Vänskapskullen fyller 11 år

Hipp hipp hurra för Vänskapskullen som idag blir 11 år. Vänskapskullen består av namn som betyder vän på olika språk.
 
Sakhi är född först. Sakhi betyder vän på Sanskrit.
 
Han har gått bra på utställningar, faktiskt hela vägen upp till SP (Supreme Premier - ell Europa Premier som det hette tidigare).

Sakhi fick diagnosen HCM när han var 4,5 år gammal och när han var 6,5 år så fick han börja med medicin. Sakhi svarade väldigt bra på medicinen så vi fick backa om o ta lägre dos i början. Han kollas med jämna mellanrum för att se hur hans HCM utvecklas. Veterinär Lennart Nilsfors, som är den veterinär som kollat alla Sakhis HCM-undersökningar hittills, är trots allt nöjd med Sakhis utveckling.
 
Sakhi är en stor, mjuk, gosig nallebjörn. Favoriten var länge jag, nu går Sakhi även lite till maken. Sakhi sover i våran säng och älskar att ligga o gosa ett tag innan han somnar.
 
Nästa kattunge som föddes var Vinur (som nu kallas Findus). Vinur betyder vän på isländska.
 
Han satt som en stor propp, var tyngst i kullen. Findus och Sakhi är mest troligt tvillingar o delade nog moderkaka. De har alltid varit väldigt lika varandra, både som små men även när jag har hälsat på Findus.
 
Findus fick börja gå ut när han var runt 6-7 år och har ett bra liv. Han kom till en familj med två unga killar och mannen i familjen (som var den som är allergisk) var såklart den Findus mest tyr sig till.

Efter Findus föddes Mellon. Mellon kommer från Sagan om ringen, o betyder på Alviska vän.
 
Mellon var den enda som var född n (svart), de andra tre är ny (svartgolden). Mellon var redan som liten kattunge hos oss väldigt busig och aktiv. Han flyttade till en familj där han fick två äldre Sibbar som sällskap.
 
Tyvärr fick Mellon HCM, en annan variant än den Sakhi har. Trots mediciner så gick det fort. Mellon ligger begravd på sitt älskade sommarställe, där han njöt av att kunna vara ute (en bilfri ö).
 
Podruga, enda tjejen i kullen. En tuff brud i lyxförpackning. Podruga betyder vän på ryska.
 
Podruga flyttade till Oslo och blev den hona som startade upp ett norskt katteri. Just nu är det katteriet vilande dock.
 
Jag visste att jag ville behålla en avkomma och funderade mellan Sakhi och Podruga innan jag sen bestämde mig för Sakhi. Sakhi har alltid haft en snäll nallebjörns-look medan Podruga har haft en riktigt grym look.
 
 Här är kullen en vecka gammal.
 
Det här är min favoritbild från Vänskapskullen. Sekunden efter den togs hoppade Mellon ur korgen, busig som bara den. Bakgrunden har Podrugas matte varit snäll och gjort om.
 
Sakhi
 
 
Findus (Vinur)
 
 
Mellon
 
 
Podruga
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Therese

Grattis =)

2019-01-13 @ 22:55:12
URL: http://theresekattblogg.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0