Lycka är....

att slippa sina tre barn, stora som små, och få gå ut själv i lina, på gräsmattan.

Idag gjorde jag ärenden på stan så det tog ett tag innan katterna fick gå ut. Marussia skyndar sig och hoppar snabbt ut, Dolce likaså. Hon tar alltid omvägen via papperskorgen (med tak då) för att ta sig upp på bänken och vidare till fönstret o ut. Sakhi var idag lite mer avvaktande. Han blev väldigt pratig när han fick se Jivara, utanför kattgården och jag tror nog att han också skulle vilja gå ut, i lina.

Det ska verkligen bli skönt när rätt tak sitter på plats, då kommer dom inte kunna rymma och det kommer gå ha dörren öppen in till toaletten. Som det är nu får man nästan sjasa in katterna så att inte Jivara ska hinna dit också.

Närbilder på katterna

det är så lätt att få fina bilder på katterna när dom är i kattgården och så skönt att slippa trassla ut dom innan man kan fota dom.  Några närbilder, tagna idag.

Charmtrollet Dolce i profil, höger sida.


Underbara Marussia


Filosofen Sakhi


Just nu sura Jivara   men det blir nog bätttre när hon också kan få gå o komma som hon vill i kattgården.


Avslutar med en bild på Dolce när hon klättrar i trädet. Det var lite ovant för henne att ta sig ner, för på trädet i hallen så brukar hon trycka sig mot väggen och hasa ner med huvudet först.

Rymlingar

Som jag skrev i ett tidigare inlägg var Marussia först ut med att sticka upp huvudet genom nätet. Sen kom Sakhi och sen var det Jivara. Men hon nöjde sig inte med att bara sticka upp huvudet, hon rymde helt och hållet. Tur nog är jag lite försiktig och kollar katterna då o då. Nu bad jag yngsta sonen kolla katterna och fick då höra att Jivara satt på vedbodens tak. Det var bara att ropa ner äldsta sonen (sååå tur att han inte hunnit flyttat ännu!), som pratade lite med Jivara. Hon kom på en gång när hon hörde honom. Sen dess är det lite synd om Jivara faktiskt....

Hon får bara gå ut i kattgården om någon av oss är med, eftersom hon försöker rymma nästan direkt. Annars får hon gå ut i koppel/sele som tidigare alt att man går med henne på en promenad. Detta är såklart väldigt jobbigt för Jivara som blir väldigt olycklig och har börjat hoppa upp mot dörrhandtaget igen.

Här är några kort på rymlingarna, efter detta tillfälle sågades en gren av och nu når inte Sakhi upp längre.


Vi firar

häromdagen firade vi äntligen att jag blev godkänd på G2(blev godkänd redan i april) och vi passade även på att fira att Jivara blev IC (vi firade såklart Sakhi också, tidigare i höst, när han blev IP).


Nu får Jivara vila från utställningar och det tycker hon nog är ganska skönt! Sakhi och Marussia fortsätter jag med ett tag till, vi får väl se hur långt jag vill, kan och orkar ta dom.

Kattgården i bilder

Den har verkligen blivit en stor succé, katterna älskar den. Framför allt Sakhi som kan vara ute hur länge som helst och bara ligga på en hylla o njuta av livet. Det rätta taket hoppas jag vi hinner få upp på måndag, eftersom jag och mannen reser bort sen.

Tillsvidare satte vi på ett nät, tyvärr med väldigt stora hål. Ja i alla fall tillräckligt stora för att dom ska få ut huvudena genom dom. Marussia var först, sen Sakhi och Jivara. Dolce når inte upp tur nog.  Vi har också en pall, under toalettfönstret för att Dolce lätt ska kunna ta sig upp/ner.
Alla hyllor är inte uppsatta ännu och en hylla bredvid den långa har vi fått ta bort eftersom det är så lätt att rymma annars.


Regnet öser ner

för första gången på väldigt länge och det behövs ju. Vi har även idag öppnat fönstret till kattgården o Sakhi har nyligt kommit in igen, alldeles dyblöt! Även Dolce har varit ute ett tag o hon har ju också lite blöt päls, men verkligen inte som Sakhi. Han måste ha suttit på en av hyllorna, tokstollen.  Just nu är Marussia o Jivara ute, men dom har i alla fall vett nog att hålla sig under taket.

Några bilder på kattgården

som togs igårkväll. Idag har vi varit och skaffat lite mer material. För tillfället finns det nu en hylla (en till kommer upp snart, resten får vänta tills rätt tak är på plats) och ett träd. Snart kommer taket på och imorgon blir det nog att ta några nya bilder. Katterna väntar verkligen på att få gå ut och Jivara stackarn hoppar tom upp på dörrhandtaget.....

Marussia och Sakhi undersöker gräsplätten.


Jivara var först ut att få prova kattgården.


Sakhi


Marussia


Dolce fick lite hjälp med att ta sig ner. Vi har för tillfället en pall under fönstret nu, blir nog en annan lösning längre fram.


Vi (inkl katterna) har upptäckt att vi har fått en igelkott på tomten. En snabb rackare, här är Jivara väldigt försiktig o nyfiken på vad det är för något.


För flera veckor sen tog jag ett kort på Sakhi, där han satt i rabatten och bara njöt av livet. Han är faktiskt lite lik tjuren Ferdinand, som vill sitta under sin korkek. Gillar verkligen kortet, även om det är lite felexponerat tyvärr....

Smygpremiär

av kattgården var det igårkväll, bilder kommer ikväll. Lars hade dock ett nät kvar att häfta fast men vi blev tvungna att låta katterna få prova lite lätt, självklart med rätt utgång, dvs via fönstret. Jivara som vi tog ut först fattade direkt vad man skulle göra, ja det gjorde nog alla katter men Dolce var lite tveksam till att börja med.

Det kan ju ha att göra med att hon ser lite sämre på vänster öga så hon hoppar inte gärna högt/långt och fick därför hjälp första gången samt hjälp in igen. Hjälp in fick alla katterna eftersom ingen ville gå in. Sen satt dom där uppradade och väntade vid toalett-fönstret.

Katterna har fått en hylla och det blir ytterligare en hylla till innan det rätta taket kommer. Resten kommer sen då vi inte vill riskera att dom ska rymma. Jivara har redan nu försökt stå och kolla hur högt det är. Därför har vi dom inte helt ute ännu, dvs utan tillsyn. Det kommer bli så bra när allt är klart och det bästa med kattgården är den lilla gräsplätten! Kattgården har verkligen varit värd att vänta lite på!

Jivara var, som väntat, lite sur över att behöva dela kattgården med 3 andra men det kommer gå över så småningom. Vi vet redan nu var hon helst kommer ligga, men den hyllan är inte klar ännu. Just nu är dock katterna ute i linorna igen eftersom det målas lite i kattgården och det provisoriska taket saknas.

Annorlunda byte

Igår upptäckte husse att Dolce satt och tuggade på något, när han tittar närmare har Dolce hittat en lång daggmask, som hon försöker äta upp.   Vi har inte hört talas om att katter gör så, har ni någon erfarenhet av det?

Kattgården byggs för fullt, nu är det bara lite stängsel och sen övrig inredning kvar. Tak blir nog provisoriskt eftersom firman som säljer det tak Lars vill ha, har semesterstängt denna + nästa vecka. Det blir verkligen jättefint och det ska bli så kul att få släppa ut katterna där sen.

Tussan (aka Lamborghini)

På väg hem från Norge körde vi över Åsele och träffade Tussan med familj. Här kommer några bilder på henne. Det var väldigt kul att se att hon gör likadant som Jivara/Marussia o Dolce, dvs att hon klättrar ner med en pinne i munnen.

Här ligger hon i sin favoritgrop, bakom huset.


Här är hon på väg ner, med pinnen i munnen.


Tussan är en jättesnäll katt och van att vara ute i koppel då äldsta dottern går ut med henne ofta.

Tycker hon är väldigt lik mamma Jivara och storasyster Marussia, men bara lite större. Vi pratade om att väga Tussan men sen glömdes det tyvärr bort. När Tussan blev 1 år (i februari) vägde hon 4,1 kg.

Trondheim, del 3

Sista bilderna från Trondheim kommer äntligen här. Jag har nu även ändrat katterna där jag skrev fel namn (Trondheim, del 2) så nu hoppas jag att det ska stämma. 

IC S*Klintgården's Anne Bonny tog på lördagen titel och på söndagen fick hon CAGCIB.


IP DK*Meldgaards William White tog på lördagen CAGPIB.


(N) CarilloCat Neo Bella fick på lördagen EX1.


(N) Einhaugen's Issi Newton fick EX1 båda dagarna. På söndagen blev hon även NOM.


(N) Einhaugen's Engla Emila Nikolazen fick båda dagarna CAC.


CH Santa Cruz Azalea*DE fick på lördagen titel, BIV och NOM. På söndagen blev hon EX2.


Värmen fortsätter

och det blir inte så mkt gjort. Mannen jobbar hela helgen (12 timmar/dag) så det blir tyvärr inte mera kattgård just nu.

Jag kommer bearbeta (o ändra, tack Kristin!) sista korten från Trondheim snart men just nu är det inte prio ett som istället är att vara ute med katterna nästan hela dagarna. Idag blåser det friskt och katterna tycker nog det är skönt.

Otroligt rörig dag

har det varit eftersom kattgården har börjats bygga. Katterna har vi ju i vanliga fall ute, med långa linor. Idag hade vi dom ute, men kortade ner linorna ordentligt och flyttade "pinnarna" närmare varandra. Nu gick det att klättra upp en bit i ett träd, men inte så långt.

Så här såg det såg ut idag och det var verkligen rörigt, dom trasslade såklart in sig med varandra hela tiden. Tur det bara är tillfälligt!


Alla har varit i trädet och klättrat och det är ju självklart väldigt spännande för Dolce att klättra i riktiga träd. Hon sitter inte fast här, som man skulle kunna tro, utan hon låg gärna så här och vilade.


Alla tycker det är skönt att vara ute, även om Marussia ibland hoppar över eftermiddagens "pass". Skulle tro att det blir för varmt för henne och jag gissar att hon går och lägger sig på den inglasade balkongen på em istället, då solen har försvunnit därifrån.


Sakhi däremot älskar att vara ute, helst så att det kan blåsa lite i pälsen. Men oj vad han fort får tovor när han är ute....


Men den som verkligen, verkligen älskar att vara ute och nästan aldrig tröttnar på det är Jivara. Det ska bli intressant att se hur hon kommer att uppleva kattgården, säkert rätt instängd - även om den blir större än tänkt från början.


Tog ett kort nu idag och så här långt har dom då hunnit (+ lite till). Kattgården kommer gå förbi toa-fönstret (så dom kan komma o gå som dom vill) och så är det en liten bit ner på gräset så dom får tugga lite gräs. Det går ju så gräs men blir mkt smidigare med riktigt gräs. Det som dock kommer bli ett problem är solen och det måste vi nog klura på lite mera hur vi ska göra. Det är sol större delen av dagen på gamla altan.

Sen måste vi ju självklart "inreda" kattgården, med hyllor för katterna att sitta på. Vattenskålar och toalådor etc.

Typiskt Jivara

Jivara är lika fotoskygg som jag är och det här är två typiska bilder på henne, det spelar ingen roll att jag fotar från andra hållet, då vänder hon bara på huvudet. Våran underbara tokiga tjej!Men ibland går det faktiskt att få en bild på henne framifrån, där hon inte kniper ihop ögonen helt och hållet!

Findus (Vinur)

Idag fick jag höra från matte till Findus, att han har varit dålig. Inlagd hos veterinär och även fått antibiotika. Han hade mycket kristaller i urinen men nu är han tack o lov på bättringsvägen. Husse hämtade honom igår och köpte även specialfoder till honom. Jag tror i alla fall att det var detta foder han fick.

Nu är han o familjen på semester och matte kollade idag upp så att han ska få äta lite kokt fisk, som han älskar. Vackra underbara Findus... tur han börjar må bättre och kan få lite fisk på menyn då och då. Det här kortet är taget i december, när jag var och hälsade på.


Vi har några vattenskålar utplacerade här och där. Dels går det ju åt mkt vatten när vi har så många katter hemma men sen kan det vara skönt att slippa köa.   Jag ska köpa en vattenfontän, blir nog denna, men jag vill höra lite mer om den först. Bla Lotta har köpt en så jag hoppas få en recension så småningom.

Vi uppskattar verkligen att kattungeköpare hör av sig till oss, både roliga saker men även såna här saker. För även om varje kattunge bara bor hos oss 12 veckor så har var och en av ungarna en speciell del av våra hjärtan.


Fashionkullen 7 månader idag

Det firade vi med att ta med Dolce och Marussia på en liten utflykt men även för att träna bilåkning. Det har varit väldigt varmt hos oss, de senaste dagarna, så dagens lilla blåst var nog uppskattat.

Den här gången kom vi ihåg att ta med oss pinnen att sätta ner i jorden o linor, så dom kunde gå och trassla in sig i varandra, som vanligt.   Dom var även och klättrade lite i ett träd som stod en bit ifrån.
Här ligger dom båda på den stora kattburen och njuter.


Som vanligt charmar Dolce alla som möter henne och hon är en mycket speciell katt. Jag är så glad att vi valde behålla denna ljuvliga, charmiga och underbara lilla gumma.  


GRATTIS Teo (dvs Gabbana) önskar mamma, syrran och halvsyskonen.

Trondheim, del 2

S*AmiliiSibiri's Efimiia Privalovna blev på lördagen EX1, BIV-T samt NOM! På söndagen blev hon EX1, BIV och NOM!


S*AmiliiSibiri's Jelena Guro blev på lördagen EX1. På söndagen blev hon EX1 och NOM!(N) Siberikos Excellent blev på lördagen EX1, BIV och NOM och på söndagen blev hon EX1, BIV och NOM.(N) CarilloCat March Mellow fick på söndagen EX2.


(N) Siberikos FeLine fick på lördagen EX2.


(N) Siberikos Furious var med på utställningen för att träna.


Måste även lägga upp (N) Siberikos kull också, en fjärde kattunge var i en bur bredvid. Visst är dom helt underbara.  


(N) Siberiko's Fighter fick båda dagarna EX1.

Trondheim, del 1

När vi packade inför resan så lade sig Sakhi i varenda väska vi tog ner. Han skulle absolut med han också.  Men till nästa utställning ska han få följa med, våran underbara solstråle.

Vi var 5 utställar-familjer (3 från Skellefteå) och 2 (inkl oss) från Umeå. Vi mötte några stycken i Östersund där vi åt tidig lunch innan vi sen fortsatte till Trondheim. Vi svängde av till vår camping, som var väldigt fin. Underbar natur och fina (om än lite små) stugor. Vi lämnade katterna och sonen där medan jag och mannen for in till Trondheim för att titta lite. Här är några bilder från Trondheim med omgivning. Några är tagna genom bilrutan.Det kommer bli väldigt spännande att se hur detta med vägtullar fungerar. Vem vi än frågade (från Norge o Sverige) fick vi helt olika besked och likaså om var vi skulle köra, genom den manuella ell genom den automatiska. Nåja, vi får se när räkningen/räkningarna kommer.


IC S*Busungarnas Valrhona Jivara tog titel på lördagen och eftersom hon hade nått sitt mål ABS:ade jag henne på söndag.


Så här låg hon gärna i kattbädden och myste.


CH S*Deltas Marussia tog titel på lördag.


På söndag blev hon CACIB och NOM. Vår underbara gose-gumma, detta är andra gången på 5 utställningshelger som hon har blivit NOM!   Alla domarna lade sin röst på en Birma.


Lite virrig var jag/vi, det blev inget foto av Marussia med NOM-kokarden. Istället gjorde jag bara så här. CH, NOM och CACIB.På väg till panel och i panel.
IP S*Salikons Labbas var där och tog titel på lördag. På söndag blev han CAGPIB.


IP S*Tallkattens Zotik var där och tog titel på lördag. På söndag blev han CAGPIB.


IC S*Siberietass Blue Angel tog på lördagen CACIB och på söndagen tog hon titel.


IC S*Busungarnas Loka tog på lördagen titel och på söndagen CAGCIB.


IP S*Busungarnas Valrhona Manjari tog på lördagen titel och på söndagen fick han CAGPIB.


IP S*Busungarna Yatzy tog på lördagen titel och på söndagen fick han CAGPIB.


Flera kort kommer en annan dag.


Dolce igen

Idag har det varit sämre väder och det är först nu på em/kvällen som solen har kommit fram. Katterna har alla varit ute ett tag, utom Dolce. Hon har varit helt utslagen. Så här låg hon tidigare i dag, i vår stora kattbur.


Tidigare idag låg även Marussia där och helt plötsligt brottades dom. Jag gissar på att det var Dolce som hoppade på Marussia. Det fortsätter gå bra, visserligen har jag Feliway inkopplad och det kommer jag fortsätta ha. Jag trodde dock att jag skulle få ha på åtminstone 2 ställen då vårat hus är stort. 

Idag busade Dolce med en leksak och råkade komma i vägen för Jivara, som genast fräste till och skrämde bort Dolce. Men efter bara ett par minuter var Dolce där igen och skulle ha tag på leksaken. Hon ger sig inte vårt underbara charmtroll. Jag önskar såklart att hon inte hade fått ansiktsförlamningen för hon är helt klart den absolut bästa kattunge vi har fått fram. Underbara temperament har alla andra kattungar också haft, men Dolce är perfekt sett från höger sida. Pälsen är underbart sträv och svansen.... Jag ska fota henne lite mera sen så får ni se vilken guldklimp vi har här.

Mammas grannar funderar på hur det har gått för Dolce och en som brukade gå förbi blev nog väldigt besviken när mamma talade om att Dolce nu flyttat hem igen.

Dolce har det eg väldigt bra här, hon har några kompisar (som hon känt hela sitt liv). Hon behöver aldrig fara på utställningar, inte äta p-piller utan kan bara nöja sig med att busa, äta mat och vara charmig.

Det blir lite gjort

när det är så fint väder, jag har katterna ute så mycket som möjligt. Springer och trasslar ut dom, sätter upp parasoll, fyller på med nytt vatten - eftersom dom slagit ut vattenskålen etc. Men dom njuter av att vara ute. Jivara älskar verkligen det! När man säger "ska vi gå ut" så sitter snabbt minst en katt vid ytterdörren och väntar.

Dolce har vi tagit ut en transportbur till, med yllefilt. Där brukar hon ligga och sova. Hon är självklart i koppel hon också så hon kan gå in/ut buren.

Peppar, peppar.... så har det gått över förväntan med att plocka hem Dolce. Hon kom hem precis innan vi for i fredagsmorse. Då var hon och Sakhi här. På måndagkväll när vi kom hem tog vi in dom två och satte istället ut Marussia och Jivara ett tag, medan Feliway:en pluggades in.

Visst har Jivara fräst åt Dolce, det gjorde hon redan på fredagmorgon, men överlag har det gått bra. Inga våldsamheter, ännu.... Men det hinner nog komma bråk. Igår var Marussia lite irriterad på Dolce och morrade åt henne men idag har dom två sprungit omkring och busat. 

Just nu är vi på språng en hel del i veckan, många som fyller år, men jag ska försöka sätta mig och bearbeta kort från Norge så snart jag hinner.

En magisk helg

I fredags for 5 familjer till Trondheim och det är helt otroligt vad bra det har gått. Alla katterna har tagit cert båda dagarna! Vi har surrat, skrattat och haft väldigt trevligt. Sen hade vi även sällskap av andra sibbe-folk som satt bredvid oss. Vi har tagit en del kort och jag kommer jobba på att få upp i alla fall några bilder snart.

Jivara blev IC på lördagen och jag ABS:ade henne på söndagen, för Jivara hade nått det mål jag hade för henne. Marussia blev CH på lördagen och på söndagen tog hon sitt första cert inför IC samt att hon dessutom blev NOM!!! Alla domare röstade dock på en annan katt, en Birma (?), men det gör absolut ingenting för bara att bli NOM är stort tycker jag. Jag ställer helst båda dagarna och på bara 5 utställningshelger (från sista aug i fjol) så har Marussia tagit 2 NOM. Ja, vi är väldigt stolta över denna tjej. 

Jivara var jag lite fundersam på hur det skulle gå eftersom det var nästan ett helt år sen hon ställdes ut men hon hade med sig sin favorit, dvs äldsta sonen, som bar henne och då gick det fin-fint. Men vi gjorde inte så mycket preppning på henne utan satsade istället på Marussia som fick otroligt fina kommentarer. TACK Sussie för all hjälp!

Tack Sussie, Carina, Camilla och Helena (med familjer) för en underbar magisk helg. Det här gör jag gärna snart om igen.

RSS 2.0