Jivara

Jivara fyllde i december 10 år och hela hösten har hon varit lite låg. Hon som aldrig har haft problem med att hoppa högt valde nu att helst mellanlanda på stolar innan hon sen hoppade upp på nästa sak.
 
Jag trodde att hon kanske skulle ha artros så i början av januari gjorde jag en hälsokoll på henne o det togs även röntgenbilder på henne. Dom såg bra ut, skönt nog.
 
Dock visade det sig att hon hade tappat två tänder (TR ell Forl, som var den gamla benämningen) samt att hon hade två TR-tänder kvar som skulle dras.
 
Jivara hade riktigt ont på slutet och här kommer två bilder från hur hon gärna låg, för att försöka undvika att ha hakan direkt på bordet.
 
I samband med undersökningen fick Jivara en lugnande spruta, då hon är en liten drake ibland. En snäll drake, som mest muttrar men ändå. Dessutom skulle hon röntgas och det är inte alla som är så hjälpsamma då.
 
Det är aldrig kul att se sitt älskade husdjur vara olik sig själv.
 
Till slut kom dagen då det var dags att avlägnsa de två tänderna som hon hade ont i och det gick fort och lätt. Hon var lite groggy mer eller mindre hela kvällen. Jivara skulle få medicin mot smärtorna ett par dagar efteråt och redan 2 dagar efter operationen var hon väldigt mycket bättre o piggare o jag kände igen Jivara som hon var tidigare.
 
Här har hon kommit hem och Jivara tyckte det var skönt att åka o slippa gå.
 
Det syns kanske inte alltför tydligt men här lutar hon sig mot väggen för att få lite stöd.
 
Spara
Spara
Spara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0