Det går framåt för kärleksparet

Jag satte ut Eddie i kattgården igår för att han skulle få frisk luft och eftersom jag inte hade tid att vara med så knuffade jag ut Marussia som fick hålla honom sällskap. Döm om min förvåning när mannen kommer in och säger att det har varit en parning! 
 
Eddie stannar nu kvar hos oss till på söndag förmiddag innan han far hem. Allt för att öka på chanserna att Marussia blir dräktig.
 
Det märks dock att detta är Eddies första parning, då han är lite fumlig men med lite hjälp från oss har han fått till det ett par gånger.
 
Jag har inte nog med lovord över Eddie, jag pratade med hans matte igår och verkligen berömde Eddie. Han är en så otroligt fin kille och vilket snällt charmtroll/prins han är!! Vi kommer verkligen sakna Eddie när han far hem.
 
Sakhi har jag alltid haft höga tankar om som fertil avelshane men vete 17 om han inte blir nedknuffad från tronen av Eddie. Detta eg av ett enda skäl, Eddie är inte vår katt och ändå går det väldigt lätt att hantera honom, både när han är själv och även när Marussia är med. Vi respekterar honom såklart men det går som sagt utmärkt att hantera honom.
 
Social och super, supermysig kille!!! Jag hoppas att han kan vara fertil ett tag till, men han har pratat lite på nätterna både här och hemma, så vi får väl se hur det går.
 
Att vara fertil avelshane är absolut inte lätt. Den mesta tiden går åt till att vänta och åter vänta på att honan ska gå med på parning. Det gäller att ha ett stort tålamod, något Eddie har haft hela tiden.
 
Ofta har det räckt att Marussia har tittat på Eddie för att han ska backa, ibland har det kommit fram en tass och ibland har hon morrat åt Eddie när han har varit lite för ivrig.
 
Men till slut gick det och även om det var lite problem med att komma rätt så gav Eddie inte upp utan trampade och trampade på Marussia och bet henne i nacken.
 
Igårkväll pratade jag med Eddies matte, hade precis tagit in lite lyxmat till dom, så att dom skulle orka fortsätta. Marussia åt med strålande aptit men inte stackars Eddie. När Marussia sen gick till hans tallrik såg Eddie sin chans och försökte para henne.
 
Men det var bara det att han kom lite väl långt bak. Han bet henne mitt på ryggen istället för i nacken. Men släppte greppet det gjorde han inte förrän Marussia hoppade ner på golvet (tur nog var det inte så högt hopp) och fullt med päls hade ju stackars Eddie då i munnen....
 
Det här är andra parningen o här har han inte hittat helt rätt men är på god väg.
 
Men det är inte alltid så lätt att vara en fertil avelshona heller. Att ha en kavaljer som ständigt är påflugen och som sen biter i nacken etc.

En bild på underbara trögfian Marussia, tagen i kattgården igår när hon lugnt satt och iakttog sin uppvaktande pojkvän.
 
 
 

Kommentera här: