Operakullen fyller 3 år

Idag fyller även Operakullen år. 3 år har dom nu hunnit bli.
 
Don Magnifico - som bytte namn till Dylan - valde jag att spara och sätta på foder. Dylan fick träffa 4 honor och alla blev dräktiga.
 
Dylan föddes först, han bor tillsammans med en perser.
 
 
Sen kom Pamina, som bor tillsammans med en hund.
 
Sist föddes Tatyana, som kallas för Tanja o som bor med två st ragdolls.
 
 
 Några kullbilder.

Stort grattis till er alla 3, hoppas att ni får lite extra gott o kanske även någon ny leksak. 
 
 
 
 
 

Ella fyller år

Idag fyller vår fina virvelvind Ella 6 år. Det är otroligt att hon redan är 6 år.
 
Ella fick två kullar, Chakrakullen och Jennyskull, innan hon sen kastrerades.
 
I utställningsvärlden blev hon GIC (grand internationell champion) och har nu fått börja om igen. Tyvärr är Marussia och Ella i samma grupp och för tillfället är dom även i samma klass, Marussia saknar ett cert innan hon blir PR o Ella har inga cert tagna för tillfället.
 
Ella är verkligen en virvelvind på så många sätt. Men ju äldre hon har blivit desto lugnare har hon blivit och såklart har kastreringen gjort sitt oxå. Hon gillar fortfarande mat, älskar att gå ut i kattgården men har faktiskt blivit bättre på att vara på "grönbete" (dvs att sitta ute på gräsmatten i sele).
 
Några bilder på Ella från liten till stor tjej. Två bilder är tagna av Linda Björk.

 
Första veckan hemma.
 
Första vintern var inte kul tyckte Ella, som inte alls gillade snön, men nu hoppar hon gärna ut i kattgården i den djupa snön.
 
1 år gammal och ser inte riktigt klok ut här.
 
Bland de första utställningarna.


 
Stort grattis till vår älskade virvelvind, som idag bjuder gänget på lite extra god mat. Grattis även till brorsan Elvis Presley.   
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

3 nya kullar

På 9 dagar föddes 3 kullar. Första kullen föddes hos SE*Asiris, 7 st prinsar blev det där, lite extra speciell för mig då det är Marussias barnbarnsbarn.
 
Kull 2 och kull 3 föddes samma dag så det är tur att vi är många som kan hjälpas åt.

Kull 2 föddes hos SE*Black Belugas och där blev det två stora prinsar. Kull 3 föddes hos S*Fairlines och där kom det sex st. Två var hanar och resten är honor.
 
Det är alltid lika fascinerande att se hur duktiga mamma katt är och oftast behöver man inte göra så mkt, mer än att titta på och beundra alla underverk som föds.
 
Pina som jag har på foder hos S*Fairlines, Carina, har vi som sagt bestämt att hon får gå på på p-piller ett tag till eftersom det blev lite väl intensivt hos Carina. Jag kommer låta HCM-testa Pina i maj o så hoppas jag att hon löper snabbt när Carina släpper pillret.
 
Eftersom det inte händer så mkt i katteriet just nu är jag lite dålig på att uppdatera här. Jag är lite bättre på instagram där jag heter deltas.katter.

En intensiv helg

går väldigt fort.

Lördagen var dels en redovisning o diskussion, sen årsmöte. Söndagen hade Ylva Stockelberg en genomgång av avel och även lite kattbeteende.

Det är alltid lika kul att träffa folk, en del träffar jag bara på årsmötena. Nu fick jag även träffa nya människor och få ett ansikte till namnet.
 
Just nu väntar jag på kattförlossning och att bli utkallad. Det spelar ingen roll hur många kattförlossningar jag har varit med om, det är alltid lika intressant och fascinerande.

I veckan är det faktiskt två kullar som beräknas födas. Dels är det hos Carina och den andra kullen är hos Pernilla. Nu är det frågan om kullarna kommer samma dag.
 
Förra veckan föddes Marussias barnbarnsbarn. Det blev 7 st underbara kattungar hos Katarina, himla tur att vi bor så nära att jag enkelt kan föra och titta på kullen.

Årsmöte o utbildning

Just nu är jag i Stockholm, dels för årsmöte, men även för lite utbildning/uppfräschning.
 

Program

Lördag 3 mars – årsmötesdag

 09.30 Kaffe
10.00 Ordförande välkomnar till årsmöteshelgen (Jeanette Houdi, ordförande)
10.30 Info från Hälsorådet (Joanna Nilsson)
– Avelsrekommendationer
– PK-brist (i mån av tid)
11.30 Årets Sibiriska katt (Susanne Diepholtz)

12.00 Lunch

13.00 Årsmöte

Kaffe och dopp serveras vid mötet.
Vi lämnar lokalen senast kl 17.00.
Efter årsmötet har den nya styrelsen sitt konstituerande möte.

 

Söndag 4 mars – seminarium

9.30 Kaffe
10.00 Ylva Stockelberg: Genetik, avel och kattbeteende

12.00 Lunch

13.00 Ylva Stockelberg: fortsättning Genetik, avel och kattbeteende
Ca 16.00 avslut

 

 

Så på söndagkväll, efter avslutad utbildning o middag far jag och Karin (Ellas uppfödare, S*Frostuddens) till Arlanda där vi tar varsitt plan hem.
 
Årsmöten är kanske inte alltid så intressant, men det bästa är att man får träffa alla andra uppfödare o sällskapsköpare som jag tyvärr inte träffar så ofta. Det samt att SäSK (Sällskapet Sibirisk katt) alltid har intressanta utbildningar dagen därpå.
 
 
Ylva Stockelberg har skrivit en hel del böcker och jag ser verkligen fram emot helgen, att få lyssna på henne och få uppfräschning av mina genetikkunskaper o förhoppningsvis även lära mig något nytt.
 
 

 
 

 
 
 

Ändrade planer

Ibland får man tänka om lite och det har jag och Carina nu gjort vad gäller Pina. Pina kommer att få p-piller ett par månader innan vi släpper henne igen till midsommar. Jag hoppas att Pinas tilltänkta hane sköter sig så att Pina kan få dejta honom, men annars får jag leta ny hane.
 
Här är Pina inte så gammal. Fotot är taget av Maria Westling, WMArtphoto.
 

RSS 2.0