Tittut

säger Moscow och önskar er alla ett gott slut och ett riktigt gott nytt år!
 

Storstadskullens vikter, 6 veckor

 

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 6   veckor

Status

Moscow

N 24

101

699

Tingad

Tehran

F 24

97

717

 

Venice

F 24

105

700

 

London

N 24

101

613

Tingad


Kullen är 6 veckor gammal nu

och det händer så mycket. Londons nya matte med famij var här och hälsade på. De tyckte att det hade hänt mycket på bara en vecka och det har det gjort, ibland är det tom dag för dag. Snart är det dags att ta bort hagen, detta visar kattungarna tydligt då dom försöker (o ibland lyckas) rymma.
 
 
Trötta små kattungar som vi försiktigt lade upp för kullbilden. Eftersom det snart är nyår tog jag fram en liten ljusboll-kedja för att göra det lite festligare.  Jag vet inte hur tydligt det syns på bilden i vilken ordning dom ligger, men det är London, Tehran, Moscow och Venice.
 
 
 
 
 
 

S*Deltas Moscow är tingad

Moscow kommer hamna i en familj med två busiga killar och kattungarna däckade ganska snabbt efter familjen hade farit.
 
6-veckorsbilderna kommer senare ikväll eller imorgon.
 
Bilder på Moscow från liten till 5veckor, även om de blir 6 veckor i dag.
 
 
 

Det här är eg en gammal nyhet

I alla fall att London kan ta sig upp på pallen som står i lekhagen. För bara en liten stund sen klättrade även Venice upp och satte sig så fint bredvid honom. Självklart kunde jag inte låta bli att ta kort före jag lyfte ner dom, men det tog inte många sekunder så satt Venice på pallen igen.
 
Venice har även lärt sig att klättra på hagen så ja, vi får väl se hur länge hagen står kvar.  Min tanke var att ta bort hagen typ nästa vecka men kattungarna tycker tydligen annorlunda - då dom försöker (o ibland lyckas) rymma.
 
Idag har jag haft två olika besök och efter det första besöket lyckades Venice rymma från lekhagen och sprang glatt omkring. Busgumman!!
 
Här sitter London till vänster och Venice till höger och i bakgrunden har vi granen. Undrar hur länge den får vara i fred!
 
 

Några bilder på den mysiga kullen

Kullen växer och frodas så det knakar. Jag har nu börjat ge 1,5-2 mål riktig mat/dag och även hunnit börja med blötmat köpt på djuraffär. Det märks att dom börjar bli stora, +5 veckor, då dom periodvis är helt galna. Dom är helt underbart charmiga, då dom tex ligger och kliar sig bakom örat och visp så snurrar dom runt.

Mammas mat är fortfarande bäst - i synnerhet för London - men de andra har fattat att mat är gott. Jag är inte orolig för London utan så här är det. I varje kull, som jag har haft, är det någon unge som tycker det är mysigare att ligga hos mamma och snutta.
 
På julafton kom jag med kokt fisk och köttfärs. Det gick utmärkt att väga både Venice och London utan att de skulle gå till tallriken men Tehran var helt hopplös. Hon mer eller mindre skuttade ur vågkorgen varenda gång jag försökte väga henne. Moscow gick det bättre att väga för matdags men sen blev det mat även för honom och han stod och morrade vid tallriken åt Venice som kom för nära hans mat, dvs hela tallriken om han hade fått bestämma!
 
Mitt mål är att ha kvar lekhagen till nyår, plocka bort all jul o sen låta dom få härja vilt i vardagsrummet. Vi får se hur länge det funkar, för både Tehran och Moscow har lyckats rymma ett par ggr.
 
Det bästa man har sätter man väl på bordet eller hur? Detta är en ärvd julduk som jag är rädd om så den kommer bara fram till julafton. Jag hann knappt lägga upp den på bordet förrän Marussia bestämde sig för att lägga sig där. Vår underbara, tokiga prinsessa! 
 
Myser med mamma (på bild 2 är det Tehran och London som har en mysstund)  och som vanligt där det står siffror är det i den ordning dom föddes. Dvs 1 = Moscow, 2 = Tehran, 3 = Venice o 4 = London.
 
De helt underbara städerna, samma turordning som de föddes.
 
 
 
 
 
 

Veckans bild på Sverak o årets julkort

När vi fotade kullens 3-veckors bilder fotade vi dom även separat med en liten tomte. Tur man har en bra kamera och många kattungar för det blev ett enda kort som blev väldigt bra! Dom andra blev jättecharmiga - absolut! - men det var bara London (kullens filosof) som tittade in i kameran ett kort tag.
 
Som rubriken lyder så finns detta kort just nu på Sverak. När bilden har ersatts av en ny, kan man klicka här för att försöka hitta igen den. Man måste även välja "Återblick på veckans bild".  Det är så bra att det kommer upp nya bilder varje vecka.

Med detta kort önskar vi er alla en riktigt trevlig, lugn och skön julledighet! Nu tar jag lite julpaus, men återkommer om ett par dagar.
 

Storstadskullens vikter, 5 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 5   veckor

Status

Moscow

N 24

101

585

 

Tehran

F 24

97

604

 

Venice

F 24

105

584

 

London

N 24

101

520

Reserverad


Trötta små städer

Jag vet inte hur tydligt det syns vilken ordning dom ligger så jag skriver ut namnen även här. Uppifrån och ner så är det London, Moscow, Venice och Tehran.
 
Marussia är det inte lätt att få på kort, här är ett kort när vi tog 5-veckorsbilderna. Inte det bästa kortet på Marussia då hon ser väldigt tunn ut här, vilket hon inte är i verkligheten. Men hon tittar i alla fall något så när mot kameran, vilket är helt otroligt!! Annars har vi många bilder på henne där hon vänder bort huvudet just när man knäpper.
 

Det är allt annat än lätt

Jag har varit borta ikväll, sätter mig i vardagsrummet och tittar på kullen (o lite på datorn oxå). Det är verkligen allt annat än lätt att slita sig från kullen. Ikväll har det varit full fart på städerna och Moscow har på ca 10 min lyckats rymma inte mindre än 3 ggr från lekhagen.
 
Det gör ju inget så länge ngn är i vardagsrummet och kan stoppa tillbaka honom men lite jobbigare när vi har gått i säng. Moscow upptäckte en liten glipa i lekhagen (vi har den ställd mot bokhyllan och då kan det bli en glipa om man stöter till lekhagen) och lyckades snabbt smita. Helt orädd, såklart, precis som hela kullen verkar vara!!! 
 
London var den unge som snabbast förstod att man skulle dricka vatten ur skålen, fast bara ett kort tag efteråt gick han i skålen . Idag har Moscow kommit på knepet, då är det bara tjejerna kvar.

Storstadskullen, 5 veckor

Det här är en väldigt aktiv kull och mer framåt än de andra kullarna brukar vara vid samma tid. Tex så dammsög vi i lekhagen. Vi plockade ut katterna från hagen, ut till "stora vida vardagsrummet" och dammsög. Ungarna var helt obrydd utan vandrade bara runt och upptäckte världen.

Även när vi fotade kullen så försökte vi trötta ut dom lite med att dom skulle få vandra omkring själva i vardagsrummet, väldigt spännande tyckte alla 4. Marussia hade vi - för att inte stressa henne - satt i ett annat rum. Annars fanns risken att hon skulle ha blivit stressad när Ella ställer sig raklång upp på baktassarna och tittar in.
 
Som vanligt var dom helt hopplösa så vi började med att ta de enstaka bilderna först och så fick vi ta paus och när kullen väl hade slocknat så lade vi försiktigt upp dom på bordet och fotade några bilder. Men vi lär knappast kunna lura kullen mer än en gång känns det som.
 
Lägger upp 3 bilder på varje kattunge och 3 kullbilder, lite extra bonus inför jul.
 

Dolce med Moscow

Sitter och kollar igenom vilka kort som ska användas till 5veckorsbilderna, när jag hittar detta kort. Jag har nog glömt bort att visa det.
 
Dolce är mer än gärna i lekhagen och här satte faktiskt ena sonen dit Moscow. Men annars händer det att Dolce ligger med ngn av städerna. Fina, fina Dolce!
 
 
 

Inbjudan till utställning 2014

För ett tag sen släppte BJK sin inbjudan till utställningen som är 5-6/4. Det går inte att anmäla sig förrän 27/1 2014, men man kan alltid planera in helgen. 
 
Även Sundsvall har släppt sin inbjudan, det går att anmäla sig från 20/2 2014.
 
Båda klubbarna har lite billigare avgifter om man anmäler tidigt, ett bra initiativ tycker jag. Tyvärr har det varit svårt på många utställningar att fylla utställningarna men nu hoppas jag att det kommer funka bättre.
 
En utställning är mycket lång, i synnerhet om man jämför med hundutställningar (där man får gå när man är klar - till skillnad från kattutställningar där man stannar kvar tills utställningen är slut. Detta är för att publiken ska ha chans att få se alla utställda katter och raser) men vi sibbe-ägare försöker att sitta tillsammans och surra hela helgen lång. Väldigt trevligt, annars skulle jag inte hålla på att ställa ut så mycket!  
 
Tyvärr kommer utställningarna tidigt i år och när man bor häruppe så är det inte så lätt att kunna fara när man vill utan det är bara att ta de utställningar som finns. Jag har det bra som bor "i mitten" och enkelt kan åka till Sundsvall eller till Luleå, det är bara knappt 30 mil enkel väg och det går ju fort.
 
Det här är ett axplock av utställningar för 2014;
APRIL  5-6 Umeå
             26-27 Sundsvall
MAJ     3-4 Östersund
            17-18 Skellefteå
JUNI    7-8 Harstad, Norge (klubb: Hålka)
JULI    5-6 Oulu, Finland (Klubb: Porok, dvs dit några av oss for i somras)
            
19-20 Trondhem, Norge (Klubb: KKMN)
AUGUSTI    16-17 Tromsö, Norge (Klubb: Ishavskatten) 
            30-31 Luleå
 
Att Ella missar några utställningar i vår (pga ev kull) är inte så märkvärdigt men jag vill ha med henne i sommar, till Norge + ev Finland samt till Luleå. I höstas var jag upptagen Luleå-utställningen men nästa år ska jag dit. Ganska skönt med bara 2 katter, som dessutom går i samma färggrupp!
 

S*Deltas London är reserverad en vecka

Här kommer bilder från hans första 4 veckor.
 
Fanny, detta är speciellt till dig!
 
 
 
 

Det blir en lång dag idag

Just nu är jag på väg till Hudiksvall för att hämta upp Ella, men först ska jag göra ett snabbt stopp  hos Ewa och hälsa på där. Det är eg så många jag vill hälsa på när jag nu är ner till Sundsvallsområdet men tiden o årstiden gör att jag väljer att bara hälsa på Ewa denna gång.
 
Ella har varit på date hos en supersnygg kille, ChopChop - som kallas för CC. CC bor hos Kicki (samägs med Tina) och här är några bilder från när Ella kom ner till honom. Ella var inte ett dugg förtjust i honom - då - men rätt snabbt fick jag rapport om att det hade hänt saker. 
 
Så här ser förresten stamtavlan ut för (förhoppningsvis) blivande kullen.
 
 

Vikter på Storstadskullen, 4 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 4   veckor

Moscow

N 24

101

422

Tehran

F 24

97

486

Venice

F 24

105

450

London

N 24

101

380


Marussia

Detta är Marussias tredje kull och jag är imponerad över hur duktig hon är. Hon tål även att det är folk omkring henne, som vill fingra på ungarna, och säger inte något. Ibland har hon dock, precis som mamma Jivara, en tendens till att vilja flytta kullen.
 
Denna kull har hon försökt flytta kullen ett par ggr. Men trots detta är Marussia en väldigt duktig mamma och har lätt att föda så min förhoppning är minst en kull till på henne innan hon blir kastrerad.
 
Här har jag lyckats få henne på bild, för en gångs skull. Här ligger hon i en kattbädd i bolådan (dvs när kullen var riktigt liten) och har koll på kattungarna som ligger mittemot henne, i en annan kattbädd.
 

Kullbilder på storstadskullen, 4 veckor

Som jag skrev igår försökte vi hela 3 ggr med att få till en kullbild. Försök 1 o 3 var familjen samlad och under försök 2 var Susanne här.
 
Tack för hjälpen, både med att försöka fota en helt omöjlig kull men även med att mata kullen. Nu har alla fattat att det är gott med köttfärs och alla stod och åt och åt igår från tallriken. Marussia försökte hela tiden smita emellan så hon fick lite köttfärs. I vanliga fall är hon rätt kräsen men om man har en hungrig kull kattungar så blir läget något helt annat.
 
Det här är en ovanligt framåt kull, det är inte mycket som skrämmer dom - om dom har lite trygghet nära sig (antingen någon i familjen eller mamma Marussia eller moster Dolce).
 
Det är inte så ofta jag bjuder på alla de dåliga korten i samband med veckofotograferingen men om det bara blir dåliga kort så har jag inte så mycket att välja på.  

Dessa kort är alltså tagna igår, vid 3 olika tillfällen. Det finns såklart ännu mera dåliga kort men jag tror dessa räcker.

Det här var faktiskt den första kullbilden vi tog och den hade kunnat bli bra om Venice hade tittat upp ordentligt.
 
Till slut gav jag upp och därför blev kullbilderna enstaka bilder på kattungarna istället, håll tillgodo!
 
 
 
 

Storstadskullen är redan 4 veckor

Tiden går verkligen fort och det händer så mycket med kullen, inte bara vecka för vecka utan dag för dag. Genom att jag försöker tillbringa mycket tid med dom känner dom igen min doft och kommer gärna fram till mig när jag sitter på golvet. Kanske lite tråkigt då vi har besökare och alla kattungar samlas hos mig.
 
Nu är som sagt bolådan helt borta och istället har vi satt upp lekhagen. Lite större utrymme för dom att vara på men inte alltför stort på en gång men.... Igår morse när jag skulle ge Marussia frukost möttes jag även av Moskva och London som på något sätt hade lyckats ta sig ut från hagen.
 
Jag har redan tidigare konstaterat att detta är en aktiv kull och det har jag upptäckt igen flera ggr idag!  
 
Det har tagit tid att få upp korten idag men det beror helt enkelt på två anledningar, varav det största är att dom har varit helt omöjliga att få kullkort idag. Vi har provat totalt 3 ggr och de resultaten kommer i ett separat inlägg, imorgonkväll.
 
 
Sen vill jag bara avsluta med att visa två extrabilder på tjejerna. Kolla in Tehrans tassar, detta kommer nog bli en stor tjej!!!
 
Venice har ärvt pappa Eddies otroligt snygga rödfärg.
 
 
 
 
 
 
 
 

Fashionkullen fyller 4 år

Inte nog med att mamma Jivara fyller 7 år idag, idag fyller dessutom Dolce och Gabbana (aka Teo) 4 år.
 
Ett riktigt stort grattis till brorsan Teo från oss alla, dessa två underbara charmtroll! Några bilder från kulltiden hos oss
 
några bilder på Teo, hos oss, i samband med flytten (som Carina följde med på) och så hemma hos sig, när jag och äldsta sonen hälsade på en snabbis i samband med utställning i Luleå, sommaren 2012.
 
Som jag har sagt tidigare var Sakhi en bra barnvakt, här umgås han med Teo.
En lugn och trygg Teo på tåget på väg till Boden. 
 
Nog syns det väl att han brås på store(halv)bror Sakhi?
 
Men även att han och Dolce är lika varandra!
 
Jag har tidigare skrivit att vi skulle sälja Dolce, jag hade två tjejer som var väldigt intresserade av henne o det lät jättebra. Här måste jag säga att tur nog gick det inte pga priset, nu kan vi inte tänka oss att vara utan denne hjärtekrossare. Det här är en av annonsbilderna på Dolce.
 
och så väldigt många bilder på Dolce. Det var inte helt lätt att välja för hon är en riktig linslus vår älskade Dolce.
 
Högt upp som Dolce älskar. Numera är klätterträdet nertaget eftersom Ella ville in till Marussia och kullen.
 
7 månader gammal och svårt att tro att hon kommer bli en riktig pälsbomb!
 
En av många favoritbilder på Dolce, taget hösten 2011.
 
Ett annat favoritkort, tagen i samband med en kullfotografering
 
Favoritplatsen är hos bästa hussen, dvs maken. Dolce verkligen älskar min man, ibland hinner han inte ens sätta sig i soffan förrän hon sitter där och väntar på honom.
 
Vår älskade lilla mattjuv, här hann hon före Marussia och tog all mat.
 
3 år gammal!
 
En snöbild på underbara Dolce, som gillar att vara ute i snön. Kortet är taget dec 2012.
 
En riktig prinsessa!
 
Två till favoritkort, detta är taget av Linda.
 
Det här kortet är taget av Maria.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett 7-faldigt leve

för idag fyller Jivara 7 år!!! Hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra!! 
 
 
Jag kan inte förstå hur fort tiden har gått och jag är otroligt tacksam att vi hittade Jivara för hon har gett oss så mycket. Utan henne skulle vi inte ha vare sig Sakhi, Marussia eller Dolce.
 
Jivara fick tre kullar (Vänskapskullen, Bilkullen och Fashionkullen) och kastrerades sen. Efter att ha tagit titeln IC (Internationell Champion) fick hon gå i pension dels då hon inte var finare än så (missförstå mig rätt, vi tycker alla att hon är en helt underbar katt) och även för att hon inte gillade att visa upp sig. Hennes titel är alltså IC S*Busungarnas Valrhona Jivara.
 
Tack Sussie för denna underbara drottning, som numera bor hos min mamma och blir riktigt bortskämd där.
 
En grattishälsning till brorsan Manjari som bor hos Camilla.
 
Många bilder på Jivaras tid hos oss och hos mamma.
 
4 månader gammal.
 
Drygt 6 år gammal.
 
5,5 år gammal.
 
När yngsta sonen simmade gillade hon att ligga och sniffa på den goda bassänglukten. En mycket vanlig syn ett tag!
 
4,5 år gammal.
 
En underbar bild på vår underbara drottning, 5 år gammal.
 
Ute i snön, mars 2011.
 
Samt nytagna bilder, tagna tidigare i veckan.
 

Trevlig helg

När man har kull som dessutom är separerad från de andra katterna blir det ibland lätt att man glömmer bort att fota de andra skönheterna som bor hemma. Dessutom är kameran oftast där kullen är.
 
Dolce är den enda katt som Marussia tillåter komma in i vardagsrummet och här har Dolce lagt sig på en julkartong och vilar. Vår underbara, vackra, charmiga, busiga och helt oemotståndliga prinsessa Dolce som verkligen gillar detta med att bli fotograferad, till skillnad från Marussia och Sakhi! 

Med detta kort önskar vi er en riktigt trevlig helg!
 

Snabba kattungar i denna kull

Igår tog vi bort bolådan helt och hållet och satte upp lekhagen, bäddade varmt på golvet. Bla med de filtar som skickas med när kullen flyttar (bra att ha ngt som luktar välbekant i början) och massa kattbäddar.
 
Varken Jivara eller Marussia har bitit av morrhåren på någon kattunge, men jag tror faktiskt att London ligger lite tokigt till då han gärna är ute och vandrar på egen hand och långt bort från mamma.
 
Lekhagen har en lucka i dörren, med ett litet lågt hinder (som ska hålla kattungarna inne i hagen ett tag). Pyttsan, London kom snabbt på hur man gjorde och sen skuttade han glatt över x antal ggr. Varje gång blev han lika snabbt inlyft av oss så till slut gav han upp, men då var det Venices tur att prova - för hon hade ju minsann sett hur lillebror gjorde!
 
Ingen annan kull har varit så snabb att hitta grinden o hålet redan på dag 1, men London gjorde det minsann!
 
Igår fick de smaka lite köttfärs och konstigt nog var det bara en som tyckte det var väldigt gott och det var Moscow. Han blev så glupsk att han först bet i mina fingrar och sen bet han i tallriken. Dom är så underbart söta och charmiga att jag kan sitta i timmar och bara titta på dom.

Vår linslus Dolce

Sin vana trogen är Dolce nära när vi fotar kullen, men denna gång dröjde det till unge nr 4, dvs London, innan hon hoppade upp på bordet.
 

Bonusbilder på städerna

När vi fotade 3-veckorsbilderna tog vi även några bonusbilder på dom, i sällskap med en liten tomte.
 
Men först måste jag bara visa vilken fin fotomodell vi har nämligen linslusen Dolce. Hon älskar att vara framför kameran, stor skillnad mot Jivara, Marussia och Sakhi. Ella är oxå rätt lätt att fota - tur nog!
 
 
 
 
 
 

Det är så att man smälter

En bild på vackra (o stora!) Tehran!
 

Det är inte alltid lätt att bli fotad

När vi fotade 3veckorsbilderna (det blir många bilder från det tillfället, denna vecka) kom Marussia upp på bordet, vilket är rätt ovanligt. Kattungarna sitter fortfarande "baklänges", dvs London, Venice, Tehran och Moscow.
 
 
Efter att vi hade plockat ner Marussia o fotat klart kullbilderna blev det dags för de enskilda bilderna. Något Moskva inte gillade, visst hör man hur han skriker "hjälp mig mamma".
 
 
London däremot hann slockna till igen så när det var dags för hans bilder sov han och ville inte alls gå ner på bordet utan han skulle ha varit helt nöjd med att ligga kvar i handen och sova. Sötnosen.
 
 
 

Vikter 131209

Storstadskullens vikter, 3 veckor, och Tehran fortsätter att öka i vikt. Det blir spännande att se om hon ökar lika mycket i vikt när dom börjar äta vanlig mat.
 

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 3   veckor

Status

Moscow

N 24

101

341

 

Tehran

F 24

97

375

 

Venice

F 24

105

353

 

London

N 24

101

311

 

 
De andra katterna har också ökat i vikt.
 

Sakhi

5,7 kg

Marussia

3, 8 kg

Dolce

3,9 kg

Ella

4 kg

 
 
 

Hur är det möljigt

att från att gå från detta (dvs väldigt trötta)
 
till detta? Och det på en väldigt kort stund!!  Bilderna är tagna i samband med 3-veckors fotograferingen.
 
 

Storstadskullen är 3 veckor

och här kommer bilderna. 3 veckor är inte en lätt ålder att fota, då dom visserligen hör men inte reagerar så bra på ljuden man använder, dvs allt som låter, när vi fotar. Att dom är snabba har inte förändrats sen de var en vecka gamla.
 
Här är veckans kullbild (de sitter i baklänges ordning, dvs 4, 3, 2 o 1).
 
Enskilda bilderna och här kommer kattungarna i den ordning de är födda.
 
 
 
 
 
 

Storstadskullen är 3 veckor

och vi har fotat dom idag. Dock får vi gäster idag så jag vet inte om jag hinner få upp bilderna idag, annars blir det imorgon. Lägger upp förra veckans kullbild, dvs när de blev 2 veckor, tillsvidare.
 
 

Vissa dagar får jag inget gjort

även fastän jag skulle behöva göra en hel del hemma. Det är alltför lätt att fastna framför bolådan.... 
 

Korten är tagna tidigare i veckan. För enkelhetens skull (då namnen inte ryms på alla bilder) har jag bara numrerat dom. 1 = Moscow, 2 = Tehran, 3 = Venice och 4 = London.
 
Det här är en rätt typisk bild. Killarna klättrar gärna, i synnerhet London (nr 4). När han var nyfödd kollade jag till kullen innan jag gick i säng. Pratade med Marussia och klappade henne, när jag kände att det låg en unge bakom Marussias rygg. Japp, det var London som hade kravlat sig dit.  Tjejerna är upptagna med att äta och har verkligen inte tid att klättra över/förbi mjölkbaren.
 
Hur lätt tror ni att det är att gå i säng när man ser detta!!
 

Tiden går så fort!

Igår var jag och hälsade på Carinas Kristallkull, som redan har hunnit bli 11 veckor. Kristallkullen var det full fart på igår och jag lekte assistent och försökte underhålla katterna medan Carina fotade. Ja, det gick ju bra men Malakit... oj, vad hon har mycket bus i benen!
 
Jag tog hem lekhagen och ska försöka hinna sätta upp den, helst idag eller i helgen. Marussia kommer nog inte bli överförtjust då hon helst av allt skulle vilja se att dom var stilla och inte så rörliga, vilket är helt omöjligt om man är en busig kattunge!

Jag väger kattungarna varje dag, inte för att jag behöver det utan mera för att jag gillar snygga, prydliga listor!
Igår vägde, som vanligt, Teheran mest. Det skiljde 17 gram mellan henne och Venedig. Venedig och Moskva turas om att vara näst tyngst. Lättast är för närvarande alltid London, men det kommer nog snabbt ändras när de får börja smaka vanlig mat.
 
 

En resa bakåt i tiden

Jag och Carina var och hälsade på Mys första kull för ett tag sen. I den kullen fick My tre tjejer. Carina behöll Cherokee och sålde Cheynne och Shawnee tillsammans.
 
Eftersom jag fick vara delaktig även under Mys första förlossning så får man ett speciellt band med katten och jag vet att det inte är mina kattungar alls, men samtidigt så följer jag gärna utvecklingen på tjejerna.  I mars fyller dom 3 år och jag ville väldigt gärna få följa med när Carina skulle hälsa på.
 
Rubriken syfter på att ena katten, som numera kallas Chili, var så otroligt lik en ung (morfar) Zummit. Så fort jag tittade på henne såg jag bara Zummit.
 
Katt nummer 2, som numera kallas Zeta, är så otroligt lik mamma My och även systern Cherokee (som alltså bor kvar hos Carina).
 
Katterna vägdes också och båda tjejerna väger 3,8 kg.
 
Här kommer några bilder som jag tog på tjejerna.
 

Det är fascinerande

att se så fort utvecklingen går på kullen. Bara två veckor och Susanne, som var här förra veckan, och igår, håller oxå med att det går fort. Bara på den tid som har gått sen Susanne såg dom sist har det hänt massor.
 
De är förvisso fortfarande väldigt vinliga, men de ser och är mer alert (förutom vid veckofotograferingen såklart). När Susanne satt här igår sträckte Venedig hela tiden på halsen och "sniffade" efter mamma.
 
Idag har jag haft fint främmande av Anna-Lena och Sussie, som var förbi ett tag. Alltid lika kul att träffas!
 
Här kommer några bilder, både från igår men även från helgen. Helt underbara bilder eller hur!
 
För enkelhetens skull (då namnen inte ryms på alla bilder) har jag bara numrerat dom. 1 = Moscow, 2 = Tehran, 3 = Venice och 4 = London.

EDIT:
På bild 3 hade jag råkat kasta om siffrorna för Moscow och Tehran, men det är rätt siffror på bilden nu.
 
Marussia ville absolut föda i denna kattbädd med tak, dvs den där hon sitter i på bilden. Då det var så svårt att se i mörkret lyfte vi ut Marussia när väl förlossningen närmade sig. Sen dess har hon valt att ha kullen där.
 
Men ju äldre kattungarna blir desto mer rörligare blir kullen och det går ju inte att bo där i minst 12 veckor så jag bytte ut kattbädden med tak mot en utan tak. Något Marussia inte var helt nöjd, men när jag hade fixat tak (bara med hjälp av ett lakan) så var även denna OK. Hon har får dock ha den som nattbostad ett tag till. Snart fixar dessutom ungarna det där själv, Marussia kommer få fullt upp om hon ska försöka ha dom kvar...
 

Bara två veckor gammal

men redan en blivande fotomodell.
 

Storstadskullens vikter, 2 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 2   veckor

Status

Moscow

N 24

101

276

 

Tehran

F 24

97

288

 

Venice

F 24

105

272

 

London

N 24

101

262

 


Storstadskullen är 2 veckor

Igår fotade vi storstadskullen. Eftersom de nyss har öppnat ögonen så använde vi inte studioblixtarna, allt för att skydda deras ögon. De sitter/står i samma ordning som de föddes - dvs Moscow, Tehran, Venice och London. Nästa vecka kan vi nog använda studioblixtarna igen.

Kullens enskilda bilder, även här kommer de i den ordning de föddes i.
 
Moscow

Tehran

Venice

London
 
 

RSS 2.0