Våra katter hemma

Snart är det utställning (nästa helg) och då tar jag med mig Marussia och Ella - eller som dom heter med titlar och allt GIC S*Deltas Marussia och IC S*Frostuddens Ella Fitzgerald.

Sakhi (vars fullständiga titel är SP S*Deltas Sakhi) och Dolce får stanna hemma. Jag tror Sakhi kommer tycka det blir skönt och nu får Dolce sällskap och slipper vara hemma själv. 
 
 

Grattis till vår underbara prinsessa

Idag är en speciell dag för idag fyller vår prinsessa IC S*Frostuddens Ella Fitzgerald 2 år!!
 
Detta är en helt underbar, magisk och mycket, mycket speciell katt, som ibland är rätt bestämd av sig. När vi hämtade hem henne tog det inte lång tid innan hon o Dolce busade tillsammans. Tyvärr busade Ella ibland lite väl hårt, vilket gör att Dolce inte alltid uppskattar leken. Dolce har nu blivit bättre på att säga ifrån mot Ella tur nog.  
 
Ella är vårt yrväder o en frisk fläkt. Det tog 10 månader innan hon till slut hade lugnat ner sig så mycket att hon kunde komma och ligga i knäet. Att ligga i famnen har hon fortfarande inte lyckats lära sig - men det beror nog väldigt mycket på att hon är varmblodig.

Här är en nytagen bild där hon ligger i mitt knä, det är oftast bara mitt knä som duger för vår lilla tokgumma.
 
Ella är en helt underbar tjej med en underbar färg och domarna har hittills blivit väldigt förtjust i Ella.  Nu ställs Ella ut nästa helg i Umeå (kom o titta om ni har tid) så det ska bli intressant att höra vad domarna tycker om Ella nu.

Vi fotade lite kort igår (fotade faktiskt på alla 4 katterna) och det är bara att inse att jag måste börja träna styrka igen för både Ella och Marussia (som oxå kommer finnas på utställningen) har gått och blivit stora tjejer. Båda honorna väger över 4 kg nu.
 
Här kommer några kort på Ella, det första kortet på Ella är taget av Karin. Tack Karin för denna otroligt härliga tjej!!!
 
Ett stort grattis säger vi oxå såklart till vackra och coola brorsan Elvis Presley. Några bilder som jag har lånat av matte J och ett kattungekort (så typiskt Elvis som jag har förstått det) är fotat när jag hälsade på kullen i maj 2012.
 
 
Jag har träffat pappa Agent007 men även sen sett bilder på honom och det enda som skiljer bilderna åt är att Agenten är en hane och därmed lite större.
 
Några kort på mamma Dakiri också, men det är gamla kort, från december 2011, samt sen när 50-talskullarna var små.

Måste avsluta med denna bild tagen maj 2012. Elvis ligger till vänster och Ella till höger. Charmiga då och charmiga nu!
 
 

Låg uppdatering

har det varit i veckan men jag har haft en hel del andra saker att göra.

Jag har tex varit på BJK:s utställningsmöte (inför utställningen i Umeå, 5-6/4) och det kommer bli så kul att träffa alla vänner och bekanta igen.
 
Det är oftast samma personer som far på utställningar och vid det här laget känner jag en hel del. Men framför allt ser jag fram emot att det verkar bli väldigt många sibiriska katter som ställs. Det kommer folk från Gävle och uppåt, från Norge och säkert även från Finland.
 
Jag kommer fara dit på fredag och hjälpa till lite och jag ska även försöka boka burar så att "sibbemaffian" kan sitta tillsammans. Det är otroligt trevligt på utställningarna och även om dagarna blir långa (lördag kommer jag och Susanne vara där redan kl 05.30) så går tiden ändå fort.
 
På dag 2 kommer Ivan (London) att ställas ut. Det kommer bli så intressant att höra vad domaren tycker om Ivan.

Snart kommer även domarfördelningen och nu är det så skönt för mig. Dels har jag "bara" två katter att ställa ut men det som är riktigt skönt är att dom är i samma grupp, dvs dom har samma domare. Så jag behöver inte springa fram och tillbaka mellan domarna för att se när katterna ska upp!
 
 
  

Besök hos Ivan (London)

Jag brukar alltid försöka hälsa på hos "våra" kattungar, åtminstone en gång. Nu i sommar har jag anmält mig för utställning i Norge, nära Mo i Rana så jag kommer passa på tillfället att hälsa på Bea (Venice) oxå. Det ser jag fram emot.
 
För ett tag sen hälsade jag på Ivan och det var så roligt att se hur lugn, trygg, harmonisk och social han är. Matte F med kompisar har verkligen gjort ett jättebra jobb med Ivan och hans socialisering!!
 
Nu visade jag lite utställningshållning och vad som händer på utställning för Ivan ska ställas ut på söndagen på Umeås utställning och det ska bli så kul att höra vad domaren tycker om detta charmtroll.
 
Ivan kom upp och lade sig hos mig där han slocknade ett tag innan det var dags för fotografering och sen duschning. Jag kommer även fara tillbaka för att hjälpa till att utställningsbada Ivan innan det är dags för utställningen.
 
Här kommer några bilder på snyggingen.
 
 

Nu är det 7 år

sen IC S*Busungarnas Valrhona Jivara kunde flytta hem till oss. Jag är så otroligt glad och tacksam att jag fick köpa av Sussie, som har lärt mig massor och även introducerat mig till så många trevliga uppfödare inom denna ras. Tack Sussie för denna underbara katt, som dessutom startade upp mitt katteri igen.
 
Trots att det är 7 år sen vi kunde hämta hem denna underbara tjej (som numera bor hos min mamma där hon blir bortskämd och njuter av att vara ensamkatt) kan jag fortfarande komma ihåg känslan av att vi kunde ta hem en katt igen. Det är en helt otrolig känsla och det är därför jag är testhem, för jag blir så glad när det funkar och man kan skaffa sig en egen sibirisk katt.
 
Den enda nackdelen med dom är att dom är beroendeframkallande, men det kan jag ta!  Vi har 4 katter hemma och det är vår maxgräns, för att vi ska hinna med alla katterna.
 
Utan Sussie skulle vi inte ha Jivara och utan Jivara skulle vi inte ha Sakhi, Marussia eller Dolce heller. Något som idag är helt otänkbart!! När jag skriver detta så ligger Sakhi bredvid mig och myser.  

Tack Sussie för att jag fick köpa underbara Jivara!!  Sussie väntar förresten kattungar vecka 12!
 
Jag skulle kunna göra detta till ett långt inlägg där jag räknar upp alla trevliga uppfödare jag har fått lära känna men jag nöjer mig med två.
 
Dels Carina, som var intresserad av kull 1, men inte hann med. Jag har hittills fått förmånen att vara med och beundra det mirakel en kattförlossning är, och detta hela 3 ggr! Hennes senaste kull föddes 12/3 och det blev två fina kattungar, en av varje kön.  Tack Carina för att jag har fått vara med vid förlossningarna o kanske kunnat bistå med lite goda råd.
  
Sen måste jag ju även nämna Karin, som jag har köpt vårt lilla yrväder, IC S*Frostuddens Ella Fitzgerald från. Tack Karin för denna underbara virvelvind!!
 
Några nytagna bilder på vackra Jivara, som var väldigt upptagen med att försöka ha koll på fåglarna utanför fönstret.
 
 

Grattis Carina

I onsdags fick jag vara med när Cherokee fick sin första kull, hemma hos Carina. Stort grattis till de två underbara kattungarna och till din första hane i katteriet! My har fått två kullar och alla har varit honor men nu kom en hane oxå.

Det finns en bild på kattungarna på Carinas hemsida och en annan bild på bloggen oxå.
 
Lite rolig info. Detta är Fairlines tredje kull och det är tredje gången som kattungarna kommer på samma veckodag, en onsdag! Det är dessutom andra gången som jag har gjort ett tidsinställt inlägg och de två senaste kullarna har råkat komma just den dag jag skriver att kullen är beräknad.

Stort grattis också till kull 1, som fyller 3 år idag! 
 

Fler bilder på Storstadskullen

Åååå, vad jag älskar att få bilder på utflyttade kattungar - både när de nyss har flyttat men även när det har gått flera år. Det är så kul att få se hur dom har det. Här kommer några bilder på Storstadskullen.
 
Förra veckan var jag och hälsade på Ivan (London), han får ett eget inlägg senare i veckan. Allt beror på när det blir kattförlossning hemma hos Carina. Även denna gång ska jag få hjälpa till och det ser jag fram emot. Det är dock inte lätt att veta när Cherokees småttingar vill födas så därför har jag lite "jour" och kommer kanske inte vara så aktiv på datorn.
 
Men nu till bilderna som jag har fått!
 
Jag börjar med Leo (Moscow) som är en riktig buse. Så här skriver matte S om Leo Busé.
 
Det är full fart på honom o han sprudlar av livsglädje. Han har upptäckt Simbas hylla (som sitter strax under taket i ett rum). Leo älskar att klättra/hoppa upp på en och att sitta som en apa på axeln.

Matte S skriver oxå att hon har haft många katter men att det är första gången som hon har en sibirisk katt och att den rasen bara är för underbar - och jag håller helt med henne. Rasen ÄR verkligen underbar och helt fantasisk. Den enda nackdelen är att dom är beroendeframkallande, något jag säger både till mina köpare men även till testpersonerna.
 
Leo och Simba. Så roligt att se att de kommer så bra överens, men så var Leo oxå en väldigt härlig kattunge som bara är.
 
Hur snygg är inte Leo här?
 
Just detta att sitta i luvan är något som vi väl känner igen. Så gjorde äldsta sonen när Jivara nyss hade kommit till oss och hon var rätt nöjd med att sitta i luvan och vara med.
 
En mycket vanlig syn när man har sibirisk katt. Dom är väldigt gärna med, ibland lite på håll och ibland väldigt nära (som Leo på bilden). Sakhi brukar gärna hjälpa mig när jag pysslar, här har Sakhi fått sällskap av Dolce. 
 
Bilder på Bea (Venice) och ett kort på Bea och storasyster Bailee.  
 
Just nu är vi några uppfödare/utställare som kommer att fara till Norge i juni och ställa ut. Utställningen kommer att vara hyfsat nära Mo i Rana, så jag kommer hinna fara och hälsa på både Bea, Bailee och matte L. Ser verkligen fram emot det!!

Tillstånd för verksamhet

För ett par veckor sen fick jag veta att jag är godkänd att ha tillstånd för mitt katteri.

Jag fick besök av en tjej från Länsstyrelsen som kom hit (o även fick träffa kull 6), hon frågade lite o fotade även lite och fick träffa alla katter, men Sakhi och Ella var såklart inte i vardagsrummet.
 

Det här gäller för katter

Tillstånd krävs för den som
  • håller tio eller fler katter äldre än tolv månader, till exempel har hand om egna katter eller håller katter på foder
  • föder upp tre eller fler kullar per år
  • upplåter tre eller fler katter per år
  • säljer katter från tre eller fler kullar per år av egen uppfödning
  • säljer tre eller fler katter per år från annans uppfödning
  • förvarar eller utfodrar fyra eller fler katter  

Några bilder från storstadskullen

Jag har fått några bilder från Beas (Venice) och Ivans (London) mattar och tänkte dela med mig av dom bilderna här. Det är alltid så kul att se och läsa om framstegen som kattungarna gör.
 
Jag har nu anmält mig till en kattutställning nära där Bea bor och tanken är att jag o en till utställare ska hinna fara förbi och hälsa på Bea i sommar, det ser jag verkligen fram emot!
 
Bilder på Bea, som bla har börjat vara ute i koppel och det går bara fint.
 
Bilder på Ivan som är en riktig myskisse o charmar alla som träffar honom.
 
 
 

Lugnt igen

Jag skrev ett inlägg tidigare där jag berättade att vi tog det väldigt lugnt och sakta för att få ihop flocken igen. Från ti em (då Tehran, aka Tea flyttade) till söndag morgon (då Marussia kom upp i sängen) hade det tagit i tid ca 2 dagar. Från den dagen har Marussia kunnat komma o gå som hon velat då dörren till vardagsrummet varit öppet.
 
Det är så skönt när det är harmoni i gruppen igen och så härligt att det så snabbt går att få till flocken.
 
Så här såg det ut förra veckan, då alla 4 katterna låg och sov i vardagsrummet. Ella låg på prinsessängen, hennes nya favoritsovplats.

Dolce, som har fått en ny favoritbädd
 
Marussia låg på klättertunnan, som numera är tillbakaflyttad till vardagsrummet. Det är kul att se att Marussia, som är den som är mest privat av våra 4 katter hemma, nu har börjat vara mer o mer i vardagsrummet med oss.
 
och Sakhi som först låg i nya rottingkorgen (i grottan) men sen la han sig även uppe på den. Den står väldigt nära datorn så jag kan enkelt sträcka ut handen och klia honom lite då och då.
 
 
 
 
 

Ibland hittar jag guldkorn

Jag brukar alltid vara noga med att föra in bilder i deras olika mappar men av någon konstig anledning hade dessa bilder på Sakhi (tagna av Maria Westling) blivit liggande i mappen som korten hamnar i före de blir sorterade.

Han är så otroligt fin min allra finaste vän, bästa solstrålen och numera en glad pensionär från utställningar. 
 
 
 
 
 

Tidningen "Våra katter"

Igår kom tidningen "Våra katter", en tidning man får om man är medlem i SVERAK-ansluten kattklubb. Min kattklubb är Björkstakatten. Alltid mycket av intresse att läsa i tidningen och i detta nummer (nr 1/2014) tar dom och presenterar den Sibiriska katten & Neva Masquerade.
 
Man kunde skicka in bilder inför detta nummer och jag skickade in tre bilder. Dessa två kom med, båda är tagna av fotografen Maria Westling.
 
 

RSS 2.0