Bonus

Jag och äldsta sonen pratar ibland om vems katt Jivara är och jag måste tyvärr ge mig. Jivara kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta men det är ju bara att inse fakta, hon och Mattias har ett unikt band.   

Jivara är lika bra mamma denna kull som hon var med Vänskapskullen och det är kul att se hur hon behandlar sina kattungar. När vi har folk (och i år har det varit väldigt många som velat komma och prova allergin) så är hon alltid  i närheten men det har aldrig varit några problem med att folk lånar kattungarna. Men järnkoll, det har hon.

Eg skulle detta inlägg handla om Sakhi. Jivara har jagat bort Sakhi kanske 2--3 gånger hittills. Det beror nog väldigt mycket på att Sakhi är en sån otroligt snäll katt. Världens mysigaste hankatt och hur gosig som helst, redan nu. Hur ska det då inte bli när han är kastrerad?

Redan från början fick Sakhi vara med. När Jivara hade värkar så hoppade han ner i bolådan, när allt var klart hoppade han återigen ner i bolådan och tvättade Jivara lite. När ungarna började lära sig att gå på katt-lådan så har han ibland gått dit och täckt över, om han tyckt att dom slarvat. Han tvättar dom gärna, ibland lite våldstvättning, men oftast bara snäll tvättning. Bugatti går gärna och lägger sig hos Sakhi (i transportburen - Sakhis favorit - ell i igloon) och får då finna sig i att bli tvättad. 

Just nu är det verkligen full fart på kattungarna och Sakhi blir lite uppspelt och vill vara med. Han glömmer nog bort ibland att han kan vara lite hårdhänt (när han är så stark) men oftast räcker det med att vi säger "Sakhi, var fin nu".  Tidigare i veckan var det någon kattunge som sprang och jagade Sakhi. Det är nog inte bara vi som kommer att sakna kattungarna.

När jag går i säng så ropar jag alltid på honom och så ligger han på mig ett tag medan vi gosar innan han sen lägger sig tillrätta i sängen.

Här är ett kort där han ligger högst upp på klätterträdet.



Igår försökte dock Sakhi tjuvpara sig med Jivara. Stackarn fick sitta i tvättstugan hela natten och imorse fick han fara till mormor, där han får vara ett par dagar. Jag har tänkt försöka hämta hem honom redan till helgen.

Kommentera här: