Våra katter och hur de använder foderautomat

När Raphael (aka Finkel) var min katt (numera är han för länge sen fodervärdens katt) köpte jag en foderautomat som Finkel fick låna. Han tyckte inte det var så intressant och jag tog sen hem den.
 
 Bilden är lånad av Supercat. Tryck på bilden så kommer ni direkt till sidan med foderautomaten.
Cat It Senses Food Maze Foderlabyrint
Valentine, aka Gullan , demonstrerar hur man använder automaten. Det är Valentine som bor hos Linda Karlström, som har fotat mina katter ett par ggr. Få se om jag lyckas locka ner henne för att fota storstäderna.
 
Våra katter har alla olika stilar för hur dom använder den. Om jag börjar med de två som använder den mest så sticker Sakhi ner huvudet i det stora hålet längst upp, dvs där man fyller på maten. Visst är det lätt att åtgärda det felet, men det har bara inte blivit av.
 
Ella är lite mer brutal. Hon tar tag med tassen och "skakar" till den, så att det flyger ut lite foder. Bekvämt och enkelt att äta direkt från golvet.
 
Dolce använder automaten på rätt sätt, dvs att stoppa in tassen och peta till så att de far ner till "skålen"/foten på golvet.
 
Marussia, ja hon använder den inte alls! Eller det har hänt att jag har lyckats få se henne använda den men det är extremt sällsynt. När hon dock använder den så gör hon på samma sätt som Dolce.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0