte vi ut Marussia till Jurij. Marussia gick lugnt omkring i det större parningsrummet och undersökte allt noga. Jurij var och nosade henne lite i rumpan men var väldigt snäll och väluppfostrad o lät Marussia få gott om tid på sig.
 
Jag har bara idel lovord om Jurij, en så otroligt fin hane. Det blir väldigt intressant att se vad det blir för personligheter som kommer då båda föräldrarna är så otroligt snälla! 
 
Vår vackra drottning, älskade underbara tokfian Marussia.
 
Charmören Jurij.
 
Förutom Jurij så bor även Pippi
 
Sussi
 
och Isrosens Mars (aka Cosmos) där. Cosmos är för övrigt pappa till Jurij.
 
Vackra Maja bodde oxå där men tyvärr har hon gått över Regnbågsbron nu. Maja blev en väldigt gammal katt och när vi var där så började hon spinna bara vi klappade henne. En otroligt vacker katt.
 
Marussia kom som sagt ur löp när hon fick åka så långt, det + att jag nog tog henne 2 dagar för tidigt. Så istället för att bry sig om Jurij, som verkligen försökte ALLT för att Marussia skulle se vilken snygg hane han var, var Marussia mest intresserad av Ramani.
 
Se bara på dessa bilder som jag har fått från Ramani....

 
Otroligt vackra, stiliga och väldigt, väldigt snälla Jurij!
 
Den här bilden verkligen älskar jag och jag vet inte vem som är mest nöjd, Marussia eller Ramani.
 
Marussia stannade så länge att hon hann fira jul med familjen. Här är Marussia och Ramani.
 
Men till slut var Marussia på väg hem till oss. Den fina rosa kattbädden fick hon av Ramani och den älskar alla våra katter! 
 
Gång 2 gick det bättre och det blev parning redan samma kväll som Marussia kom.
Förväntat färgutfall blir svart och blått. Stamtavlan hittar ni här.
 
 
I veckan gjorde jag ultraljud på Marussia och det var så roligt att se så många blåsor. Jag gjorde UL på Vettris och dom frågade om dom fick fota och lägga ut bilderna och det är klart att dom fick göra det!
 
 
 

Många gamla kort....

Hemsidan kommer att göras om en del då den är lite svår att uppdatera etc. Så nu har jag jobbat två dagar med att kontrollera länkar, skriva om text och infoga ny text. Nu ska jag även hitta kort som passar.
 
Jag letar efter kort som Linda har tagit, bla dena bild (som är tagen från bloggen)
 
när jag hittar andra kort och jag förlorar mig i tid och rum och sitter och inser hur fort tiden har gått. Här kommer väldigt många gamla kort, huller om buller. Alla kort är helt obearbetade.
 
Först på Jivara (o hennes kullbror, Manjari). Här tror jag att dom är runt 7-8 veckor och nu är dom redan lite drygt 8 år gamla.
 
 
Deras mamma Puzzel
 
Ett kort taget strax före Jivaras första kull, Vänskapskullen. Jag kommer aldrig glömma den förlossningen då Jivara fick kullen lite tidigare än beräknat och vi hade middagsgäster. Vi hann äta varmrätten men efterrätten (som min kompis hade tagit med sig) fick dom äta själv.

När det väl var dags för Jivara att föda valde hon att föda i ena sonens sänglåda, på övre plan. Vi fick försiktigt lirka bort klädesplagg efter klädesplagg och lägga dit gamla lakan istället.
 
När första kattungen (Sakhi) var född gick jag ner en bit i trappan och ropade; "Nu har kattunge nummer 1 kommit!" Aaah, vilka minnen!!
 
Det var i en sådan här sänglåda som hon födde. Den på bilden hade vi dock tagit ner tidigare, men när det väl var dags så dög den inte.
 
Jivara tvättar Sakhi, april 2008.
 
Skickliga jägaren Jivara (den genen har hoppat över Marussia, men däremot Yin brås på mormor) har tagit en råtta, trots att Jivara är i koppel.
 
Med hjärtat i halsgropen släppte vi lös Sakhi för att få fina bilder. Men hela familjen hjälpte till att ha koll på honom så att han inte skulle smita. Vackra Sakhi, som är så liten här.
 
Jivara och Sakhi på väg till kattuställning september 2008.
 
Min vackra prins!
 
Jivara har alltid älskat äldsta sonen, även när hon löpte. Kanske inte såååå kul för honom alla gånger.
 
Ett av mina favoritkort på en väldigt ung Sakhi.
 
Sakhi i snö, dec 2008.
 
Jivara var oxå ute i snön, dec 2008.
 
En ovanlig syn hos oss. Att Jivara - i detta fall hos min man - ligger i famnen. Annars har det mest varit äldsta sonen som har fått "klartecken" från henne. Det roliga nu är att Jivara, som har bott 4 år hos min mamma, älskar att ligga i mammas famn... Men absolut inte när någon av oss kommer o hälsar på. Tokfian!
En nöjd Jivara med alla hennes 5 småbilar.
 
En trio småbilar
 
Marussia har krypit ner till storebror Sakhi i en kattbädd. Redan som liten kattunge var hon förtjust i honom o den första kattungen att snabbt gosa med storebror.
 
En mysbild med Sakhi, Marussia och Bugatti.
 
En till mysbild på Sakhi och Marussia.
 
En mycket ung Marussia.
 
Redan då var baksidan av en pinne allra bäst.
 
Marussias kullsyster Ferrari, aka Smilla. Mer lik pappa än mamma på detta kort.
 
Oktober 2010 åkte jag och Sakhi till Oslo, där vi deltog i en utställning (BURAK). Sibirkattens venner hade ordnat en sibirspecial lördag eftermiddag. Några bilder från den helgen jag var där.
 
Domaren, som sa 3 saker på engelska (alla tre visste jag redan om). Sen var han tyst. Nåja, det är lugnt tänkte jag, jag försöker läsa bedömningssedeln. När jag hämtade sedeln blev jag inte så glad, men domaren har ju all rätt att välja ett av Fifes tre språk (eng, ty o franska) att skriva på. Nu valde han tyska och nja, det gick inte så bra att tyda vad han hade skrivit så jag har absolut ingen aning om vad han tyckte om Sakhi.
 
Söndagens domare gör sig redo för att lyfta upp Sakhi - inte det lättaste om han inte ville kan jag tala om. Det är många domare som har fått kämpa för att kunna lyfta upp honom från bordet.
 
Det här är priserna som Sakhi vann på sibirspecialen. Jag lyckades faktiskt få med mig allt utom sanden!
 
Han tog IP-titeln i Oslo och Sibirspecial-priset har han runt halsen.
 
Sakhis kullsyster, otroligt vackra Podruga och jag bara älskar hennes grymma look!! Den måste komma från Jivara, för pappa Simba är lika snäll som Sakhi, Vinur (aka Findus) o Mellon.
 
Vi var väl inte så jätteglada när vi kom in i köket en dag och upptäckte att Marussia hade hoppat upp på ett överskåp.
 
Vackra underbara Marussia! Visserligen privat som Jivara, men ändå en helt annan katt. Snäll och vänlig är bara två ord som beskriver Marussia!
 
Julafton 2009 och Marussia och Sakhi ligger på matbordet för att titta ner i bolådan och se Dolce och Gabbana, aka Teo. Allt medan Jivara ligger på soffbordet och vilar ett tag.
 
 

Kattens fortplantning

Jag ska gå på en föreläsning och lyssna på detta. Det ser jag verkligen fram emot!! 
 
Än finns det tid att anmäla sig till temadagen, så passa på!

Jag letade eg något annat när jag hittade dessa kort

Nej, det är inte Marussia som syns på bilden, utan det är Jivara.
 
Fast Marussia finns med ändå, då dessa kort är tagna bara ett tag före Marussia och kullsyskon kom. Det är alltså taget i feb 2009 och det betyder att bilderna nu är 6 år gamla.
 
Men visst är Marussia lik sin mamma, Jivara. Både till utseendet men även till sättet, även om Marussia är lite lugnare.
 
Två kort på Jivara, strax före förlossningen i feb 2009.
 
Så här såg det ut i bolåldan för 6 år sen. Jivara och Sakhi (som då var 13 månader), hade inga problem alls. Han fick vara med under förlossningen och åt även upp en moderkaka. Inte nog med att han var med under förlossningen utan han var även delaktig under kulltiden.
 
Under Jivaras tredje och sista dräktighet (Dolce och Gabbana) fick hon tyvärr för sig att jaga bort Marussia och Sakhi. Marussia hade vid den tiden precis börjat löpa, så om det var pga det vet jag inte.

