Nytt test på Sakhi

Med jämna mellanrum testar jag Sakhi och hans HCM-hjärta, bara för att hålla koll på att han mår bra. Men även om vi måste ändra på hans medicinering.

Det hela började med att Sakhis kullbror, Mellon, fick HCM. Tyvärr fick han en mer aggressiv HCM än Sakhi har. Jag kontaktade Sakhis pappa och såklart alla andra i kullen oxå. Jivara testades oxå och var skönt nog frisk.
 
Tyvärr visade det sig att Sakhi och Sakhis pappa har HCM. Sakhi fick diagnosen när han var ca 4,5 år. Han gick två år utan att behöva ha medicin. Nu har Sakhi precis fyllt 10 år och han fick beröm av Lennart Nilsfors, samma veterinär som har gjort alla tester på Sakhi och mina andra katter. Lennart var oxå den som testade Mellon.
 
Lennart tyckte att Sakhi såg ut att må bra, hade fint hull etc och så gav han Sakhi ok-stämpel för ännu ett år. Detta är såklart dock ingen garanti, för man vet aldrig vad som kan hända på ett år.

Sakhi mår väldigt bra på sin medicin och han tar fortfarande samma dos som han fick börja med. Ell rättare sagt.... Han fick börja med en dos, som vi sen fick halvera eftersom Sakhi blev väldigt trött. Så nu får han varje dag 1/2 tablett och var tredje dag får han en annan 1/2 tablett.
 
Den dagliga medicinen smakar tydligen väldigt gott men den han får var tredje dag smakar inte lika gott. Nu är Sakhi van och han spottar sällan ut medicinen. Vår fina och snälla nallebjörn.
 

Kommentera här: