Chakrakullen är nu drygt 11 veckor

och jag fuskade med att ta bilderna en dag i förväg.

Till min hjälp hade jag dels Lunas familj (tack!) men även Maria med familj (tack!). Jag har tyckt att jag är en hyfsad fotograf men jag har nu insett att jag har en bra bit kvar. Det är mycket att tänka på, framför allt vad gäller belysningen och även nu när jag har provat att bearbeta bilderna i RAW, för första gången.

All efterbearbetning är gjord av mig och jag har provat mig fram lite grann. Men det är bara att inse att  det behövs träning, precis som med allt som är nytt.

Min man har varit på mig lite då och då att jag ska bearbeta i RAW, men när man är nybörjare så har man inte alltid tiden för att sitta och träna så därför har det - hittills - alltlid blivit jpeg för mig.
 
Det är Maria Westling som har tagit alla bilder med vår kamera. Dessutom har hon tagit några egna bilder med sin kamera. Stort tack för tips, råd och hjälp!
 
En bonusbild på Sahasrara.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Pga återbud är Sahasrara ledig igen

Sahasrara reserverades en vecka och i slutet av den veckan pratade jag och spekulanten och kom fram till att just nu är det inte rätt läge att skaffa en kattunge. Därför är Sahasrara återigen ledig.

Här kommer några bilder på Sahasrara.
 
 
 

Det kan ta lite längre tid

än vanligt att få ut kullbilderna. Idag kommer först Junos matte och sen kommer Lunas famij. Jag har tänkt ta hjälp av Lunas familj med att först trötta ut dom och så även hjälpa till vid fotograferingen, om det går. Vi får väl se vad kullen tycker om den idén.
 
Hela måndagen och halva tisdagen är jag upptagen o kommer inte ha tid att sitta framför en dator.
 
Här är kullbilden när dom var 1 vecka gammal. Från vänster (med kattungen som ligger på rygg och visar upp sin söta, prickiga mage ) till höger är Majken (Manipura), Juno (Anahata),  Hjärta (Vishuddha, som oxå ligger på rygg) och sen är det Sahasrara och Luna (Svadhisthana). Jag är dock osäker på om det är Luna ell Sahasrara som ligger högst upp.
 
 
 

Vikter på katterna

Vägde katterna för ett tag sen och så här tung har Marussia aldrig varit, ja om hon inte varit dräktig.
 

Sakhi

5,5 kg

Marussia

4,1 kg

Dolce

3,7 kg

Ella

3,8 kg


HCM-test på Marussia, sept 2015

I veckan testade Marussia sitt hjärta. Detta var hennes sjätte test och skönt nog gick det lika bra som det brukar.
 
Veterinären var imponerad över att Marussia var så lugn och bara låg stilla, detta trots att han fick jobba sig igenom Marussias päls tills han kunde kolla hjärtat.
 
Så nu är det bara att vänta på att Marussia ska börja löpa och så ska hon få träffa Trésor, aka Trisse.
 
Detta blir Marussias femte och sista kull. Jag frågade veterinären om hur länge man kunde para honor utan problem, ja såklart om honan är frisk o har ett bra allmäntillstånd. Svaret kom fort och var "länge".

Marussia har återhämtat sig snabbare från Operakullen än hon gjorde från Storstadskullen och hon är tyngre än hon brukar vara. Pillret är nu släppt o nu kan hon få sätta igång och börja löpa tycker vi.

Några kort på Marussia, inte helt nya dock.
 
och så några nytagna kort på Trisse (Trésor) som jag samäger tillsammans med Carina, S*Fairlines. Det är Trisse som är pappa till Ellas första kull, Chakrakullen.
 
 

Chakrakullens vikter, 10 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 10 veckor

Status

Luna (Svadhisthana)

F 24

64 g

1046 g

Flyttar till Stöcksjö

Majken (Manipura)

F 09 24

70

1086 g

Flyttar till fodervärd i Umeå

Juno (Anahata)

F 09 24

74 g

1068g

Flyttar till Umeå

Hjärta (Vishuddha)

N 09 24

60 g

1147 g

Flyttar till Luleå

Sahasrara

F 24

59

945 g

 


Stress hos katt

Källa: Agria.
 
Det har visat sig att långvarig stress ökar risken för att katter blir sjuka eller utvecklar problembeteenden. Här får du några enkla knep för att förebygga långvarig stress hos din katt och se till att den är nöjd med tillvaron.

 

Tillfällig stress är inte farligt för katter. Att ibland bli skrämd av en hund eller ett oväntat ljud är något som hör till vardagen. När sådana situationer uppstår frigörs hormoner som, något förenklat, gör kattens kropp redo att fly från hotet eller slåss.

 

Det man ska vara försiktig med är långvarig stress. Det är katter betydligt sämre rustade för att hantera. I värsta fall kan stress utlösa en inflammation i urinblåsan och därmed göra katten fysiskt sjuk.

 

-   En katt som utsätts för stress under en längre tid mår ofta väldigt dåligt. Det är inte ovanligt att den börjar kissa på fel ställe eller till exempel slickar bort pälsen på magen i ett försök att hantera sin situation. Man ska inte vara rädd för akut stress som går över, men långvarig stress är inte bra för kattens hälsa, säger Lotta Möller kattveterinär på Agria Djurförsäkring.

 

Så vet du om din katt är stressad
Långvarig eller kronisk stress hos en katt kan vara svårt att upptäcka eftersom utvecklingen ofta sker gradvis. Genom att vara uppmärksam på subtila signaler kan du avgöra om din katt är stressad. Hur dessa signaler ser ut beror till stor del på kattens personlighet. Det kan exempelvis handla om förändrade beteendemönster och rutiner, som att en katt efter en förändring i hemmet plötsligt spenderar mer tid utomhus än vanligt.

Beteenden som kan tyda på stress är:

 • Överdrivet putsande och tvättande
 • Matvägran/hetsätning
 • Ökat sömnbehov och passivitet
 • Katten börjar kissa eller bajsa inomhus
 • Ökad aggressivitet
 • Ingen lust till lek
 • Katten drar sig undan/ blir mer beroende av sin ägare
 • Extrem vaksamhet och starka reaktioner vid rädsla           

Så motverkar du långvarig och kronisk stress
Anledningarna till att en katt är långvarigt eller kroniskt stressad kan variera. Men ofta beror stressen på kattens miljö. Där kan finnas någonting som gör att katten inte trivs eller känner sig pressad. Det kan vara så att katten upplever att den måste konkurrera med en annan katt om mat och utrymme, att den saknar trygga platser att dra sig undan på eller känner sig uttråkad. Genom att respektera att katten ibland vill vara ifred och erbjuda en bra miljö kommer du långt. 

 

Sätt att minska och motverka stress:

 • Se till att ha flera kattlådor, matskålar och gömställen. En per katt plus en extra är ett bra mått
 • Ha inte för många katter på en liten yta. Alla katter uppskattar inte sällskap, det kan räcka med två individer som inte fungerar tillsammans för att problem ska uppstå
 • Håll på vardagliga rutiner så att katten ofta kan förutse vad som ska hända
 • Respektera katten när den vill vara ifred
 • Om utekatt: låt katten själv ta initiativ till att gå ut eller in
 • Om innekatt: erbjud en stimulerande miljö så att katten inte blir uttråkad
 • Se till att katten kan röra sig på höjden. Kan vara ett klösträd eller en hylla att spana från
 
Relaterade länkar

Rasseminarium i Skellefteå 17-18 oktober

Det här har jag redan anmält mig till att gå på, ser verkligen fram emot denna helg! 
 


Välkomna att anmäla dig till höstens rasseminarium i Skellefteå den 17-18 oktober!

 

Vi firar att den sibiriska katten varit i Sverige i 15 år!

 

Vi gläds stort åt att Olga Sizova kommer från Ryssland och deltar i vårt firande!
 Olga var med och fick den sibiriska kattens rasstandard godkänd av FIFe-kommissionen i Helsingfors 1997, och har engagerat följt rasen. Detta är ett unikt tillfälle att få lyssna på Olga som är en av de mest kunniga personerna runt den sibiriska rasen.

 

Olga Sizova är dagens huvudtalare då Raymond Alessandro Saetre tyvärr har förhinder att delta.

 

Anmälan och kostnad

Anmäl deltagande samt eventuell matallergi och speciella önskemål till kassor@sibiriskkatt.se senast 1 oktober.

 

Avgiften är 200:- som betalas in på SäSK plusgiro 373714-5 senast 1 oktober och märk inbetalningen med ditt namn och 15 år.

 

Plats

IOGT-NTOs lokaler på Kanalgatan 35 i Skellefteå. Parkering finns i området.

 

Resa

Flyg: Stockholm – Skellefteå http://skellefteaairport.se/

Flygbussar: Enkel resa 80 kr http://www.skelleftebuss.se/?page_id=50

http://destinationskelleftea.se/sv/Destination/Resa/Flyg_flygtransfer

 

Hotell och boenden finns på:

http://destinationskelleftea.se/sv/Destination/Bo/Hotell

 

Karta över Skellefteå

http://www.destinationskelleftea.se/assets/FileManagerFolder/Documents/Karta_city_low.pdf

 

Varmt välkomna till en trevlig helg önskar styrelsen i Sällskapet Sibirisk Katt!

 

Inbjudan till SäSKs rasseminarium i Skellefteå (pdf)


Det är jobbigt att busa

Hjärtas familj kom ner för helgen. De kom först på lördagen för att busa med kattungarna, for till släkt i stan, o kom tillbaka på söndag för att busa och gosa riktigt mycket med kattungarna.
 
Dom här bilderna, som väl talar för sig själv, är tagna på lördag. Tack Alice, Signe, Ellen och Marie för allt busande med kullen!
 
 

Kullen är 10 veckor

och även denna gång fuskade vi med veckobilderna. Hjärtas familj kom ner för att gosa med kullen, kanske mest med Hjärta.
 
Det var perfekt att kullen fick busa riktigt mycket och min tanke var att eftersom Hjärtas nya familj skulle komma tillbaka på söndagen så skulle vi få det lätt att fota kullen sen. Men, tji fick vi....
 
Dom första korten är tagna nästan direkt efter att besökarna for hem.
 
Och dessa typ 30-40 minuter efter att besökarna hade farit. Så nu vet jag knepet för att få kattungar lugna i samband med kullfotografering.
 
Några bonusbilder från gårdagens fotografering.
 
 
 

Majken får en storasyster

dit hon flyttar. Wendella heter honan som är en Birma. En lite äldre dam, men väldigt lekfull och framför allt superfin, gosig och ett riktigt stort charmtroll!
 
Wendella busade på med husse J, men när jag tog fram kameran för att filma så var hon - såklart - inte alls lika busig. Men här är en kort film på vackra Wendella i alla fall.
 

Tema Katt - för dig som vill lära känna din katt

10/10 kl 10.30-16.30 har BJK, tillsammans med Agria och Djurmagazinet, ordnat en temadag. Jag ska dit och lyssna och lära mig ett och annat!
 

Mat som kan vara dödlig för ditt husdjur

Källa: Mitt Kök
 

Har du en gullig katt eller en busig hund som ofta försöker charma till sig din mat. Då gäller det att tänka efter noga innan du delar med dig!

 
Vissa matvaror som vi människor äter kan vara totalt livsfarliga för våra kära husdjur.Det händer att både hundar och katter får för sig att äta sådant som de absolut inte borde äta.Vi har listan på matvaror du bör hålla långt borta från dina pälsklädda vänner!
 
1. Druvor och russin
Både vindruvor och russin innehåller ett gift som kan orsaka njursvikt för djur.
 
2. Choklad
Kakao innehåller teobromin – något som har en stimulerande effekt på våra nervsystem. Men för katter och hundar är detta ämne livsfarligt. Det kan bland annat göra att ditt husdjur drabbas av kräkningar, hjärtklappningar eller i värsta tänkbara scenario – dödsfall.
 
3. Jäst
Även om det är trevligt att bjuda på fika så bör du undvika att dela med dig av deg till din katt eller hund. Jästen i degen kan bli till alkohol i magen på djuret – något som kan orsaka alkoholförgiftning.
 
4. Lök
Om en katt eller en hund får i sig lök kan detta orsaka diarré, hjärtproblem eller brist på röda blodkroppar. En hund på tio kilo klarar högst att äta en lök i storleken av ett litet äpple.
 
5. Nötter
Hundar är känsliga för aflatoxin – en mögelsvamp som kan finnas i nötter. Saltade nötter kan också orsaka saltförgiftning hos din hund.
 
Källa: kk.no, Agria.seFoto: Fotolia

Sahasrara är reserveverad en vecka

Sahasrara blev reserverad en vecka idag och som vanligt kommer här bilder på hennes uppväxt, från dag 1 till nu. Visst hinner det hända väldigt mycket saker på bara dessa korta veckor?!
 
Och så en bonusbild på fina Sahasrara.
 
 

Vår vackra GIC S*Frostuddens Ella Fitzgerald

Kullen äter mest riktig mat men det är mysigt att ligga o snutta hos mamma. Det händer väldigt ofta att Ella kallar på kullen och så ligger hon med dom. Ibland blir det bara en kort, kort stund innan hon får nog. 
 
Förra helgen var Junos matte på besök och när sonen kommer hem undrar han varför Ella är i kattgården med Sakhi och Dolce. Med hjärtat i halsgropen skyndade jag mig ut och Ella satt mellan Sakhi och Dolce, men Ella var inte sur.
 
När jag gick in i kattgården så kom Ella genast till mig. Mannen råkade lämna (för flera veckor sen) dörren till vardagsrummet lite på glänt och Marussia smet in. Innan jag hann få tag på Marussia ell Ella så flög Ella på Marussia. Inte så oväntat direkt men såklart tråkigt.
 
Jag har därför tagit för vana att när jag bär ut Ella till kattgården (där hon får vara själv ell med kullen) att visa de andra katterna för Ella. Peppar, peppar.... Det har inte blivit något fräs från någon av katterna och jag hoppas verkligen att det ska gå bra att få ihop katterna sen när kullen flyttar.
 
Ella hade - för andra gången - lyckats rymma. Vi har nu upptäckt hur hon gör. Hon hoppar, rakt upp, till dörren, och klämmer sig emellan. Mannen har därför fått fixa en lösning som vi hoppas ska funka för Ella resten av tiden!
 
 
 

Busiga Juno (Anahata)

Det är så roligt med kattungar och hur dom kan börja morra åt olika saker. Som Hjärta (Vishuddha) som morrar när han tycker att maten är jättegod och att ingen annan ska försöka komma åt hans mat. Detta kan han göra även om ingen av systrarna är i närheten.
 
Ibland kan dom vara så inne i leken att dom morrar när dom har fångat ett fint byte. Som här Juno, men tyvärr slutade hon morra när jag började filma. Men det var en envis liten fröken som inte ville ge sig i första taget.
 
 
När Junos matte hälsade på tog hon med sig en av Bennys gosedjur. Förutom att flytta till matte J så kommer det även finnas en liten hund, Benny, i lägenheten. Jag tycker gosedjuret är så söt och i början var kullen lite avvaktande men nu är det ingen som bryr sig längre om den. Men bra att ha den här så Juno vänjer sig vid Bennys lukt!
 

Mor och dotter

Ella har en tendens att bli smutsig runt nosen, så jag får med jämna mellanrum rensa nosen o ibland även ögonvrårna åt henne.
 
Majken (Manipura) är exakt som Ella! Det är ju inte det roligaste som finns att behöva rensa nosen/ögonen men Majken finner sig för det mesta i det.
 
Här försöker nog Ella rengöra nosen själv. 
 

Chakrakullens vikter, 9 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 9 veckor

Status

Luna (Svadhisthana)

F 24

64 g

945 g

Flyttar till Stöcksjö

Majken (Manipura)

F 09 24

70

998 g

Flyttar till fodervärd i Umeå

Juno (Anahata)

F 09 24

74 g

942 g

Flyttar till Umeå

Hjärta (Vishuddha)

N 09 24

60 g

1011 g

Flyttar till Luleå

Sahasrara

F 24

59

818 g

 


Sällskapet sibirisk katt har en liten minienkät

som du hittar här, fyll gärna i den. Det är bara den sida du behöver fylla i och det tar inte lång stund!
 
 

Nu börjar det bli riktigt trångt

om alla fem kattungar ska dia samtidigt. Detta kort är taget samma dag som de fick sin första vaccination.
 
 

Det är kanske fel att kalla

Luna (Svadhisthana) för blomstertjuv, men hon var den enda som var verkligen intresserad av de nya stora krukorna jag hade planterat om blommor i.
 
För att inte riskera att kullen skulle börja använda blomkrukorna som sandlådor så har jag valt att använda stora stenar (obs, ej vanliga dekorationsstenar) att lägga på jorden. Stenarna köpte jag på Biltema, men se till att ta de större stenarna (artikelnummer: 14080).
 
Jag använder ampellilja istället för kattgräs då våra stora katter tycker bättre om ampelliljor oxå.
 
Nu för tiden har jag inte så många låga ljuskällor, men om jag har det (som tex i denna blomma) så är det fuskljus. Då behöver man inte oroa sig för att någon katt ska vara för närgången etc.
 

Chakrakullen är nu 9 veckor

och denna gång har vi fotat lite tidigare än vanligt. Detta då jag är upptagen alla kvällar denna vecka och så passade vi på att fota när äldsta sonen var hemma.
 
Vi tänkte att det kanske behövs ett extra par händer och hur rätt hade vi inte!! Det är ett helt galet gäng men dom är så söta och charmiga att dom nog kommer att kunna komma undan med allt!
 
 
Och så var det då det där med kullbilderna, igen..... Vi kommer nog fuska nästa vecka oxå eftersom Hjärtas familj kommer och hälsar på söndag. Det blir bra att fota kullen då dom har busat klart och sover - hoppas jag!
 
 
Två bonusbilder från fotningen kommer här.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

21 situationer när din tonåring beter sig som din kiatt

 hittar du här.
 
Kullen växer och frodas och det är full fart på dom hela tiden, med små korta avbrott för mat och lite längre avbrott för att sova. Vi sitter mycket i vardagsrummet, ibland äter jag frukost där oxå.
 
På kvällarna, om vi sitter i soffan, kommer dom gärna upp i knäet. De som är flitigast på att komma till knäet är Juno (Anahata) och Sahasrara.
 
Hjärta (Vishuddha) och Manipura (som kommer byta namn till Majken, då jag har fått tag på fodervärd åt Majken) kan komma ibland.
 
Den som är mest lik mamma Ella i det avseendet att det tar lite längre tid att vänja sig vid att ligga i knäet är Svadhisthana, så henne brukar jag gå och hämta.

Kul i kattgården

Det är Hjärta (Vishuddha) och Sahasrara som man ser mest, och så även mamma Ella.

Första sprutan

Nu är första vaccinationen klar och det gick bra, fast varken Hjärta (Vishuddha) ell Juno (Anahata) tyckte om sprutan.
 
På väg in pratade Sahasrara en hel del och jag tänkte att efter sprutan så kommer dom bli trötta o sova hela vägen hem, vilket brukar vara vanligt. Men inte denna kull inte. Nu pratade nästan alla någon gång under hemresan.

Väl hemma var det full fart på dom ca 15-20 min innan dom till slut slocknade.
 

Bonusbilder från 8veckors-fotograferingen

Manipura tränar redan nu för att charma blivande pojkvännen.
 
Sen måste jag bara visa vad charmig Sahasrara var. Sååå söt och busig och det gick verkligen inte att få henne att stå långa stunder!
 
 
 

Chakrakullens vikter, 8 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 8 veckor

Status

Svadhisthana

F 24

64 g

818 g

Reserverad

Manipura

F 09 24

70

881 g

Stannar i katteriet, fodervärd sökes.

Juno (Anahata)

F 09 24

74 g

823 g

Tingad

Hjärta (Vishuddha)

N 09 24

60 g

896 g

Tingad

Sahasrara

F 24

59

701 g

 


Chakrakullen är 8 veckor

och som vanligt händer mycket. Det är inte bara vecka för vecka eller ens dag för dag. Ibland är det tom timme för timme, ja så känns det ibland.
 
De flesta - med Juno (Anahata) i spetsen - har lärt sig att hoppa upp i soffan och från soffan hoppa över till soffbordet. Ibland klarar dom det galant och ibland går det inte alls. Men övning gör susen.
 
De har oxå hunnit åka bil själva, utan mamma Ella. Jag for inte så lång sväng med dom och jag var själv i bilen men det lilla jag såg så verkade dom mest busa. Inte ett pip hördes och jag hoppas att det fortsätter gå så här bra.
 
 
Och så var det där med kullbilderna! Kullen sov så gott så vi lyfte försiktigt över dom i en kattbädd o lyfte upp dom till fotobordet och sen var det kört!
 
Dom tre första bilderna var vi två som hjälptes åt innan vi till slut fick till två hyfsade bilder o då var vi tre igen. Det är bara att inse att detta är en väldigt busig kull!
 
 
 
 
 
 

Svadhisthana är reserverad en vecka

Så här ser Svadhisthanas utveckling ut, hittills. Hon kommer oxå att byta namn, men familjen har inte helt bestämt sig ännu.
 
Och så en liten bonusbild på sötnosen.
 

Några bilder mellan vecka 5 o vecka 7

Här kommer några bilder som vi har tagit under senaste tiden. Jag lägger ofta upp bilder/filmer på instragram där jag heter "deltas.katter". Gå gärna dit oxå o titta.
 
Vår vackra Manipura, som jag söker fodervärd åt. Maken brukar kalla henne för "köttbullen" medan jag säger "flodhästen" - allt sagt såklart med kärlek. Hon är en stor hona, kanske inte viktmässigt (ännu) men hon är en stadig bit. Det ska verkligen bli jättekul att följa Manipura på nära håll.
 
Manipura gör precis som mamma Ella, dvs hon använder nosen och vi får rengöra både Ella o Manipura o det går otroligt bra måste jag säga.
 
När Manipura var riktigt liten hade hon lite svårt att röra sig då hon var så stor, men nu skuttar och springer hon med sina systrar.
 
Vi testade att stoppa ner Svadhisthana i korgen, inför fotograferingen vecka 6, och visst är hon otroligt söt här, men hon är oxå ganska liten, så vi låter kullen växa på sig lite mera innan vi fotar dom i korgen igen.
 
Här kan ni se storstadskullen - i en mindre korg - när dom var 4 veckor och 12 veckor. Det är riktigt roligt att titta tillbaka o se hur snabbt dom utvecklas.
 
Övriga bilder är från när vi hade lekhagen framme till kattungarna. För oss är det ovanligt att mamma katt inte flyttar kullen, men det är otroligt skönt att Ella litar så mycket på oss att hon inte tycker att hon behöver flytta dom. Kullen var ute varje dag, oftast ett par ggr o det blev längre och längre utevistelse/gång. Det som var så roligt var att se att när dom galopperade in till hagen för att använda lådan o att dom gärna gick dit för att sova.
 
Vad Ella gjorde i början när hon tyckte att dom hade varit ute för länge var att öppna mjölkbaren och oftast blev det i hagen.
 
Här kommer nu massa bilder, huller om buller och jag brukar döpa bilderna till deras namn så därför kommer dom i alfabetisk ordning. Det har råkat bli många kort på Manipura (som är en liten kurrmaskin) men det är bara slumpen.
 
Det är något med solstrålar och katter, både stora som små. Längst upp ligger Juno, sen Hjärta och längst ner ligger Svadhisthana. 
 
Manipura sover gott i första sandlådan. Detta är andra kullen där jag började med att fylla på med havregryn istället för vanlig icke-klumpbildande sand. Efter ett tag - när dom inte längre sov i sandlådan ell åt av havregrynen (Manipura gjorde båda sakerna) - tog jag fram icke-klumpbildande sand för att efter ett par dagar byta till vanlig sand.
 
Denna hammock, som är köpt för ett par kullar sen, har inga kattungar eg tyckt om. Dolce och Sakhi brukar ligga i den ibland. Denna kull är dock annorlunda mot andra kullar. De sover i hammocken och de använder även det lilla katthuset som vi har stående i vardagsrummet.
 
Vi har ett lågt klätterträd (köpt faktiskt när Marussia var liten kattunge, alltså för ca 6 år sen) som passar väldigt bra för kattungar att lära sig klättra i. Denna "boll" är också väldigt populär. Här ligger Manipura, Hjärta och Juno.
Svadhisthana tittar längtantsfullt ut mot vardagsrummet.
 
När kattungarna är små använder vi en liten skål för att väga dom i. Här visar Svadhisthana att den är populär även annars.
 
Detta är vår andra ostkub och den är alltid väldigt populär bland kattungarna. Både att busa i men även för att sova i. Här är det antingen Hjärta eller Juno som sover gott.
 
Några bilder på Ella har det oxå blivit och bild 2 är såååå typiskElla, hon ligger gärna och agerar dörrpost så att ingen enkelt ska kunna komma in ell gå ut.
 
När Hjärtas nya familj var här busade familjen med kullen. Alla kattungarna var helt däckade och sov gott flera timmar, här är det Manipura.
 
Hjärta fick en fin filt och alla kattungarna älskar den verkligen, men denna bild säger väl allt! "Den är min, bara min".
 

 

 
 
 

Chakrakullens vikter, 7 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 7 veckor

Status

Svadhisthana

F 24

64 g

731 g

 

Manipura

F 09 24

70

747 g

Stannar i katteriet, fodervärd sökes.

Juno (Anahata)

F 09 24

74 g

710 g

Tingad

Hjärta (Vishuddha)

N 09 24

60 g

769 g

Tingad

Sahasrara

F 24

59

602 g

 


Till slut så kommer bilderna

Det har varit otroligt mkt sista tiden och jag har inte haft tid att sitta framför datorn alls på flera dagar. Här kommer till slut bilderna från när kullen blev 7 veckor. Anahata byter oxå namn, hennes nya namn blir Juno.
 
Att få till kullbilderna var inte lätt och jag visste att jag inte skulle ha tid att göra det på måndag, även om det hade varit perfekt att göra det då. Hela kullen var nämligen helt slut efter att ha busat med Hjärtas (Vishuddhas) nya familj. Kullen sov i 3 timmar och det var inte helt lätt att få dom att vakna sen.
 
De flesta kullbilderna vi tog såg ut så här, bara olika grader av kaos. Bild 1 var  väl iofs rätt OK även om man inte ser Juno så tydligt.
 
Till slut, efter flera försök, så tog vi denna kullbild!
 
 
 

Två kort på duktiga Ella

När vi fotade sjuveckors-bilderna la jag upp Ella på fotobordet och vi hann få dessa två kort innan hon sen hörde att kullen busade och blev tvungen att gå och titta till dom. Duktiga mamma katt Ella, vår prinsessa som finner sig (precis som alla mammor) i en hel del hyss från småttingarna.
 

Kullen blev 7 veckor igår

och eftersom jag var så upptagen hela dagen igår så valde vi att fota redan på söndagkväll. Men det var inte det lättaste då kullen var helt sjövild!!
 
Tyvärr hade jag inte tiden att hinna bearbeta korten igårkväll utan jag fick ägna mig åt annat istället. Men så fort jag hinner jobba lite lätt med dom så kommer jag lägga upp korten.

RSS 2.0