Mattjuvar

När Marussia var liten var hon väldigt glad i mat, tyvärr gäller inte detta idag. Hon är oftast den som går först från sin skål, med påföljd att Dolce springer dit o försöker hinna äta innan skålen tas bort. Tyvärr är Jivara nästan lika kräsen som Marussia är.

Mest förtjust i mat nu är Sakhi o Dolce, men på lite olika sätt. Har vi råkat glömma torrfoderpåsar framme gnager han hål i dom och äter sen torrfodret. Det är dock slut med det nu sen vi skaffade en stor fodertunna.

Dolce däremot.... ja, det är en helt annan historia med henne. Som jag skrev, så försöker hon alltid få den godare (läs: fetare) maten o om vi glömmer att ta bort mat efter oss så är hon där och ska ha den.

Det är inte alltid vi äter i köket utan ibland äter vi vid matbordet. I helgen hade jag hackat bla skinka, lök och fetaost till en fyllning och fyllt kycklingfiléer med fyllningen samt rullat ihop dom till små bollar. Det är nog inte svårt att gissa vem som kom bärandes på en kyckling-boll.  Det är inte heller så lätt att bli arg på denna lilla tjej med en så otrolig stor personlighet.

Vi har för vana att inga katter får vara på bordet när vi äter, vilket dom andra tre oftast respekterar. Annars får vi lyfta ner dom ett par ggr innan dom går därifrån. Men Dolce hon kan sitta en meter ifrån någon av oss och stirra på oss när vi äter. Att vi lyfter ner henne titt som tätt har absolut ingen som helst betydelse!

Katterna brukar få blötmat på lördagarna och en gång hade jag glömt att slänga den tomma påsen i papperskorgen. Jajamen, den hittade jag senare på golvet, fullt med bitmärken på den. En annan gång stal hon en bit kött och gömde den i sitt tält,


Med Dolce är det alltid full fart, knappt en död minut.
1 Lotta:

skriven

Hi hi, så länge Dolce inte tar ditt lördagsgodis så är det väl inte så farligt ;-)

2 Lena:

skriven

Det är så härligt med katter som har lite hyss för sig.

Din Dolce är precis som jag tycker en katt ska vara.

Full av bus och gos på samma gång.



Kram och trevlig helg !

/Lena och sibbarna från S*Mira Milaia

Kommentera här: