Mat som kan vara dödlig för ditt husdjur

Källa: Mitt Kök
 

Har du en gullig katt eller en busig hund som ofta försöker charma till sig din mat. Då gäller det att tänka efter noga innan du delar med dig!

 
Vissa matvaror som vi människor äter kan vara totalt livsfarliga för våra kära husdjur.Det händer att både hundar och katter får för sig att äta sådant som de absolut inte borde äta.Vi har listan på matvaror du bör hålla långt borta från dina pälsklädda vänner!
 
1. Druvor och russin
Både vindruvor och russin innehåller ett gift som kan orsaka njursvikt för djur.
 
2. Choklad
Kakao innehåller teobromin – något som har en stimulerande effekt på våra nervsystem. Men för katter och hundar är detta ämne livsfarligt. Det kan bland annat göra att ditt husdjur drabbas av kräkningar, hjärtklappningar eller i värsta tänkbara scenario – dödsfall.
 
3. Jäst
Även om det är trevligt att bjuda på fika så bör du undvika att dela med dig av deg till din katt eller hund. Jästen i degen kan bli till alkohol i magen på djuret – något som kan orsaka alkoholförgiftning.
 
4. Lök
Om en katt eller en hund får i sig lök kan detta orsaka diarré, hjärtproblem eller brist på röda blodkroppar. En hund på tio kilo klarar högst att äta en lök i storleken av ett litet äpple.
 
5. Nötter
Hundar är känsliga för aflatoxin – en mögelsvamp som kan finnas i nötter. Saltade nötter kan också orsaka saltförgiftning hos din hund.
 
Källa: kk.no, Agria.seFoto: Fotolia

Kommentera här: