Chakrakullen är nu 4 veckor

och det är intressant att se hur Ella gör när hon har kull. Tex bara en sån enkel sak som att vilja flytta kattungarna. Både Jivara och Marussia (mor o dotter) har envisats med att vilja flytta kattungarna tidigt. Ingen av dom har riktigt gillat bolådan, medan Ella har varit väldigt nöjd med att låta dom ligga i bolådan. 
 
Kattungehagen som jag och Carina har är väldigt bra och denna gång valde vi att göra en väldigt liten yta, något Ella tyckte var helt OK. Vi har sen dess öppnat upp hagen mer och mer och nu måste jag bara flytta om vissa saker så att hagen får bättre plats.
 
Ella är fortfarande en väldigt hängiven mamma, vid minsta pip så kommer hon på en gång. Ibland tycker hon det är skönt att sova utanför hagen men oftast ligger hon inne i hagen, bredvid småttingarna.
 
Kattungarna börjar mer och mer visa sina personligheter och Manipura (som var störst i början) var rätt orörlig i början, men nu är hon oxå ute och vandrar. Anahata och Vishuddha är dom två som snabbast kommer fram till en, tätt följd av Sahasrara och Svadhisthana. Det är en väldigt social kull och i synnerhet Vishuddha pratar en hel del.
 
Vi har testat att ge dom lite köttfärs men det var ingen hit alls. Det är såååå mkt mysigare att ligga hos mamma Ella och dia. Men skam den som ger sig, till slut kommer småttingarna inse att mat är gott. Jag har medvetet valt att ge dom små smakportioner redan nu då jag tycker att framförallt Sahasrara är lite lätt.
 
Det går såklart inte att jämföra denna kull med föregående kull - ell överhuvudtaget med någon av de kullar som vi har haft. Dels har varken Jivara ell Marussia fått så många kattungar i en kull och dels har dom haft bättre viktökning än Ella har haft.

Ella blir fortfarande lite lätt stressad när vi ska ta kullbilderna så även denna gång har vi bara tagit några få bilder och så får ni hålla tillgodo med de bilderna.
 
Men först de enskilda bilderna.
 
Vad gäller kullbilderna brukar vi försöka ställa upp dom i den ordning dom föddes, mest för att kunna veta helt säkert vem som är vem.

Denna gång var dom snabba på att röra på sig och byta platser vilket Vishuddha och Anahata gjorde på två bilder , även om jag bara har skrivit rätt ordning på en bild. Det är bild 1 och 2 Vishuddha och Anahata har bytt plats. 
 

Kommentera här: