Fortfarande förkyld

men nu har jag ett par dagar då jag har lite att göra o förhoppningsvis får nya krafter. Vädret fortsätter att vara fint här och katterna går ut direkt på morgonen. Imorse gick dom ut före 07 o vägrade komma in. Till slut fick jag in alla utom Dolce som satt och njöt. Jag har dock kommit på ett enkelt men behändigt sätt, jag skakar bara en godisburk så flyger hon in. 

Dolce är väldigt förtjust i mat och när jag lagar mat står hon oftast nära mig och tigger, oftast får hon ingen smakbit men idag fick hon en liten bit kyckling och hon stod troget kvar och väntade på mera smakbitar. Hon hann även sno Marussias smakbit, då Dolce är otroligt snabb vad gäller mat. Om ett tag ska jag väga katterna igen och se om dieten funkar.

Har bestämt mig att inte fara till Sundsvall, jan 2011. Har jag tur så är Marussia dräktig då och nedkomst blir ev däromkring. Jag ska presentera Marussias hane, med foto o stamtavla, lite senare.


3 av 4 katter

Katterna var ute ett tag men jag hann aldrig fota dom ute idag, istället fotade jag slöfockarna när dom hade kommit in o var trötta. Dvs alla utom Dolce, som jag inte hittade just då.

Det bästa man har sätter man ju på bordet eller hur. Här ligger Jivara på en kudde jag ska laga, o bara njuter. Oftast brukar hon borra ner huvudet så man knappt ser henne framifrån.


Marussia, som för en gångs skull inte är på sitt favvoställe, när det gäller att sova.


Sakhi var väldigt trött, orkade precis som Jivara inte alls titta åt mitt håll.


Fortfarande förkyld

o jag är snart på väg till hälsocentralen för ännu ett prov. Nåja, jag har fått börja sova på nätterna nu i alla fall. 

Katterna är gärna ute i det fina vädret och bara njuter. Sakhi sitter helst på sin favoritplats, under en hylla, på gräset. Där sitter han även om det regnar. Dolce däremot har ju sitt favoritställe på en hylla, utan skydd, så hon är oftast ganska blöt när hon kommer in. Jivara och Marussia är lite mer smarta och håller sig till hörnen, där dom har lite skydd. Men idag lyser solen.  Ska försöka fota katterna i kattgården någon dag här. Det blir ju så mkt finare kort ute.

Funderar starkt på att anmäla mig till Sundsvall i januari. Dom har dock assistentburen utställning, av någon anledning. Jag har dock ett par veckor på mig att fundera innan anm tiden startar. I så fall blir det nog bara Sakhi som jag tar med mig. Det är lite jobbigt att ha två katter när man är själv.

Husses katt

Det råder verkligen ingen som helst tvekan om vem Dolce föredrar i familjen. Så fort husse sätter sig i soffan ska hon upp i hans famn. Har han då varit och jobbat så blir hon så glad när han kommer hem. Är han "bara" hemma händer det ändå att Dolce lägger sig flera ggr hos honom, för att kunna gosa.
Dolce har ju tyvärr gått upp en hel del i vikt men vi har även lite tur i att hon är otroligt duktig på att leka. Hon älskar ju att leka med Marussia och dom kommer väldigt bra överens. Men även att leka själv gillar hon. Helt plötsligt kommer hon dragandes med en vippa som hon tycker att vi ska leka med. Annars kan hon ha andra leksaker som hon roar sig väldigt mycket med. Att hitta en låda är en riktig utmaning för denna lilla tjej, då ska hon genast dit och undersöka och gömma sig.


Sakhi leker healer

Idag är 3:e vändan (denna vecka) jag varit till Apoteket. Nu ska jag förhoppningsvis snart vara på bättringsvägen.

Sakhi kommer fortfarande och vill ligga hos mig, spelar ingen roll vad jag gör, då är det bara att lägga sig i soffan o så kommer han och lägger sig på bröstkorgen ett tag, medan jag masserar honom. Sen går han därifrån, ibland lägger han sig på mina ben men oftast går han till en puff, så han kan sova där ett tag. Igår satt jag vid datorn, då kom han o la ena tassen på benet så det var ju bara att lyssna på honom.


Vikter på katterna 100922

Har nyss vägt katterna och på en dryg månad har två katter gått ner, Jivara vägde jag inte i sept, o en katt har gått upp. Så kan ni gissa vilken katt som har gått upp i vikt? Jag kan ge er en ledtråd. Denna katt har de senaste veckorna fått ett nytt smeknamn, Guldbollen, pga färg och utseende.

Jag har varit och köpt nytt foder som jag ska prova på kastraterna, men jag har också insett att jag måste köpa 4 olikfärgade skålar så att jag vet vem som äter vad och hur mkt. Jag tror på teorin att alltid ha kattfoder framme men det går tyvärr inte just nu.

Även om mannen gör en matlåda så skulle alla tre tjejerna komma in, även Dolce eftersom hon har så litet huvud. Vi måste fundera på detta och göra någon lösning som funkar när vi har kull.


För en dryg månad sen vägde dom så här;

Dolce

3 077 g

Marussia

3 628 g

Sakhi

5 900gIdag väger katterna så här;

Dolce

3 365 g

Marussia

3 3458 g

Sakhi

5 714g

Jivara

3 594 g


Fortfarande förkyld

och jag gör rätt lite, försöker vila för att - förhoppningsvis snart - kunna göra allt jag skulle behöva göra. Mannen hostar också så det är ett segt virus han har åkt på.

Idag har det varit en strålande solskensdag och väldigt härligt ute, blev nästan väl varmt med tjocka höstjackan.

Sakhi var så gullig och omtänksam när jag blev förkyld och vi hann tom fota, ska försöka lägga ut det kortet snart.

Förkyld

Jag har drabbats av mannens sega förkylning och mycket lite kommer att bli gjort för tillfället. Jag hoppas bara att den inte är lika långvarig som mannen hade. Jag återkommer när jag är piggare.

Kattpensionat + ev utställning

Idag har jag och Carina varit och besökt ett kattpensionat som finns på Sand, nära Umeå. Väldigt trevlig kvinna, Marie Karlsson (073-0567 696) och det såg väldigt fräscht ut. Hon gör ett jättejobb. Vi tittade runt i dom olika boxarna och hamnade vid husbilen, där dom har gjort en liten kattgård (i husbilen) till katterna. Suveränt smart. Tyvärr tog jag inte med kameran idag då det har regnat större delen av dagen.

Det känns verkligen tryggt och jag skulle inte tveka att lämna mina lurviga skatter där! Hon är inte heller särskilt dyr o from katt 4 är det gratis.

Jag har börjat bli lite sugen på Sundsvalls kattutställning i januari. Skulle inte förvåna mig om jag far.

Testresultat Marussia

Har idag fått provsvaren för fiv/felv på Marussia o dom är negativa. Jag har hunnit fria till en fin hane men tidpunkten var fel (sånt som händer). Nu har jag friat till en annan hane och väntar på att se hur det blir. Annars har jag en tredje hane i bakfickan som jag kommer fria till.

Jag skulle gärna vilja para Marussia så snart som möjligt, men vi får väl se när det blir. Sen är ju också frågan hur det kommer bli när hon börjar löpa, om jag måste lämna Sakhi hos mamma ett tag. Tur att båda hanarna är relativt nära och den ena hanen tar det ingen lång tid alls att åka till.  Så nu är det bara att vänta och se vad som händer o om det blir kärlek vid första ögonkastet.  

Veterinärbesök

och jag tog med mig 3 av 4 katter, Sakhi fick stanna hemma själv.  Jivara skulle vaccineras, Dolce ville jag att hon skulle titta på såret (som ser jättebra ut, det är ju bara ytligt men kändes bra att hon kollade på såret ändå) och så då Marussia som skulle göra fiv/felv-test.

Marussia var så duktig, hon sa ingenting när dom rakade henne, stasade henne eller stack henne.  Det hela tog verkligen inte lång tid. Med Jivara däremot är det tyvärr mera av en kamp. Jivara är fortfarande fertil men jag lutar mer och mer åt att hon inte ska få lämna någon fler kull, men jag kommer för säkerhets skull avvakta hur Marussia är som mamma innan jag bestämmer mig helt.

Hittade ett gammalt kort

Eller gammalt och gammalt, det är bara från februari. Jivara ligger längst bak och har Theo (Gabbana) på sig och på Marussia ligger Dolce och slumrar. 

Sakhi o Marussia

Som jag berättade för ett tag sen hoppade Marussia själv upp till Sakhi när han låg i soffan, i en kattbädd. Det här är Marussias kattbädd i tvättstugan dit Sakhi hoppade upp och började tvätta Marussia. Sakhi är nog världens snällaste katt, det är en stor lycka att han bor hos just oss. Lite skvättig är han, trots sin storlek, och ibland väcker han oss väldigt tidigt på helgerna, då han tycker att vi har sovit klart och han är ett stort matvrak. Men han är helt underbar, som en stor och snäll nallebjörn. Världens gulligaste kille, otroligt snäll och omtänksam.
La Dolce vita

Så här ligger hon helst, ingen av våra andra katter ligger så här. Bra hörsel har vår lillgumma också, hon kan vara ute i kattgården o fönstret är öppet. Tar man då upp en pinne för att busa med någon av dom andra katterna kommer Dolce som ett skott! Likaså om man går in i köket, råkar man då skramla med porslin så är det kört, Dolce är där innan man hinner säga något.
Skadad Dolce

Igår när Dolce skulle hoppa in från kattgården så missbedömde hon och ramlade ner. Jag såg det inte själv utan fick höra det av familjen. Det ser fint ut men jag ska ändå till veterinären på måndag så då får Dolce också följa med och så ber jag henne kolla upp det för säkerhets skull.Dolce har inga som helst problem med sin skada utan hon är som vanligt, dvs skuttig. Om Sakhi är vår solstråle (pga färg o temperament) så är Dolce vår guldboll (pga färg, allt skuttande men även pga att hon ser ut som en liten boll).

Testresultat, Marussia o Dolce

Har fått resultaten från provsvaren jag skickade till Australien. Jag har testat Marussia och hon är C/C, har A-blod och har inte PKD-fel. Jag testade även Dolce just på PDK:en eftersom jag gärna ville veta om lill-skruttan kommer få problem med njurarna sen. Även hon klarade sig bra.

Även idag har vi otroligt varmt och skönt men nu börjar det tydligen bli för varmt ute för alla 4 katterna är inne.

Jag har tagit några bilder på Dolce, på hur hon gärna ligger. Våran älskade gose-gumma, hon har verkligen charmat oss alla - ja, alla som möter henne. Det hade varit så kul att ta henne på utställning och få höra vad domaren säger om henne - ja, bortsett från ansiktsförlamningen då - men det går ju tyvärr inte. 

Marussia

Igår låg Sakhi i soffan, i en kattbädd. Helt plötsligt så kommer Marussia upp till honom och han börjar genast att tvätta henne ordentligt, väldigt noga med öronen var han. Till slut får dock Marussia nog och styggt nog jagar bort honom.... 

Idag for jag och Marussia på en liten biltur. Hon fick följa med för att träna sig på att åka bil. Hon har blivit mycket duktigare, idag kunde hon tom lägga sig och slappna av lite. Snart är det dags för henne att åka till veterinären för att ta fiv/felv-prov.

Vi har haft några väldigt fina dagar och jag hoppas det blir fler. Katterna är ute i kattgården och njuter. Marussia är fortfarande den katt som inte vill komma in när det blir läggdags utan man får antingen muta henne eller lyfta in henne.

Seminarium

SÄSK har helgen 9--10 okt rasseminarium i Gävle, Sibirkattens Venner  har 15--17 okt rasseminarium i Norge och så läser jag i SVERAKs tidning, Våra katter, att dom har uppfödarseminarium 9--10 okt. Så himla synd att allt ska krocka och att jag tyvärr inte har möjlighet att fara på någon av dessa 3 som alla verkar väldigt intressanta.

Äntligen lite sol igen

o katterna njuter av att vara ute en hel dag. Eller Jivara går gärna in o ut ett par ggr under dagen. Det går tur nog mycket bättre mellan Jivara och Dolce igen - även om Dolce kan få lite fräs då och då. Samtidigt kan dom ibland vara väldigt nära varandra utan att Jivara säger något. 

Idag firar vi lite extra o katterna får också vara med o fira, dom får räkor att hugga in på. Nu gäller det bara att se till så att inte Sakhi och Dolce roffar åt sig alla räkor. Dolce är, trots sitt lilla handikapp, otroligt snabb på att äta - nästan lika snabb som Sakhi är tyvärr.

RSS 2.0