Chakrakullen fyller 7 år

Idag fyller Ellas första kull 7 år. Stort grattis Chakrakullen!
 
Det var en väldigt jobbig dräktighet för Ella, som mådde dåligt i början av sin första dräktighet o sen kom sommaren o värmen. Det var tur att Ella är en stor hona för hon gick bara upp ca 400 g o fick 8 kattungar. 

Tyvärr var en dödfödd, en hade en öppen buk o en kattunge förlorade vi efter ett o ett halvt dygn. Ella fick vätskas upp en gång o sedan fick hon en UVI. Jag fick hjälpa en kattunge med stödmatning innan han sen kom igång ordentligt. Det är inte alltid roligt ell lätt att vara uppfödare. 
 
Då de var så små när de föddes valde jag att behålla kullen tills de var 14 veckor, vilket inte hade behövts då alla var väldigt aktiva. Om man vill veta vad deras namn står för chakran så kan man läsa här

 
Svadhisthana kallas nu för Luna. 
 
Manipura kallas nu för Majken (o fick en kull innan hon kastrerades o skrevs över till fodervärden)
 
Anahata kallas nu för Juno.
  
Vishuddha, enda hanen, kallas nu för Hjärta.
 
Sahasrara kallas nu för Cleo
 
Detta var verkligen en livlig kull o jag har tagit med många bilder, dels för att visa hur fort dom ändå utvecklades (trots sina låga vikter) o även för att visa hur galna kullen var. Det var många veckor vi fick hålla fast dom så vi kunde ta några snabba foton. 
 
Eftersom det var lite stök omkring kullen med allt så valde Ella att ha dom i en öppen transportbur ett tag, för att ha stenkoll på var alla var. Ella har varit en superduktig mamma som verkligen tog bra hand om sina små kattungar. 
 
Stort grattis på födelsedagen, hoppas att ni blir ordentligt ompysslade idag. 
 
 

Kommentera här: