Ny mobil inhandlad

och nu återstår bara att lära sig alla dessa finesser. Jag köper inte så ofta nya mobiler och var van vid min gamla, som tyvärr började strula på slutet. Nu får ni ha lite överseende med att jag är lite "seg" så här i början.

Kiara

Fick flera bilder på Kiara (Shekinah) förra veckan och jag lade ut några men jag ville be om lov innan jag lade ut denna bild. Men visst är den charmig på alla 4 syskonen tillsammans.


TACK för alla fina bilder G. Det är så underbart att se hur bra Kiara har anpassat sig till er. Jag måste ju även passa på att visa vilken fin ängel jag fick av familjen.


Raphael i pawpeds

som just nu kallas för Finkel, ev blir det hans nya namn också, finns numera i Pawpeds.

En direktlänk till Raphael hittar du här. Nu dröjer det ju dock ett bra tag innan han blir fertil men tänkte bara lägga ut den här ändå, redan nu.

Picasso o Dumle

Har fått en ny uppdatering om Picasso och jag måste bara lägga ut texten här. Blir så glad att det funkar så bra, men sen... titta på bilden. Hur mysig är inte denna bild!!

Du undrar säkert hur det går för Picasso och det går alldeles utmärkt. Han är ett riktigt busfrö, men samtidigt väldigt kelsjuk. Han ligger gärna i knät eller tätt intill och sover. En riktig myskatt!

 

Picasso och Dumle har lärt känna varann nu och busar gärna med varann. Kurragömma och ”herre på täppan” i klösträdet är populärt. Han har också fått vara ute  och gå i band i stugan i helgen. Skickar en bild av katterna tillsammans.


TACK för bilden K, den är så underbar o fin. Lilla Picasso mot stora Dumle!

Mysproppen Sakhi

Det är minsann inte bara Dolce som kan klämma sig in i RC-huset, även Sakhi kan det.


Här ser man tre olika ställen han brukar vila i/på. Huset, tronen (det är i princip bara Sakhi som använder den) samt en del av den vita kattbädden.

Måste bara få visa

vilka vackra rosor jag har fått!

Sakhi

har börjat vara mer och mer i vardagsrummet igen. Igår kom han fram till mig och jag fick kamma honom länge, en vana som tyvärr blev lite eftersatt i samband med att han blev "utvisad" från vardagsrummet.  Just nu sitter han på bokhyllan och njuter.

Igår var jag och yngsta sonen till veterinären med Marussia och Sakhi för att ta rabies-spruta nr 2. Ska tillbaka om 4 månader för att mäta titrar och sen blir det kanske någon utställning i Finland.

Igår var jag förbi mamma o Jivara och Jivara blir bara finare och finare för varje gång jag ser henne. Det är lite synd att hon har dragit sig tillbaka från utställningar för jag tror hon skulle få mycket mer beröm nu - men ett löfte är ett löfte. 

Mobiltelefon är äntligen inhandlad, nu ska jag bara vänta tills äldsta sonen kommer hem och kan visa allt.  Så snart ska det (peppar, peppar....) inte vara problem med att nå mig längre.

Kortet är taget av Linda i höstas, har fortfarande massa godbitar kvar på cd:n.

Önskar er alla en trevlig helg!Raphael har flyttat

Det är mycket nu. Jag tränar, pysslar och försöker även hitta en ny mobil. Helst innan den gamla helt dör för mig.

Jag hade sån tur att jag hittade en sån härlig kattungestämpel som jag blev "tvungen" att köpa. Så här blev kullens pärmar. Det är kul när man kan slå ihop flera av sina intressen till ett projekt.


Idag for jag och lämnade Raphael så nu är det väldigt lugnt, tomt och tyst här hemma. Jag var hos fodervärden en timme, ca 30 min efter jag for fick jag ett sms där det stod att han hade somnat i soffan, bland kuddarna. Det var som om han alltid hade bott där, bara varit borta hemifrån ett tag, så han blev tvungen att gå och sniffa in stället igen. En mycket lugn och trygg kattunge!

När sonen, 1.5 år kom hem blev det lite livat men både jag och fodervärden tror och hoppas på att dom två kommer få ett alldeles speciellt och unikt band.

Vi tog kort på Marussia och Raphael och även här var dom båda två väldigt obrydd om varandra. Men när jag kom hem med transportburen ville hon genast att jag skulle öppna dörren så hon fick gå in och leta efter Raphael.


Fördelen är ju att Sakhi kan få komma in i vardagsrummet igen och inte behöva känna sig stressad av att ha Marussia som bevakar honom hela tiden.


Uppdatering på Lady & Lufsen

Jag har fått lite rapporter om Lady & Lufsen också och även där går det bra. Jag har även fått två kort, men min mobil är inte så himla bra och det blir dålig kvalité på bilderna tyvärr. 

Men både Lady (som varit mer framåt) och Lufsen ser ut att ha det väldigt bra. Dom har redan hunnit träffa lite folk och fått lite kokt skinka som godis.  Det var lite jobbig biltur för båda katterna men till slut gav dom upp och somnade!

Jag blir alltid lika glad varje gång köparna skickar lite bilder (gärna många bilder! ) och berättar lite om katterna.

Idag blir kullen 13 veckor och Raphael flyttar snart. Har fått sms om att allt är klart för hans ankomst och att dom nu bara väntar in honom. Vete 17 om det ens är lönt att sminka sig på morgonen då jag troligen kommer gråta. Tur jag ska fara och träffa kompisar sen. 

Uppdatering på Kiara

Har fått massa fina bilder på Kiara och jag klipper helt enkelt bara in mattes mail här.


I bilen gnällde Kiara några gånger, annars låg hon och tittade och sov också i omgångar.
När vi kom hem ställde vi buren i vardagsrummet, och då låg hon först och kikade några sekunder innan hon började sin upptäcksfärd. Först runt i vardagsrummet, vidare ut i köket och sedan hallen innan hon återväde till vardagsrummet,där har hon har varit större delen av dagen.


Det har varit full fart med massor av bus med "storasyskonen", varit duktig och kissat på lådan och fick ett fat med fläskfilebitar som hon glatt mumsade i sig! M provade att borsta henne, och det tyckte hon var jätteskönt. Oj vad högt hon spinner!!!


Det är verkligen en cool tjej som inte alls är orolig av sig! Nu har hon legat och myst och sovit i soffan med oss i säkert två timmar, så nu kommer hon säker vara piggelin tills det är dags att sova för natten. Det blir spännande och se vart hon vill sova då.Natten gick över förväntan!
Som jag trodde så var Kiara piggelin när det var dags för oss att lägga oss ca 23.20, jag tog med mig henne upp i sängen, men där hade hon ingen ro att vara så hon skuttade ner för trappan igen. När P strax efter mig kom upp och det blev tomt nere, så tog det inte många minuter innan hon började pipa olyckligt.


Då ropade jag några ggr på henne och då kom hon snabbt uppskuttande igen och hoppade upp i sängen, där hon gosade ner sig och lät sig klappas och klias och spann så mysigt!!
Sedan sov hon mellan mig och P hela natten ända till ca 5.30, för då tyckte hon att det var fullt med möss under täcket och det blev en himla fart i sängen, så då hade vi sovit klart tyckte hon!! Efter busstunden gick hon ner och morgonkissade och åt frukost med storasyrrorna, "råkade" kliva i M filtallrik och slickade på hennes macka, men man får skylla sig själv om man lämnar sin mat obevakad!


Det är helt otroligt vad duktig hon är, men hon är antagligen så grundtrygg och tror alla om gott att hon bekymrar sig inte det minsta inför den nya miljön och nya familjen.


Dagen till ära

Igår fyllde yngsta sonen år men vi flyttade fram firandet en dag eftersom vi hade kattungehämtning. Dagen till ära bakade jag bla katt-kakor.  Formen har jag fått av Guro.


Kiara har flyttat

Redan igår blev det tyst och tomt med bara två kattungar kvar. Idag har Kiara flyttat och Marussia har gått runt och pratat lite grann.

Tack för de fina presenterna till oss och till yngsta sonen som fyller år idag. 

Alla kattungar hamnar verkligen i bra familjer men visst känns det lite tråkigt och tomt när kattungarna flyttar, men det är ju så det är och ska vara.

Marussia var inte heller denna gång så intresserad av sin unge men några kort fick jag ändå.


Två katter mindre

Har precis vinkat av Lady & Lufsen med nya matten och hussen, tack igen för presenterna! 
När vi kommer in igen ligger Marussia och diar Kiara och Raphael. 

Det blir fort tyst och tomt när kattungarna far men det känns så skönt att få se dom flytta till sina nya härliga familjer.

Lufsen har jag tyvärr inte haft tid att åka bil med i veckan men jag hoppas att han inte kommer vara så pipig, att all tidigare bilåkning har gjort honom lite mer van. Det är en lång sträcka att åka, 30 mil. Men tur nog har han ju Lady med sig som nog gör att han blir lite mer trygg.

Lady och Marussia var totalt ointresserade av att säga hejdå till varandra


och det var även Lufsen och Marussia


dvs till att börja med, sen tvättade Marussia faktiskt Lufsen lite.


Snart är det dags för Lady & Lufsen

att flytta. Har fått mail från nya matten och där har dom hunnit göra i ordning en hel del, bla en inhägnad. Det är så kul att just Lady & Lufsen flyttar tillsammans för ofta leker dom två och sover bredvid varandra etc.

Har haft främmande ikväll som tyckte att kattungarna är så fina så medan vi vuxna satt och pratade hade vi bästa leksällskapet till katterna. 

Sakhi och Dolce fick vara ute i kattgården medan Marussia var instängd med kullen, detta eftersom en är allergisk. Men det är inte lätt att låta bli söta kattungar inte. 

Picasso

Fick ett sånt fint mail + bilder av Picassos matte så jag bara måste lägga ut det här också.  Det är så härligt att höra hur bra det har gått! En helt underbar bild där stora, fina Dumle o Picasso nosar på varandra!

Det har gått bra för Picasso. Jag lät honom ligga i transportburen nån timme så de fick se varann ett tag. Sen öppnade jag luckan och lät Picasso själv bestämma när han skulle lämna den. Han låg kvar ett tag och tittade på omgivningen men nyfikenheten tog överhand och han gjorde en snabb utforskning av vardagsrummet, hallen och arbetsrummet. Sen gick han in i buren igen och sov 3 h. Jag hängde en liten filt över buren som delvis skymde öppningen så att det skulle kännas ombonat. Sen  var han hungrig och åt glupskt och så blev det ny runda i samma rum. Dumle följde nyfiket efter och ”pratade” med honom. Sen somnade han igen i en kattbädd som ligger i fönstret bredvid där jag brukar sitta.

 

När vi skulle gå och sova så åt han lite mer + lite bus i sängen. I natt har han sovit i vår säng mitt emellan oss hela natten. Inget pip eller jamande alls. Dumle däremot har inte sovit i sängen, å andra sidan så brukar han oftast sova på nattduksbordet i en kattkoja, men den hade jag tillfälligt flyttat, eller längst nere vid fötterna.

 

På morgonen blev det mera mat och sen har han utforskat hela lägenheten + massor av bus, med Dumle i hälarna. Alldeles nyss så har han hittat en mysig plats längst upp i klätterträdet i vardagsrummet med god utsikt över rummet och hallen.

 

På förmiddagen har han också varit ut på den ena balkongen och tittat på förbipasserande. Spännande!


Tjejerna har ju också badat

och tänkte att jag skulle visa korten från när dom nyss har släppts ut ur badrummet. Kiara var väldigt, väldigt duktig och stackars Lady tyckte verkligen inte om själva schamponeringen.

Vi brukar ha lite varmt vatten som dom får stå i så dom inte blir avkyld lika fort, men det tyckte inte Lady om ändå. Men godiset efteråt var desto bättre.

Kiara gick inte så långt, stannade i hallen och började tvätta sig.


medan Lady sprang in i katthuset (av papp). Ett tag senare låg alla 4 och snuttade på Marussia, igen! Säkert 3:e eller 4:e gången idag Marussia har låtit dom smutta.

Tänk så olika det kan vara

Jag har haft flera uppfödare och kompisar här och det är så roligt att alla tycker om olika katter. Äldsta sonen är tex svag för Lady (Galgaliel), mannen och yngsta sonen är svag för Lufsen (Anael) och jag är svag för Raphael o Kiara (Shekinah). Flera tycker bäst om Picasso (Michael). Det är nog ingen katt som "leder" ligan ännu - har iofs inte gjort en ordentlig uppkollning - utan det är nog rätt jämnt.

Hoppas kunna övertala Lady & Lufsens nya matte/husse att ställa ut en dag i Luleå, det vore så otroligt kul. Det är dessutom alltid roligt att höra vad domarna tycker om kullen.

Hejdå-kort

brukar jag alltid ta på mamma katt och kattungen när dom flyttar.

Det känns jättebra att få börja skicka kattungarna till sina nya hem - men som sagt, när Kiara (Shekinah) har flyttat på söndag kommer det kännas väldigt tyst och tomt med bara Raffe kvar.

Marussia har varit en helt underbar mamma, hon har lockat till sig kattungarna många ggr och senast idag låg hon och diade dom - eller så mycket mjölk är det väl knappast kvar utan mera bara lite snutt och mys.

Till slut kunde jag släppa iväg matte, husse och Picasso. Några som inte verkade tycka det var tråkigt att skiljas från varandra var ju då Marussia och Picasso.


Kullbild, 12 veckor + 2 dagar, 110518

Inte den bästa bilden men ibland går det inte alls.

Raphael som brukar vara så lugn och sansad vid fotograferingar har denna vecka varit helt hopplös och alla bilderna tagna nyss är eg hopplösa. Han höll på och tvättade sig, lyfte bakbenet, gick fram mot kameran etc.Imorgon flyttar Picasso först av alla och det kommer nog gå väldigt bra. Han flyttar ju bara till Umeå så det blir enkelt att kunna fara och hälsa på om vi vill.

På lördag flyttar Lady & Lufsen, till Boden. Det kommer också gå rätt bra (tror jag). På söndag flyttar Kiara och då kommer det kännas väldigt tuftt och kännbart och att vi bara har en enda kattunge hemma ett par dagar till....

Raphael flyttar sist av alla och det är medvetet val eftersom jag vill att Marussia ska hinna känna att inte alla försvinner samtidigt. Raphael, min nya avelshane, flyttar bara till Umeå och jag vet att jag kommer ha tät kontakt med både fodervärd och Raphael nu under sommaren.

Jag tror också att jag kommer få täta rapporter och foton så här i början från alla nya familjer och jag tycker det ska bli otroligt kul att höra hur Picasso kommer att komma överens med sin nya kompis, ragdollen Dumle på 10 kg! Eller hur det kommer att gå för Kiara som blir ensamkatt och så då för Lady & Lufsen som flyttar tillsammans. Dom tyr sig roligt nog ganska ofta till varandra.

Att Raphael kommer få det bra - om än med en kort omställningsperiod - vet jag redan. Min nya fodervärd har en ung son på 1.5 år och dom två kommer nog busa väldigt mycket och hitta på mycket hyss tillsammans. 

Kullbilder kommer om ett tag

men det har varit fullt upp idag. Träning, pyssel & träffa kompisar. Kompis med barn har varit här etc. Nu, när barnen har gått så blir kattungarna aktiva, visst är det väl typiskt!

Slutbesiktningen har gjorts bort och ingen av kattungarna tyckte det var kul/skönt att få in chippet. Tycker denna kull har reagerat mera än tidigare kullar eller också har jag bara glömt....

Kiara (Shekina) hade det jobbigt ett tag, då hon hade ont. Jag ringde min klippa (tack vännen!) eftersom jag inte varit med om detta tidigare. Trots långt avstånd är hon duktig på att lugna och säga rätt ord. Så ja, Sussie, jag börjar snart tro att du alltid har rätt.

Nu ska vi försöka samla in alla änglar för ett sista kullfoto.

Fotograferingen av änglakullen

finns nu att beskåda här! Vill ni beställa bilder så hör av er till Linda, jag har inte helt bestämt mig ännu för vilka jag kommer att ta då det är så många fina bilder! 

Linda lämnar en bra mängdrabatt om ni köper digitala foton, för mer information kontakta Linda.

S*Deltas Raphael, nyfödd till 12 veckor

En kille som heter Raphael och är ns 09 24.
Helandets ängel. Inspirerar till glädje, vänskap, humor, älskvärdhet, kärlek och kreativitet. Uppmuntrar oss att bli dem vi innerst inne är. (Plånbokskort; MIRAKEL)S*Deltas Michael, nyfödd till 12 veckor

En kille som heter Michael men kallas för PICASSO och är n 24.
Miraklens ärkeängel. Stöttar under svåra tider, inspirerar till mod, sannfärdighet, tålamod, kärlek och kreativitet. (Plånbokskort; STÖD)


S*Deltas Galgaliel, nyfödd till 12 veckor

En tjej som heter Galgaliel men kallas för LADY och är f 09 23.
Ängel över energi och vibration. Hjälper oss att upplösa blockeringar och ger glädje under grå dagar. (Plånbokskort; GLÄDJE)


S*Deltas Anael, nyfödd till 12 veckor

En kille som heter Anael men kallas för LUFSEN och är ns 24.
Ärkeängel av romantisk kärlek, passion och romans, skönhet, konst och musik samt frågor som rör försoning och acceptans. (Plånbokskort; KÄRLEK)


S*Deltas Shekinah, nyfödd till 12 veckor

En tjej som är döpt till Shekinah men kallas för KIARA och är f 23.
Ängel av enhet och ovillkorlig kärlek. Friar dem som är fast i rädsla och inspirerar till rättvisa, harmoni, sanning och integritet. (Plånbokskort; HOPPET)Massa foton blir det

på 12 veckor. Tänkte göra ett inlägg/unge och jag tar dom i den ordning dom föddes. Det händer verkligen en hel del med kattungarna under 3 månader. Ser man sen längre fram (tills dom är runt året) har det hänt otroligt mycket.

Det var inte helt lätt att välja bilder för dessa tolv veckor, då jag/vi har en hel del bilder att välja på. Valde till slut att bara välja bland de "officiella" veckobilderna.

Vikter, 12 veckor, 110516

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 12 veckor

Status

Kiara (Shekina)

f 23

98 g

1413 g

Flyttar till Sundsvall

Lufsen (Anael)

ns 24

114 g

1588 g

Flyttar till Boden

Lady (Galgaliel)

f 09 23

118 g

1353 g

Flyttar till Boden

Picasso (Michael)

n 24

125 g

1589 g

Flyttar till Umeå

Raphael

ns 09 24

112 g

1792 g

Fodervärdsplacerad i Umeå


Trevligt besök

har jag haft idag av Camilla med syster och barn. Härligt att kunna vara föräldraledig samtidigt!

Killarna är (rätta mig om jag minns fel nu) 8 månader och 1 år. Jag är förvånad över att kattungarna - och katterna - så snällt satt kvar, för dom har inte träffat någon så här ung hittills. Den yngsta tidigare var en testperson på 2 år.

Lite fika och en del vindruvor hanns med. Nu väntar jag bara på att Camillas två killar ska bli lite större (2 veckor nu) så jag kan fara dit och hälsa på.

Enskilda bilderna, 12 veckor

Vi hann ta några bilder på varje busfrö idag, men Raphael var helt sanslös, han gick alltid för nära kameran etc så korten på honom tog jag och äldsta sonen nyss om.

Kullbilder kommer förhoppningsvis imorgon, men här är de enskilda bilderna.

KIARA (Shekina) - sista kortet på henne är faktiskt på just henne, jag blev tvungen att kolla en extra gång så det inte skulle vara på Picasso.


LUFSEN (Anael) - en helt hopplös kille idag, vid minsta ljud så stirrade han snabbt dit för att se om det var något roligare än fotograferingen. Vi har verkligen fått kämpa idag med de flesta bilderna.


LADY (Galgaliel) tom denna söta (o i vanliga fall) lugna tjej var alldeles tokig idag.


PICASSO (Michael) som faktiskt var lugnast idag.


RAPHAEL, denna kille var helt omöjlig idag. När vi sen tog kort (bara på honom) ikväll så var han så trött, så trött. Han visste inte om han skulle sitta eller ligga utan satt och svajade lite lätt.
Blev bara tvungen att ta med dessa två bonusbilder. Jättetrött kille och på kort två syns det hur trött och "svajig" han är!


Efter fotandet satte äldsta sonen honom till Dolce och jag blev ju bara tvungen att ta denna bild. Hon är så underbar Dolce - även om hon just nu tjuväter lite väl mycket foder från alla andras skålar än sin egen.


Myspys med Dolce

Dolce är en sån himla härlig katt, hon lekte visserligen lite hårt med änglarna i början men hon lyssnade snällt när vi sa att hon skulle vara fin med ungarna. Efter ett tag var det full fart på änglarna och Dolce. Ibland jagade Dolce dom men lika ofta kunde det vara tvärtom.

En kväll trodde alla änglar att Dolce var deras mamma så alla låg och försökte snutta på henne.


Här har Raphael hoppat upp till Dolce i soffan och får sig en genomtvättning. Raphael, som är nästan lika mysig som Dolce, tvättar tillbaka för allt han är värd. 

Två nya diplom

från två utbildningar jag har gått nu under våren.

Den ena höll på ett par veckor och var en uppfödarkurs i BJK.


Den andra var en utbildning som anordnades av Royal Canin, om den åldrande katten. En mycket intressant kväll.

Äntligen börjar det hända saker

Nu har jag ikväll skickat ut bilderna från Umeå-utställningen som jag var på - för 1.5 månad sen!!

Det enda jag kan skylla på är att kullen har tagit väldigt mycket tid (inte helt sant, men det låter ju bra). Men imorgon är dom 12 veckor och då har jag inget att skylla på längre.

Sitter och gör de sista finputsningarna på mitt informationshäfte som jag ska skicka med köparna. Det börjar även bli dags att plocka ihop alla sakerna då Picasso (Michael) flyttar först av alla. Han flyttar på torsdag. På lördag flyttar Lady & Lufsen (Galgaliel och Anael) och på söndag är det dags för Kiara (Shekina) att flytta.

Raphael flyttar sist av alla och det ska bli så otroligt tomt och tyst när det inte är några kattungar här. Jag/vi har ju hittills alltid behållt en unge från varje kull och även om vi har stort hus så vill jag inte ha alltför många katter hemma. Dessutom om allt går vägen så sitter jag om 1-1.5 år med en ny hona. Längtar!!

Imorgon blir det att ta nya kullbilder, de sista. På kvällen har jag tänkt att jag och sonen ska bada tjejerna. Sen hoppas jag hinna börja bearbeta och lägga ut bilder från utställningen.

Att göra-listan

för idag bestod bla av kloklippning, borstning och även bada. Vi har idag badat killarna och det är klart att det är en väldigt stor skillnad på att få vatten över ryggen mot att bli duschad helt och hållet samt att dessutom bli tvättad med schampoo.

Överlag gick det bra, väldigt bra tom för att vara första gången tycker jag. Picasso var snällast, följt av Raphael (som dock pep lite men under duschningen för att ta bort schampoot var han lugn) och Lufsen. Både Raphael och Lufsen följde med stort intresse badningen av Picasso.

Jag skulle önska att ni köpare, om ni har möjlighet, fortsätter blöta ner dom. Det räcker med att duscha och det bara för att dom ska fortsätta vara van vid vatten.

Imorgon kväll hoppas jag hinna ta tjejerna. Då får äldsta sonen rycka in och hjälpa till, för vi är två som badar. Jag är för stel för att kunna göra det själv och det blir mycket mer avslappnat när man är två.

Här kommer bilder på bad-killarna. Picasso fick jag inte någon bra bild på, då han snabbt lade beslag på den bästa platsen, nämligen en varm förstärkare.


Raphael valde att gå in i tältet.


Lufsen hann jag bara fota uppifrån innan han sen försvann vidare.

Vänta

är ett otroligt bra ord att lära katterna. Jag säger alltid varsegod när jag ger dom något och tränar dom att vänta när de får godisar, skinka etc. Just ordet vänta är otroligt behändigt ord när man är hos veterinären eller om man är snabb, som Jivara.

Mamma berättade att för ett tag sen lyckades Jivara rymma. Mamma sa då "vänta" och Jivara satte sig snällt ner och väntade på att mamma skulle ta fast henne.

Det är väl värt att lära katterna det ordet. Just nu försöker jag även lära Sakhi att räcka vacker tass, när jag säger tack. Det går sakta och säkert framåt.

Dolce är med och tävlar

i Agrias tävling. Jag valde detta kort, taget då hon är bara tre veckor gammal. Full av bus redan då. Tryck på kortet så kommer ni till rätt bild. Man kan rösta en gång/dag, när ni har röstat får ni ange en emailadress och först när ni har svarat på den så räknas rösten.


Hittade många fina bilder på Dolce & Gabbana, tänk så fort tiden ändå går. Avslutar med att lägga in en rätt nytagen bild på vår underbara guldboll.SÄSK-träff

har vi haft idag hos Carina och min fodervärd samt hennes son följde med mig dit. Vi passade på att handla lite saker till Raphael (som nog också kommer byta namn - nytt rekord då alla i kullen får nya namn ).

Vi var ett helt gäng som hade lika trevligt som vi brukar ha och vi har redan nu bokat terminsavslutningen till vecka 24, då vi träffas i Boviken.

Vi var lite mer surriga än vanligt, jag skyller det på att vi inte har träffats på två månader, även om många var på utställningen i Umeå förra månaden.Lady & Lufsen

Satt och jobbade i soffan när jag fick besök av först en trött Lufsen och sen en lika trött Lady. Efter ett tag ändrade Lufsen ställning och la sin ena framtass på Lady, så charmigt!

Seppo, vi visar hur man klipper klorna när ni kommer för att hämta era två charmtroll. Nu är det bara en vecka kvar!


Fredagkväll

och allt är lugnt och stilla då katterna sover. Låg och vilade ett tag och då hade jag både Lady o Lufsen i sängen. Det är så mysigt tycker jag när dom ligger bredvid en, inte riktigt lika mysigt dock när man ska försöka sova och det är full fart på alla 5 kattungarna.

Igår var Sakhi in i vardagsrummet ett kort tag. Marussia sa ingenting utan lät honom hållas. Han blir mer modig mot kattungarna, sniffar på dom och tom tvättar lite grann. Men så fort någon av kattungarna sätter upp en tass mot honom eller låter så blir han rädd och går därifrån. Nåja, nu är det inte länge kvar innan alla kattungar har flyttat.

Jag ska försöka fånga Lady "in action" när man försöker ge henne en puss. Hon sätter upp tassarna på munnen och värjer sig. Det är så kul, det slår nästan aldrig fel!

Raphael flyttar till Umeå

Efter en del funderingar etc har jag nu valt fodervärd. Raphael kommer att hamna hos en tjej med en ung son. Dom kommer att följa med till Carina på lördag då vi har SÄSK-träff.

Eftersom jag har tänkt anmäla Raphael (tillsammans med Sakhi o Marussia) till Luleå och sen helgen efter till Sibir-utställningen, så vill jag ha tät kontakt med fodervärden och Raphael fram tills dess. Sen blir det nog ändå tät kontakt, för mina svärföräldrar bor nära henne så det blir enkelt att "kvista" över en stund.

Raphael har i o med detta inlägg fått en alldeles egen kategori, så det ska vara lätt att kunna följa med honom medan han är på foder.Det bästa med att vara testhem

är när personer - trots sin allergi - kan skaffa en egen katt. Jag kommer fortfarande ihåg känslan när vi hämtade hem Jivara, att vi skulle kunna ha katt igen! Det är en helt underbar känsla och jag är lika glad varenda gång det händer.

Igår hade vi besök av testpersoner och änglarna var rätt trötta. Trots förkylningar så verkar det gå bra, men familjen återkommer när änglarna har flyttat. Jag tycker det blir mer rättvisande test då. Dessutom hoppas jag att ni är fri från förkylningarna då också.

Änglarna slocknade rätt fort och var väldigt trötta flera timmar efteråt. Jag kammade Dolce och Marussia på soffbordet, därav handduken, och alla änglar tyckte det var skönt ligga och sova på bordet.

Längst fram ligger Lady och Lufsen. I bakre ledet ligger Picasso, Raphael och Kiara.

Läkarbesök för mig

och äntligen har jag fått veta varför jag har så ont i fingret. Nu väntar jag bara på en remiss och förhoppningsvis hinner jag få hjälp före sommaren.

Idag blåser det ute men är strålande sol så nu har jag faktiskt tänkt "packa" ihop kullen i stora kattburen och ta ut dom i kattgården ett tag.

Raphael kommer att stanna i Umeå, det är bara några få detaljer som saknas. Ska bli skönt att få ha honom nära eftersom detta blir min första fodervärdskatt. Mer info kommer längre fram när allt är "klappat och klart".

Raphael

Alla kattungar är speciella och alla har sin egen charm och jag blir lika kär i alla kattungar, precis som det är.

Men Raphael är lite extra speciell, ni som har träffat Dolce vet vad jag pratar om. Raphael har inte exakt samma starkt lysande personlighet men åt det hållet. Hade det varit exakt samma hade jag aldrig kunnat släppa iväg Raphael alls!

Som det är nu så ser jag fram emot att ha honom i närheten och kunna hälsa på ofta, i synnerhet första halvåret (jag ska ta med honom på två kattutställningar, Luleå i aug och förhoppningsvis till sibirutställningen i Sundsvall också) och då är det bra att han känner igen och litar på mig.

Han har nu börjat sitta och följa med på tv:n. Ibland gillar han Formel1 och igår var det hockeyn som var väldigt intressant.


Som jag skrev om tidigare kom Picasssos nya matte & husse förbi med Picassos bur. Hon hade sytt en ny dyna till buren och den gillade Raphael väldigt mycket, så när resten av kullen busade så låg han inne i buren och var helt däckad.


Blev tvungen ta en närbild också och titta vad stora tassar han har.


Är man stor måste man vara snäll och det är Raphael verkligen. Så här ligger gärna Dolce och sover, visar upp magen och det är så kul att se att även Raphael gör samma sak.


Picassos nya kompis, Dumle, gillar också att sova på rygg.


En bild på Picasso som nya matten tog på honom i måndags. Ofattbart att han kunde vara stilla en sekund för det var rätt bra fart på kattungarna....

När kullen har flyttat

ska det bli skönt att kunna få ha det lite mera städat, som det är nu är det totalt kaos!

Jag ser fram emot att inte behöva gå på sandkorn varje gång jag går in på toan (för småttingarna sprätter ut ganska mycket sand när de hoppar ut ur lådan) och jag ser även fram emot att kunna ha fönstret öppet till kattgården.

Som det är nu kommer småttingarna så fort jag försöker ropa på de stora katterna. Snabbt är dom uppe vid handfatet och sen är det lätt att hoppa ut genom fönstret - perfekt tycker dom. Mindre perfekt tycker jag, eftersom jag vill ha uppsikt på dom.

Något jag också ser fram emot är att få rensa bland alla leksaker. Detta är en rätt tuggig kull, inte så att de har varit på kablarna men på snören till leksakerna. Jag kan knyta en ny knut och 5 minuter senare är snöret avtuggat igen.

Denna leksak, ska eg föreställa en fjäril, tog jag fram när Linda var här i lördags. Idag ser den ut så här!


Att jag kommer att sakna kullen är självklart men 5 busiga 12-veckors änglar, som dessutom triggar igång varandra. Nja.... då är det lugnare med en ny kull.

Linda har lagt ut en ny bild

på sin blogg och kolla här på Raphael. Tycker han ser så drömmande, mjuk och gosig ut på bilden - precis som han är i verkligheten också. Bara detta kort!! 

Om ni sen fortsätter läsa mera i hennes blogg så hittar ni fler bilder på Carinas småttingar, mina "bonusar", bla detta.

Kullen är 11 veckor + en dag

och här kommer äntligen bilderna. Det har varit en väldigt fylld dag, jag hann bara hem och äta, vi gjorde kullfotograferingen och sen var det träning.

Lotta, jag har några jag funderar på i närheten till Raphael. Hoppas kunna lämna besked snart hos vem han hamnar hos, då får vi se om han också byter namn.

KIARA (Shekina)


Samt två bonusbilder på värsta busfröet Kiara. Hon var helt hopplös idag!LUFSEN (Anael)


LADY (Galgaliel)


samt en bonusbild på Lady, kolla vad mycket tassludd hon redan har!


PICASSO (Michael)


Raphael


KULLBILDER 11 veckor

Vikter 11 veckor, 110509

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 11 veckor

Status

Kiara (Shekina)

f 23

98 g

1230 g

Tingad

Lufsen (Anael)

ns 24

114 g

1412 g

Tingad

Lady (Galgaliel)

f 09 23

118 g

1214 g

Tingad

Picasso (Michael)

n 24

125 g

1417 g

Tingad

Raphael

ns 09 24

112 g

1606 g

Söker fodervärd, i Umeå-trakten


Nytt informationshäfte till köparna

håller jag på och skriver om, det tar sin lilla tid eftersom jag fortfarande har ont i höger pekfinger. Fast... häfte är nog inte riktigt rätt ord, det blir mera en novell - eller tom kanske en roman. Min tanke med detta utökade material är att man - förutom att vända sig till mig - ska kunna slå upp saker som man kanske funderar på och få svar. Dessutom tar jag upp vissa saker som kanske kan vara av intresse att läsa.

Inga bilder ikväll

då mannen kom hem lagom till hockeyn. Ev hinner vi fota imorgon fm innan jag ska vara i stan, annars blir det fotografering imorgonkväll.

Picassos (Michaels) matte & husse var här och busade med kattungarna. De hade även med sig en transportbur till Picasso och den som gick raka vägen dit var Raphael som sen låg och sov gott på den väldigt mjuka dynan. Tog bild på honom i buren och bilden kommer upp imorgon. Raphael har så härlig sovstil, precis som Dolce och precis som Dumle (Picassos nya kompis).

Det är härligt att se katter vara helt avslappnade!

Triumph och Roselia

Har fått så fina bilder av Emma som har Triumph (från Bilkullen) och Roselia (Sakhis yngsta dotter). Hon har snällt nog gett mig lov att lägga ut bilderna och det är extra kul att se hur fin Triumph har blivit. Han blev väldigt fort stor men hade ett tag ett lite litet ansikte. Kolla nu så snygg han är och kolla tassarna! För er som inte känner mig så bra kan jag tala om att jag stora tassar.  Bilderna är obearbetade.Roselia har verkligen blivit jättesnygg också och så väldigt lik pappa Sakhi i ansiktet. Emma planerar att para Roselia i höst, om allt går vägen.


Kattungarna är 11 veckor

och foton kommer att komma, men det är inte säkert att jag hinner lägga upp dom ikväll. Dom officiella veckobilderna tar ju min man (som är lite bättre på inställningar på kamera och blixtarna) och han är upptagen idag. Imorgon är jag upptagen större delen av dagen. Men bilder kommer så fort som möjligt.

Har fått en bild av Linda på kullen som jag tänkte lägga upp tillsvidare. Kortet är taget i lördags av superduktiga Linda! En länk till alla korten kommer senare i veckan lovade Linda.

Från vänster till höger är det Raphael, Picasso (Michael), Kiara (Shekina), Lady (Galgaliel) och Lufsen (Anael).


Gröna tassar

Förra veckan hade jag en kompis på besök och Lufsen (Anael) bara ÄLSKAR att vara i blomkrukor. Det var då min kompis sa att han har nog gröna tassar och det verkar stämma bra. Ska bli intressant att se om det fortsätter när han kommer hem till sin nya familj.

Veckans bild etc

Igår fick jag besök av Linda och Aron. Vi for först till Carina och fotade hennes squawer (heter det så i plural?), sen for vi tillbaka till mig och fotade mina änglar. HÄR kan ni se en bild på kattungarna och HÄR kan ni se enskilda bilder på änglarna. Det är Lufsen (Anael), Kiara (Shekina), Raphael, Lady (Galgaliel) och Picasso (Michael) men jag tror säkert ni känner igen ungarna nu. Carinas tjejer är (tror jag) Cheyenne, Cherokee och Shawnee.

Linda är en otroligt duktig fotograf och även om vi har samma utrustning så lyckas jag inte få till det där lite extra speciella som hon gör. Har ni möjlighet att kunna fota era katter hos henne så tycker jag verkligen ni ska ta chansen och göra det. Jag vet att hon tog massvis med fina bilder hos mig igår och jag kommer lägga ut länken till bilderna när jag får den så kan ni ägare köpa bilder själva av Linda. Jag vet inte ännu vilka bilder jag kommer ta.

Carina hade fotat en så underbar bild på sina tjejer när dom var 7 veckor så jag sa att hon borde skicka in den till SVERAK, till veckans bild. Det gjorde hon och vips så var den inne, dom tyckte så mycket om den att dom tog in bilden på en gång!  Bilden finns just nu på framsidan, sen får man trycka på VECKANS BILD. Det går tyvärr inte att länka dit....

Carinas tjejer är rätt livliga och när jag får höra att hon fotar dom helt själv så blir jag imponerad . När vi tog senaste kullbilderna (10 veckor) så var vi 4 pers!! En på varje sida, en fotograf och en bakom fotografen som försökte få dom att titta dit. Dom blir bara livligare och livligare för varje vecka som går nu. 

Efter vi kom från Carina satte jag Linda och Aron i arbete med att försöka trötta ut änglarna medan jag gjorde middag. Det lyckades sådär med att trötta ut kattungarna men sen, efter Linda o Aron farit, sov dom flera timmar! Jag fick väcka dom vid 20-tiden för att dom skulle äta lite mat.

Det är ganska roligt när jag ger kattungarna mat. Igår fick Marussia köttfärs och eftersom det var så stor bit så ropade jag på Lady (Galgaliel) så hon skulle komma och äta. Den som verkligen kom insladdades in i köket på en gång var inte Lady utan Raphael, såklart. Han gillar verkligen att äta mat. Imorse när dom fick mat var dom så duktiga att dom kom en och en när jag ropade deras namn.

Picassos kompis

bad att få en bild på Dumle och så här vacker är han. Det ska bli otroligt kul att höra hur han och Picasso kommer att komma överens.


Vilken kattvecka

jag hittills har haft och kommer ha.

Testpersoner må/on, besök av Jenny med tjejer igår som hälsade på kattungarna + de vuxna katterna. Men jag tror nog att det var kattungarna som var den stora behållningen för tjejerna i alla fall.  Jag har fått tillåtelse till att lägga ut korten så då gör jag det. Fotograf är Jenny, bilderna är obearbetade.

Äldsta dottern med Lufsen (Anael)


Yngsta dottern med Lady (Galgaliel)


och så deras egen katt, Katten Larsson. På stamtavlan står det S*Laghamras Jason.


Kattbesök även idag och imorgon kommer Linda hit. Vi börjar med att fara till Carina och titta/fota hennes kattungar innan vi far tillbaka hit. Det ska bli så intressant att höra vad Linda tycker om våra katter och sen se hennes fina bilder på änglarna - som verkligen kan se oskyldiga ut.

Ha en riktigt trevlig helg och jag hoppas att det blir bättre väder än det är just nu, regn.

Provat idag med sele och koppel

på Raphael. Han fick först hänga med ut och hänga tvätt, men sen gick vi ut på framsidan. Konstigt detta - att vara med sina syskon i en kattgård berörde honom inte alls men ensam på gräsmattan så var det lite jobbigt. Här reagerade han exakt som jag trodde dom skulle bete sig första gången i kattgården. Ska ta ut resten av kullen, en och en, så att dom också får testa selen och kopplet.

Imorgon ska jag och äldsta sonen in en snabbis till stan så då får Lufsen följa med. Denna gång ska han få sällskap av Lady och det ska bli väldigt intressant att se hur det kommer gå. Jag passar på eftersom sonen bara ska lämna några papper så det blir inte att sitta stilla i bilen några längre stunder.

Medan jag och mannen har gjort lite ärenden idag har äldsta sonen blött ner kattungarna igen. Jag siktar på att blöta ner dom minst en gång/vecka och sist jag gjorde det slutade det med att hela kullen stod runt handfatet och tittade på när dom alla blev blöta.

Nytt namn

även för Michael, han kommer att få heta Picasso. I hans nya hem får han sällskap av en stor hane, vid namn Dumle.

Picasso


Nytt för idag

Idag satte jag äntligen på dom selen och alla fick prova att ha den ett bra tag. ALLA tyckte det var rätt jobbigt i början, det var massa kullerbyttor etc men sen gick det fort över. Ska försöka hinna ta ut dom en och en i sele och koppel också, det är en helt annan sak än att vara ute i kattgården.

Idag hade jag tänkt ta ut Lufsen för en ny åktur, denna gång tillsammans med Lady, men jag hann tyvärr inte. Ska försöka hinna imorgon men jag ska förbi Jivara också ett tag och kloklippa henne etc.

Fullt upp

har det varit idag, det började med trevligt besök och mycket bus med katterna. Tack vännen! På kvällen kom en trevlig barnfamilj där yngsta barnet är 2 år. Våra katter har inte träffat så unga barn så det blev lite högljutt men det gick bra. Killen var duktig och hans storasystrar också. Det är alltid så kul när det kommer barnfamiljer som vill testa allergin eller kolla på kattungarna och det är mycket nyttigt för katterna också.

Har påbörjat sorteringen av alla bilder från BJK:s utställning i april och kommer nu börja skicka ut (obearbetade) bilder till ägarna. Det enda jag vill är att ni hänvisar till mig. Rediga får ni göra själv.

På lördag får jag främmande av en tjej som jag har längtat efter, nämligen Linda o Aron. Det ska bli så kul att se vad hon får för fina bilder av änglarna. Får be sönerna busa rejält med änglarna så dom är stilla ett par sekunder i alla fall.

Vikter 10 veckor + 1 dag, 110503

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 10 veckor + 1 dag

Status

Kiara (Shekina)

f 23

98 g

1073 g

Tingad

Lufsen (Anael)

ns 24

114 g

1280 g

Tingad

Lady (Galgaliel)

f 09 23

118 g

1069 g

Tingad

Michael

n 24

125 g

1271 g

Tingad

Raphael

ns 09 24

112 g

1352 g

Söker fodervärd, i Umeå-trakten


Nya namn

för Anael och Galgaliel. Deras nya namn fick jag ikväll och jag tycker det blev bra namn. Galgaliel byter namn till Lady (inte för inte har vi ju kallat henne för Lady GaGa) som är så otroligt näpen och söt. Anael byter namn till Lufsen. Som nya matten sa om Lufsen. Han är ju så snäll och det är Lufsen verkligen. Snäll men busig!

LUFSEN


LADYKullen är 10 veckor

men det var verkligen inte lätt att ta bilder igår på dom. Det var helt galna och vilda änglar vi hade, hela tiden! Det var mycket mutning med kokt skinka och det syns på vissa bilder.

KIARA (Shekina)


ANAEL


Anael har fått två bonusbilder bara för att han blev så fulsöt. På första bilden är det i princip bara ett stort ansikte han har och på andra bilden sitter det en bit skinka (se vita pilen) på skjortbröstet.GALGALIEL - som var den enda som satt stilla tillräckligt länge. Men då satt hon å andra sidan i samma pose hela tiden, aldrig är jag då nöjd. MICHAEL


RAPHAEL


KULLBILD 10 veckor, det blev bara en som blev sådär, dom andra bilderna är helt sanslösa.

Vilat ett tag idag

och jag fick Raphael som sällskap. Den kattungen är så himla rolig. Han vrider och snurrar på sig, i sömnen, så snabbt hade han vridit sig ett helt varv. Trots att jag inte fick sova utan bara vila, så var det mysigt. 

Däckade

Igår var det inte bara jag som däckade tidigt utan även katterna däckade snabbt. Igårkväll var testpersoner här, bla en 2-åring och någon sån liten kille har inte katterna sett tidigare. Så efter mycket bus slocknade katterna snabbt när familjen for hem. 

Dolce och Kiara (Shekina)
Raphael och Galgaliel


Dolce och Galgaliel

Ny åktur för Anael

En kortare tur denna gång, vi var till bibblan och sen till ICA. Jag satt och pratade med honom hela tiden medan sonen handlade. Det var inte så kul denna gång heller tyckte Anael. Imorgon ska jag spraya Feliway i buren, glömde det tyvärr idag - dvs innan vi for iväg. Har sprayat nu så att katterna ska gå in där och gärna sova en stund.

Anael fick godis som belöning dock och det var ju gott tyckte han. 

Idag blir dom 10 veckor! Bilder kommer tas idag - dom ska bara somna först, just nu är det världens fart på ungarna och då hinner man inte få några bra bilder.

En lång biltur

blev det med alla änglar. Jag passar på att låta dom få träna bilåkning så fort jag kan.

Nu blev det en biltur på runt 40 minuter och det var lite små pip på vägen in, varav de flesta tyvärr kom från Anael. På hemvägen hade jag sonen i baksätet som fick sitta med dom och prata/distrahera dom. Då slocknade 4/5 - utom tyvärr stackars Anael. Det blir till att köra mycket med honom.

De som tog det allra, allra lugnast var Michael och Raphael. Dvs dom som ska flytta kortast - visst är väl det typiskt?!

Provade med Sakhi o Marussia

Det har gått väldigt bra mellan Sakhi och Marussia på slutet. Dom har kunnat vara ute i kattgården utan problem (fast så har det alltid varit), dom har kunnat äta sida vid sida och igår så åt alla 8 katterna samtidigt i köket utan problem.

Yngsta sonen hämtar in Sakhi från kattgården, ger honom till mig (som sitter i vardagsrummet med Kiaras nya familj) och allt är lugnt. Jag släpper till slut ner Sakhi och undrar samtidigt var Marussia är.

Svaret kommer bara ett par minuter senare då hon ser Sakhi i vardagsrumemt och flyger på honom. Jag blir ganska less på detta nu samtidigt som jag vet att Marussia gör rätt i att försvara sina ungar. Men Sakhi är den bästa bonuspappan man kan få, han är så fin och omhändertagande om dom små.

Såååå, just nu blir det till att koppla Marussia igen och ännu en gång muta dom med godsaker och mat och sakta arbeta ihop dom igen. Jag vet att det kommer funka bra när kullen flyttar - och nu dröjer det ju inte så länge till - men jag hade gärna haft att det hade funkat redan nu.

Äntligen

har jag börjat sortera alla kort från BJK:s utställning i april. En hel del kort blir det och jag tänkte gå igenom dom lite snabbt innan jag skickar ut till kattägarna. Som vanligt så vill jag bara att ni hänvisar till mig och antingen hemsidan eller bloggen. 

Man fick ett fint hus när man ställde ut och när vårt hus sattes upp var det - såklart - Dolce som var först med att prova huset. Underbara, älskade Dolce, hur mycket fattigare vårt liv skulle vara utan henne.

Bortskämd

är vad jag blir av Shekinas nya familj. TUSEN, TUSEN TACK för allt!! Hoppas att resan hem gick bra.

Shekina kommer att byta namn och få ett nytt vackert namn, nämligen.....Kiaras namn på hennes nya bur. En stor bur som alla ungarna ryms utmärkt i. Ska passa på att ta dom på en gemensam biltur senare idag i "nya" buren. Dom har tidigare fått åka en hel del i Anaels & Galgaliels bur.

Tiden går så otroligt fort och jag kan inte riktigt förstå att dom snart är redo att lämna oss och flytta till sina nya fina familjer. Men samtidigt kan jag det för det ser lite jobbigt ut för Marussia när alla ungarna ligger och smuttar på henne.


RSS 2.0