Om oss

Jag har alltid älskat katter och har haft några huskatter. I början av 1989 hämtade vi hem vår första raskatt, en Brittisk korthårshona som var svart och hette S*Beverly Hills Miss Maggie May. Juli 1990 fick hon sin första kull, där behöll vi en hane, S*Deltas Blue Athos. Men tyvärr visade det sig att äldsta sonen hade fått kattallergi så vi fick placera om båda katterna.

 

 

Åren gick och sonens allergi försvann, så till slut kunde vi äntligen i mars 2007 hämta hem vår första sibir, S*Busungarnas Valrhona Jivara.

 

Januari 2008 föddes Jivaras första kull och ur den kullen har vi valt att behålla Sakhi. Februari 2009 föddes Jivaras andra kull och ur den valde vi att behålla Marussia. I Jivaras tredje och sista kull, december 2009, valde vi att behålla en kattunge som fick en nerv i kläm i samband med förlossningen (= halvsidig ansiktsförlamning), nämligen charmtrollet Dolce

 

Jivara fick flytta till min mamma och där har hon fått det otroligt bra, bortskämd men framför allt har hon blivit ensamkatt, som hon behöver vara. Tyvärr gick Jivara bort 2018, pga av en propp i ryggen.

 

2012 föddes vår nya avelshona, en blåguld tjej, som heter S*Frostuddens Ella Fitzgerald. En mycket  efterlängtad tjej, som tar alla med storm. 

Numera är alla våra katter, som bor hos oss kastrerade.

September 2019 kom min nya avelshane hem. Det är en hane från SE*Sessan's och jag samäger honom med Karins uppfödare. Han heter SE*Sessan's Lince to kill, kallades Bond hos uppfödaren men har nu bytt namn till Harry.

 

Det var lite om våra katter som vi har haft och har. Vi bor i Sävar och familjen består förutom mig själv av min man samt våra två söner.


           
 

Om du klickar här så hittar du två bilder på vårt hus, det kan göra att det blir lite lättare att hitta hit.

 

Vägbeskrivning om man kommer från Umeå-hållet: följ E4:an norrut, sväng av vid allra första infarten till Sävar. Sen svänger du första avtagsvägen till vänster och under E4:an, sen första avtagsvägen till höger (dvs sväng in till södra Sävar). Ni är nu på Generalsvägen. Här följer ni vägen och tar första avtagsvägen till vänster. Kör uppför den lilla backen och sväng vänster igen. Vi bor på Violvägen 9 högst upp i innerkvarteret, i ett vitt mexitegel-hus med gråa detaljer. Vi har ett dubbelgarage som är grått med vita detaljer.

 

Vägbeskrivning om man kommer från Skellefteå-hållet: följ E4:an till Umeå, sväng av höger vid andra (södra) infarten till Sävar. Kör rakt fram i fyrvägskorsningen och ta sen första vägen till vänster. Kör uppför den lilla backen och sväng vänster igen. Vi bor på Violvägen 9 högst upp i innerkvarteret, i ett vitt mexitegel-hus med gråa detaljer. Vi har ett dubbelgarage som är grått med vita detaljer.

 

Ni kan kontakta mig antingen på telefon (090-52106, eller 070-831 87 31) eller via mail, [email protected]. Välkomna!