Ella mår bra, men ändå inte....

För ett tag sen hittade vi en knöl på Ella o tyvärr blev min misstanke bekräftad. Ella har fått juvertumör. Jag hann prata med kompisar som har råkat ut för detta, både på hona men även på hane. 

Ella har fått två kullar o kastrerades feb 2017, dvs strax före hon skulle fylla 5 år.
 
Jag pratade mkt med min duktiga o engagerade veterinär om ev operation på Ella. Man vill gärna ta bort hela raden med juver o för att vara säker på att man har fått bort allt - så att inte cancern har hoppat över till andra raden - så vill man helst ta bort även den andra raden med juver. 

Så det blir alltså en väldigt stor operation o dessutom en lång tid att återhämta sig på. 

Med det i bakhuvudet o även Ellas ålder (hon är nu 11.5 år gammal) så har jag valt att inte göra någon operation. Vilket min veterinär höll med mig om, att hon skulle inte heller välja att operera en så gammal katt med allt vad det innebär. 

Så för tillfället gör vi ingenting förutom att skämma bort Ella med extra mkt kärlek o gos.
 
 
Det är såklart svårt att säga något om framtiden. Ella kan ha ett par månader kvar ell även flera år. O såklart hoppas vi på i alla fall ett år, men är inställda på att det kan gå fort oxå.
 
Men när man ser Ella just nu så är det svårt att förstå att hon har cancer samt även har artros, tack vare hennes artrosmedicinering så är det just nu full fart på henne. 
 
Bilder på vår fina virvelvind är bla tagna av mig men även av Maria Westling. 
 
 

Kommentera här: