Det är inte alltid lätt

att göra saker och ting för första gången. Det var dags att kloklippa alla katterna hemma, vuxna och även kattungarna. De stora är det ju inga problem med men kattungarna brukar inte tycka om det i början. Så det är bra att vi klipper lite varje vecka.

Jag brukar försöka ta dom när dom är trötta och gärna sover. Just så var fallet med Yang men det hjälpte inte, han vaknade snabbt till och började skrika så vi fick faktiskt flytta ut Marussia (som såklart blev orolig) och försöka klippa hans små sylvassa klor. Det gick inte alls så bra tyvärr, men framtassarna är klippt (förutom "tummarna") så nu är det bara baktassarna kvar på honom och Yin. Yin däremot var lätt att kloklippa, hon gäspade hela tiden och det var inga problem (denna gång).

Nu är ju detta en liten kull, med bara två kattungar, men i varje kull brukar det alltid finnas någon som är lite mera lugn o stillsam av sig = Yin samt även någon/några som inte riktigt har tiden att sitta stilla i famnen, utan bara vill ner och undersöka = Yang.

Fortfarande leder Yin viktligan men det kommer nog snart ändras. Till veckan ska jag sakta introducera dels en låg kattlåda (självklart med icke-klumpbildande sand, då dom gärna smakar på sanden till att börja med), en låg vattenskål (som dom oftast bara trampar i) och även torrfoder. Det börjar bli dags att börja äta vanlig mat snart.

Jag har absolut ingen som helst aning om vem som kommer vara matvrak i denna kull och den som kommer tycka det är skönast/lugnast/mysigt att ligga hos mamma och smutta.

Kommentera här: