Helgens utställningsresultat

I helgen var det utställning med min kattklubb, BJK
 
Jag har länge velat ställa ut Queen, då jag tycker att hon är väldigt vacker o har ett så fint uttryck. Hon ser sååå bister ut när kameran kommer fram. 
 
Men eftersom Queen är född 2020 o foderhussepappa levt ett lugnt liv under pandemin så ville jag inte testa ta med henne utan foderhussepappa. Så Umeå blev det, o foderhussepappa var med på lördagen för att kunna bära fram Queen o även om hon skulle bli orolig. 
 
Men det har gått jättebra båda dagarna för Queen. Men eftersom detta var hennes första utställning så har vi tagit det lugnt med hennes päls o inte preppat så mkt som jag hade velat. Min tanke är att se om detta funkar o i så fall kan man göra lite mera hemma inför andra utställningar. 
 
Vi började utställningen med att göra en färgbedömning o det tog inte lång stund för domarna (Anne Veland o Glenn Sjöbom) att konstatera att Queen är utan vitt. Så Queens nya färggrupp blev alltså grupp 3, precis som Marin är i.
 
På lördagen fick Queen CAP o Marin mötte samma hona som hon mötte i Skellefteå. Det är lite svårt för Marin (som snart fyller 1 år) att tävla mot en hona som är 2.10 år o har hunnit så mkt mera i utvecklingen. Så även denna gång blev Marin EX2. 
 
På söndagen (då jag var själv med tjejerna) så fick Queen igen CAP o eftersom Opera hade tagit titel så var nu Marin själv o fick sitt första CAC. Marin fick väldigt mkt beröm för hennes päls o preppningen, så där har jag hittat rätt märke tror jag.
 
Det roliga var att söndagens domare hade först Marin, direkt efter kom Natsu o sen direkt efter Natsu kom Queen. 

Så det blev brorsan o morsan, halva familjen på en gång. 
 
Jag berättade att detta var brorsan han hade på bordet o han tyckte att Natsu hade hunnit lite längre. Sen kom då Queen o där frågade jag (efter hans bedömning såklart) vad han tyckte om dessa tre. 

Det gör mig väldigt glad att av dessa tre i söndags - för det är ju en skönhetstävling som gäller här o nu - så var han mest nöjd med Queen. 

Alla tre fick fina omdömen o vad gäller Queen hittade han bara två fel. Att hon har lite små öron o så då preppningen. O den biten håller jag med honom om. 
 
Det är så roligt att vara på utställningar, även om det är långa dagar o man blir sliten. I synnerhet om man ställer ut i sin hemmaklubb. Vi var några tappra själar som hjälpte till både på lö o sö kväll. Lö kväll gick det väldigt fort att fixa allt inför söndagens utställning.
 
Förutom att man får prata katt en hel dag/helg så får man se så många fina katter. 
 
Extra roligt var det att Tanjiros matte kom förbi, då fick hon dels se Natsu igen, men även träffa halvbror Atticus. O sen kom även "farmor" Karin förbi, hon som har pappa Dante. 

Även Karin fick se Atticus o prata med både Atticus/Natsus matte men även med Tanjiros matte. 
 
Inför nomineringen till lördagens panel kom Queen tillbaka, men hon mötte en väldigt väldigt vacker hona, ett år äldre än Queen. Som lördagens domare sa: I have no choice. O jag håller helt med honom. 

På söndagen gick jag till den kattens bur för att igen gratulera men även för att få se mera av katten. Kattens ägare höll just då på med lite preppning, så jag började fråga om produkter. 

Det slutade med att hon kom över o hjälpte till att preppa Queen. Vi tog det lugnt - igen, detta var Queens första utställningshelg - men det blev så mkt bättre. 
 
O det är detta jag tycker är så fantastiskt, att man kan få hjälp av ngn man inte har träffat tidigare. 
 
Det finns lite bilder på instagram o denna utställning hade jag inte med mig systemkameran utan bara mobilen. Så om man kollar på instagram så kan man hitta bilder där. Jag ska lägga ut bilder senare idag från söndagen oxå.  
 
Nästa utställning för Marin blir Sundsvall, första helgen i juni. O Marin är totalt obrydd på utställningar. Hon kurar ihop sig i buren, ligger inte i sandlådan (väldigt skönt!) o jag fick även springa med buren till henne, för att byta katt, utan att hon sa något. 
 

Kommentera här: