Marussias sista kull

Marussia fyller 7 år nu i feb och eftersom hon är en duktig kattmamma och inte har problem med vare sig dräktighet eller förlossning så valde jag att ta en sista kull på henne, då hon skulle få träffa Trésor (aka Trisse) som jag och Carina samäger.
 
Det har varit en lång väntan på att få Marussia i löp, hela 10,5 veckor tog det och hade jag vetat att det skulle ta sån lång tid hade jag såklart släppt pillret tidigare. Men samtidigt ville jag inte krocka med Carinas två honor (som det oxå tog tid för att börja löpa) så jag väntade.
 
Till slut kunde jag lämna Marussia hos Trisse. Marussia har ju varit med förr och hon är en snäll katt, vill hon inte paras så räcker det oftast med en blick, alternativt att hon höjer tassen, för att hanen ska backa. Jag stannade bara där en halvtimme innan jag lämnade turturduvorna.
 
Det var lite ovanligt att Marussia bjöd ut sig så fort, hon brukar kräva mkt uppvaktning från hanen. Men så är ju Trisse oxå en snygg hane.
 
 
Marussia är tyst i samband med parningar så det var ju inte lätt att bedöma när Trisse hade fått komma till skott, men Trisse blev i alla fall nöjd o jag hämtade hem Marussia.
 
Detta är Marussias femte parning och de fyra första har hon betett sig på exakt samma sätt, med att bla sova mera men framför allt att vara konstant hungrig. Men inte denna gång...
 
De fyra första veckorna hade hon bara gått upp +42 gram, detta att jämföra med förra kullen då hon vid samma tidpunkt gått upp +455.
 
Eftersom Trisse hade börjat bli jobbig så valde jag att göra ett ultraljud på Marussia och till min stora glädje är hon dräktig. Denna sista kull beräknas komma runt 10/2, så det är mao inte så länge kvar nu.
 
Trisse blev fort kastrerad efter beskedet att Marussia är dräktig och kommer nu skrivas över på fodervärden.
 
Här kommer några bilder på Trisse, när han hade besök av en annan hona. Korten är tagna i september. Här får ni komma ihåg att jag fortfarande tränar på att bearbeta bilderna i RAW.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0