Queen

Queen har fått en kull o hon var superduktig som mamma, nästan för duktig då hon fortsatte att tömma bebbana även efter att dom hade börjat äta fast mat. Detta kan såklart ha berott på att det var hennes första kull. 
 
Men Queen visade tecken på att inte vara så nöjd med att Marin stannade o för att undvika ev gruff mellan katterna (de bor i en liten tvåa, tyvärr med dålig plats att få eget utrymme) så valde jag att kastrera Queen. 
 
Queen kommer såklart fortsätta med HCM-scanningar, även fastän hon bara fått en kull.

Här är en bild på Queen före kastreringen o här är eg enda stället hon kan vara i fred för Marin. Ligger hon i husses knä kommer gärna Marin o oxå vill ligga där. 
 
Efter kastreringen. Queen är sydd med ståltråd, men det har varit lite komplikationer. Så himla tur att jag hade kvar den mjuka kragen, för utan den så försöker Queen att vara på såret. 

En av mina köpare kastrerade sin kattunge med just ståltråd. Den kattungen fick upp ståltråden samt att hon tyvärr råkade bita i tarmen (som oxå kom ut), så det var nära att kattungen inte hade klarat sig. 

Men jag har hört av två uppfödare hur bra det har funkat med ståltråd så jag tänkte att det kan vara värt att testa. O Queen kanske bara har haft otur, att det kliar på såret. Jag vet inte...Jag har såklart varit i kontakt med veterinär som bara låser sig vid att hen har kastrerat med ståltråd i si o så många år o att det har aldrig varit någon komplikation.
 
O inte hjälper det stackars Queen som behöver få vila att man har en busig kattunge, på 5 månader, som vill vara med mamma o gärna busa med henne. Här ligger Marin i ena klätterträdet.

Kommentera här: