Matdags

När vi ger katterna mat brukar vi börja med att ge tjejerna, dvs Jivara och Marussia först. Mycket beror på att dom äter lite mat när dom blir stressade av Dolce, som kan komma och försöka sno deras mat. Får dom mat först så hinner dom äta i alla fall några fler tuggor.

Jag brukar ge tjejerna mat på köksbordet, här är Marussia.


Jivara brukar alltid komma insläntrande sist av alla och denna gång fick hon äta i hallen.


Sen är det då dag för Dolce o Sakhi. Båda två äter fort. Nu har vi utökat Dolces mat lite grann, så hon får lite mer/gång. Inte för att jag tycker det är någon skillnad - hon är fortfarande lika hungrig....  Dolce hade en del problem när hon skulle börja äta ur sin nya skål. Hon sprang gärna därifrån och hoppades att kunna få äta ur någon av dom andras mat. Men nu är hon väldigt duktig på att äta ur skålen, det händer dock att hon lämnar sin skål.

Dolce är närmast spisen och Sakhi närmast kameran.


Dolce lämnar sin skål och spanar in om Jivara ska lämna sin skål i hallen, då kommer hon rusa dit och äta tills någon hinner stoppa henne.


Häromdagen bakade jag ananaspaj till efterrätt. När yngsta sonen ätit klart kom han till vardagsrummet o bad mig följa ut till köket. Detta var vad han ville visa mig.  Tur att Linda o Hans är van vid glupska katter och att Dolce inte hade hunnit äta mera. Nu gick det ju lätt att äta runtomkring.  Vet inte hur tydligt det syns, därav pilen, men det var rätt mycket hon hade hunnit glufsa i sig, vår tokiga matglada tjej.
1 Linnea, Johan och Smilla:

skriven

Självklart får du komma hit och hälsa på Smilla, hon är så fin och har blivit riktigt gosig på senaste tiden! Hon kommer och lägger sig i knät ofta, och sover till och med i sängen med oss ibland! Det hände ju aldrig förut:)

Självklart får du låna bilderna också!

Kram Linnea Johan och Smilla

Kommentera här: