Cool Cats första utställning

Med bara 2 veckors mellanrum for vi till Luleå, där den nya kattklubben (Cool Cats) hade sin första kattutställning. Jivara var hemma och Sakhi är låst i Sverige. Han fick dock följa med som sällskap till Marussia, som var på sin allra första utställning. Nu var jag inte så orolig för Marussia, för hon är en framåt ung tjej men lite extra trygghet i form av en stor nallebjörn (Sakhi) är ju aldrig fel.

Till förra utställningen hade jag sytt nytt dubbel-burskynke och det blev väldigt effektfullt med belysningen (stjärnorna) när dom släckte ner lamporna i lokalen, för att köra in domarna. Bilden kommer från Bodens utställning.


Två bilder från när domarna anlände till lokalen.


Sonja var där med en katt.


Sissel var där med tre katter. Isak blev NOM-U på söndagen.


Susanne var där med två katter. Cina blev domarens hjärtekatt på lördagen och Orianna blev NOM på söndagen.



Anne-Sofie var där med två katter.


Karin var där med Roselia.


Carina var där med sina två killar.



Sen måste jag säga grattis till Carina med familj som får hem pappa Zummits vackra dotter, ingen mindre än lilla prinsessan My.

Pia var där med Niiki.


Maria var där med Zelda.


Triumph var på sin andra utställning, denna gång klassen 6--10 månader. Även denna gång fick han lätt EX1 och här kommer några bilder lugna Triumph. Första bilden sitter husse med honom utanför buren. På bild 2 är han på domarbordet och sista bilden sitter husse och väntar vid publiken, för att vara med om när domaren väljer NOM-katt. Vid det här tillfället var Triumph fertil men nu har han precis kastrerats.




Ja, så var ju vi där då. Med Marussia på hennes allra första utställning. Måste bara visa en bild från buren. Dom här två går så otroligt bra ihop, dom leker ihop, dom tvättar varandra, dom går och lägger sig hos varandra etc. Ofta kan Sakhi söka upp Marussia för att tvätta henne.



Här sitter Marussia hos husse, dag 1, innan hon hamnar på domarbordet.


Efter bedömningen (där hon fick idel lovord) fick hon komma tillbaka inför NOM och det slutade så här bra.


Här är hon i panelen, hon fick ingen röst av domarna men vi är så nöjda med vår älskade "galning" ändå.


Dag 2 hade hon en domare som letade den vita fläcken på henne. Jag måste säga att hon var ganska tålmodig ändå, trots hans hantering.



Domarna fick välja varsin katt som dom tyckte extra mycket om och ge den katten en pokal. På lördagen hade vi satt in Marussia i panel-buren, satt och pratade med andra utställare när till min stora förvåning en assistent kom bärandes på Sakhi!!!

I efterhand har jag fått höra att dom hade ropat upp Marussias nummer ett par gånger och till slut gick dom för att hämta henne. Jag undrar vad domaren ska ha tänkt när hon hade nominerat en liten kattunge på 6 mån till sin hjärtekatt och istället fick fram vår solstråle, Sakhi.  Det är såklart inte lätt att komma ihåg alla katter som har passerat den dagen och allt gick så fort. Jag pratade med assistentansvariga efteråt och påpekade att det blev lite fel men han menade att det viktigaste var ju att jag visste vilken katt det handlade om. Så här såg det i alla fall ut.



Tack Linda för kortet på Sakhi.

Kommentera här: