Några bilder mellan vecka 5 o vecka 7

Här kommer några bilder som vi har tagit under senaste tiden. Jag lägger ofta upp bilder/filmer på instragram där jag heter "deltas.katter". Gå gärna dit oxå o titta.
 
Vår vackra Manipura, som jag söker fodervärd åt. Maken brukar kalla henne för "köttbullen" medan jag säger "flodhästen" - allt sagt såklart med kärlek. Hon är en stor hona, kanske inte viktmässigt (ännu) men hon är en stadig bit. Det ska verkligen bli jättekul att följa Manipura på nära håll.
 
Manipura gör precis som mamma Ella, dvs hon använder nosen och vi får rengöra både Ella o Manipura o det går otroligt bra måste jag säga.
 
När Manipura var riktigt liten hade hon lite svårt att röra sig då hon var så stor, men nu skuttar och springer hon med sina systrar.
 
Vi testade att stoppa ner Svadhisthana i korgen, inför fotograferingen vecka 6, och visst är hon otroligt söt här, men hon är oxå ganska liten, så vi låter kullen växa på sig lite mera innan vi fotar dom i korgen igen.
 
Här kan ni se storstadskullen - i en mindre korg - när dom var 4 veckor och 12 veckor. Det är riktigt roligt att titta tillbaka o se hur snabbt dom utvecklas.
 
Övriga bilder är från när vi hade lekhagen framme till kattungarna. För oss är det ovanligt att mamma katt inte flyttar kullen, men det är otroligt skönt att Ella litar så mycket på oss att hon inte tycker att hon behöver flytta dom. Kullen var ute varje dag, oftast ett par ggr o det blev längre och längre utevistelse/gång. Det som var så roligt var att se att när dom galopperade in till hagen för att använda lådan o att dom gärna gick dit för att sova.
 
Vad Ella gjorde i början när hon tyckte att dom hade varit ute för länge var att öppna mjölkbaren och oftast blev det i hagen.
 
Här kommer nu massa bilder, huller om buller och jag brukar döpa bilderna till deras namn så därför kommer dom i alfabetisk ordning. Det har råkat bli många kort på Manipura (som är en liten kurrmaskin) men det är bara slumpen.
 
Det är något med solstrålar och katter, både stora som små. Längst upp ligger Juno, sen Hjärta och längst ner ligger Svadhisthana. 
 
Manipura sover gott i första sandlådan. Detta är andra kullen där jag började med att fylla på med havregryn istället för vanlig icke-klumpbildande sand. Efter ett tag - när dom inte längre sov i sandlådan ell åt av havregrynen (Manipura gjorde båda sakerna) - tog jag fram icke-klumpbildande sand för att efter ett par dagar byta till vanlig sand.
 
Denna hammock, som är köpt för ett par kullar sen, har inga kattungar eg tyckt om. Dolce och Sakhi brukar ligga i den ibland. Denna kull är dock annorlunda mot andra kullar. De sover i hammocken och de använder även det lilla katthuset som vi har stående i vardagsrummet.
 
Vi har ett lågt klätterträd (köpt faktiskt när Marussia var liten kattunge, alltså för ca 6 år sen) som passar väldigt bra för kattungar att lära sig klättra i. Denna "boll" är också väldigt populär. Här ligger Manipura, Hjärta och Juno.
Svadhisthana tittar längtantsfullt ut mot vardagsrummet.
 
När kattungarna är små använder vi en liten skål för att väga dom i. Här visar Svadhisthana att den är populär även annars.
 
Detta är vår andra ostkub och den är alltid väldigt populär bland kattungarna. Både att busa i men även för att sova i. Här är det antingen Hjärta eller Juno som sover gott.
 
Några bilder på Ella har det oxå blivit och bild 2 är såååå typiskElla, hon ligger gärna och agerar dörrpost så att ingen enkelt ska kunna komma in ell gå ut.
 
När Hjärtas nya familj var här busade familjen med kullen. Alla kattungarna var helt däckade och sov gott flera timmar, här är det Manipura.
 
Hjärta fick en fin filt och alla kattungarna älskar den verkligen, men denna bild säger väl allt! "Den är min, bara min".
 

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0