Kullbilder kommer imorgon

dvs, där man tydligt ser dom. Här kommer några bilder från idag, där dom ligger i katt-bädden som Marussia till slut gick med på att det var ett bra ställe att ha dom på.

Galgaliel har så rolig matstil, hon äter gärna liggandes på rygg. Det är alltså hennes vita bakben ni ser.


Här är det lite krig i mjölkbaren o Raphael knuffar sig fram, klättrar över allt o alla.


Efter att ha ätit sig mätta blir man förstås väldigt trött och slocknar. Raphael har lagt sig tvärsöver några syskon och detta är väl ändå en typisk bild på hur dom kan sova - obekvämt och överallt!


Närmast kameran ligger nog Galgaliel, Raphael och sen Shekinah. Jag tror att det sen är Gabrielle/Michael och högst upp Anael.Seg....

Jag har varit väldigt seg idag, gårdagens supertrevliga möte knäckte mig lite - men det beror helt o hållet på körningen. INTE på alla ni som var där!

Ja, könsbyte i kullen kommer det som sagt bli och jag förstår inte att jag inte kan läsa mina egna anteckningar. Unge nr 2 har jag skrivit att det är en kille, men sen skriver jag här på bloggen att det är en tjej.

Vad jag och Helena går bet på är unge nummer 4. Är det en Gabrielle eller är det en Michael, som jag ursprungligen trodde.....

Nu på torsdag kommer Anna-Lena, Sussie och förhoppningsvis Lena också för att titta och klämma lite på kullen så då ska jag väl till slut kunna presentera vad unge nummer 4 är för sort. Tittar man på könet är det en kille men både jag och Helena tycker att h*n har lite brunt i nacken, vilket gör att det skulle bli en tjej.

Idag blir kullen en vecka och jag har nyss väckt mannen, som har jobbat nätter. Ska försöka fota, men frågan är om det inte är lättare att ta hit kullen och fota i vardagsrummet istället för på det trånga kontoret.

Ev blir det foton imorgon istället, men kort blir det.

Viktmässigt går dom upp väldigt bra, det lägsta någon unge hittills har gått upp under ett dygn är 10 gram - förutom Galgaliel som hade backat 1 gram första dygnet. Mycket nöjd med vikterna och med otroligt duktiga Marussia.

Dolce är fortfarande väldigt fascinerad av ungarna men samtidigt också väldigt förskräckt över ungarna och backar om jag lyfter fram en unge för henne att lukta på.

SÄSK-möte

Imorgon ska jag o Carina till Anna-Lena i Kåge där vi bla ska titta på vackra Milton. Denna gång ska jag ta en mildare parfym så jag får hålla i honom och gosa med honom - han gillade inte min parfym förra gången jag träffade honom.....

Kull 4 o Jivara

Idag kom Helena, matte till Bellman, med familj o tittade på kullen. Det är så roligt att få dela med sig av sin lycka och extra kul var det att Helena tyckte att dom var så fina. Marussia fick mycket beröm av både Helena och Pelle som tyckte hon var så lugn och cool. Men.... det blir lite könsbyte på några av kattungarna. Dolce charmade in sig hos Pelle och det är bara att än en gång konstatera att Dolce gillar män.

Helena tycker det är en jämn o fin kull, med bra vikter - vilket ju är roligt att höra, i synnerhet efter gårdagens lilla kamp för att få Marussia att stanna kvar på kontoret.

Vi har haft dörren dit in öppen idag och Marussia har gått och kommit och låtit ungarna vara kvar. Hon gick faktiskt sin väg när jag och Helena satt och lyfte på kattungarna, vilket ju tyder på att Marussia är en lugn o cool mamma som litar på oss.  Nu är bara frågan hur länge hon litar på oss innan hon vill flytta kullen igen.

Det är en väldigt lugn och bra stämning i kattgruppen nu sen Jivara flyttade till mormor o jag saknar Jivara otroligt mycket - men när jag är där och hälsar på och ser hur bra hon mår nu så har jag nästan dåligt samvete för att jag försökte så länge med att få henne och dom andra att passa in.

Jivara har förändrats mycket men i synnerhet efter kastreringen. Hon har gått upp lite i vikt, vilket bara klär henne, och är så lugn, harmonisk och social. OK, det är fortfarande på hennes villkor men hon kommer mer än gärna fram och sniffar på en och när jag lyfter upp henne i famnen så stannar hon kvar utan att protestera. Underbara högt älskade skruttgumman!

Överlevt natten

Flyttade sent igår över Marussia + kull till kontoret, till den nytvättade bolådan. Som dessutom var helt nybäddad, med idel fräscht material. Men den dög inte, trots att jag försökte göra den mindre stor....

Det tog drygt två timmar att övertyga henne om att kontoret är en bra plats för ungarna att vara på samt att inga rovdjur kan komma och ta dom. För säkerhets skull så jag låg på en madrass på golvet och har väl sovit mindre bra inatt, men vad gör man inte för sina älskade (s)katter?

Jag fick ha dörren stängd och så hade hon sina kattungar strax ovanför mitt huvud så jag kunde ligga och känna på henne då och då. Nu på morgonen så har hon - peppar, peppar.... - helt accepterat det nya stället.

Det är lite jobbigt att kunna visa kattungarna för Helena om dom bor i en mörk garderob.

Dags att flytta

tyckte Marussia imorse o valde att flytta ungarna. Hon lyckades flytta två ungar utan att dom pep men sen när det var dags för unge nr 3 pep den. Eg borde jag inte bli förvånad över stället hon valde, husses garderob en bit upp men jag blev lite förvånad över att hon inte ville i min garderob längst ner. Båda ställena var nämligen favoritställen i måndags.

Nu har jag tvättat av bolådan och ska lägga dit nya filtar etc och så har vi numera bolådan på kontoret, så att vi kan stänga in henne.

Min mamma kom förbi och tittade och fick hålla i kattungarna utan att Marussia protesterade och nu är även äldsta sonen hemma för att också titta på kattungarna. Trots att han hade ficklampa såg han inte så mycket eftersom Marussia hade vänt ryggen till och hade ungarna innanför.

Det blir spännande att se om hon kommer godta den nya bolådan, ska även "minska" den o förhoppningsvis känner hon sig lugn då. Det blir lite besvärligt att ha ungarna så högt upp, just nu ligger det 3 filtar och ett täcke på golvet och jag hoppas att dom inte ramlar ner nu, strax innan jag ska flytta dom.

Imorgon får kullen besök av Belllmans ägare, Helena med familj. Det blir bra att få någon mer kunnig att se dom IRL och kolla så att det är rätt färg/mönster. 

Jag kommer inte fota dom idag utan låter Marussia få komma till ro på det nya stället, men jag kommer stoppa in externa blixtarna etc så att allt finns på plats när jag kan fota dom.

Som sagt, blir inte mycket gjort

Jag är fullt upptagen med att bara njuta av dessa underbara små änglar. Här är en alldeles nytagen bild på 5 sötnosar.


Det är svårt att göra något

när allt jag vill göra är att bara sitta vid bolådan och beundra dom små underverken. 

Jag får börja "handmata" Marussia - dvs komma med maten till bolådan ofta. Detta eftersom Dolce mer än gärna skulle äta av kattungefodret Marussia får och det vore allt annat än bra.

Igår hade Marussia det lite jobbigt när hon skulle äta och självklart kan jag inte låta bli att ta fram kameran. Det är verkligen inte lätt att kunna äta när man samtidigt har 5 hungriga ungar som också vill äta samtidigt.En bild från igår.

Sakhi och Anael

När vi fotade kattungarna inför presentationen så pep Anael så mycket att Sakhi blev tvungen att komma och titta så att vi inte var dumma mot henne.


Äntligen dags att presentera kull 4

Hittills så har jag lyckats få med ett ryskt namn i varje kull men så blir det inte nu. Temat jag har valt är Änglakraft och inspirationen kommer från Kreativ Insikt, titta under plånbokskompisar.

Med reservation för ev ändring.

Unge nr 1, en tjej som heter Shekinah och är f 23. Födelsevikt 98 g, född med svansen först.
Ängel av enhet och ovillkorlig kärlek. Friar dem som är fast i rädsla och inspirerar till rättvisa, harmoni, sanning och integritet. (Plånbokskort; HOPPET)
Unge nr 2, en tjej kille som heter Anael och är fs 23 ns 24.  (Här vore det ju bra om jag kan läsa intill på min lapp....) Födelsevikt 114, född med huvudet först.
Ärkeängel av romantisk kärlek, passion och romans, skönhet, konst och musik samt frågor som rör försoning och acceptans. (Plånbokskort; KÄRLEK)
Unge nr 3, en tjej som heter Galgaliel och är f 09 23. Födelsevikt 118 g, född med svansen först.
Ängel över energi och vibration. Hjälper oss att upplösa blockeringar och ger glädje under grå dagar. (Plånbokskort; GLÄDJE)
Unge nr 4, en tjej kille som heter Michael och är f 23 n 24. Födelsevikt 125 g, född med huvudet först.
Miraklens ärkeängel. Stöttar under svåra tider, inspirerar till mod, sannfärdighet, tålamod, kärlek och kreativitet. (Plånbokskort; STÖD)
Unge nr 5, en kille som heter Raphael och är ns 09 24. Födelsevikt 112 g, född med bakbenen först.
Helandets ängel. Inspirerar till glädje, vänskap, humor, älskvärdhet, kärlek och kreativitet. Uppmuntrar oss att bli dem vi innerst inne är. (Plånbokskort; MIRAKEL)
Husse är bäst

Lars har jobbat hemma idag och har fått sällskap av Dolce, såklart (hon avgudar husse) men även av Sakhi.Dolce har väldigt mycket päls och detta är bara 2 dagars skörd. Tur att hon är så snäll och ligger stilla medan (oftast) husse kammar henne. Hon ligger så snällt på rygg och det tar väldigt lång tid innan hon blir sur och irriterad, vilket ju är tur!


VAT

Mannen tog ledigt idag o kan då passa på att ha VAT (vård av katt) medan jag far på träning.

Än en gång - ska kanske skriva som vanligt (!) - så har jag Sakhi i famnen medan jag skriver detta. Han har blivit min stora, mysiga, gosiga nallebjörn. Han älskar att sitta i famnen och ska gosa, helst så nära som möjligt. Sträcker ut en tass och burrar in huvudet mot min hals. Så ibland blir det mycket lite gjort för inte kan jag vägra ta upp en sådan myspropp!

Jag vägde kullen igårkväll och vikterna ser fortfarande bra ut, två hade minskat men det kan ju bero på att Marussia nyss har tömt dom.

Jag sitter o funderar mellan de olika namnen i mitt tema, får nog fundera en liten stund till för jag vill att det ska bli bra namn. Kommer att lägga ut dom här så fort jag bara kan.

Kan i alla fall berätta att det (i nuläget) är 3 tjejer och 2 killar.

Tussan (Lamborghini)

Har fått mail av Tussans ägare också och så här skriver hon om Tussan .

Tyvärr har jag inte ännu lärt mig tekniken på egen hand att lägga in bilder i datorn. När den dagen kommer, kommer bilder av Tussan skickas bums!
 
I övrigt är allt bara bra med Tussan. Hon är verkligen en skönhet och en himla gosig katt. Hon blir bara förståndigare och förståndigare... Dagsformen är verkligen växlande d v s vissa dagar när jag kommer hem till lunch "ser jag inte till henne" utan jag får leta upp henne där hon ligger och sover... och vissa dagar står hon och väntar på mig och jag hinner knappt innanför dörren så vill hon leka i full fart (och ha mat!).


Tack för att ni tar hand om underbara, charmiga Tussan. Ser fram emot bilder så småningom.   Hälsa o pussa Tussan från oss alla!

Grattis Guro till Nintendokullen

Inatt föddes Podrugas tredje kull, Nintendokullen. Pappa till den kullen är Pilkku-Harry.

Fina namn på fina kattungar! Och tänk så snabb Guro o Lars-Erik var på att döpa kullen OCH fotografera! Nåja, min enda ursäkt är att mannen for tidigt imorse och jag var nog inte i form då för att fota, efter bara några få timmars sömn.

Många stora pussar och kramar till kattungarna, föräldrarna och Guro samt Lars-Erik.
Kull 4

Har vägt dom idag och alla har gått upp, vilket är det viktigaste. En del bara några gram, andra mera. Marussia lligger i bolådan och bara är med dom hela tiden. Jag har burit dit vatten, mat, toalåda. Hon åt lite torrisar och har druckit vatten, men se toan skulle hon inte på - trots att den står bara en kort bit från bolådan. När jag sen kom med några kyckling-hjärtan åt hon fort upp dom. Tur det eftersom Dolce var i närheten och nog gärna hade kunnat tänka sig att sno några bitar.

Här kommer en hel hög med bilder från igår och idag på fm, då jag har försökt fota lite, men det har verkligen inte varit lätt! Marussia är väldigt noga med att jag inte ska ta någon unge och piper den blir hon orolig. Så därför har jag försökt att inte störa så mycket. Jag har även bearbetat bilderna med auto-funktion, men det var bara för att jag inte skulle behöva sitta så länge vid datorn.

Sen måste jag göra er besvikna, jag kommer nog inte hinna lägga upp några enskilda bilder på ungarna ikväll eftersom jag har kurs på BJK ikväll. Hinner jag, så gör jag det. Men skulle tippa att det blir en tidig kväll för mig....

Det som verkligen har fascinerat mig är hur snäll Marussia har varit. Dels kom ju Carina o Nathalie och sen var Sakhi o Dolce också med. Sakhi gick ner i bolådan, sniffade på en unge och gav sen Marussia en nospuss. Dolce har också varit i bolådan ett par ggr. Idag när jag satt med kullen så låg både Sakhi och Dolce nära bolådan. Så otroligt gulligt och charmigt av dom.

Marussia låg gärna i transportburen och när det började närma sig så lyfte vi först över underdelen till bolådan och lyfte ut henne med hjälp av filtarna som hon låg på. Sakhi, han valde att krypa under locket och Dolce ställde sig på locket.

Här masserar husse Marussia, som tyckte det var skönt. Hon gav även husse en tass som han fick hålla i.


Dolce var väldigt intresserad och satte sig även på pallen utanför bolådan och tittade in, länge och väl.


Inatt när jag gick i säng så låg Dolce i bolådan, tur hon är kort så hon ryms utsträckt i bolådan.


Några bilder på Marussia med sina nya bebisar.


och slutligen som en liten bonus, jag har lyckats fota (med sådär resultat) unge nr 1. Men bättre bilder kommer imorgon!

Sibbe

Fick ett så underbart telefonsamtal idag. En man ringde från en by och berättade om hur han lyckats - med mkt tålamod förstås - få en vildkatt tam. Han hade sett bilden på min man o Sakhi i tidningen och ringde för att fråga lite saker och berätta om sin katt.

Han är väldigt säker på att det är en Sibirisk katt, därav namnet Sibbe, och det roliga av allt är att Sibbe numera är inomhus. Följer husse överallt och tom tillåter främmande människor att klappa honom.

En liten solskenshistoria med för en gångs skull ett lyckligt slut. Jag har så svårt för att förstå hur folk kan släppa ut sin katt/katter och inte bry sig ett dugg om dom. Det spelar ingen roll om det är raskatt eller huskatt, dom är värd precis lika mycket ändå.

Telefonen har gått varm idag o jag har precis hunnit klä på mig, nu ska jag ta och försöka få i mig lite frukost innan jag ska väga kattungarna, i synnerhet nummer 1 som vägde "bara" 98 gram. Det är ju en väldigt bra vikt, jag vet det, men jag vill bara dubbelkolla att h*n får i sig mat och inte blir bortknuffad.

Om ca 2 veckor får jag vara med om ännu en kattförlossning, då jag far till Carina och My.

Än en gång, tack för alla fina sms och telefonsamtal!

Jag hann inte fota så mycket igår men några bilder blev det som jag kommer lägga ut senare idag. Jag kommer även - när min man kommit hem - fota varje kattunge ordentligt och även lägga upp bilder. Men det blir först ikväll, så ni får ha lite tålamod.

Strul med mobilen

När man som mest behöver den så lägger den av.... Jag kan varke skicka sms ell ringa, däremot går det bra att ta emot samtal och sms. Hoppas att det bara är något tillfälligt, alltid så jobbigt att köpa ny telefon.

Natten har varit lite jobbig, för mig. då jag sovit oroligt på soffan. Kattungarna verkar ha haft det bra i alla fall.

Mer uppdatering kommer under dagen.


I skrivande stund

så har 5 kattungar kommit!

Marussia har haft det lite extra jobbigt då nr 1 o 3 kommit med svansen först (en liten knorrsvans hade dom i början) medan nr 2 och 4 kommit med ansiktet först. Hon hade ett långt uppehåll mellan nr 1 och 2 och sen helt plötsligt bara kom det hur många kattungar som helst!

Carina och dotter Natalie kom hit för att göra lite research inför My:s förlossning om ca 2 veckor. Trevligt med sällskap och extra kul att Natalie kom med.  Dom hann se unge nr 2 och nr 3 födas.

Unge nr 5 kom med bakbenen först och hade inte fostersäcken hel, dvs jag kunde känna bakbenen. Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är för att Sussie hade jour - ledsen att jag väckte dig vännen - och kunde guida mig. Sussie är underbar på att låta lugn och trygg och säker, trots att det är en bra bit emellan oss. Tack vare hennes råd kunde jag till slut hjälpa Marussia ut med nr 5.

Just nu ligger kullen + Marussia + Dolce i bolådan och vilar. Även Sakhi har varit i bolådan under pågående förlossning och sniffat på kattungarna.

TACK alla ni som har hållit tummar, tår och tassar för oss! Med tanke på hur det gick för Fashionkullen var det extra skönt att allt gick så bra.

Bilder kommer senare under dagen. Vikter kan ni få redan nu.

Unge nr 1, 98 g
Unge nr 2, 114 g
Unge nr 3, 118 g
Unge nr 4, 125 g
Unge nr 5, 112 g

Nu ska jag städa undan och sen lägga mig i soffan så jag hör om det är något som händer.

Fortfarande lugnt

men vi har ju hela natten på oss. 

Jag fick ett sms från Carina, som jag läste upp. Hon kanske har tänkt göra som Carina vill, dvs att föda imorgon mellan 10-12.

Marussia vankar omkring lite men vilar gärna på soffbordet och är med oss i vardagsrummet. Går jag iväg så följer hon efter och kollar vart jag tar vägen innan hon vandrar vidare.

Så, inga ungar ännu....

Ja, jo, det är nog något på "g"

Men sen hur fort något händer, ja det vet jag ju inte. Pratade med Sussie och som jag sa, jag kan ju Jivaras beteende vid förlossning o hur snabbt det brukar gå etc, men det är första gången för Marussia.

Så frågan är nu, blir det kattungar idag, inatt ell imorgon?

Sakhi o Dolce sitter just nu ute i kattgården, då dom - i synnerhet Dolce - vill hoppa på Marussia. Om det är bus ell om det är för att Marussia har ont vet jag inte riktigt. Men himla tur att det dels är mindre kallt idag, solen skiner och vi har kattgård.

Marussia ligger gärna i våra garderober, ska prova täcka över bolådan (dit dom andra gärna går och lägger sig!) men jag tror inte att hon kommer stanna kvar där.

Uppdatering kommer under dagen.

Smilla (Ferrari)

Har fått fina kort av Smilla som jag tänkte dela med mig av samt även lite text som förklarar hur gosig o mysig Smilla är. Tack L & J!

Första bilden där hon ligger i fotöljen är en typisk Smilla pose, hon ligger gärna på en kant med tassarna rakt nedåt.


Andra bilden ligger hon och sover i min handväska, hon gillar ju alla små utrymmen som hon kan hitta.


Tredje bilden är också så sjukt typiskt Smilla, så fort man tar fram en låda så försöker hon krypa in i den hur stor eller liten den än är! gullungen:)


Fjärde bilden ser man hur rund och go hon är :)


Jag bad även ägarna skriva o berätta lite om hur deras katt är och det här är svaret jag fick.

På senaste tiden har hon blivit så himla gosig, kommer gärna och stryker sig mot en (speciellt om man tar fram mat :)) hon kommer ofta och ligger PÅ oss i sängen på morgonen och kurrar så högt att man tror att en mini helikopter har landat på magen/ryggen/rumpan/benen..

Hon är ett riktigt matvrak och älskar typ allt, utom grädde och glass:P Det bästa hon vet är Sheba -havets läckerheter, den hetsäter hon till hon nästan kräks, sen ligger hon och jäser resten av dagen:P Sen gillar hon fil gärna med sylt i!

Hon tycker även om tårtbottnar (vilket vi blev varse när vi fyllt år och det varit konstiga hål i tårbottnarna på morgonen) hon stal även en kokostopp från kakfatet också:) Hon stjäl gärna kycklingdelar och köttfärs som man försöker tina upp på bänken.. hon är barnsligt förtjust i färsk basilika också, då kan hon stjäla krukan och springa iväg med den..

Hon gillar inte köpta leksaker så hon är ju billig i drift på så sätt:P Hon dissar det mesta vi köper förutom "vippor" annars vill hon ha små papperstussar eller plastspännband (som man får runt paket) och godis papper är bland det bästa, hälst papper från Geisha!

Så hon är väldigt speciellt och egen, men helt underbar och högt älskad i familjen! Kallas ofta för Sessan ("prinsessan", för hon är en liten prinsessa:P) 

Hon är sjukt söt och alla som ser henne blir imponerade över hur fin hon är och hur hennes kropp är byggd, stor högrest och lång! Hon väger ca 5kg i dagens läge, och när hon ligger utsträckt så mäter hon över 1m från baktass till framtass!

Ja det var lite om Smilla som hon är nu :)  Räcker det så? Jag kan prata hur länge som helst om vår sötnos:) Hon är så underbar! Tack för en fantastisk katt!

TACK L & J för att ni tar så bra hand om er lilla busiga Sessa! Jag ska komma o hälsa på till sommaren och kolla på Smilla för hon verkar ha blivit så fin!

Det finns inget roligare än när man får veta hur det går för ens kattungar när dom har vuxit upp. Jag hoppas att Smilla blir ordentligt bortskämd idag!

Hipp hipp hurra för Bilkullen

som blir hela 2 år idag.

Jag kan inte alls förstå hur fort tiden har gått sen dom 5 busarna föddes. Här är några gamla kort på dom. Jivara njuter med sin nyfödda kull.


4veckors-korten på var och en. Många pussar och kramar till alla katterna från oss alla.
Det här kortet har Linda tagit och kullen är 11 veckor gamla och dom sitter i rätt ordning, som dom föddes. Dvs Marussia, Bugatti, Ferrari (Smilla), Triumph och Lamborghini (Tussan). Idag firar vi lite extra här hemma, kanske även dubbelt upp, både en två-åring och kattungar?

Vågar inte längre skicka sms

för då tror alla att kullen har kommit.

Här är det fortfarande lugnt och då hoppas jag att det fortsätter vara lugnt även i natt. Tänk så skönt om kullen skulle komma på dagen, för en gångs skull....

Marussia kommer och går, tittar till oss lite någon gång då och då. Annars ligger hon förstås väldigt mycket och vilar - samt äter. Jag förstår inte hur hon orkar äta och framför allt, var 17 tar maten vägen? Hon är ju redan sprickfärdig.

Kull 4

Fortfarande lugnt även om jag hoppas hon sätter igång idag på 64e dagen.

Bolådan har Marussia inte varit så mkt i men både Sakhi o här på bild Dolce tycker den är skön o härlig att sova i.Ett nytaget kort på Marussia för ca 30 min sen. Det är väldigt tugnt nu för henne....

Undercover mouse

Skriver med Sakhi på armen så det blir lite kortfattat....

Som jag skrev om igår köpte jag en ny leksak - Marussia fattade direkt att om hon ställde sig på den gula plasten så kunde pinnen inte gå runt. En väldigt populär leksak i alla fall. Vikter 110220

Marussia        5028
Dolce              3774
Sakhi              5572

Marussia har nu gått förbi Jivara i vikt, har snart gått upp 1,7 kg, Dolce har på ett par veckor tappat lite i vikt o Sakhi har gått upp lite i vikt.

Annars är allt lugnt, bebbarna verkar trivas bra därinne. 

Fortfarande lugnt

och jag hann in till stan idag. Var förbi SuperCat som alltså hade ettårs-kalas idag, som hade mycket folk där. Jag kunde inte låta bli att köpa en leksak idag till katterna. Bilden är lånad från SuperCat, klicka på bilden för att läsa mera om den.

Undercover Mouse
Jag tog några kort som jag tänker lägga ut imorgon men jag kan berätta att det var en väldigt populär leksak. Marussia, som verkligen inte är rädd, satte sig direkt på den gula "kudden" medan Dolce o Sakhi var mer avvaktande.

Nu ska vi försöka slappa lite ikväll och så får vi se om det blir några kattungebilder imorgon. Ha en trevlig kväll!

Dag 63

Läser tidningen idag och det är en liten snutt ang att jag pratade på biblioteket. Det är desutom en bild på mannen som kammar Sakhi (jag ville inte vara med på bild, som vanligt). Det lät ju lite tveksamt att det skulle komma med men det gjorde det trots allt.

Inga kattungar har kommit ännu o hon fortsätter att vara rätt lugn Marussia. Nu har hon gått upp drygt 1,5 kg - igår hade hon gått ner lite grann.

Som mest gick Jivara upp knappt 1,6 kg - o det var med Bilkullen o dess 5 kattungar - Marussia ligger nu bara 31 gram efter Jivara.

Idag firar SuperCat 1 år o jag skulle gärna vilja hinna dit och köpa lite leksaker, tur mannen är ledig i helgen. Dom öppnar dock först kl 12 så jag hinner se om det börjar hända något med Marussia.

Kylan fortsätter

imorse hade vi -27! Burr!! Jag vill inte gå ur den varma sköna sängen men jag skjutsar yngsta sonen till skolan när det är så här kallt.

Sakhi är väldigt orolig, han springer framför en o råkar man gå mot toaletten till så rusar han fort före och vill gå ut, men det är bara att hålla sig inne i denna kyla.

Vi har lagt ner en värmedyna i bolådan, Marussia gillar värme, och även placerat en pall så att hon enkelt ska kunna hoppa in/ur i bolådan.

Annars gör vi inte så mkt, jag ska idag ta tag i det sista på kontoret och få bort det.

Det blir så spännande att se om mitt tänkta tema kommer att passa denna kull, annars har jag några andra förslag på lut.

Lena, japp jag hör av mig när det börjar!

Dag 60

From dag 59 börjar jag väga varje dag och nu börjar förlossningen närma sig raskt o det är så spännande få veta vilka som "gömmer" sig i magen. Hon gjorde ett jätteskutt dag 59 till dag 60, men det beror nog på alla kycklinghjärtan hon åt (mer om det längre ner). 

Ikväll skulle jag eg ha farit till kattklubben för att lyssna på ett föredrag om kattfoder men jag stannar hemma. Dels har jag lite problem med att få igång bilen, vi har fortfarande runt -20 och kallare, och dels är Marussia liiite annorlunda.

Skulle jag ha farit ikväll skulle jag ha lämnat henne med yngsta sonen och han har inte varit med på så många förlossningar ännu. Mannen jobbar till kl 22 idag och imorgon så det skulle ha varit lite smått elakt att lämna yngsta sonen hemma med Marussia. Nu TROR jag inte att hon kommer få ikväll, ev imorgon annars i helgen. Skulle bli förvånad om hon föder på måndag eller senare, jag menar med denna viktuppgång som Marussia har.

Jag för ju statistik på kullarna och hon har snart passerat Jivaras vikt i samband med Bilkullen. I den kullen blev det 5 ungar och Jivara gick upp knappt 1,6 kg. Marussia har som sagt snart passerat den vikten..... Mina förhoppningar om att "bara" få 4 ungar kan jag nog snart glömma.

Jag och yngsta sonen var o hälsade på Jivara idag. Hon är så otroligt fin och lugn/harmonisk. Snacka om att hon ska verkligen vara en ensamkatt. Hon mår så bra hos min snälla mamma.

Igår var jag iväg till Carina och tittade till My (som är dräktig - hurra!) o hennes två kastratkillar. Som en liten gåva hade jag mig med några kycklinghjärtan som våra katter är alldeles tokig i. Marussia åt nog 4-5 st på en gång i förrgår.

My åt lite grann och likaså Zummit men Zotik, han bara vände och gick! Det är något som våra katter inte skulle göra! Nåja, jag tog med mig hjärtanen till mamma som får portionera ut till Jivara som snabbt kommer äta upp dom.

Det är så kul att fara och hälsa på Carina och hennes fina katter och tänk, det är tack vare Jivara jag har lärt känna henne!  Är så glad för alla mina fina vänner jag har fått lära känna under dessa år.

Nu är det snart dags för My att föda sina ungar (vecka 10) och jag har lovat att komma ut och hjälpa till - fast eg tror jag My o Carina fixar detta själv, men det är så skönt att ha någon med, utifall att något händer. Jag känner alltid lika stor fascination och beundran över varje kattförlossning jag får vara med på.

När jag skriver detta så har Sakhi precis gått ner från famnen, han är hopplös den killen. Jag hinner numera knappt sätta mig i datastolen eller i tv-fåtöljen så ska han upp i famnen och gosa. Han vet inte  h u r  han ska göra, han blir så gosig, så gosig. Enda nackdelen är när han ska "rumpgosas" med mig, dvs nästan sätter rumpan i ansiktet men då brukar jag påpeka det så han får vrida lite på sig.

Biblioteket i Sävar

Ikväll var jag på biblioteket i Sävar för att prata lite om sibirisk katt. Tyvärr kan man inte få ta med djur i lokalen så jag hade gjort ett dokument med lite bilder i som jag skulle visa. Tyvärr strulade det så jag visar bilderna här istället. 

Till er två tjejer som så snällt satt och lyssnade på mig. Hör av er så försöker vi få en tid som passar oss så ni kan få komma och klappa på katterna.

Jag glömde att lägga till några bra länkar som jag pratade lite om.
Fairlines bor i Umeå-trakten och beräknas få kull vecka 10.
Marie Hedrén har en väldigt bra och informativ hemsida, bla om allergi.
SÄSK - Sällskapet Sibirisk katt

Här är vår första sibiriska katt, IC S*Busungarnas Valrhona Jivara, född 2006-12-14. Numera kastrat. IC betyder att hon är Internationell Champion.


Vår fd avelshane, IP S*Deltas Sakhi (kull 1), född 2008-01-12. IP betyder att han är Internationell Premier.


Vår tredje sibiriska katt är CH S*Deltas Marussia (kull 2), född 2009-02-21. Beräknas föda inom en vecka.


Så här sprickfärdig är Marussia nu....Slutligen vår linslus - underbara ljuvliga charmtrollet S*Deltas Dolce (kull 3), född 2009-12-14. Japp, hon o brorsan Gabbana föddes samma dag som Jivara fyllde 3 år.


Sista veckan av dräktigheten

och det börjar bli tungt. Tog några kort på gumsan igårkväll och så helt plötsligt låg helt Dolce på ungefär samma sätt. Så nu är frågan, vem är dräktig egentligen?

Är det Marussia


eller är det Dolce?


Här kommer ett par bilder till på Marussia. Imorgon börjar jag väga henne varje dag eftersom det då är dag 59, jag hoppas att hon brås på sin mamma och får kullarna lite tidigare, dag 64, dvs på söndag. Allt för att jag vill hinna på min kurs (tisdagar) som jag går, via BJK.

Det här kortet är taget slutet av januari, dvs för drygt 2 veckor sen.


och det här kortet togs igår.


Kort besök

Jag har varit bortrest över helgen, jag var bjuden till Boden och jag har såklart träffat Karins katter, men även Triumph (från Bilkullen) och Roselia (Sakhis yngsta dotter). Det har varit en himla trevlig - o intensiv - helg.

När jag så kom hem igårkväll kom alla katterna emot mig och Sakhi visste inte hur han skulle kunna gosa så mycket som möjligt med mig. Han kom upp flera gånger i famnen och buffade med huvudet!   

Dolce är som vanligt, lika förtjust i att stjäla kattungematen om hon kan! 

Marussia tycker detta börjar bli tungt så hon äter väldigt små portioner men ofta. Sen ligger hon väldigt mycket utsträckt på sidan och man känner sparkarna från ungarna. Det ska bli så intressant att se när hon föder ungarna (om hon brås på mamma Jivara får hon nog på söndag) och framför allt hur många (helst inte mer än 4 tack! ) och vilka som finns där inne.


Återbesök hos veterinären

Idag var det alltså dags att fara tillbaka till veterinären för att ta nytt leverprov och se om något hade hänt. Första provsvaret visade ju att hon hade väldigt högt levervärde och nytt foder inköptes, som hon har ätit i två veckors tid.

Pälsen har blivit bättre, mindre tovor, men vikten står ju tyvärr fortfarande kvar och pendlar, strax under 3.9 kg.

När veterinären nu undersökte Dolce så påpekade hon också att pälsen hade blivit bättre och att hon denna gång kände - under all päls! - revbenen. Förra gången var det ett fettlager som nu hade blivit mycket tunnare.

Hon var så otroligt duktig även denna gång, inte ett pip kom från henne när dom stack Dolce. Att hon charmar personalen är ju inte så konstigt, denna underbara tjej.

Efter ett tag var provet klart och visserligen är det inte samma mätmetod (jag hoppas ni förstår vad jag menar) när dom skickar iväg provet kontra mot för när dom gör provet själv, men det var en betydligt stor förbättring. Nu är Dolce nere på normalt levernivå!

Om 6 veckor är det dags för återbesök, denna gång för att ta andra prover o allmänt se hur Dolce kommer se ut då.

Smilla (Ferrari)

Har lånat en bild på Smilla igen. Tack L! 

Jag måste nog fara och hälsa på Smilla till sommaren, för hon har blivit en stor katt nu o lik mamma Jivara i ansiktet är hon oxå, men mycket större/bredare kropp. Se så fin hon är!


Fortfarande händer det inget särskilt

utan jag röjer på, inne i det som ska bli ett kattrum (med andra funktioner oxå). Jag har dock kommit så långt att jag äntligen kan börja ana ett slut om x antal dagar. Sen ska mannen köpa hyllor och spika upp på väggarna. Tror det kommer bli väldigt bra när det är klart.

Att jag har massa lådor att plocka upp ur sen gör ju inte så mycket. Då kan jag hålla Marussia o kullen sällskap o förhoppningsvis kan jag slita mig från kullen och verkligen packa upp! Det är inte alltid så lätt att slita sig från små söta charmtroll....

Marussia fortsätter att gå upp i vikt, hon har nu ökat nästan 1.1 kg sen parningen. Det börjar märkas att det är mycket nu för henne. Hon ligger gärna på flyttkartonger, mitt på golvet etc och bara vilar. Hungrig är hon dock fortfarande.

Sakhi står stilla på knappt 5,6 kg och Dolce pendlar lite upp/ner i vikt men ännu har hon inte hunnit gå över 3.9 kg. På torsdag ska jag ta tillbaka Dolce till veterinären för nya provtagningar. Pälsen har dock blivit mycket bättre sen hon bytte foder, det är inte alls lika mycket tovor (även om det fortfarande är en del) nu för henne. Fascinerande att det kan göra så mycket vilket foder man har.

Dolce är inte direkt förtjust i sin mat, sitter snällt bredvid Sakhi eller Marussia och väntar och hoppas på att hon ska få äta deras mat. Även om vi bevakar Dolce så räcker det med att vi vänder ryggen till en kort stund så är hon snabbare än blixten och kan hinna få tag på bättre mat.

Jag har tagit några kort som jag hoppas snart ska kunna lägga ut, men jag är lite extra jäktad denna vecka eftersom jag har katt-kurs imorgon kväll, lite träningar/behandlingar i veckan samt att jag åker bort över helgen. Jag vill gärna försöka få klart allt bortstädat innan jag åker bort, men jag tvivlar tyvärr.... Det är en hel del kvar att göra.

Här händer det inte mycket

Jag och mannen har dock varit iväg till stan idag och handlat. Självklart är ju de stora kartongerna intressanta för katterna. 

Var förbi Jivara ett tag också o hon väger nu 3.9 kg. Men man kan inte påstå att hon ser fet ell ens rund ut så än så länge får hon fri tillgång till mat.

I veckan var jag, tillsammans med Sussie, Lena o Anna-Lena, till Boden där vi hälsade på hos Karin. Det blev lite prat om katter men såklart även en hel del annat, bla om deras nytillskott, Moa.  Det blev en väldigt lång dag för mig, då jag for hemifrån redan vid 5.45 och var hemma kring 20-tiden och jag är fortfarande lite seg idag. Men det var så värt det!

Hos Anna-Lena fick jag träffa den otroligt söta o charmiga Milton - som dock inte uppskattade min parfym. Nästa gång ska jag ha en lättare parfym, så jag kan få gosa med honom ordentligt.

Våra katter är lite slöa, Sakhi o Dolce vill gärna ut men Dolce ska snabbt in igen. Marussia äter pyttelite men ofta nu för tiden. Ska bli så spännande att se vilka små kattungar som kommer ut om ca 2,5 vecka.

RSS 2.0