Tyvärr har Marussia tagit över "traditionen" och gör nu likadant mot Sakhi. Tyvärr, för kolla så fina Sakhi o Marussia är när hon inte har kull. Fotot är taget av Maria Westling.
 
 
 
 

Önskar er alla en trevlig alla hjärtans dag.


GIC S*Frostuddens Ella Fitzgerald

Vackra Ella Bella Bus som otroligt nog blir 3 år i slutet av mars. Det är helt otroligt så fort tiden har gått sen hon kom hem till oss och vad hon förgyller vårt liv - även om Dolce kanske inte helt håller med, då hon tycker att Ella busar lite för hårt.
 
Denna vackra, tunga och kompakta virvelvind som är så speciell på så många sätt!!
 
Nu har hon börjat lugna ner sig lite grann, även om hon nog alltid kommer vara en aktiv dam!
 

Lite fototips

på hur man kan ta bättre bilder på sina husdjur, hittar du hos Elin Kero, aka Nevnarien.
 
En punkt som hon nämner är tex att man ska ta hänsyn till deras olika personligheter och här kommer två olika personligheter hemma hos oss. Dolce, som gillar kameran, och Marussia, som inte gillar kameran.
 
Marussia satt så fint hos husse, men innan jag hade fått fram kameran och skulle fota så ville hon inte längre vara med.
 
 
 

HCM-test feb 2015

Tidigare i veckan testade Trésors (Trisse) hjärta och det var ett fint hjärta så nu kan jag och Carina snart sätta igång med våra planer för honom.

På bilden är han bara 6 månader, jag och Carina ska fara dit om ett tag och då tar jag med mig kameran igen och fotar.
 
 
I samband med testning av Trisse passade jag på att fråga Lennart Nilsfors om Sakhi. Aug 2012 fick Sakhi diagnosen HCM och sept 2014 fick han börja med medicin.
 
Det stod som biverkning trötthet och det har tyvärr Sakhi fått. Lennart trodde att det var pga HCM men varken jag eller min man håller med. Så nu ska vi (jag har hjärtat i halsgropen) ta bort hans dagliga medicin ett par veckor för att se om det blir någon skillnad.
 
Jag kommer såklart kontakta Lennart efter ett tag och så får vi se vad som händer, om Sakhi piggnar på sig och behöver byta medicin eller om det är hans HCM som spökar.
 
Hjärtat i halsgropen då vi såklart vill behålla Sakhi så länge som möjligt, men som det är just nu har Sakhi inget roligt liv. Han som alltid har älskat att sitta i kattgården och njuta av vädret är numera nöjd med att sitta vid fönstret och andas ett tag innan han sen vänder sig om.
 
Ett kort taget april 2013. Lite motljus, jag vet, men jag gillar det ändå då detta var en vanlig syn förr och jag hoppas att det kommer se ut så här snart igen.
 
 

En tuff brud i lyxförpackning

Så länge jag kan minnas har jag varit en kattmänniska, trots att jag är uppvuxen med hundar. Jag gillar hundar och då helst den större sorten, som ex.vis Old English Sheepdog. En helt underbar hundras!
 
Trots det så föll jag direkt för denna söta lilla tjej, Shamina, som bor hos Carina. När jag hälsade på hade hon inte ens bott där en vecka, men hon var redan en väldigt framåt tjej. Jag tror att hon och Safir kommer bli väldigt goda vänner snart.
 
Jag vet inte hur många ggr jag sa "nu måste jag gå", innan jag till slut kunde göra det. Hon kommer bli - ell rättare sagt är redan - en stor charmör.
 
 
Två helt obearbetade mobilbilder, fast fler kommer längre fram. Jag ska dit med den riktiga kameran o ta bättre bilder.
 

Trésor (aka Trisse)

För ett tag sen träffades jag, Carina och Lennart (foderhusse) för att göra Trisse klar för avel. Han fick träffa veterinär som kollade att kulorna satt där dom skulle och det togs även Fiv/Felv samt blodgrupp.
 
Allt gick bra och han har blodgrupp A. Nästa steg blir när vi ultraljudar hans hjärta, dvs gör ett HCM-test. Det blir i början av februari.
 
En obearbetad bild av Trisse och både jag och Carina sa att nu måste vi ta oss dit och hälsa på honom och familjen, för nu var det länge sen sist.
 

RSS 2.0