Vilken helg

I helgen var jag på Solkattens utställning i Skellefteå och det har gått jättebra för Ella båda dagarna, hon har fått otroligt fina bedömningar och tog tom titel i söndags och är numera CHampion.
 
Något jag så klart är jätteglad och väldigt, väldigt nöjd över men.....
 
En anledning till att jag gärna far på utställning är ju såklart för att försöka få certifikat o titlar men en annan väldigt stor anledning är alla trevliga människor man möter.
 
Vi sibbeägare i norr har en väldigt bra sammanhållning, vi sitter alltid tillsammans (om det går) och vi bjuder gärna in andra sibbe-ägare att sitta tillsammans med oss. Man kan kanske säga att vi njuter av denna underbara ras som vi har.

MEN det finns så många underbara människor med andra kattraser som man gärna surrar med och man uppskattar att man träffar dom också. För oftast är det ju samma folk som far på utställningar. Vad jag vill säga med detta inlägg är att det är detta som ger mig så mycket kraft, ork och energi att fortsätta fara på olika utställningar så STORT TACK till alla er kattvänner!!!
 
Nu lite mera detaljer om helgen. I lördags var det två honor som kämpade om certifikatet och jag blev lite förvånad över att Ella fick det, då jag tyckte att den andra honan hade lite mera päls. Ella har fortfarande inte så lång päls, men hon brås tydligen väldigt mycket på sin mor som blev en liten pälsboll när vuxenpälsen kom så jag har inte gett upp hoppet ännu.

Dag två var det tre honor som ville ha det åtråvärda certifikatet. Jag och Helene (en underbar norsk tjej) hade chans på titel och till min stora glädje fick Ella certet och därmed titel!
 
Han valde dock att inte ta ut BIV trots att det fanns tre honor (det behövs vara tre av samma ras o kön för att ta BIV) utan han valde att ta ut BIV-T(otal), där det var båda könen. Här kom Ella 2 av 5.
 
Tyvärr glömde jag kameran hemma, tyvärr eftersom det var så otroligt många fina sibbar. Jag tror att jag fick det till 36 sibbar/dag. Dessutom var det flera Nevor också. Samt att det på söndagen var 3 kullar (2 sibbe-kullar och 1 neva-kull).
 
Så håll tillgodo med några kort. Några är fotade med mobilen och några har jag fått plocka från Facebook.
 
Jag börjar med bilderna på Ella. Det första kortet är taget på lördag morgon och det märktes ganska tydligt att hon tyckte det var jobbigt att vara själv i utställningsburen. Hon ville gärna ha lite skydd, vårt älskade lilla hjärta! Men sen blev hon modigare o modigare, även om skyddet var väldigt skönt att ha.
 
Här kommer en salig blandning av bilder på Ella, tack Lisa, Linda, Helene för korten!
 
Sen den enda bild jag knäppte på andra katter. Här är det några av Sussie (Busungarnas) Godiskull. Tänk att man kan sova så gott, trots att man ligger så obekvämt.
 
 
På söndagen var det som sagt 3 kullar som alla så klart ville ha BIS avelskull. Bilderna är lånade från Facebook.
 
Tyvärr har jag problem med att länka så jag skriver bara stamnamnet inom parentes får ni googla själv, om ni är intresserade eller också går ni till min hemsida där alla tre finns bland länkarna.
 
Stort grattis till Therese (Triquetras) som tog hem tredje platsen!
 
Stort grattis till Sussie (Busungarnas) som tog hem andra platsen (fast denna bild är från lördagen där hon blev BIS. )
 
Stort grattis till Helena (Sibirietass) som tog hem BIS på söndagen!   
 
Nästa utställning skulle bli i Finland (6-7/7) men jag och Sussie åker till Norge redan nu till helgen. Det blev snabbt beslutat och jag fick fundera ordentligt på om jag skulle följa med eller inte. Men efter att ha övervägt för- resp nackdelar så far jag nu. Jag tar med mig Ella (som har en minichans att bli IC i Finland) och Sakhi. Marussia får stanna hemma en vecka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0