Lite bilder före, under och efter förlossningen

Sakhi och Ella väntar på att sista tesbesökaren ska komma.

En bild på hur det brukar se ut när vi har testbesökare, ser ni hur alla 3 stirrar på skinkan i handen?

En mycket trött, stor och framför allt less Ella, dagarna före förlossnigen.
 
LIlla gumman, vem hade kunnat ana att det var så många ungar där inne. Jag skämtade visserligen med en kompis om att nu är hon stor, det ser ut att vara 10 kattungar - och min gissning kom nog närmast.

Förlossningen har börjat och i början var alla 4 katterna i vardagsrummet, här är det Dolce som står på bolådan och undrar vad det är som står på o varför Ella o inte Marussia ligger där.
 
Sakhi smög sig även ner i bolådan ett tag. Efter ett tag tog vi ut dom andra katterna, så att Ella skulle få lugn och ro.
 
Ella fick ligga i denna kattbädd och här har värkarbetet börjat.
 
Ella har bytt till en öppen kattbädd, där hon föder de första kattungarna.
 
Nedanstående bild är med för att visa hur snabbt kattungarna föddes. Man har ju fått höra att honan tömmer ett horn, sen tar hon paus (ibland kort paus och ibland längre paus) innan hon sen tömmer det andra hornet.

I Ellas fall stämde det inte alls. Här är det kattunge nr 1 och nr 2. Båda två har fötts, men ingen moderkaka har kommit ut ännu. Kattunge nr 2 har precis kommit ut och Ella har inte hunnit slicka kattungen ännu.

Ellas paus kom efter 6 kattungar och då hade hon paus på lite drygt en timme innan kattunge nr 7 o nr 8 sen kom.
 
Här ligger Ella och myser med sina 6 små underverk.
 
En bild på de 5 små underverken, Ella "gömmer" en kattunge under frambenet.Detta kort är taget efter att Knorris gick över Regnbågsbron.
 
 
Vi stödmatar för tillfället 2 kattungar och vi använder KMR mjölkersättning. Doseringen är 1 del pulver och 2 delar vatten. Vi har valt att stödmata väldigt lite men istället 2-3 ggr/dag (för tillfället, snart kan vi nog börja minska hoppas jag) för att ungarna ska orka hitta sin spene och hålla fast vid den när resten av syskonen vill ha den.
 
Igår var det väldigt lugnt i bolådan, det hördes lite pip, men inte alls så mycket som det hördes tidigare. Jag fortsätter dock att gå upp åtminstone en gång på natten ett par dagar till, bara för att...

Kommentera här: