Skriv på

Skriv på här och hjälp till att få ett slut på alla oseriösa kattannonser på Blocket.



Vi vill att Blocket tar sitt ansvar och förbättrar annonseringen för katter. Som det är idag kan vem som helst sälja en katt hur som helst och lura en godtrogen köpare.

Blocket måste sätta upp klara och tydliga skillnader för vad en Huskatt respektive en Raskatt är.

En Raskatt är uppfödd av en Sverak godkänd uppfödare. Föräldrardjuren har båda stamtavlor och samtliga kattungar registreras i t.ex. Sverak och säljs därför med stamtavla. Dessa katter måste vara vaccinerade, chippade och veterinärbesiktade.

En Huskatt finns inga krav på att föräldrarna skall ha stamtavla. En huskatt kan vara en blandning av olika raser eller en i folkmun kallad Bondkatt.

Vi måste skilja Raskatt och Huskatt åt för att inte försäljare skall kunna sälja sin Huskatt som en Raskatt, utan vaccination, utan chip, utan stamtavla samt utan veterinärbesiktning, men ändå för flera tusen. Många har under årens lopp godtroget blivit lurade och det vill vi nu sätta stop för.

Blocket har ett bättre systen för att sälja Bilar än för att sälja katter, vilket inte är acceptabelt då det är ett liv, en familjemedlem under 15-20år framöver som säljs.

Vi önskar att blocket gör förändringen att kunna välja mellan Raskatt eller Huskatt, att man måste kryssa i en ruta om katten är vaccinerad, en ruta om katten är veterinärbesiktad, en ruta om katten är chippad och en ruta om katten har stamtavla.

Ett väldigt bra tillägg är att få kunna fylla i föräldrardjurens namn, alltså Far: samt Mor: samt även kunna fylla i Ras:

Något som många även har upptäckt är hur många som bryter mot lagen och ändå säljer kattungar under 12 veckor. För att förhindra detta skulle det vara väldigt bra om säljaren får möjlighet att fylla i födelsedatum på katterna.

Vi ser framemot ett stort stöd och att Blocket hjälper oss att värna om Katternas framtida liv!


Kommentera här: