Värmeböljan fortsätter

Nu är det ju väldigt varmt för både människor o djur. Här kommer några tips/förslag på vad man kan göra för att försöka få katterna att inte bli för varma.

 

Kyldyna (finns bla på www.supercat.se, djuraffär etc). Ett sätt att locka katterna att använda den kan vara att man sprayar lite kattmynta på den. Jag har även mutat Ella med att hon får sitta på den (de andra tre använder dyna frivilligt) med lite godis. Vi har två kyldynor.

 

Man kan fukta en handduk, lägga i frysen över natten. Ta ut den och lägga på en torr handduk.

 

Ett annat alternativ är att fukta en handduk o lägga på katten. Man kan även blöta sina händer o stryka över katten.

 

Man kan leka med dom med vatten, Sakhi o Marussia älskar att leka med vattenstrålen (från trädgårdsslangen), o de blir fort blöta men bryr sig inte.

 

En stor skål vatten, använd bricka ell sätt skålen ute, o sätt i leksaker som flyter. Det går även att köpa en liten fisk (leksak såklart!) som simmar runt.

 

Det går även bra att lägga ut en isbit, som katten får jaga/leka med, på golvet.

 

Vi ger våra katter många små portioner blötmat, med extra vatten i.

 

Du kan frysa tex tonfiskspad o sätta i vattenskålen.

 

Såklart många vattenskålar så katten kan dricka lite nu o då. Vattenfontän är oxå bra. Vi har denna från Supercat, som jag tycker är så bra. https://www.supercat.se/…/lucky-kitty-vit-keramik-vattenfon…

 

Vi har även denna fontän, som är helt ok. https://www.arkenzoo.se/catit-vattenfontan-2l?53792

 

Vi har tur som har kattgård, katterna är dock bara där tidigt på morgonen o sent på kvällen eftersom det tyvärr är väldigt varmt mitt på dagen.

 

Fläkt (om det nu går att få tag i det) är såklart oxå bra.

1 Therese:

skriven

Jättebra tips i värmen <3

2 Anonym:

skriven

Hej! På en sida står det att fontänen lucky kitten behöver ett speciafilter för långhåriga katter (zooplus) men inte den du länkar till? Vi har precis kommit hem med vår första sibbe och tänkte vi skulle köpa en vattenfontän 🙂

Svar: Hej, vi har inte köpt ett filter till den fontänen. Vi brukar rengöra den då och då, oftast i diskmaskin faktiskt för att få den ordentligt ren. Den går annars lätt att diska upp för hand oxå.
Lycka till med katten. :)
Gunilla Falk

Kommentera här: