Mindre kul....

Hela familjen har varit borta ett par timmar, vi gav dom blötmat innan vi for och torrfoder finns ju alltid framme. Vad vi inte tänkte på var att plocka bort torrfoder-påsarna. Sakhi har tydligen varit helt utsvulten ändå och lyckats krafsa sönder två olika foderpåsar. 

Annars har vi ganska varmt och katterna vill gärna gå ut men snabbt vill dom in igen. Dom ligger mest i skuggan ute. Trots det så orkar dom fortfarande busa. Jivara älskar att man drar en pinne i gräset (så att det blir mer likt en riktig jakt) och det kan hon hålla på med länge, länge. Hon vägrar ge upp utan det är vi som får sluta. Marussia vill också att man drar en pinne men helst på altan, inte så mycket i gräset. När vi drar en pinne inomhus är hon smått galen, vägrar precis som sin mor att sluta leka även fastän hon är trött och slut. Sakhi däremot har inte varit så mycket för att busa på slutet men vi upptäckte av en slump att han ♥ att jaga vattenstrålar, som från tex en vattenpistol.

Vi har lite otur med ett grannhus, som har lösa kastrater (två stycken) och en fertil ung hona. Honan ser jag sällan på våran tomt, den ena kastraten brukar gå förbi på vägen och på trottoaren utanför vårt hus brukar han släppa sitt byte, för att riktigt demonstrera vilken skicklig jägare han är. Han tar ju självklart upp den igen innan han går vidare, två hus bort.

Då har vi mycket mera problem med den andra kastrathanen. Vi har nu fått tillåtelse att spruta vatten på honom och jag gör det med blandade känslor. Jag tycker inte om att spruta vatten på andra djur men det här är tydligen enda sättet att få honom att hålla sig borta, ett kortare ell längre tag. Ibland tar det bara 20 minuter så är han tillbaka igen och ibland har det hänt att det har tagit en hel dag.

Även när det ösregnar så brukar han komma, då sätter han sig på altanbordet och tittar in.... Jag vet inte vad jag tycker om denna katt, antingen är han extremt envis eller extremt dum.

Kommentera här: