Ella o de andra katterna

Här kommer lite bilder o kanske mer info om hur det har gått sen Ella flyttade in. För att sammanfatta det med ett ord så har det gått bra. Den jag trodde skulle vara mest sur/irriterad var Sakhi - eftersom han tyvärr vet att han brukar få stryk när dom är så små som Ella är. Det är istället Marussia som har visat sig vara mest sur/irriterad och det har ändå inte varit så mycket.

När vi kom hem med Ella fick hon bo själv (med mig första natten). På måndagen hände en sak som gjorde att jag var borta hela dagen och vi bestämde därför att Dolce skulle få komma in lite tidigare än det var tänkt. Men det har jag berättat om här.

Vi valde att inte låta Ella få träffa Sakhi o Marussia innan Sundsvalls-utställningen så vi hade satt upp den tillfälliga dörren, som funkade väldigt bra - i början! Sen lärde sig mästerkatten Ella att hoppa o dra sig upp/klättra till skivspelaren och därifrån var det bara ett enkelt hopp till "dörrkarmen". Från dörrkarmen så hoppade hon snabbt - via klätterträdet i hallen - ner på golvet och så var hon fri.

Ett tag efter att vi hade kommit från Sundsvall så var det kloklippning på alla katterna, badning (så alla katter skulle lukta likadant) och så stänga in dom i tvättstugan. Fort fick jag gå därifrån, men helt i onödan skulle det visa sig. Det var väldigt mycket spring runt huset, till tvättstugan, för att se vad dom gjorde.

Det här kortet är taget i slutet av vistelsen och här får alla äta godis. Dolce och Ella med ryggarna mot kameran, Marussia och så då Sakhi (som har slukat sitt godis o nu bara vill gå ut därifrån).


Ella är snabb, otroligt snabb, så det var ju ingen överraskning direkt att hon hann hoppa ner i toastolen. Tur nog var det rent där men hon fick ändå en snabb dusch. En väldigt duktig tjej, som bara pratade lite grann. Här är hon fotad efter badet.


Ella är en otroligt mysig och väldigt charmig katt. Hon tar de andra katternas favoritställen, utan att de protesterar. Hon har tex tagit Dolces ena favoritställe, klätterträdet i hallen. Där ligger hon gärna och sover.

Ett annat ställe (Sakhis favoritställe) är vår säng. Sakhi kommer tyvärr inte så ofta upp i sängen nu för tiden, men jag hoppas att han ska inse att det finns plats för både Sakhi o Ella. Han har faktiskt så sakteliga börjat komma tillbaka till sängen redan nu....

Dessutom har hon tagit Marussias ena favoritställe, nämligen att ligga i tvättstugan. Jag har tillfälligt placerat prinsesstronen där och den gillar hon att ligga i.


1 Fanny:

skriven

Vad roligt att det går bra med Ella och de andra katterna :) Ella är verkligen en mycket stilig liten dam! Det skulle vara jätteroligt att träffa henne till hösten om du tänkt börja ta testpersoner igen :) Hoppas sommaren blir lugnare för dig och att du får många mysiga dagar med dina fina katter!



Hälsningar

Fanny

2 Susanne Vikström:

skriven

De små töserna tar för sig ;-) Roligt att allt går så bra och att Sakhi kanske snart förstår att sängen är stor och att även han ryms. Chana har också tagit Ramses favoritställen så han har fått finna nya. Jag hoppas också att Ramses ska återvända till sängen lite oftare, det händer men inte alls varje kväll som innan Chana flyttade in. Ramses brukade ligga längst ned och Chana hon ligger längst upp så han borde definitivt ta tillbaka sin plats.

Hoppas du har det bra med dina juveler! Kram

3 Therese:

skriven

prefekt stol för en liten prinsessa:-)

Kommentera här: