Utställning i Mo i Rana, Norge

I helgen har jag varit på utställning i Norge. Jag hade med mig Queen o Marin o dessutom fick jag sällskap av en köpare (hon köpte Marins kullbror Natsu o har även köpt en halvbror till dom, som kallas för Atticus). 

Så vi var 2 vuxna, 4 kattburar o såklart fullt med saker till katterna. Som sandlådor till boendet o allt till utställningen. Så typ 95% var till katterna. 
 
Vi valde att åka på fre fm o vi tog en snabb lunch o en kort bensträckare för katterna i Storuman. Sen körde vi ett tag till innan vi tog en längre bensträckare för katterna. Resan dit har gått finfint, även om det har hörts lite små jamanden.
 
Vi checkar in på vårt boende, ett fint ställe med visserligen lite små rum, men där skulle vi ändå inte vara så mycket. Jag fick ett rum med en bred fönsterbräda o både Queen o Marin gillade att sitta/ligga där o se ut.
 
På lördagen checkar vi in katterna, får klä burarna (fast burplacering men vi hamnade bredvid varandra) o sen var det bara att vänta. 

Queen o Marin går i samma färggrupp (grupp 3) o så gör även Natsu. Atticus går i färggrupp 1. Så på lördagen hade vi en polsk domare,  Ireneusz Pruchniak. 
 
Först kom Marin upp o allt gick bra, han sa inte så mkt. Sen kom Natsu o samma sak där. Strax därefter var det dags för Queen o jag blev tvungen att säga som det var. 

Nämligen att trygga foderhussepappa inte var med o att hon var stressad. Att Queen hade fått börja sin utställningskarriär i maj (när hon var ca 2.10 år) o att hon skulle gå i pension. 

Samma sak här, han sa inte så mkt men Queen fick titeln PRemier (dvs Champion, men som kastrat) o med detta kunde jag sen dra Queen från söndagens tävling. 

Jag hade redan bestämt att detta skulle bli Queens sista utsställning, oavsett om hon tog titel eller inte. 

Det var ett lätt val men ändå tungt val då jag tycker att Queen är så vacker o har så vackert uttryck. Men att ställa en katt som inte vill vara med, det är inte att vara snäll mot katten. 

Queen har inte muttrat ell fräst mot de 3 domare hon har haft, men hon har varit stressad. För stressad för att jag ska tycka det räcker. 

Så Queen hade det bäst på söndagen, då hon fick ligga i sandlådan hela långa dagen, ända tills vi for hem. 
 
Marin mötte en mycket vacker hona, bara 2 veckor äldre, som hade hunnit mkt längre i sin utveckling. Att Marin båda dagarna fick EX2 är helt rätt. 
 
Så dyr träning för Marin, som redan nu är lugn i buren o på domarbordet. På söndagen la hon sig ner på domarbordet medan Marta satt o skrev på bedömningssedeln. Jag visste inte att denna domare föder upp sibirier men det var extra roligt att dels höra hur imponerad hon var av Marins päls men även att se så många utropstecken på bedömningssedeln om just hennes pälskvalitet. 
 
 
Natsu tog på lördagen titel PR (precis som sin mor Queen) o på söndagen tog han sitt första cert mot att bli Internationell Premier.

Atticus (halvbror till Marin o Natsu) fick båda dagarna sina cert, på söndagen blev han Internationell Champion OCH även NOM. Första, men säkert inte sista gången för honom i panelen. 
 
 
Vi valde att fara hem direkt efter utställningen o det gick bara bra. Katterna började prata lite typ sista 40 minuterna innan vi var hemma men annars gick allt bra. 

Det finns en del bilder på instagram; deltas.katter

Kommentera här: