Våra katter, juni 2011

Först ut är Jivara, som tillfälligt bor hos mamma. Det var tänkt att det bara skulle vara ett kortare tag, men nu har det gått ett längre tag, men snart flyttar Jivara till äldsta sonen.

Det var ett väldigt tufft beslut att ta att flytta på Jivara men det blev så rätt. Varje gång jag hälsar på henne kommer hon emot en med svansen högt upplyftad, hon har gått upp i vikt efter kastreringen (ska väga henne snart) och har blivit mycket mer social på alla sätt och vis. Hon har också blivit mycker snyggare efter kastreringen, eftersom hon var lite tunn tidigare. Eftersom hon inte fått lika mycket utrymme som dom andra katterna kommer här 4 kort på henne.Sakhi älskar att vara ute och känna hur vinden blåser genom pälsen. Helt okammad Sakhi som ändå har något visst tycker jag, han blir bara snyggare med åren.  Han har denna vecka fått vara utanför kattgården, i sele förstås, och det har han verkligen älskat. Att kunna ligga på gräs, i skuggan...Marussia har det rätt bra nu i värmen - i synnerhet när man jämför hennes päls mot Sakhis eller Dolces päls. Marussia har betydligt kortare och bättre päls, mycket mer lättskött på alla sätt och vis. Trots att det bara är 2,5-3 veckor sen Ängakullen flyttade är hon i mycket bättre kondition än jag trodde hon skulle vara.

Dock brås hon tyvärr på sin mor Jivara vad gäller att bli fotad. Båda två har en förmåga att kunna ignorera när jag/vi försöker locka/prata med dom när vi tar kort så det blir många profilkort etc.Dolce, vår lilla linslus som för en gångs skull var svår att få att titta in i kameran. Hon hade fått syn på en fågel på taket och var väldigt fascinerad av den.


Vår femte katt är Raphael (som kallas för Finkel). Han är tänkt att bli vår avelshane så småningom. Han bor hos en fodervärd inne i stan, som har en ung son som busar mycket med Finkel. Jag tror att dom två kommer bli bästa vänner sen och att Finkel kommer följa efter sonen överallt där han är.

Finkel är en otroligt stor myspropp, älskar att vara i famnen och kurrar högt. Ett underbart temperament - precis som sin far Bellman. Planen är att ställa honom i Luleå (sista helgen av aug) samt ev även i Sundsvall (på Sibirutställningen), sen får han nog vila tills han övergår i fodervärdens ägo och så får jag se om hon ev är intresserad av att ställa ut.


Kommentarer
Postat av: Marinettes

Vilka vackra Sibbar du har Gunilla men Sakhi får nog första pris av mig. Puss på han!

Trevlig helg hela familjen/Kram

Postat av: Marie

Fantastiskt fina sibbar har du alla fem ♥♥♥♥♥ Så roligt att få se nya bilder på Jivara, hon har verkligen blommat upp. Och hon är väldigt vacker tjej. Sen gillar jag dina grabbar väldigt mycket :D

Men Dolce och Marussia går inte av för hackor heller ;) Jättefina alla fem som sagt.Kram

2011-06-11 @ 18:39:44
URL: http://nessis.bloggplatsen.se/
Postat av: Carina

Så jätte fina dom är alla.Hoppas själv på att vi får igen datorn snart så du får se dina bonusar,Men kolla in kattunge sidan.Kram från oss

2011-06-11 @ 22:00:50
URL: http://www.fairlines.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0